Įkraunama...
Įkraunama...

Individualių namų projektai - 7 dalis

"Žirgas"
Sveiki smile.gif norėjau paklausti jūsų nuomonės apie šį namo projektą blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Bagira 2 @ 2010 12 08, 14:40)
Sveiki, ziuru po truputi viens kita per danti traukiat, gal nepatrukdysiu ax.gif
Matau gerus patarimus dalinat, tai ir man reikia biggrin.gif
Permeciu akim ankstesne temele atrodo nemaciau projekto sudominusio mane:
http://www.namuplana...inskis/PIRAMIDE
Mes zmone paprasti mandrumu nereikia, reikia paprastumo ir praktiskumo, na ir pigumo blush2.gif cia is kart man nepatiko kampiniai langai ir vitrininiai langai ar kaip jie vadinasi blush2.gif , kas dar kokiu trukumu matot? g.gif

Na, o man, kas liečia planą, tiek visko neužkliuvo. g.gif Aišku, keistokas sprendimas, bet visai įmanomas (kas liečia išplanavimą). Reikia atkreipti dėmesį, kad viso tik 120m² - tai irgi sąlygoja tam tikrus niuansus. Kas liečia 6-7-8 patalpų klausimą, tai jį reikėtų pataisyti, bet tai įmanoma ir negriaunant bendros schemos ar išlipant iš esamo namo kontūro.
Dėl koridoriaus argumento nesutinku, nes realiai kaip koridoius susivoks tik pats galiukas, o į vonios patalpą įstačius matinio stiklo duris, iš viso nekliudys. Aš tą "galiorką" iš viso, dar svetainės ribose, atitverčiau stumdomomis durimis. Uždarei, ir ramu.
Tas erkeris (išsikišimas valgomajam) irgi man atrodo logiškas, nors pats aš jų labai nemėgstu - paprasčiausiai be jo būtų sunku sutilpti ir su svetaine, ir su valgomojo stalu toje erdvėje.
Drabužinės-katilinės mazgas keistokas. Tiesą sakant, kol neperskaičiau eksplikacijos, maniau, kad ten sandėlis. Dar pagalvojau, kad labai gerai padarė bigsmile.gif Šiuo klausimu pritariu Grand, kad ūkio patalpų stipriai mažoka. Nebent, kaip jis ir minėjo, bus dar kažkoks ūkinukas tam skirtas.
Kas patiko - kad atskirtas TV ir židinio gyvenimas, labai aiški, netgi intuityvi namo funkcinė schema - pasižiūri, ir iš karto aišku.

Kas liečia šiaurę... Grand - tipinio projekto ir neprojektuoja niekas, orientuodamas dar ir pagal pasaulio šalis (na, nesakau NIEKAS, o tai atsiras tuoj kas nors lotuliukas.gif ). Tuo gi ir skiriasi tipinis projektas nuo individualaus, kad projektuojamas visiems užsakovams, visiems sklypams ir tt. Kaip ir langai - tipiniame projekte, kaip taisyklė, vaizdai į visas puses geri, ir iš visų pusių saulė šviečia bigsmile.gif

Na tiek apie išplanavimą. Na, o pats namas.... Kaip savo žanro atstovas, gana geometriškas, simetriški fasadai. Nesupratau, kodėl padaryti vietomis aukštesni langai - jei jau laikytis griežtos formos, tai tą apdailos juostelę po karnizu reikėjo aplinkui visur ir varyti, arba jos iš viso atsisakyti.
Daug klausimų dėl stogo, dėl langų... Bet čia jau prasideda subjektyvumai visokiausi. Tad ties tuo ir sustosiu cool.gif

Sėkmės.
Atsakyti
Labai aciu uz subjektyvias isvadas, ta stiklini atsikisima tai as noriu naikint, man tokios dideles svetaines nereikia, 4 asmenu seimai uzteks blush2.gif o visokiem rakandam tai sandeliuka darysim,nes kaipo ir ukininko sodyba bus, zemes pakankamai bus blush2.gif
O katiline planuojama KK tai itariu reiktu kokiu 10kv.m.? g.gif o kodel dumai eis i patalpa? jei geras katilas negi dumija sitaip? g.gif
O kas negerai su 6,7,8 kambariams?Na nelabai suprantu, apsvieskit blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(eimazzz @ 2010 12 08, 18:58)
"Žirgas"
Sveiki smile.gif norėjau paklausti jūsų nuomonės apie šį namo projektą blush2.gif

