Įkraunama...
Įkraunama...

Migdymas naudojant Ferberio metodą

QUOTE(Getter @ 2006 02 05, 18:27)
Kur lovyte pristumi prie savosios, o po to kiekviena nakti kazkiek patrauki, kol nukeliauja iki ten kur reikia  thumbup.gif  metodas...man patiko...ir vaikas uzmiega ramiau be ilgo verkimo...ir rezultatas pasiektas - miega lovytej...Po keliu sav kai paguldydavom i lovyte reikedavo tik kambary pasedet ir sunus uzmigdavo per 5min.  thumbup.gif

Va šituo metodu reikėtų man pasinaudoti,nes mano sūnus taip pat miega prie mūsų lovos ax.gif
Ačiū už idėją ir parašysiu kaip sekėsi 4u.gif
Atsakyti
Mano nuomone, toks metodas gal tik mažyčiam kūdikiui tiktų, kol jis nemoka atsisėsti, atsistoti. O dabar pusantriniam vaikui nepasakysi, kad tu gulėk ir nesikelk iš lovos, ir tuo labiau neik iš mamos paskos. mes kol kas miegam vienoj lovoj trise, ir išsimiegam puikiai. vakare abu pagulim apsikabinę, paglostau galvytę ir per 10 minučių žmogučio nebėr biggrin.gif
Atsakyti
Naudojau tą metodą net dar nežinodama,kad jis turi pav. lotuliukas.gif Pasitvirtino 1000000% thumbup.gif Sveikiau abiem.Juk vaikas pripranta greičiau nei per sav.,jei laikytis ir nepasiduoti pagundai imti ant rankų raminti.Nereikia bijoti!Visada OK.Baisu,kai kurios klykia vaikutis,bet vienakart nepasiekęs klyjsmu savo,jis apskritai gali ramesniu pasidaryti,o ir pirmas žingsnelis link ramybės nuo ašarų padarytas.Valioooo!
Atsakyti
pradžioj galvodavau - ''kaip būtų puiku, jei pats užmigtų...'' rolleyes.gif
dabar džiaugiuosi, galėdama kartu pabūti taip arti - apsikabinam ir užmiegam. ir nesvarbu, kad mama paskui keliasi pusę dviejų nakties ir eina praUstis, o tik tada miegoti doh.gif ESU TIKRA, KAD ATEIS LAIKAS, KAI PASIILGSIU TŲ GULĖJIMŲ IR UŽMIGIMŲ ŠALIA. TODĖL NAUDOJUOSI PROGA, KAD PASKUI NETEKTŲ GAILĖTIS, KAD KAŽKO NEDARIAU smile.gif
neįsivaizduoju, kiek reikėtų stiprybės klausytis, kai mažiulis verkia - o prašo TIK PABŪTI ŠALIA wub.gif
Atsakyti
Vaiku psichologai netgi labai nerekomenduoja sio metodo, nes patirtas stresas gali atsiliepti tolimesniam vaiko vystumuisi 4u.gif
Atsakyti
NA mes iki mietuku uzmigdavome tik ant mamos ranku. Kadangi man jau sunkiai buvo ji supuoti nusprendziau kazka keisti. Pirmiausia paguldziau ji i lova, o as atsiguliau i savo lova ir pradejau dainuoti lopsines, sunus ilgai sukinejosi , muistesi, ,,snekejo", o as vis dainavau nekreipdama demesio. Po keliu dienu jis jau ramiai uzmigdavo. O kazkuri karta pabandziau paguldyti ir iseiti-tai jokio verksmo nebuvo. Va iki siol taip ir uzmiega vienas pats. kartais kai kazka skauda ar dygsta dantukai ar siaip buna neramus -tai ateinu padainuoti lopsiniu...
Atsakyti
As irgi naudojau ta metoda ir mums jis thumbup.gif
Maniskis verdavo ir supamas ir veziojamas ir visaip kai pavarges budavo, o tas metodas mum viska sutvarke ir palyginus greitai.
Jau nuo 9 menesiu jis vienas atskiram kambary uzmigdavo.
Nu dabar kazko issigando ar zaibo kokio ar ko ir jau kelios savaites kai i jo lovyte neina ikelt ir vienas neuzmiega. Tai miega savo kambary, savo didelej lovoj ir as su juo pasedziu kol uzmiega.
o tas metodas geriausias kokiu 4-6 men vaikiukams. Bent jau man taip atrodo.
Atsakyti
QUOTE(vilma* @ 2007 07 11, 21:59)
As irgi naudojau ta metoda ir mums jis  thumbup.gif
Maniskis verdavo ir supamas ir veziojamas ir visaip kai pavarges budavo, o tas metodas mum viska sutvarke ir palyginus greitai.
Jau nuo 9 menesiu jis vienas atskiram kambary uzmigdavo.
Nu dabar kazko issigando ar zaibo kokio ar ko ir jau kelios savaites kai i jo lovyte neina ikelt ir vienas neuzmiega. Tai miega savo kambary, savo didelej lovoj ir as su juo pasedziu kol uzmiega.
o tas metodas geriausias kokiu 4-6 men vaikiukams. Bent jau man taip atrodo.

