Įkraunama...
Įkraunama...

Individualių namų projektai - 7 dalis

QUOTE(zarmenas @ 2010 12 02, 13:08)
*****, kad visi užsakovai taip...  thumbup.gif

Šiais laikais didžioji dalis užsakovų yra "gerai pasikaustę" ir žinantys, ko nori.
Jie ir pasaulio daug matę , ir domisi viskuo ..Kartais dar ir patarimų duoda smile.gif
Nematau tame nieko blogo-visko į galvą sukišti,kai tiek daug informacijios, nebespėjame.
Be abejo-džiugu, kai tenka bendrauti su tokiais užsakovais.
Atsakyti
QUOTE(LETALETI @ 2010 12 01, 22:01)
Sveiki, norėčiau ir aš išgirsti nuomonių apie mūsų projektą.  ax.gif
Aukštų planai čia: Pirmas aukštas ir Antras aukštas.

Kelios pastabos dėl esančių apribojimų:
- šiaurės rytinėje pusėje yra transformatorinė (juodas stačiakampis), taigi turim 10m apsauginę zoną (punktyras). Derinimui salono kampe bus nupieštas sandėliukas - architektas sako, kad praeis, nes svarbiausia, kad į apsaugos zoną nepakliūtų gyvenamosios patalpos;  blush2.gif
- šiaurinėje ir pietinėje pusėse jau atsiremta į sklypo užstatymo zonos ribas;
- natūralus noras turėti kuo didesnį kiemą vakarinėje pusėje.

Sveiki, tikrai norėtųsi sužinoti jūsų nuomonę apie mūsų projektuką smile.gif
Įdėjau paveiksliukus, nes vakar turėjau tik pdf'us: Pirmas aukštas ir Antras aukštas.

Tiesa, dar prisiminiau kelis dalykus:
- sklypas kampinis - šiaurėje ir rytuose gatvelės;
- pietinėje pusėje už 2m nuo mūsų sklypo ribos stovi kaimyno namas, dėl to erdvės orientuotos į vakarus.

Laukiu jūsų komentarų 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(LETALETI @ 2010 12 02, 14:25)
Sveiki, tikrai norėtųsi sužinoti jūsų nuomonę apie mūsų projektuką  smile.gif
Įdėjau paveiksliukus, nes vakar turėjau tik pdf'us: Pirmas aukštas ir Antras aukštas.

Tiesa, dar prisiminiau kelis dalykus:
- sklypas kampinis - šiaurėje ir rytuose gatvelės;
- pietinėje pusėje už 2m nuo mūsų sklypo ribos stovi kaimyno namas, dėl to erdvės orientuotos į vakarus.

Laukiu jūsų komentarų  4u.gif

Man jusu projektukas patinka drinks_cheers.gif ,svarbu ,kad atitiktu jusu poreikius,o pagal pasaulio salis nesigaudau,patars specai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(jomre @ 2010 12 02, 14:24)
Šiais laikais didžioji dalis užsakovų yra "gerai pasikaustę" ir žinantys, ko nori.
Jie ir pasaulio daug matę , ir domisi viskuo ..Kartais dar ir patarimų duoda smile.gif
Nematau tame nieko blogo-visko į galvą sukišti,kai tiek daug informacijios, nebespėjame.
Be abejo-džiugu, kai tenka bendrauti su tokiais užsakovais.

Tikrai, galima pasidžiaugti, kad žmogus netingi ir jam įdomu pasidomėti. Deja, tokių ne dauguma - kitąkart, atrodo, užsakovas su dviem aukštaisiais, o susibendrauti neišeina, tamsus, siauro mąstymo ir užsispyręs... Daug pavyzdžių tokių. Visi argumentai kaip žirniai nuo sienos atšoka doh.gif Taigi, labai džiugu, kad vis daugėja ir pasidominčių, savišvietos nepamiršusių žmonių thumbup.gif

