galima 300-400 gramu
as dar pasiskaninu su naminiais prieskoniais,krapais ir pan.
as esu bandziusi su kiausiniais,bet man po to sykio ilgai nesinorejo ziureti i kiausinius,nors as juos labai megstu
nu va as jau po zonos lb gerai siandien pasportavau net visas kunas dreba kaip gera buvo as ir su maitinimu galvoju, kad biski durnai darau lb mazai valgau pora kartu per diena geriausiu atveju ir tai lb mazai. o sportuoti kazkaip susigalvojau kiekviena diena, jauciu biski jau persistengsiu o cia kas klause del svorio kad lb mazai skiriasi tarp ryto ir vakaro tai gerai taip ir turi buti, reiskia per diena padarai viska gerai neprisikemsi bereikalingo maisto, suvartoji tinkamai kaloriju
Tokiu budu sportuojantis zmogus turi laikytis tinkamo maitinimosi principu kaip ir visi, atitinkamai vartoti daugiau kaloriju, atkreipti demesi i sudetiniu angliavandeniu vartojima, kurie suteikia energijos.
Taigi, pagrindinės sveiko aitinimosi taisyklių yra kelios:
tinkamas valgymo režimas: būtinai pusryčiai, pietūs ir vakarienė. Neturėtų būti ilgesnės kaip 6 valandų pertraukos tarp šių trijų pagrindinių valgymų. Vakarienė turėtų būti 3-4 valandos iki miego. Tarp pagrindinių valgymų galimi užkandžiai (vaisiai, pieno produktai, riešutai, sėklos). Didesnę maisto dalį reikia suvalgyti pirmoje dienos pusėje: pusryčiai ir pietūs turi sudaryti 60-70 %viso maisto kiekio skaičiuojant kalorijomis. tinkamų maisto produktų pasirinkimas:
Produktai, kurių nereikia riboti ir turite valgyti kasdien, net kiekvieno valgymo metu yra grūdiniai produktai
Taip pat kiekvieno valgymo metu (bent jau 2 kartus per dieną) naudokite aliejų (graikiniu riesutu, alyvuogių, rapsų, linų sėmenų, sojos, saulėgrąžų, sezamo sėklų).
Valgykite daug daržovių kiek įmanoma daugiau.
Vaisių valgykite 2-3 kartus per dieną (užkandžiams).
Žuvies, paukštienos (krūtinėlės) arba kiaušinių (šie produktai yra baltymų šaltinis ir priklauso vienai produktų grupei) nebūtina valgyti kasdien pakanka 3-4 kartus per sav.
Pieno produktų (rinkitės liesesnius) reikia valgyti kasdien 1-2 kartus per dieną. Jei nevartojate pieno produktų reikia gerti kalcio papildus.
Raudonos mėsos, sviesto ir kitų gyvūninių riebalų (dešra, šoninė, grietinė), margarino, keptų bulvių, saldumynų bei saldžiųjų gėrimų valgyti galima tik retkarčiais.
suvalgyti tinkamą maisto kiekį dienos bėgyje
aliejų dėkite į pagamintą maistą, gamindami maista vartokite kuo mažiau riebalų arba jų visai nevartokite.
