Na ir man kazkaip ziaurei skamba tas vaiko palikimas kambaryje ,jis juk nori silumos artumos,viskas ateina savu laiku,dukra pati isejo i kita kambai miegoti budama 2 metuku ,o sunelis tai nori tos mano silumos ir uzmiega prie manes prisiglaudes ,kai uzmiega paguldau i lova po 3-4 valandu jis vel ateina pas mane miegoti,ir nieko cia baisaus nematau paaugs ir gal pats nenores i mano lova ,o dabar dziaugiuosi jo prisiglaudimais ir apsikabinimais
QUOTE(12345 @ 2007 07 29, 02:03)
Bet juk ne apie kankinimą kalba O kaip pripratinti prie miegojimo tvarkos.Neteisi esi,kai sakai,kad vaikas pats į vėžes atsistoja.Kuo vyresnis,tuo kebliau su tuom.
Nesutinku. Turiu aplinkui pavyzdžių, kai tėvai labai džiaugėsi, kad pavyko anksti vaiko lovytę perkelti į kitą kambarį. Bet praėjo metai ar net daugiau ir užteko vos vienos savaitės miego bendrame kambaryje ir vaikas nebenori būti vienas. Kiekvienas vaikas individualus ir kas nustatė kada jį reikia atskirti nuo tėvų? Galbūt vienam mažiukui ir nuo kelių mėnesių jokių bėdų miegoti savo kambaryje, o kitam ir keli metai šalia mamos reikalingi. Jau vien pasižiūrėkit kiek skirtingų metodikų yra. Ar nemanot, kad tai ir rodo, kad reikia įvertinti situaciją, o ne vaiką virkdyti? Aš pati labai ilgai bijojau tamsos ir dabar pagalvoju ar tėvai man jos neįvarė tokiais metodais...
Ir dar - kas yra miegamojo tvarka?
Papildyta:
QUOTE(grazina37 @ 2007 07 29, 09:17)
Na ir man kazkaip ziaurei skamba tas vaiko palikimas kambaryje ,jis juk nori silumos artumos,viskas ateina savu laiku,dukra pati isejo i kita kambai miegoti budama 2 metuku ,o sunelis tai nori tos mano silumos ir uzmiega prie manes prisiglaudes ,kai uzmiega paguldau i lova po 3-4 valandu jis vel ateina pas mane miegoti,ir nieko cia baisaus nematau paaugs ir gal pats nenores i mano lova ,o dabar dziaugiuosi jo prisiglaudimais ir apsikabinimais
kiek čia džiaugsies tais mažiukais metai kiti ir viskas
[/quote]
tai ir dziaukimes savo dziaugsmeliais
QUOTE(Dullnele @ 2007 07 29, 16:41)
Nesutinku. Turiu aplinkui pavyzdžių, kai tėvai labai džiaugėsi, kad pavyko anksti vaiko lovytę perkelti į kitą kambarį. Bet praėjo metai ar net daugiau ir užteko vos vienos savaitės miego bendrame kambaryje ir vaikas nebenori būti vienas. Kiekvienas vaikas individualus ir kas nustatė kada jį reikia atskirti nuo tėvų? Galbūt vienam mažiukui ir nuo kelių mėnesių jokių bėdų miegoti savo kambaryje, o kitam ir keli metai šalia mamos reikalingi. Jau vien pasižiūrėkit kiek skirtingų metodikų yra. Ar nemanot, kad tai ir rodo, kad reikia įvertinti situaciją, o ne vaiką virkdyti? Aš pati labai ilgai bijojau tamsos ir dabar pagalvoju ar tėvai man jos neįvarė tokiais metodais...
Papildyta:
Papildyta:
Aš kiek anksčiau šitoj temoj pasisakiau,kad kievienas vaikas individualus ir reikia savo priėjimą rasti kaip užmigdžius palikti be isterijos.Parašiau ir kaip pati migdau,tikrai neleidžiu verkti.