Grįžtant prie temos. LETALET:
Namas ne iš mažųjų. Pirmas aukštas kaip ir nieko, man patiko. Gerai, kad dėmesio skirta ūkinei zonai, sandėliavimo plotui. Drabužinė prie įėjimo irgi teisinga. Virtuvės sprendimas taip pat patiko, apgalvota. Kaip supratau iš brėžinių, čia jau nebe pasiūlymų, o techninio projekto brėžiniai?
Va antrame aukšte man keletas dalykų vis tik užkliuvo. Visiškai nesupratau sanmazgo/sanmazgų logikos. koks tikslas buvo atskirti? Gaunat vieną spintos dydžio kamūrkę su unitazu ir nevisavertišką vonios patalpą. Jei reikia antro sanmazgo, yra gi pirmame aukšte. Jei nesunku, paaiškinkit savo mintį, nes visai nesupratau. Antra, nepatiko drabužinė prie miegamojo. Na, bet kad tai pakeisti kažkaip, gali visas antras aukštas pajudėti...
Na, dar kilo man klaustukų dėl langų, kažkaip labai ...savotiškai... sudėliota. Bet to neina vertinti be namo bendro vaizdo, fasadų - gal ten kažkur mintis yra?
Kaip ir tiek drinks_cheers.gif

Sėkmės
Atsakyti
QUOTE(zarmenas @ 2010 12 02, 17:51)

Va antrame aukšte man keletas dalykų vis tik užkliuvo. Visiškai nesupratau sanmazgo/sanmazgų logikos. koks tikslas buvo atskirti? Gaunat vieną spintos dydžio kamūrkę su unitazu ir nevisavertišką vonios patalpą. Jei reikia antro sanmazgo, yra gi pirmame aukšte. Jei nesunku, paaiškinkit savo mintį, nes visai nesupratau. Antra, nepatiko drabužinė prie miegamojo. Na, bet kad tai pakeisti kažkaip, gali visas antras aukštas pajudėti...
Na, dar kilo man klaustukų dėl langų, kažkaip labai ...savotiškai... sudėliota. Bet to neina vertinti be namo bendro vaizdo, fasadų - gal ten kažkur mintis yra?
Kaip ir tiek  drinks_cheers.gif

Sėkmės

Pas mus antras aukstas panasiai suprojektuotas.Tik laiptai eina tiesiai,kur ten laiptai parodyti,bus vonia su tuliku kartu.Miegamasis toj pacioj vietoj,drabuzine irgi,gal kiek didesne.Nera kambario pazymeto Nr.7,antras kambarys toj pacioj vietoj.O kodel drabuzine netinka prie miegamojo.Mano nuomone,kaip tik labai patogu, viskas prie vietos . Iskaitant ir tai,kad antram aukste niekas negyvens daugiau,tik mudu abudu biggrin.gif
Atsakyti
Dėkui komentavusiems 4u.gif
QUOTE(zarmenas @ 2010 12 02, 18:51)
Kaip supratau iš brėžinių, čia jau nebe pasiūlymų, o techninio projekto brėžiniai?

Kol kas dar tai ne techninis projektas. Mūsų architektas tokius paruošė ir tiek, bet čia dar viską galima stumdyti wink.gif
Va antrame aukšte man keletas dalykų vis tik užkliuvo. Visiškai nesupratau sanmazgo/sanmazgų logikos. koks tikslas buvo atskirti? Gaunat vieną spintos dydžio kamūrkę su unitazu ir nevisavertišką vonios patalpą. Jei reikia antro sanmazgo, yra gi pirmame aukšte. Jei nesunku, paaiškinkit savo mintį, nes visai nesupratau.

Čia jau vyro pageidavimas. Bendras jam nepatinka - erzina aromatų gausa vonioje, be to, mėgsta privatumą "poilsio" minutę blush2.gif
Be to, jei sutaptų, kad ryte keli asmenys keliasi panašiu metu, tai vienam "užsėdus" patalpą visiems kitiems rytinio tualeto procesas kaip ir sustoja unsure.gif Tai va taip viską apsvarstę ir nusprendėm "apmąstymų" kambarėlį atskirti nuo vonios.
Antra, nepatiko drabužinė prie miegamojo. Na, bet kad tai pakeisti kažkaip, gali visas antras aukštas pajudėti...

O kas konkrečiau nepatiko drabužinėje? Mums tai ji lyg ir ok, tik greičiausiai langą užmūrysim. Visi pasiūlymai ir komentarai labai laukiami smile.gif

Langai - karšta tema šiom dienom pas mus doh.gif
Poros greičiausiai atsisakysim - tai minėtasis drabužinės ir langas laiptų apačioje, nes iš jo vaizdas vis tiek būtų tik į automobilių stoginę.
Langus laiptų viršuje, vonioje ir katilinėje kažkiek norėtume padidinti. Kai kuriuos svarstome pastumdyti.
Įdedu fasadus: Rytinis, Pietinis, Vakarinis ir Šiaurinis.

