Įkraunama...
Įkraunama...

Individualių namų projektai - 7 dalis

QUOTE(Grand @ 2010 12 07, 12:05)
Projektas labai modernus ir tikrai tokį pastatę taptumėte kvartalo pažiba, bet... Namas tikrai nepraktiškas: kambariai įvairiausių kvadratinių formų, langai irgi, pats namas ganėtinai laužytos stilistikos. Tokį namą būtų sunkiau pastatyti (gal net reikėtų gerokai statybininkų paieškoti), tačiau vis tiek neišvengtumėte nemažai broko: šalčio tiltelių ir t.t. Stiliaus paieškos gerai, bet kartais išeina už žanro ribų. Bendras įpsūdis - namas šaltas. Man tokia architektūra tiktų tūso (barai, diskotekos ir t.t.), o ne gyvenimo vietai. Aš, kaip ir zarmenas, iš 10 duodu 2.

del konstruktyvo tai jis labai netgi paprastas smile.gif smagu kad sudomino, mano tikslas ir yra padaryti idomu kvartalo akcenta, kad butu i ka akis paganyti padiskutuoti, jis skirtas jaunai poreliai kuri dar daug tusinasi biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(cezas @ 2010 12 07, 13:19)
del konstruktyvo tai jis labai netgi paprastas  smile.gif smagu kad sudomino, mano tikslas ir yra padaryti idomu kvartalo akcenta, kad butu i ka akis paganyti padiskutuoti, jis skirtas jaunai poreliai kuri dar daug tusinasi  biggrin.gif

Tuomet tikrai pateikėt. Bet jei toks namas ir būtų pastatytas, o po 5 metų išlystų į antrinę rinką, aų nepirkčiau. Manau, kad ir kokie 95 proc. žmonių jo nepirktų. Bet įspūdis - garantuotas.
Atsakyti
QUOTE(cezas @ 2010 12 07, 12:40)

Geriau jau buvo nerodyti pilno vaizdo... schmoll.gif

Gerai labai lanaa apibūdino - iš didelio rašto išėjo iš krašto...
Atsakyti
QUOTE(zarmenas @ 2010 12 07, 13:29)
Geriau jau buvo nerodyti pilno vaizdo...  schmoll.gif

Gerai labai lanaa apibūdino - iš didelio rašto išėjo iš krašto...

nepatinka tai nepatinka nebandau itikti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(cezas @ 2010 12 07, 14:41)
nepatinka tai nepatinka nebandau itikti  biggrin.gif

kaip mane universitete mokino patinka-nepatinka neargumentas atstovaujant architekto profesija. tuom mes ir skiriames nuo megeju ir diletantu tongue.gif ir savo darbe as vertinu ne abstrakcias sapaliones, o max. objektyvias pastabas ir vertinimus, ir pati kiek galima vengiu subjektyvios savo pacios nuomones tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lanaa: 07 gruodžio 2010 - 14:43
QUOTE(lanaa @ 2010 12 07, 14:40)
kaip mane universitete mokino patinka-nepatinka neargumentas atstovaujant architekto profesija. tuom mes ir skiriames nuo megeju ir diletantu  tongue.gif ir savo darbe as vertinu ne abstrakcias sapaliones, o max. objektyvias pastabas ir vertinimus, ir pati kiek galima vengiu subjektyvios savo pacios nuomones  tongue.gif

na ir ..... g.gif
Atsakyti
QUOTE(cezas @ 2010 12 07, 15:55)
na ir .....  g.gif

sakykim, nesipleciant planines strukturos konfiguracija, nesigilinant i pati isplanavima, as priimu kaip galima varianta. taciau pati namo israiska man sudaro "griozdo" vaizda, nes netvarkoj su proporcijom ir tūriu. plius kaip ten kazkas minejo nesutvarkytas medziagiskumas ir perdaug "ikyriu" akcentu, kurie neleidzia suvokt namo kaip vieningos visumos smile.gif cia butu trumpi pastebejimai is mano puses smile.gif
Atsakyti
QUOTE(cezas @ 2010 12 07, 15:55)
na ir .....  g.gif

Na paprasčiausiai kaip projektas tai geriausiu atveju nekoks. Kaip eskizas, darbinis kažkoks - gal, gal... Tačiau kaip projektas, kaip baigtinis kūrinys/produktas, tai žemo lygio, dirbti prie jo ir dirbti dar. Susidarė įspūdis, kad padarytas tam, kad bile kažką padaryti - nei minties, nei įdirbio, nei kažkokio pateisinimo jam nerandu. O patinka-nepatinka yra visai kita opera, į tai nesigilinsim.
Minėjot, kad skirtas jaunai porai, kurie daug "tūsinasi"? Tokiu atveju arba "target'as" klaidingai pasirinktas, arba visiškai į jį nepataikėte. Kičas, ir tiek.