O kas yra miegojimo tvarka ,tain galiu paprastai atsakyti.Kai miegama tuo pačiu laiku kasdien,kai prieš miegelį nusiprausiama,pabučiuoja visi namiškiai ir pasupu ,kol ateina miegelis.Tada paguldau ir vaikas miega vienas.Be ašarų ir baimių.Apie jokį kankinimą ir virkdymą niekda pas mus nebuvo kalbos.Tiesio pasitarėme ir nusprendėme,kad norime pabandyti migdyti atskirai.Su meile.Mums pavyko.
o ka daryt , jei vaikas , paliktas lovyteje atsistoja ir juokiasi ir taip iki begalybes. kelis kart bandziau po kelias valandas. ateinu , paguldau, iseinu. girdziu : atsitoja ir duksta. Leipsta miegot nori, bet nemiega. ir tada jau po tokio iskankinimo, tenka net su rikdymais ant ranku migdytis, nes buna pervarges. nezinau, man nesigavo. gal veliau, kai jau supras pasakyma : gulek , miegok, pabuciuoju ir iseinu
pritariu, kad tas metodas tinkamas vaikams, kol jie dar nemoka atsiset ir atsistot. kol tik guli.
QUOTE(una @ 2007 02 26, 13:30)
Bent jau man atrodo, kad sitas metodas tinkamas tik mazam kudikiui (gal iki kokiu 6-7 men.). O gal kas zino, kokia sio metodo autoriu nuomone? Tai butu labai svarbu.
Juk didelis skirtumas tarp mazo kudikio ir jau paaugusio vaikiuko - viai kitas suvokimo lygis, daug sudetingesnes emocijos, na ir t.t., juk savaime suprantama. Butent maziukas gal ir gali nesunkiai pasiduoti "dresurai", tuo tarpu daugelio mamu patirtis cia rodo, kad su vyresniais, pvz., pusantru metu, iseina visiskas fiasko.
Pameginkit isivaizduot save to vaiko vietoj - visada mama nesiodavo, ramindavo, o staiga - nebe. Kas jai? Ji manes nebemyli? Kodel? Uz ka? Vaikas dar per mazas, kad protu suprastu, jog mamai sunku su juo tiek "zaisti", bet per didelis, kad paverktu siek tiek ir uzmigtu. Man atrodo, jo jausmai toki palikima vieno priima kaip kokia "egzistencine" problema.
1 punktas - kad vaikas ipranta, jog verkti neapsimoka - cia labiau panasu i mazo kudikio psichologija, ir nieko cia blogo. Jei kada turesiu dar vaiku, pameginsiu 2 punktas - kad isvargsta ir uzmiega - panasu i vyresni vaika, kuris verkia ilgiau... ir aisku, kad panasu i vaiknamio metodika.
Zodziu, jei jau nepripratinom vaiko mazo taip migdytis, nelabai iseis ta metoda taikyti veliau, netraumuojant vaiko...
Juk didelis skirtumas tarp mazo kudikio ir jau paaugusio vaikiuko - viai kitas suvokimo lygis, daug sudetingesnes emocijos, na ir t.t., juk savaime suprantama. Butent maziukas gal ir gali nesunkiai pasiduoti "dresurai", tuo tarpu daugelio mamu patirtis cia rodo, kad su vyresniais, pvz., pusantru metu, iseina visiskas fiasko.
Pameginkit isivaizduot save to vaiko vietoj - visada mama nesiodavo, ramindavo, o staiga - nebe. Kas jai? Ji manes nebemyli? Kodel? Uz ka? Vaikas dar per mazas, kad protu suprastu, jog mamai sunku su juo tiek "zaisti", bet per didelis, kad paverktu siek tiek ir uzmigtu. Man atrodo, jo jausmai toki palikima vieno priima kaip kokia "egzistencine" problema.
1 punktas - kad vaikas ipranta, jog verkti neapsimoka - cia labiau panasu i mazo kudikio psichologija, ir nieko cia blogo. Jei kada turesiu dar vaiku, pameginsiu 2 punktas - kad isvargsta ir uzmiega - panasu i vyresni vaika, kuris verkia ilgiau... ir aisku, kad panasu i vaiknamio metodika.
Zodziu, jei jau nepripratinom vaiko mazo taip migdytis, nelabai iseis ta metoda taikyti veliau, netraumuojant vaiko...
pritariu, kad tas metodas tinkamas vaikams, kol jie dar nemoka atsiset ir atsistot. kol tik guli.
Man atrodo, bent kokiu atveju toks metodas traumoja ir vaiką ir mamą
QUOTE(Natuke @ 2007 07 30, 15:57)
Man atrodo, bent kokiu atveju toks metodas traumoja ir vaiką ir mamą
manau kad vaikas turi jausti siluma tevu o ne ........ Cia yra mano nuomone
As bandziau sia metodika ir mano vaikui tiko (jam buvo apie 10 men). Verke kokias 5 min. o po savaites nebeverke visai. Bet manau tai ne metodikos nuopelnas, o tiesiog vaikas uzaugo, nes bandziau kokiu 4 men. galejo verkti visa valanda, tai pasidaviau ir supdavau toliau ant gimnastinio kamuolio.