Taip pat dar labai norėčiau išgirsti nuomonių dėl praėjimo į garažą. Mums kažkaip tolokai jis dabar atrodo... g.gif Lyg ir taip išeina, kad apsirengi hole, o po to su batais ir paltais žygiuoji koridorium ir per katiline į garažą. Mums norėtųsi, kad būtų galima patekti ten tiesiai iš tambūro ar holo... Ką manot?
Atsakyti
QUOTE(Grand @ 2010 12 02, 12:54)
Gal kiek įžūloka (kad skelbiu viešai), bet pabandysiu išdėstyti kelis pagrindinius mano namo kriterijus. Gal bus norinčiųjų išmėginti jėgas?  Tiks ir bet koks mano poreikių/norų/svajonių sudirbimas. smile.gif

Taigi:
Man patinka pasyvaus namo idėjos bei architektūra, t.y. lakoniškumas, paprastumas, jokių bereikalingų detalių šaldančių namą ir branginančių statybą  ir t.t. Pridedu ir kelis, mano galva, esminius pasyvaus namo architektūros elementus.

Pasyvaus namo projektavimo standartai
1. Langų plotas turi sudaryti iki 25 proc. grindų ploto. Be to, jokių - kampinių langų.
2. Pietinėje namo fasado pusėje turi būti apie 40 proc. visų langų ploto.
3. Medžiai, namai ar kiti dideli objektai negali sudaryti šešėlių namo fasade ir ant langų.
4. Geriausia, jei šiaurinėje pusėje nėra nei vieno lango. Jei nepavyksta be jų išsiversti, šiaurinės pusės langai turėtų būti neatsidarantys.
5. Dauguma langų pasyviame name turėtų būti neatsidarantys.
6. Pasyviame name geriausia langus orientuoti pietų, vakarų kryptimi.
7. Teisingai suprojektavus namą, tiesioginiai saulės spinduliai turi padengti maždaug trečdalį vieneriems metams reikalingos energijos šildymui.
8. Pasyviame name geriau nedaryti balkonų.
9. Kuo mažiau išorinių durų – geriausia tik vienos.
10. Stogas turi tikti saulės kolektorių įrengimui.
12. Nedidinti vidinės pastato kūbatūros.
O reikalavimai pastatui tokie.

Pirmas aukštas
1. Svetainė - apie 30 kv.
2. Virtuvė ir valdomasis - apie 20 kv.
3. San. mazgas - apie 3-4 kv., t.y. kad tilptų ne tik klozetas ir kriauklė, bet ir dušas.
4. Žinoma, tambūras, holas, sieninė spinta ar net atskira drabužinė.

Antras aukštas:
1. Trys kambariai po 15 kv.
2. Vienas bendras san. mazgas - apie 10 kv.
3. Viena bendra drabužinė.
4. Galima numatyti ir skalbykla/džiovykla, bet iš esmės jinai nėra būtina.

Pagalbinės patalpos:
1. Dvivietis garažas - 36 kv.
2. Katilinė - apie 10-12 kv.
3. Prie katilinės - apie 5-7 kv. patalpa kietam kurui sandėliuoti (uždara, t.y. sausa).
4. Sandėliukas visokiems rakandams - apie 5-7 kv.
5. Dar man patinka ir tikrai reikėtų terasos - apie 15-20 kv.

Taigi bendras pastato plotas neturėtų viršyti 200 kv. Pastato atitraukimą nuo įvažiavimo darome minimu 5 metrus (kad būtų patogu sukinėtis su mašina), sklypo plotį (20 metrų kraštinė) išnaudojama iki maksimumo, t.y. namo plotis gali siekti 14 metrų, o sklypo ilgį (30 metrų) geriausiai išnaudoti taip, kad pietinėje pusėje liktų bent 12 metrų laisva erdvė. Taigi išeina, kad namas su visom pagalbinėmis patalpomis ir terasa turėtų būti maždaug 14x13 m arba 14x14 m.