nu va as jau po zonos lb gerai siandien pasportavau net visas kunas dreba kaip gera buvo as ir su maitinimu galvoju, kad biski durnai darau lb mazai valgau pora kartu per diena geriausiu atveju ir tai lb mazai. o sportuoti kazkaip susigalvojau kiekviena diena, jauciu biski jau persistengsiu o cia kas klause del svorio kad lb mazai skiriasi tarp ryto ir vakaro tai gerai taip ir turi buti, reiskia per diena padarai viska gerai neprisikemsi bereikalingo maisto, suvartoji tinkamai kaloriju
nekris svoris, jei per mazai valgysit, būtini 3 pagrindiniai valgymai r lengvi užkandžiai, kitaip organizmas įjungs "taupymo" rėžimą, ir svoris nekris, nes sulėtėja medžiagų apykaita ir organizmas gyvena sulėtintu tempu, tada jis tikrai nenaudoja savo resursų taip ,kad sportuojam ir lieknėjam protingai
Sveikos mergaitės Retai kada pas jus bepasireiškiu, bet sportuoju ir valgau tikrai sąžiningai Praėjo mano tingėjimai ir depresijos kažkur, o jei ir tingisi, vistiek prisiverčiu pasportuoti, ir tuomet jaučiuosi kur kas geriau. Rytoj labai tikiuosi pradžiuginančių rezultatų Ir kas man labai padėjo laikytis sporto rėžimo, tai pačios susikurtas tvarkaraštis, kurią dieną kurią treniruotę daryti, kiek laiko ji truks ir pan. Iš anksto žinau, ką rytoj darysiu, kiek laiko tai truks, ir daug lengviau galiu sportą suderinti su savo dienotvarke
man lb sunku yra 3 kartus valgyti, bet reikes pameginti, va vakariene tai velai gaunasi valgyti, kokia 8 , bet as velai ir miegoti einu 12 kazkur tai gal nieko blogo. kai dviese su dukryte esam tai ir ta mityba pasikoreguoja kitaip ne taip kaip noretusi bet kai as maziau valgau as pati geriau jauciuosi ne tokia apsunkusi
Sveikos sedėjau iki dabar su tais ryžiais,bet dėja šiandien nieko nesigaus nes uošviai mane su vaikais užkvietė pietums... O nueiti ir sakyt jog negali valgyti tai irgi kažkaip nemandagu ir negražu Įsigyjau šiandien matavimo metrą ir nusprendžiau jau oficialiai prisijungti prie jūsų. Pasakykit kokius išmatavimus reikia parašyti ir kam juos siūsti. Ačiū
Labuka.as jau pasportavau saziningai, siandien pradzioj pilvukuj 8min po to kojom 8 ir su JM pirma ir antros dalies daugiau nei puse. Suprakaitavau tai taip gerai.
QUOTE(Kapish @ 2010 12 01, 21:35)
Suprantu Tave,kad labai sunku gyventi be vyrelio mano pačios tokia pat dalia... Vyras uždarbiauja užsienyje, o aš.. Aš auginnu vaikus, mokausi ir dar dirbu... Gyvenu pas tėvus su kuriais žiauuuriaaaai nesutariu... Tau bent laimė tame, kad gyveni be žmonių kurie tau ir tavo vaikučiams gadina nuotaiką...
Nu jo visa laime kad nereik gyvent nei su savo tevais nei su jo,nors noreciau kad mama arciau gyventu vis kokia pagalba butu ar vaika kada paziuretu,o taip tai ner kam,o dar tolokai nuo miesto gyvenam.
QUOTE(aurute__ @ 2010 12 01, 22:01)
as galima sakyti ir gyvenu be vyro matau tik savaitgaliais, sunkoka ypac dukryte jo pasiilgsta bet nieko cia nepakeisi as siandien vel su dukryte biski sportavau buvau muzikos pamokeleje
Gerai nors kad savaitgaliais. As saviskio jau gruodzio 12 bus 3 menesiai kaip nemacius, gal kita savaite ar dar sekancia tikrai sulauksim ,iki Kaledu tikrai gris.
Toks tas gyvenimas.as po mot.atostogu likau be darbo, cia gerai apmokamo irgi ner, paskola reik moket,namas iki galo dar nebaigtas .
Sveikos
sedėjau iki dabar su tais ryžiais,bet dėja šiandien nieko nesigaus nes uošviai mane su vaikais užkvietė pietums... O nueiti ir sakyt jog negali valgyti tai irgi kažkaip nemandagu ir negražu
Įsigyjau šiandien matavimo metrą ir nusprendžiau jau oficialiai prisijungti prie jūsų. Pasakykit kokius išmatavimus reikia parašyti ir kam juos siūsti. Ačiū
man, pradinis svoris, ugis, norimas svoris, lemuo, klubai, slaunis. gali ryt siusti bus ok.
ka radau Dauguma alkoholinių gėrimų, nors ir teikia energiją, neturi jokių maistinių medžiagų-tai tuščios kalorijos, kurių organizmas nepasisavina. Taigi- nei sausas vynas, nei brendis, nei degtinė ir pan., "į kūną neina"
isvada geriausiai sausas vynas jei noris atsipalaiduoti.