Tai, kad kaip tik jį siūloma naudoti,kai vaikutis paaugęs,mat pradeda ašarom ne tik mamą kviestis,bet ir ožius varinėti.Metoda,atseit pirmą žingsnelį padeda padaryti.Aprašyme yra sakoma,kad vaikas neturi verkti ilgiau 5-7min.(tiksliau galit pasiskaityti šitos temos pradžioje).Ir prieiti,pabūti šalia galima,tik neimti ant rankų,o paglostyti lovelėje ir paraminti,tada išeiti,jei vėl verkia ,tai vėl ateiti.Tik nenusileisti.Jei neįmanoma per kelis raminimus paveikti vaiko,tai tada nutraukti.Viskas humaniška,mano galva.Ir man vargo nebuvo,jokių isterijų vėliau ir nenoro eiti į lovytę.
Atsakyti
bandziau si metoda pora pora kartu, kai mazei buvo 6 men ir 1 m.
Kazkoks siaubas.
Gal kaikuriems vaikiukams ir padeda, tik as to neišsivaizduoju.
Manoji klykė daugiau kaip valandą, kol nepajėgė klykt. Pagaudo ora, pakukčioja ir pailsėjusi kelias sekundes vėl.
zliumbiau kaip reikiant.
Neišlaukiau ilgiau. O pasekmės? Bijo lovytės ir manęs nė akimirkai iš akių nepaleidžia, ką čia iš akių, nė per žingsnį, kad tik vėl nepalikčiau.
Atsakyti
QUOTE(xvikutex @ 2007 07 12, 00:48)
bandziau si metoda pora pora kartu, kai mazei buvo 6 men ir 1 m.
Kazkoks siaubas.
Gal kaikuriems vaikiukams ir padeda, tik as to neišsivaizduoju.
Manoji klykė daugiau kaip valandą, kol nepajėgė klykt. Pagaudo ora, pakukčioja ir pailsėjusi kelias sekundes vėl.
zliumbiau kaip reikiant.
Neišlaukiau ilgiau. O pasekmės? Bijo lovytės ir manęs nė akimirkai iš akių nepaleidžia, ką čia iš akių, nė per žingsnį, kad tik vėl nepalikčiau.

verysad.gif Betgi metodas tuo ir pasižymi,kad neleisti vaikui verkti ilgiau kaip 5 min.Jei verkia po 5 min. ateiti pas vaikutį ir paraminti,vėl išeiti ir laukti reakcijos.Jei vėl verkia-vėl eiti paraminti(neimant ant rankų).Tik nekartoti ilgai-keletą kartų,jei nepavyksta-atidėti vėlesniam laikui,mano galva mėnesiui.
Aš neleidau taip verkti,daviau žaisliuką(minkštą),išeidavau trumpam,jei suverkdavo užeidavau ir pas mus tokių baimių neįsivarė.Mums jau apie metukus bųvo,gal jums per anksti?
Net nežinojau,kad tai toks metodas,man jis tiesiog savaime buvo priimtinas,aš mačiau,kad pavyks,jei vaikas nesupras to kaip bausmės ar grėsmės būti paliktam.
Labai liūdna,kad kažkam gali būti taip skaudu,užjaučiu ir linkiu rasti savo būdą kaip migdytis be mamos.Mano galva tas būdas yra geras,kuris ateina iš širdies.
P.S . Apie tokį ilgą klykimą nemažai teko paskaityti ir akivaizdžiai pamatyti kelis kartus.Paprastai įvardinama kaip isterija iššaukta noro nepatenkinimo ir rekomenduojama tokiu atveju parodyti savo nepritarimą tam-griežtai pasakyti 'ne'. Jei vaikas nereaguoja-paaiškinti(aišku ne kelių mėn.kūdikiui),kad jis turi nusiraminti,nes kitaip bus nubaustas(čia ne bausmė svarbu,o jos grėsmė) arba pasiūlyti žaislą, su sąlyga,kad nurims.Tačiau visur vienbalsiai laikomasi nuostatos,kad esant vaikui labai jautriam netinka tie griežti auklėjimo metodai,kurie tinka nepadidėjusio jautrumo vaikams.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo 12345: 12 liepos 2007 - 23:02
QUOTE(12345 @ 2007 07 12, 23:52)
Tačiau visur vienbalsiai laikomasi nuostatos,kad esant vaikui labai jautriam netinka tie griežti auklėjimo metodai,kurie tinka nepadidėjusio jautrumo vaikams.

drinks_cheers.gif negalima tai prilyginti visiems vaikams schmoll.gif mano mažiukas irgi labai jautrus ir labai prisirišęs prie manęs wub.gif kuo aš labai džiaugiuosi,nes gi vaikučiai auga,o ateis laikas ,kai jie jau nebus tokie prisirišę prie mamyčių verysad.gif todėl,linkiu visoms džiaugtis motinyste ir savo mažylių artumu wub.gif
Atsakyti
Musu mazylis miega savoje loveleje nuo pat pirmu dienu. Visai nesame miegoje kartu. Labai supuotinereikedavo - atsisedi lovoje,ziuri televizoriu ir pasiemusi ji siubuoji siek tiek.Bet dabar vyras jau uzmiega vienas pats -atejus karsciams pasidare karsta vaikinui su teveliais migdytis.Dabar ateina miegelio laikas - ant puoduko ir i lovyte ir iseinu - pasiniuniuja jis sau ir per kelias minutes uzmiega.
Atsakyti