Neįsižeiskit.
mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(zarmenas @ 2010 12 07, 15:21)
Na paprasčiausiai kaip projektas tai geriausiu atveju nekoks. Kaip eskizas, darbinis kažkoks - gal, gal... Tačiau kaip projektas, kaip baigtinis kūrinys/produktas, tai žemo lygio, dirbti prie jo ir dirbti dar. Susidarė įspūdis, kad padarytas tam, kad bile kažką padaryti - nei minties, nei įdirbio, nei kažkokio pateisinimo jam nerandu. O patinka-nepatinka yra visai kita opera, į tai nesigilinsim.
Minėjot, kad skirtas jaunai porai, kurie daug "tūsinasi"? Tokiu atveju arba "target'as" klaidingai pasirinktas, arba visiškai į jį nepataikėte. Kičas, ir tiek.

Neįsižeiskit.
mirksiukas.gif

kritikai kazkaip truksta argumentu, girdziu tik nuomone, jeigu nepatinka stilistika tai mano nuomone cia skonio reikalas, tai galima ir trumpai pasakyti, nepatinka ir viskas, o ne vynioti i terminus biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(lanaa @ 2010 12 07, 15:19)
sakykim, nesipleciant planines strukturos konfiguracija, nesigilinant i pati isplanavima, as priimu kaip galima varianta. taciau pati namo israiska man sudaro "griozdo" vaizda, nes netvarkoj su proporcijom ir tūriu. plius kaip ten kazkas minejo nesutvarkytas medziagiskumas ir perdaug "ikyriu" akcentu, kurie neleidzia suvokt namo kaip vieningos visumos  smile.gif cia butu trumpi pastebejimai is mano puses  smile.gif

jeigu namo kompozicija atrodo sunki, tai vadinasi padariau ko norejau nes toks tikslas ir buvo biggrin.gif neviskas turi buti skaidru ir lengva
Atsakyti
QUOTE(cezas @ 2010 12 07, 17:00)
kritikai kazkaip truksta argumentu, girdziu tik nuomone, jeigu nepatinka stilistika tai mano nuomone cia skonio reikalas, tai galima ir trumpai pasakyti, nepatinka ir viskas, o ne vynioti i terminus  biggrin.gif
Papildyta:

jeigu namo kompozicija atrodo sunki, tai vadinasi padariau ko norejau nes toks tikslas ir buvo  biggrin.gif neviskas turi buti skaidru ir lengva

Aš šnekėjau ne apie stilistiką, o apie projekto išdirbimą ir kokybę. Projektuotojui turėtų būti aišku. Ką dar čia detalizuoti? doh.gif
O jei domina mano nuomonė apie stilistiką - ji tokia pat. Stilistiškai projektas taip pat atsiduoda kiču ir tiek.
Atsakyti
QUOTE(cezas @ 2010 12 07, 17:00)
kritikai kazkaip truksta argumentu, girdziu tik nuomone, jeigu nepatinka stilistika tai mano nuomone cia skonio reikalas, tai galima ir trumpai pasakyti, nepatinka ir viskas, o ne vynioti i terminus  biggrin.gif
Papildyta:

jeigu namo kompozicija atrodo sunki, tai vadinasi padariau ko norejau nes toks tikslas ir buvo  biggrin.gif neviskas turi buti skaidru ir lengva

na matau nesusisnekam... smile.gif as nesu pries sunkia architektura. bet siuo atveju sitam projekte as daugiau matau kokofonijos ir nesuvestu galu, negu tai ka jus norejot savo sumanymu isgaut smile.gif beje, man patinka brutalizmas smile.gif taip kaip ir modernas, klasika, barokas, secesioja ir kiti stiliai. taciau jie turi atspindet savo esme, o ne tai, kad kaip daznai siai dienai pasitaiko - pristatoma bele kokiu deziu ir aiskinama, kad cia modernas, net gerai nesuvokiant, ka ta moderni architektura yra ir ka ji atspindi is esmes... smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lanaa: 07 gruodžio 2010 - 16:37
QUOTE(zarmenas @ 2010 12 07, 16:18)
Aš šnekėjau ne apie stilistiką, o apie projekto išdirbimą ir kokybę. Projektuotojui turėtų būti aišku. Ką dar čia detalizuoti?  doh.gif
O jei domina mano nuomonė apie stilistiką - ji tokia pat. Stilistiškai projektas taip pat atsiduoda kiču ir tiek.

supratau nuomone, tik nelabai supratau kur cia kica kolega iziurite smile.gif
Atsakyti