Labiausiai užkliuvo:
I aukšte:
-svetainės vieta(kažkur užgrūsta už kampo ji...)
-katilinės patalpos konfigūracija(+neaišku,kuris namo šildymo variantas bus)
-kur sandėlis ar bent niša užstumiamomis durimis?
-langai keistai "pamėtyti",ypač pietryčių fasade ,na ir stoglangiai dar
(toks jausmas ,kad architektas Copy dažnai spaudė smile.gif)

II aukšte:
- dažnai pasikartojanti klaida:vos užlipus ,iškart durys į kambarį (iš jo išeinant-tikrai apsivošite aukštielninkas )-trūksta bent minimalaus atstumo iki durų,
- kam tėvų flange reikalingos durys į miegamąjį,jeigu jau vienos yra į koridorių?

Fasadų nenagrinėsiu, nes pasikeitus suplanavimui, keistųsi ir jie.
Šiaip tai,vos užmetus akį į juos,pamaniau,kad tai du stogo variantai:
vienšlaičio ir dvišlaičio, bet pasirodo,kad ne smile.gif

Papildyta:
[quote=zarmenas,2010 12 08, 19:09]
Na, o man, kas liečia planą, tiek visko neužkliuvo. g.gif Aišku, keistokas sprendimas, bet visai įmanomas (kas liečia išplanavimą). Reikia atkreipti dėmesį, kad viso tik 120m² - tai irgi sąlygoja tam tikrus niuansus. Kas liečia 6-7-8 patalpų klausimą, tai jį reikėtų pataisyti, bet tai įmanoma ir negriaunant bendros schemos ar išlipant iš esamo namo kontūro.
Dėl koridoriaus argumento nesutinku, nes realiai kaip koridoius susivoks tik pats galiukas, o į vonios patalpą įstačius matinio stiklo duris, iš viso nekliudys. Aš tą "galiorką" iš viso, dar svetainės ribose, atitverčiau stumdomomis durimis. Uždarei, ir ramu.
Tas erkeris (išsikišimas valgomajam) irgi man atrodo logiškas,.....paprasčiausiai be jo būtų sunku sutilpti ir su svetaine, ir su valgomojo stalu toje erdvėje.
Drabužinės-katilinės mazgas keistokas. Tiesą sakant, kol neperskaičiau eksplikacijos, maniau, kad ten sandėlis.
Kas patiko - kad atskirtas TV ir židinio gyvenimas, labai aiški, netgi intuityvi namo funkcinė schema - pasižiūri, ir iš karto aišku.
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Praktiškai viens prie vieno mano nuomonė wink.gif

Kas liečia šiaurę...
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Ne visai sutinku su Zarmenu g.gif
Jos kryptis turėtų būti ir kartotiniame projekte-na,tokia
"menama"-kaigi kitu atveju suorientuoti pagalbinių ir gyvenamų patalpų
vietą?

Na, o pats namas.... Nesupratau, kodėl padaryti vietomis aukštesni langai - jei jau laikytis griežtos formos, tai tą apdailos juostelę po karnizu reikėjo aplinkui visur ir varyti, arba jos iš viso atsisakyti.
Daug klausimų dėl stogo, dėl langų... Bet čia jau prasideda subjektyvumai visokiausi. Tad ties tuo ir sustosiu cool.gif
Copy paskutinę pastraipą nuo Zarmeno smile.gif))

Papildyta:
Velniava-suplakiau Žirgą ir Piramidę į vieną ats. biggrin.gif
Na, atsiprašau-gal atsirinksite ..................................
Nuovargis po darbų..
Atsakyti
QUOTE(eimazzz @ 2010 12 08, 18:58)
"Žirgas"

Sveika. Aš tik vieną pastabą turiu. Man atrodo visai neblogai , jei virtuvės langas būtų į šiaurę, t.y. atsuktas į įvažiavimo pusę. Matytum kas ateina ar atvažiuoja.
Atsakyti
QUOTE(jomre @ 2010 12 08, 22:48)
Papildyta:
Velniava-suplakiau Žirgą  ir Piramidę į vieną ats.  biggrin.gif
Na, atsiprašau-gal atsirinksite ..................................
Nuovargis po darbų..

