MAN TAI IRGI BISKI PER ZIAURU - UZDARYTI DURIS. JUK MAZYLIUI PIRMIAUSIA REIKIA JAUSTIS SAUGIAM, TIK TADA JIS GALES VYSTYTI SAVARANKISKUMA. TUO LABIAU - JEI MAZYLIS VISA LAIKA MIEGOJO SU JUMIS KARTU - JUK VAIKUI ATSISKYRIMAS IR PERSIKARAUSTYMAS I SAVO LOVYTE, KURI KOL KAS JAM SVETIMA, IR TAIP DIDELE TRAUMA
Na mes taip pradėjome daryti nuo 10 mėn. ir tikrai efektas yra, nes kitaip tai niekaip neužmiega, reikia juoktis žaisti, jai mato vieną iš tėvų
Manau kad šis metodas yra baisus ir man nepriimtinas Manau kad nėra nieko vaikui geriau už mamos šiltas rankas, meilą lopšinę ir žinojimą, kad mama visada visada yra šalia ir gali ja bet kada pasitikėti Čia mano ir tik mano nuomonė
Man sis metodas - kazkoks vaiko kankinimas Mamyte ir tevelis tam ir yra, kad patenkintu vaiko svelnumo ir saugumo poreikius, isvis tokie patarimai - kaip neimti ant ranku, nenesioti - nesamone kazkokia. Palyginau su savo drauges vaiku - ji visokius mandrus metodus taiko, tai vaikas iki siol isterikuoja ir tik su tevais lovoje uzmiega, o mano panelyte vyresnioji pati ramiai be jokio streso isejo i savo kambariuka miegoti, is pradziu miegojo ten diena kol priprato, paskui pati pareiske, kad jau nori miegoti savo kambaryje, tevelis ant zemes salia paguli, pasaka paseka, rankyte palaiko - uzmiega ir iseina, kartais visai ir nenori kad kas pabutu, jai saugu, ramu ir gera, ir mums ramu, kad zinom jog vaikas laimingas, jai jau ir taip streso del broliuko gana - maitinu ir negaliu su ja vakare pries miega ilgiau pabut, o jeigu dar butume pradeje tokius metodus taikyt, tai vaikas visai atstumtas pasijustu
QUOTE(meduliukas @ 2007 07 16, 15:38)
Man sis metodas - kazkoks vaiko kankinimas Mamyte ir tevelis tam ir yra, kad patenkintu vaiko svelnumo ir saugumo poreikius, isvis tokie patarimai - kaip neimti ant ranku, nenesioti - nesamone kazkokia. Palyginau su savo drauges vaiku - ji visokius mandrus metodus taiko, tai vaikas iki siol isterikuoja ir tik su tevais lovoje uzmiega, o mano panelyte vyresnioji pati ramiai be jokio streso isejo i savo kambariuka miegoti, is pradziu miegojo ten diena kol priprato, paskui pati pareiske, kad jau nori miegoti savo kambaryje, tevelis ant zemes salia paguli, pasaka paseka, rankyte palaiko - uzmiega ir iseina, kartais visai ir nenori kad kas pabutu, jai saugu, ramu ir gera, ir mums ramu, kad zinom jog vaikas laimingas, jai jau ir taip streso del broliuko gana - maitinu ir negaliu su ja vakare pries miega ilgiau pabut, o jeigu dar butume pradeje tokius metodus taikyt, tai vaikas visai atstumtas pasijustu
Taigi jūs patys savo meto ir atradot,o Ferberio metodas yra kaip šablonas,kurį galima prisitaikyti pagal save ir vaiką.
Neina jokia kalba apie kankinimą ar vaiko uždarymą be saugumo jausmo.Nebūkime vienpusiškos ir mąstykime plačiau.Juk bet kokiu atveju,ką bedarytume ,atsižvelgsime į vaiką,ar jis nenukentės,ar jam nepakenks.
Mano giliu įsitikinimu,vaiko miego kokybė yra geresnė,kai jis gali miegoti vienas,jei gali.Tačiau dažnai tėvai patys prisipratina vaiką miegoti su jais,nes taip patogiau ir gražiau.O kaip dėl vietos?Kur vaikui laisviau ir ne karšta?Su tėvais iš abiejų pusių?Tai kas,kad sutelpa,bet ar vaiko miegas netampa priklausantis nuo jtėvų? Jei mama blaškosi per miegus ar knarkia,tai koks miegas vaikui? O dabar palyginus su erdvia lovyte,kurioje galima vartytis kiek nori,yra skirtumas,tik vaikas pripratęs miegoti su tėvais net negali to žinoti.
