Įkraunama...
Įkraunama...

Migdymas naudojant Ferberio metodą

QUOTE(egleigna @ 2007 10 01, 11:33)
Ferberis nurodo, kad nera absoliuciai vieno teisingo budo migdyti vaiku ir kad sis budas gali buti ne visiems tinkamas. Taip pat mama pati labai turi tiketi tuo ka daro.
Mums jis tiko. As buvau be galo nustebusi, nes suveike per 3 dienas. Vaikas jau buvo pusantru ar daugiau metu, netikejau, kad pavyks. Sunkiausia buvo pirmas tris minutes iskesti. Verkiau virtuveje kartu su juo. Bet po to save iveikiau, ramiu balsu ji paguodziau. Jau antra diena nereikejo ilginti laiko tarpu, o trecia diena uzmigo is karto. Turiu pripazinti, kad mano vaikas labai stipraus charakterio, judrus, pasitikintis savimi kovotojas. Dabar jam 4,5 metai.
Dabar vel skaudancia sirdimi  taip bandau  migdyti mazaji, kuriam 10 men. Siandien pirma diena. Iki isterijos neklyke, zinoma, verke, buvo nelaimingas, jauciausi kiaule, todel ilindau i foruma paieskoti sios temos ir radau labai daug pasisakymu. Uzmigo su 3 nuraminimais po 25 min.

Na, va, praejo 3 dienos. Is tiesu, diena paguldau i lovyte ir iseinu. Zinoma, pries tai atsigeriam mamos pienuko (dabar jau stengiuosi tai daryti kitame kambaryje, ten kur yra valgoma), nusiaunam batukus, uztraukiam zaluzes... zodziu susikuriam savo maza rituala, kuris primena, kad dabar jau laikas miegoti. Truputi paciauska, pazaidzia su zaisliuku ir po kokiu 5 min. jau miega. Jei paguldau ir stoviu prie lovytes - tada pradeda zirzti ir protestuoti.
Taciau naktiniam miegojimai dar taip nepasiryztu. Be to, jis keliasi nakti atsigerti MP. Nakti kazkaip baisu rikdyti, be to, tame paciame dideliame kambaryje miega ir kitas vaikas.
Gal kas turite praktikos, kaip saugiai pripratinti vaika ismiegoti nakti negerus daug kartu? As savo vyresneli taip buvau prisipratinus, kad iki 3 metu jis keldavosi naktimis kelis kartus, o iki 14 men kol pati maitinau, tai kas valanda zadindavo. Klaikiai isvargdavau, bet drastisku priemoniu bijojau imtis. Dabar jis irgi labai sugeba manipuliuoti manimi.
Atsakyti
Merginos, juk aiškiai parašyta, kad Ferberio metodas skirtas vaikui IŠMOKINTI užmigti savrankiškai. Tai reiškia, kad tai truks kelias dienas ar savaitę laiko, o ne visą gyvenimą vaiką rikdysit ir jis atsimins vaikystę baisią ir tėvų nemeilę. Mokindamos vaiką savarankiškumo kaip tik suteiksite jam pasitikėjimo savimi, drąsos ir teigiamo požiūro į supantį pasaulį.

Jei žiauriai skamba tas "3 minutes rėkia" tai galite naudotis "sušvelnintu" Daktaro Greeno "kontroliuojamo verksmo metodu". Pirmą verkimo etapą tęskite tiek, kiek pačios galite ištverti ir priklausomai nuo vaiko būsenos. Tada kiekvieną vėlesnį įėjimą į kambarį ilginkite 2 minutėmis. Be to būkite kambaryje ir raminkite vaiką tol, kol jis pradeda rimti, tik jam ėmus rimti išeikite vėl. Pagal knygą šis metodas kai kuriose grupėse vaikų veiksmingas 93%. Nepamenu tiksliai, nes knygą šiuo metu paskolinusi.