Atsirinkau, ACIU 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(jomre @ 2010 12 08, 22:48)
Labiausiai užkliuvo:
I aukšte:
  -svetainės vieta(kažkur užgrūsta už kampo ji...)
  -katilinės patalpos konfigūracija(+neaišku,kuris namo šildymo variantas bus)
  -kur sandėlis ar bent niša užstumiamomis durimis?
  -langai keistai "pamėtyti",ypač pietryčių fasade ,na ir stoglangiai dar
(toks jausmas ,kad architektas Copy dažnai spaudė smile.gif)

II aukšte:
  - dažnai pasikartojanti klaida:vos užlipus ,iškart durys į kambarį (iš jo išeinant-tikrai apsivošite aukštielninkas )-trūksta bent minimalaus atstumo iki durų,
  - kam tėvų flange reikalingos durys į miegamąjį,jeigu jau vienos yra į koridorių?

dėkui už išsakytą nuomonę mirksiukas.gif

I aukštas:
svetainė man kažkaip nekliūna, kad jinai už kampo užgrūsta biggrin.gif
dėl katilinės, tai planuoju granulinį arba geoterminį šildymą daryti.
sandelį galvoju padaryti po laiptais ir įdėti duris iš virtuvės.
langai tai ir man keistai ten pamėtyti g.gif bet manau ta galima pakoreguot

II aukštas:
dėl durų prie pat laitų tai nėra jokių problemų, nes jos atsidaro į kambario vidų biggrin.gif tai niekaip neįmanoma gauti su jomis į nosį schmoll.gif biggrin.gif ir šiaip man antras aukštas be jokių priekaištų, toks kokio aš noriu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(eimazzz @ 2010 12 09, 11:59)
dėkui už išsakytą nuomonę mirksiukas.gif

I aukštas:
svetainė man kažkaip nekliūna, kad jinai už kampo užgrūsta biggrin.gif
dėl katilinės, tai planuoju granulinį arba geoterminį šildymą daryti.
sandelį galvoju padaryti po laiptais ir įdėti duris iš virtuvės.
langai tai ir man keistai ten pamėtyti g.gif bet manau ta galima pakoreguot

II aukštas:
dėl durų prie pat laitų tai nėra jokių problemų, nes jos atsidaro į kambario vidų biggrin.gif tai niekaip neįmanoma gauti su jomis į nosį schmoll.gif  biggrin.gif ir šiaip man antras aukštas be jokių priekaištų, toks kokio aš noriu smile.gif

Žinoma, kad galima (ir reiktų) pakoreguoti tuos langus wink.gif
Sandėliuko vieta po laiptais-visai galimas variantas:hole tą sienutę galima tvarkingai arba kaip nosr įdomiau aptaisyti-na,čia jau interjero tema smile.gif
Dėl tos katilinės-tech.patalpos: ją irgi truputį pakoreguokite,kad nebūtų tokia L formos-juk įrangos ten daug bus..
Dėl durų II aukšte tai turėjau omenyje ne dėl gavimo į nosį, bet griuvimo nuo laiptų-ta paskutinė laiptų pakopa prie pat durų :išėjus iš kambario ir uždarant duris galite virsti.Tai tik tiek.
drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(eimazzz @ 2010 12 08, 17:58)
"Žirgas"

man tai visada klausimas kyla del projektuojamo tevu miegamojo i gatves puse, as asmeniskai sau daryciausi i kiemo puse, daugiau ramybes ir paprastai vaizdai geresni smile.gif
Atsakyti
QUOTE(cezas @ 2010 12 09, 16:23)
man tai visada klausimas kyla del projektuojamo tevu miegamojo i gatves puse, as asmeniskai sau daryciausi i kiemo puse, daugiau ramybes ir paprastai vaizdai geresni  smile.gif

o man patinka, jei kas atvažiuoja matai.
Atsakyti
QUOTE(justukė @ 2010 12 09, 17:38)
o man patinka, jei kas atvažiuoja matai.

Nelabai suprantu tada miegamojo paskirties g.gif
Jūs naktimis žiūrite pro langus ar pvz.-kas atvažiuoja smile.gif
Čia tarp kitko tik...................
Atsakyti
QUOTE(jomre @ 2010 12 09, 18:05)
Nelabai suprantu tada miegamojo paskirties  g.gif
Jūs naktimis žiūrite pro langus  ar pvz.-kas atvažiuoja smile.gif
Čia tarp kitko tik...................

Ne tik miegu . Galima pvz. knygą paskaityti ar dar ką nors nuveikti mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo justukė: 09 gruodžio 2010 - 22:46