QUOTE(xvikutex @ 2007 07 12, 00:48)
bandziau si metoda pora pora kartu, kai mazei buvo 6 men ir 1 m.
Kazkoks siaubas.
Gal kaikuriems vaikiukams ir padeda, tik as to neišsivaizduoju.
Manoji klykė daugiau kaip valandą, kol nepajėgė klykt. Pagaudo ora, pakukčioja ir pailsėjusi kelias sekundes vėl.
zliumbiau kaip reikiant.
Neišlaukiau ilgiau. O pasekmės? Bijo lovytės ir manęs nė akimirkai iš akių nepaleidžia, ką čia iš akių, nė per žingsnį, kad tik vėl nepalikčiau.
Betgi metodas tuo ir pasižymi,kad neleisti vaikui verkti ilgiau kaip 5 min.Jei verkia po 5 min. ateiti pas vaikutį ir paraminti,vėl išeiti ir laukti reakcijos.Jei vėl verkia-vėl eiti paraminti(neimant ant rankų).Tik nekartoti ilgai-keletą kartų,jei nepavyksta-atidėti vėlesniam laikui,mano galva mėnesiui.
Aš neleidau taip verkti,daviau žaisliuką(minkštą),išeidavau trumpam,jei suverkdavo užeidavau ir pas mus tokių baimių neįsivarė.Mums jau apie metukus bųvo,gal jums per anksti?
Net nežinojau,kad tai toks metodas,man jis tiesiog savaime buvo priimtinas,aš mačiau,kad pavyks,jei vaikas nesupras to kaip bausmės ar grėsmės būti paliktam.
Labai liūdna,kad kažkam gali būti taip skaudu,užjaučiu ir linkiu rasti savo būdą kaip migdytis be mamos.Mano galva tas būdas yra geras,kuris ateina iš širdies.
P.S . Apie tokį ilgą klykimą nemažai teko paskaityti ir akivaizdžiai pamatyti kelis kartus.Paprastai įvardinama kaip isterija iššaukta noro nepatenkinimo ir rekomenduojama tokiu atveju parodyti savo nepritarimą tam-griežtai pasakyti 'ne'. Jei vaikas nereaguoja-paaiškinti(aišku ne kelių mėn.kūdikiui),kad jis turi nusiraminti,nes kitaip bus nubaustas(čia ne bausmė svarbu,o jos grėsmė) arba pasiūlyti žaislą, su sąlyga,kad nurims.Tačiau visur vienbalsiai laikomasi nuostatos,kad esant vaikui labai jautriam netinka tie griežti auklėjimo metodai,kurie tinka nepadidėjusio jautrumo vaikams.