Savaime aišku, bus sunku, Išsireguliuos ritmas dienos, išvargsit abu. Bet žinokit, jog tai JŪSŲ ir vaiko naudai. Jeigu JUMS yra gera vaiką migdyti supant, jeigu Jums nesuteikia diskomforto miegoti su juo vienoje lovoje, jeigu nesunku keltis kelis kartus per naktį tai nieko ir nedarykit. Tai metodas mamoms, kurios nebegali daugiau ištverti vaiko spardymųsi, mušimosi, spiegimo ir kitokių protestų norint jį užmigdyti kai nepadeda nei lopšinės, nei glostymas nei merliukai net raminami vaistai, kai nakties miegas yra tik svajonė.

Aš nepažadu, kad jis suveiks visoms bet nesakykit kad vaikui tai baisus šokas kad tėvai jį paliks verkiantį kelioms minutėms. Supraskit, iš proto išsikrausčiusi nuo nuovargio motina irgi ne pyragai vaikui.
Atsakyti
o kam kankinti vaiką, jeigu jis po kelių metų išmoks pats užmigt ax.gif
Atsakyti
Aš nepažadu, kad jis suveiks visoms bet nesakykit kad vaikui tai baisus šokas kad tėvai jį paliks verkiantį kelioms minutėms. Supraskit, iš proto išsikrausčiusi nuo nuovargio motina irgi ne pyragai vaikui.

Retas vaikas per kelias minutes nusiramins ir pats užmigs. Pati rašei, kad būs sunku - ar ne manai, kad iš proto išsikraučiusi nuo novargio motina, rekianti vaiką aplamai gali būti pavojinga - nes jeigu ji neatsako į jo reiksmus, ji norės jį užtildyti - ji yra pavargusi, susierzinusi, bejegė, o čia dar vaikas rekia nesavu balsu.... blink.gif Na vis tiek nematau aš čia naudos ax.gif - pasakyčiau labai pavojingas metodas ax.gif
Atsakyti
gal ir veskminga, bet man labai jau per griezta, nors jei niekada neimi i savo lova, pati nemaitini ir diena buna vaikas su aukle ar kitu zmogumi manau tada gal ir pats tas, bet mums tas netinka, mes 24 val per para kartu visur, taip net ir wc blush2.gif
Atsakyti
Mes taip augame nuo 6men:) kai supratau, kad vaikui verkimas yra butinas procesas nustojau sokineti del kiekvieno riksmo, naujagimiai turi verkti ir jeigu jus bandote tai visokiais budais sustabdyti - darote meskos paslauga. Nesuprantu tokiu mamyciu, kurios didziuojasi, kad vaikai nuo ju nenulimpa blush2.gif vaikas yra asmenybe, o ne jusu daiktas ir jam reikia padeti buti savarankiskam, t.y. ismokti save uzmigdyti, zaisti be niekieno pagalbos ir ismokyti kontroliuoti savo nepasitenkinima atimtu daiktu, palaukti prie stalo kol visi pavalgys, o ne pamaitinus vaika paciai supermoters greiciu susikist viska i burna ir lekt paskui ji zaisti doh.gif
As uz isaukletus vaikus, o ne - man viskas galima, mane teveliai myli ir visi kiti man nesvarbu, as vaikas - pasaulio bamba.

Papildyta:
QUOTE(inga-uk @ 2007 10 06, 17:09)
gal ir veskminga, bet man labai jau per griezta, nors jei niekada neimi i savo lova, pati nemaitini ir diena buna vaikas su aukle ar kitu zmogumi manau tada gal ir pats tas, bet mums tas netinka, mes 24 val per para kartu visur, taip net ir wc  blush2.gif

