Įkraunama...
Įkraunama...

Migdymas naudojant Ferberio metodą

Mes tai nuo 11 mėn. miegame savo lovelėje, kadangi mes gyvename vieno kambario bute, tai pabėgti nėra kur ir palikti vaikelį vieną, be to, aš taip ir negalėčiau tongue.gif kol mano mažiukas užmiega aš sėdžiu šalia jo lovelės ir skaitau knygą, studijuoju savo mokslus ar tiesiog sprendžiu kryžiažodį thumbup.gif Mažiukas mano jau išmoko, kad mama visada sėdi šalia, bet nepaims ant rankučių dėl visokių menkniekių, dabar jis jau užmiega per 5-10 min ir ramiai išmiega visą naktį wub.gif biggrin.gif
Atsakyti
"Ferberio metodas pasižymi tarsi dvigubu mokymosi efektu. Pirma, vaikas atpranta verkti. Kai tėvai reaguoja ne taip, kaip norėtųsi, tik trumpam užeidami į kambarį, vaikas suvokia, kad verkti neapsimoka. Jis, tarsi abejodamas, dar bando kviestis tėvus, bet, nepasiekęs tikslo, greit nustoja verkti. Antra, vaikas anksčiau ar vėliau išvargsta ir užmiega" g.gif
Anokia čia nauda - vaikas atpranta verkti (juk tai vienintelė jo bendravimo išraiška). Vaikų namuose palikti mažyliai neverkia... Štai jums ir išvados. Vaikas tiesiog pasijus atstumtas ir dar tokiame ankstyvame amžiuje dėl šventos tėvelių ramybės. O juk ta trapioji kūdikystė trunka taip trumpai... Įrodyta, kad vaikas iki dviejų metų jausdamas šalia motinos šilumą greičiau vystosi, jo asmenybė formuojasi tvirtesnė, labiau savimi pasitikinti, saugi... Tai kas investuojama į vaiką per pirmus 2 gyvenimo metus labai svarbu, nes vėliau jau nebeįmanoma įtakoti tam tikrų asmenybės formavimosi procesų - "durys" užsidaro ir kažkas svarbaus jau būna prarasta...
Atsakyti
Mūsų Ferberio metodas nuėjo šuniui ant uodegos, nes laikinai gyvename su seneliais, tai jiems gana šiurpu klausytis klaikaus cypimo. Šiaip tas metodas davė rezultatų ir vaikas verkdavo neilgiau 15 min. Ir jau suprato, kad verkti be reikalo neapsimoka, bet... Todėl dabar pusę nakties dukra "miega" savo lovelėj, o kitą pusę "miega" su tėvais... Help! Mes su vyru jau nebežinom kas yra miegas... verysad.gif verysad.gif verysad.gif
Atsakyti
Bent jau man atrodo, kad sitas metodas tinkamas tik mazam kudikiui (gal iki kokiu 6-7 men.). O gal kas zino, kokia sio metodo autoriu nuomone? Tai butu labai svarbu.
Juk didelis skirtumas tarp mazo kudikio ir jau paaugusio vaikiuko - viai kitas suvokimo lygis, daug sudetingesnes emocijos, na ir t.t., juk savaime suprantama. Butent maziukas gal ir gali nesunkiai pasiduoti "dresurai", tuo tarpu daugelio mamu patirtis cia rodo, kad su vyresniais, pvz., pusantru metu, iseina visiskas fiasko.
Pameginkit isivaizduot save to vaiko vietoj - visada mama nesiodavo, ramindavo, o staiga - nebe. Kas jai? Ji manes nebemyli? Kodel? Uz ka? Vaikas dar per mazas, kad protu suprastu, jog mamai sunku su juo tiek "zaisti", bet per didelis, kad paverktu siek tiek ir uzmigtu. Man atrodo, jo jausmai toki palikima vieno priima kaip kokia "egzistencine" problema.
1 punktas - kad vaikas ipranta, jog verkti neapsimoka - cia labiau panasu i mazo kudikio psichologija, ir nieko cia blogo. Jei kada turesiu dar vaiku, pameginsiu mirksiukas.gif 2 punktas - kad isvargsta ir uzmiega - panasu i vyresni vaika, kuris verkia ilgiau... ir aisku, kad panasu i vaiknamio metodika.
Zodziu, jei jau nepripratinom vaiko mazo taip migdytis, nelabai iseis ta metoda taikyti veliau, netraumuojant vaiko...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo una: 26 vasario 2007 - 13:31
Nepritariu tokioms dresuroms. Mano anyta pasakojo, kad taip abu vaikus migde - devinta valanda i lova, nesvarbu, ar nori miego, ar ne. Ir jokie verkimai nesuminkstindavo sirdies - pagal knygas grieztai augino abu vaikus. o stai jau treciaji, po 10 metu pasigimde, tai visai kitaip buvo - ir pasupuodavo pries miega, ir panesiodavo, nugaryte paglostydavo. Ji aiskino, kad kai augino pirmus du, labai daug dirbo, nebeturedavo sveikatos vakarais dar terliotis. Ziauru, bet suprasti galima.
Mano mazyle tai uzmiega labai lengvai - visada gulasi pries devynias, padainuoju lopsine as jai, rankyte paglostau, nugaryte - nereikia nesioti. Vienintelis minusas, kad miega musu lovoje. Man netrukdo, vidury nakties dazniausiai pas mane atropoja ir toliau parpiam kartu. Bet jau pradedu galvoti apie migdyma atskirai, nes rugseji laukiam antro vaikucio. Vasara kelsimes i didesni miegamaji, tai galvoju, bus proga i lovyte guldyti - tikiu, kad ipratinsiu miegoti atskirai.
Atsakyti
mums nereikia jokiu metodu nuo pat gimimo miega lovytej ja paguldau apklostau pasiima savo megiama meski ir pati uzmiega
Atsakyti
Pokario metais tai gal ir tiko toks metodas. Gal tuomet buvo daug beglobių vaikų, nes tėvai žuvę.. O tuos vaikus gal laikė vaikų globos namuose. Tai aišku, su jais niekas nesicackino.