QUOTE(Morrena @ 2007 07 30, 14:23)
toks metodas tinkamas tik kokiu 2-3 metu vaikams
ar zhinot kodel "gulintis" kudikis nustoja verkti ir kviestis pagalba? o gi todel, kad praranda vilti, kad jam kas nors pades... keliu menesiu kudikiui jo motina yra viskas, visas pasaulis, jis dar neskiria saves ir kitu - tiesiog dar neturi tokio suvokimo... o verksmas yra jo praneshimas, kad kazhkas blogai, kazhkoki jo poreiki reikia patenkinti.
jei niekas neatsiliepa i verksma, kudikis galiausiai nutyla ir uzhmiega - PRARADES VILTI, KAD JAM KAS NORS PADES... ir darant taip sistemingai uzhsiauginsit ramuti, patogu ir paklusnu, bet NELAIMINGA, baikshtu, drovu ir nepasitinkinti vaika...
Vat butent, vaikas praranda vilti ir atsiranda nepasitikejimas savo jegomis, kuris visada ir bus. Man kazkaip naturaliai neiseina vaiko palikt, kai jam blogai. Pasedziu prie lovytes ir jei vaikas sveikas. gerai jauciasi ir laiku paguldytas tai uzmiega per 10 min. ne tiek ir daug. O tas laikas visai fainas pabunam jaukiai kartu. Didesne problema atsikelinejimai nakti, bet irgi tikrai nepaliksiu rekaut vieno.
Ferberis nurodo, kad nera absoliuciai vieno teisingo budo migdyti vaiku ir kad sis budas gali buti ne visiems tinkamas. Taip pat mama pati labai turi tiketi tuo ka daro.
Mums jis tiko. As buvau be galo nustebusi, nes suveike per 3 dienas. Vaikas jau buvo pusantru ar daugiau metu, netikejau, kad pavyks. Sunkiausia buvo pirmas tris minutes iskesti. Verkiau virtuveje kartu su juo. Bet po to save iveikiau, ramiu balsu ji paguodziau. Jau antra diena nereikejo ilginti laiko tarpu, o trecia diena uzmigo is karto. Turiu pripazinti, kad mano vaikas labai stipraus charakterio, judrus, pasitikintis savimi kovotojas. Dabar jam 4,5 metai.
Dabar vel skaudancia sirdimi taip bandau migdyti mazaji, kuriam 10 men. Siandien pirma diena. Iki isterijos neklyke, zinoma, verke, buvo nelaimingas, jauciausi kiaule, todel ilindau i foruma paieskoti sios temos ir radau labai daug pasisakymu. Uzmigo su 3 nuraminimais po 25 min.
Mums jis tiko. As buvau be galo nustebusi, nes suveike per 3 dienas. Vaikas jau buvo pusantru ar daugiau metu, netikejau, kad pavyks. Sunkiausia buvo pirmas tris minutes iskesti. Verkiau virtuveje kartu su juo. Bet po to save iveikiau, ramiu balsu ji paguodziau. Jau antra diena nereikejo ilginti laiko tarpu, o trecia diena uzmigo is karto. Turiu pripazinti, kad mano vaikas labai stipraus charakterio, judrus, pasitikintis savimi kovotojas. Dabar jam 4,5 metai.
Dabar vel skaudancia sirdimi taip bandau migdyti mazaji, kuriam 10 men. Siandien pirma diena. Iki isterijos neklyke, zinoma, verke, buvo nelaimingas, jauciausi kiaule, todel ilindau i foruma paieskoti sios temos ir radau labai daug pasisakymu. Uzmigo su 3 nuraminimais po 25 min.
QUOTE(egleigna @ 2007 10 01, 12:33)
Ferberis nurodo, kad nera absoliuciai vieno teisingo budo migdyti vaiku ir kad sis budas gali buti ne visiems tinkamas. Taip pat mama pati labai turi tiketi tuo ka daro.
Sveikinu Man sekėsi analogiškai, tik aš iš negalėjimo užmigdyti kitaip ėmiausi šitokio būdo ir jis pasirodė patikimas.