Sekmes jums !
Pastaba: Vaikas neatsiribojes nuo motinos (bambagysles sindromas) arba jam truksta demesio (buvimas kartu nereiskia, kad jam uztenka demesio)
Atsakyti
QUOTE(MyTute @ 2007 10 06, 20:11)
Mes taip augame nuo 6men:) kai supratau, kad vaikui verkimas yra butinas procesas nustojau sokineti del kiekvieno riksmo, naujagimiai turi verkti ir jeigu jus bandote tai visokiais budais sustabdyti - darote meskos paslauga.  Nesuprantu tokiu mamyciu, kurios didziuojasi, kad vaikai nuo ju nenulimpa  blush2.gif vaikas yra asmenybe, o ne jusu daiktas ir jam reikia padeti buti savarankiskam, t.y. ismokti save uzmigdyti, zaisti be niekieno pagalbos ir ismokyti kontroliuoti savo nepasitenkinima atimtu daiktu, palaukti prie stalo kol visi pavalgys, o ne pamaitinus vaika paciai supermoters greiciu susikist viska i burna ir lekt paskui ji zaisti  doh.gif
As uz isaukletus vaikus, o ne - man viskas galima, mane teveliai myli ir visi kiti man nesvarbu, as vaikas - pasaulio bamba.

Papildyta:

Sekmes jums !
Pastaba: Vaikas neatsiribojes nuo motinos (bambagysles sindromas) arba jam truksta demesio (buvimas kartu nereiskia, kad jam uztenka demesio)

Man užstrigo jūsų poste tas "vaikas yra asmenybė"... Tai jei pripažįstate, kad yra asmenybė, tai kam tą asmenybę laužot pagal savo taisykles? g.gif
Man atrodo, jei vaikas negali ramiai užmigt, tai jis to nedaro tam, kad paerzintų mus - dar per mažas, kad turėtų tokių tikslų... Tikriausiai yra kažkokia priežastis - nesimiega, norisi šilumos, tėvų artumo ir pan. Rašo, kad nuo kažkiek mėnesių jau ir pirmosios baimės atsiranda. O šita sistema siūlo nusispjauti į šios mažos asmenybės norus,palikti parėkti, kad jis suprastų, kad turi pats spręsti savo problemas.. Taip, jis parėkia, ir kadangi yra protinga būtybė, nusprendžia, kad vis tiek į jo šauksmą atsako nėr, tai tenka užmigt... Bet įdomu, ar užmiega laimingas ir patenkintas... Na kalbėt nemoka, tai nepasako, o tėvai traktuoja tai kaip nori cool.gif
Aš asmeniškai esu prieš tokius metodus, kvepia prievarta unsure.gif
Atsakyti
Nenukrypstant nuo temos, kad ji yra apie vaiku migdyma, tai kiekviena asmenybe skirtingai uzmiega ax.gif o jeigu kiekviena vakara vaika paguldzius i lovyte cituoju: "nesimiega, norisi šilumos, tėvų artumo ir pan. " ar kaip buvo mineta yra kazkokiu baimiu, tai patikekite, buvimas salia jo prie lovytes nepades, reiketu susirupinti auklejimu ir paanalizuoti is kur pas toki maza zmoguti tokie poreikiai KIEKVIENA VAKARA. Cia panasu i tas mamas kurios aiskina, kad vaika reikia supti.
Papildyta:
Nenoreciau smerkti nei vienos mamos del to, kad ji nesutaria su mano poziuriu, tik noreciau, kad mums (mamoms) butu lengviau su mazyliais, nors jeigu kuri jauciasi laiminga nedamiegojusi ar su problema uzmigti turinciu vaiku, tai galiu tik pasidziaugti, kad ji laiminga drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(MyTute @ 2007 10 07, 03:05)
paanalizuoti is kur pas toki maza zmoguti tokie poreikiai KIEKVIENA VAKARA