Bet aš manau, kad kai turiu du, tai galiu pasižaisti su jais. Man patinka, kad jie pas mane, kad kartais ir užmiegam kartu. Nu iš to susideda gyvenimo laimė. Gal mano tokie vaikai, maminukai... Tačiau manau, kad vistiek tai neilgai truks. Ūgtels kiek, ir viskas. Varliamušiai išeis savais keliais. ax.gif
Atsakyti
Net nežinodama apie šį metodą taip migdžiau. Puikiausiai suveikė. Tiesa, mačiau, kad vaikas į jį reaguoja normaliai. Būtų kitaip, gal būčiau kokį kitą pratinimo būdą sugalvojus. Viskas nuo individualaus vaiko priklauso ir nuo mamos kantrybės ribų mirksiukas.gif
Atsakyti
schmoll.gif
Atsakyti
Maziau klausykit ir skaitykit visokius metodus. Man atrodo kad kiekvienas vaikas yra individualus ir jei reikia vaika reikia paguosti. Jei mama mato kad reika pasupti ar atsigerti ar dar ko tai ir reikia daryti. Jei mama mato kad tuo momentuvaikui geriausia pabuti vienam ir nenuolaidziauti tai taip ir darykit. Kiekviena mama mato kas jos vaikui yra geriausia, tai taip ir turi elgtis. Ir is kur tas noras is vaiu padaryti suaugusisis zmones, kuo greiciau atpratinti nuo buteliuko, soskes ir panasiai, nesupti ir panasiai. Jug jie visai mazyciai.

Papildyta:
Atsiprasau priveliau klaidu bet labai skubu.
Atsakyti
Pirmoji mano mergicka uzmigdavo savo lovyteje pati ir retai kada pabusdavo... O jei pabusdavo, atsigerdavo ir miegodavo toliau.
Antroji mano maze- papinukas rankinukas. Mamytes mergyte. Uzmiega pas mane ant ranku. Kartais po 15 min., kartais po valandos ar ilgiau. Kartais labai pavargstu. Bet palikti rekiancia lovyteje negaleciau. Kazkada supykusi nunesiau, paguldziau ir sakau "miegok". Per sekunde atsistojo ir verke tokiom asarom kaip pupom. Taip net pikta ant saves pasidare- juk ji tik maza mergyte norinti pas mama doh.gif
Anksciau ar veliau nebenores buti nesiojama, nores buti savarankiska ir mamytes nebereikes...
Atsakyti
o mano vaikas uzmiega tik kai as bunu salia, as netikiu kad mano vaikui tiktu Ferberio metodas. jis visa nakti ir praverktu, kol neateiciau ir neatsigulciau salia. siaip nakti sunelis miega savo lovyteje, bet uzmiegame kartu. kiekvienas vaikas yra individualus ir tokie mokslininkai kaip dede Spokas (beje kalbama kad jis neturejes vaiku) arba Ferberis savo metodus siulo pabandymui. o gal pasiseks. bigsmile.gif
Atsakyti