QUOTE(12345 @ 2007 07 17, 00:37)
Mano giliu įsitikinimu,vaiko miego kokybė yra geresnė,kai jis gali miegoti vienas,jei gali.Tačiau dažnai tėvai patys prisipratina vaiką miegoti su jais,nes taip patogiau ir gražiau.O kaip dėl vietos?Kur vaikui laisviau ir ne karšta?Su tėvais iš abiejų pusių?Tai kas,kad sutelpa,bet ar vaiko miegas netampa priklausantis nuo jtėvų? Jei mama blaškosi per miegus ar knarkia,tai koks miegas vaikui? O dabar palyginus su erdvia lovyte,kurioje galima vartytis kiek nori,yra skirtumas,tik vaikas pripratęs miegoti su tėvais net negali to žinoti.
Nesamone. Mano vaikas miegodamas su mumis labai retai keliasi nakti, o kai miega savo lovyteje, keliasi 3-4 kartus.
QUOTE(xvikutex @ 2007 07 11, 22:48)
tai butent, kad siaubas...
priesh taikant "metodus", apie vaiku raida reiktu pasiskaityti
6 men. kudikiui motina yra neatskiriama jo dalis, o ir atmintis dar tik formuojasi - 6 men. kudikiui dalykai, kuriu jis nemato - neegzistuoja apskirtai. tai jei mama ishejo - jos tam vaikui NERA.
isivaizduojat, koki siauba ishgyvena taip paliktas kudikis?
gal koki vyresni vaika jau ir galima butu mokinti naudojant "metodus", bet jokiu budu ne kudiki... o ish esmes, dveju-treju metu vaikas, kuris nebuvo nieko per prievarta mkokomas (ypach nebuvo verchiamas per anksti atsiskirti nuo mamos), tokiam amzhiuje jau ir pats parodys nora buti savarankishkas - be jokiu lauzhymu...
as tai manau, kad geriausia mažylį nuo pirmu dienu migdyti savo lovytėje, o jei turi savo kambarį, tai tegul prie jo irgi pratinasi. taip vaikas nepatirs traumu kai jau paaugusį karaustysit iš vienos lovos į kitą.....
QUOTE(meduliukas @ 2007 07 16, 14:38)
Džiaukis kad neturi dvynukų, super aktyvių dvynukų, gal kitaip šnekėtum
QUOTE(Yell @ 2007 07 17, 09:58)
Nesamone. Mano vaikas miegodamas su mumis labai retai keliasi nakti, o kai miega savo lovyteje, keliasi 3-4 kartus.
Tai todėl,kad pripratintas miegoti su tėvais.Įdomu,kai turėsite daugiau vaikų,juos visus susiguldydite kartu? Vyresnėlis pavydės dėmesio ir reikalaus savo vietelės lovoje,kas tada?Tėvai miegos ant grindų ar reikės pratinti miegoti vaikus atskirai?tik jau bus sunkiau,nes vaikas ne vienas.
Papildyta:
QUOTE(gruzdzevičienė @ 2007 07 17, 10:41)
as tai manau, kad geriausia mažylį nuo pirmu dienu migdyti savo lovytėje, o jei turi savo kambarį, tai tegul prie jo irgi pratinasi. taip vaikas nepatirs traumu kai jau paaugusį karaustysit iš vienos lovos į kitą.....
Ne tas žodis kaip sutinku Gal čia tėvams reikia priprasti miegoti atskirai ar tokia nauja mada? Aš tik ligos atveju su vaiku miegu ir nuo pirmų dienų vaikas žino savo lovytę ir ją myli.
Čia toks metodas gali būti taikomas tik palaipsniui, tikriausiai labai palaipsniui. Ne iš karto, sekundėmis, tikrai. Bet iš kitos pusės ir pačiai reikia poilsio, o režimas geriau, nes ir prie jo priprantama. Todėl jei vaikas tikrai nori būti su mamyte, tai ir būkite ir džiaukitės meile, nes vaikas neužauga taip greitai ir Jūsų visada (pagailėkime mažučio) gali prireikti. Tai nėra vaiko lepinimas. Tiesiog vaikas turi išmokti palengva, be streso ir nepajusti keičiamos situacijos (tiek maitindami mp, tiek keičiant miego vietą).
QUOTE(12345 @ 2007 07 18, 00:41)
Tai todėl,kad pripratintas miegoti su tėvais.Įdomu,kai turėsite daugiau vaikų,juos visus susiguldydite kartu? Vyresnėlis pavydės dėmesio ir reikalaus savo vietelės lovoje,kas tada?Tėvai miegos ant grindų ar reikės pratinti miegoti vaikus atskirai?tik jau bus sunkiau,nes vaikas ne vienas.
musu lova 2x2m Manau ir antras tilptu