labai puiku. paanalizuokime.
6 men kudikis nesuvokia saves kaip atskiro asmens, jo atmintis dar tik formuojasi, laiko suvokimo nera. kudikio svarbiausi poreikiai yra pavalgyti, pamiegoti, tureti galimybe judeti ir bendrauti su zmonemis bei buti saugiam. savo poreikiu kudikis patenkinti pats negali. vienintelis budas pranesti apie savo poreikus ir patiriama diskomforta - verksmas. neturedamas atmities ir nesuvokdamas laiko, kudikis gyvena tik sia akimirka, cia ir dabar. "pries valanda" ir "po valandos" jam neegzistuoja.
kai i kudikio verksma reaguojama jautriai ir greitai, jis galiausiai supranta, kad gali veikti aplinka, kad jo poreikiai yra tenkinami, todel jauciasi saugus. butent kudikio poreikiu tenkinimas pirmaisiais jo gyvenimo metais sukuria pagrindus teigiamai save vertinanciai, saugiai ir savarankiskai asmenybei vystytis.
ir atvirksciai. jei i kudikio verksmas bus sistemingai ignoruojamas, kudikis galiausiai pasiduos, ismoks, kad aplinkai itakos daryti jis negali, kad yra nesvarbus. galbut veliau jis bus paklusnus vaikas, bet nesavarankiskas, negaudamas nurodymu jausis esaugus, nesugebes rinktis, priimti sprendimu.
su mazais vaikais jau kiek kitaip: kartu su kalba formuojasi ir "as" suvokimas. atsiranda poreikis atsiskirti nuo mamos, tikrinti savo galimybes. toks vaikas jau ir pats gali pareiksti nora miegoti savo lovyteje: be jokiu asarojimu ir prievartos.
Atsakyti
QUOTE(MyTute @ 2007 10 07, 03:05)
Nenukrypstant nuo temos, kad ji yra apie vaiku migdyma, tai kiekviena asmenybe skirtingai uzmiega  ax.gif o jeigu kiekviena vakara vaika paguldzius i lovyte cituoju: "nesimiega, norisi šilumos, tėvų artumo ir pan. " ar kaip buvo mineta yra kazkokiu baimiu, tai patikekite,  buvimas salia jo prie lovytes nepades, reiketu susirupinti auklejimu ir paanalizuoti is kur pas toki maza zmoguti tokie poreikiai KIEKVIENA VAKARA.  Cia panasu i tas mamas kurios aiskina, kad vaika reikia supti.
Papildyta:
Nenoreciau smerkti nei vienos mamos del to, kad ji nesutaria su mano poziuriu, tik noreciau, kad mums (mamoms) butu lengviau su mazyliais, nors jeigu kuri jauciasi laiminga nedamiegojusi ar su problema uzmigti turinciu vaiku, tai galiu tik pasidziaugti, kad ji laiminga  drinks_cheers.gif

Tiesiog jis yra gimęs su tokiais poreikiais. Ar jūs norite pasakyti, kad viską reikia daryti tam tikru laiku,pvz. švelnumo valanda pas mus nuo 15 iki 16? O jau vakare, kai mamytei reik miegoti, tai ir vaiko poreikis turi būt toks pat?
Ir jeigu vaikui reikia supimo, tai manau reikėtų jį pasupti.Nes toks yra jo poreikis. Tai aš sprendžiu iš savo vaikų - vyresniąją mes supdavom, nes kitaip neužmigdavo, o jaunesnioji užmiega pati, jai to supimo nereikia.
Atsakyti
Pacios isugdo tam tikrus vaiku poreikius ir paskui, mat aiskina, kad jie to nori doh.gif jums taip patinka ir nereikia filosofuoti apie saugumo jausma, norus ir poreikius - nusisnekat konkreciai, nebent pacios turit daug atsiminimu is ansktyvos kudykystes, tai ir vaikai jusu - "saliamonai" drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(MyTute @ 2007 10 07, 21:01)
Pacios isugdo tam tikrus vaiku poreikius

na, jei tiki, kad kudikis yra daiktas, be jausmu ir poreikiu, neturiu, ka bepridurti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ragnez: 07 spalio 2007 - 20:46