Na,jei atostogaučiau dabar,tai tikrai sudalyvaučiau šiame konkurse biggrin.gif
Rimtai.Zarmenas ,manau, irgi prisijungtų wink.gif
Atsakyti
QUOTE(LETALETI @ 2010 12 02, 21:27)
Dėkui komentavusiems 4u.gif

Kol kas dar tai ne techninis projektas. Mūsų architektas tokius paruošė ir tiek, bet čia dar viską galima stumdyti wink.gif

Čia jau vyro pageidavimas. Bendras jam nepatinka - erzina aromatų gausa vonioje, be to, mėgsta privatumą "poilsio" minutę  blush2.gif
Be to, jei sutaptų, kad ryte keli asmenys keliasi panašiu metu, tai vienam "užsėdus" patalpą visiems kitiems rytinio tualeto procesas kaip ir sustoja unsure.gif  Tai va taip viską apsvarstę ir nusprendėm "apmąstymų" kambarėlį atskirti nuo vonios.

O kas konkrečiau nepatiko drabužinėje? Mums tai ji lyg ir ok, tik greičiausiai langą užmūrysim. Visi pasiūlymai ir komentarai labai laukiami  smile.gif

Langai - karšta tema šiom dienom pas mus doh.gif
Poros greičiausiai atsisakysim - tai minėtasis drabužinės ir langas laiptų apačioje, nes iš jo vaizdas vis tiek būtų tik į automobilių stoginę.
Langus laiptų viršuje, vonioje ir katilinėje kažkiek norėtume padidinti. Kai kuriuos svarstome pastumdyti.
Įdedu fasadus: Rytinis, Pietinis, Vakarinis ir Šiaurinis.

Taip pat dar labai norėčiau išgirsti nuomonių dėl praėjimo į garažą. Mums kažkaip tolokai jis dabar atrodo...  g.gif Lyg ir taip išeina, kad apsirengi hole, o po to su batais ir paltais žygiuoji koridorium ir per katiline į garažą. Mums norėtųsi, kad būtų galima patekti ten tiesiai iš tambūro ar holo... Ką manot?

Įkišiu ir aš savo trigrašį smile.gif))
Kolkas tik apie patalpų suplanavimą.
Iaukšte: - Aš taip pat labiau norėčiau eiti tiesiai iš garažo,ne koridoriumi ir po to dar katiline (bet šiaip tai nėra koks baisiausias variantas).Na, gal bandyčiau pagaražą 'pritraukti' arčiau drabužinės ir pakoregavus tambūro bei drabužinės patalpas-pavyktų tą padaryti.Žinoma-fasadus reikia pažiūrėt,kas ten gautųsi.,
Klausimas-kur lygintumėte drabužius?
II aukšte:-neįsiskaičiau gal-koks koridoriaus plotis?
Dėl tualeto- ir aš daryčiau jį,jei statyčiausi sau dviejų a.namą .Tai finansiškai gal ir į minusą kiek , bet vyras tingėtų lėkt į žemyn esantį ..O aš tuo metu gulėdama vonioj-nu nenorėčiau,kad jis ten pimpaliuką demonstruotų ,atlikdamas gamtinį reikaliuką ,ar sėdėtų ant klozeto smile.gif))) Su jumoru, bet juk tiesa,ar ne???
Žinoma,tai ginčytinas momentas(čia jau asmeninis sprendimas turi būti)-"groja "pinigai,norai ir kiti niuansai vienu metu ...
-----
Fasadų nebespėsiu paž.
Kitam "susitikime" .... smile.gif
Iki
Atsakyti
QUOTE(jomre @ 2010 12 03, 09:32)
Iaukšte: -  Aš  taip pat labiau norėčiau eiti tiesiai iš garažo,ne koridoriumi ir po to dar katiline (bet šiaip tai nėra koks baisiausias  variantas).Na, gal bandyčiau pagaražą 'pritraukti' arčiau drabužinės  ir pakoregavus tambūro bei drabužinės patalpas-pavyktų tą padaryti.Žinoma-fasadus reikia pažiūrėt,kas ten gautųsi.

Mes irgi panašiai mastom - bandysim kalbėti su architektų, kad kažkaip pakeistu.
Klausimas-kur lygintumėte drabužius?

Teoriškai lyginimas numatytas katilinėj, bet praktika rodo, kad visada tai vyksta salone ax.gif Kažkaip smagiau ten... smile.gif
II aukšte:-neįsiskaičiau gal-koks koridoriaus plotis?

Koridorių plotis viršuj ir apačioj numatytas ~110 cm.
Dėl tualeto- ir aš daryčiau jį,jei statyčiausi sau dviejų a.namą .Tai finansiškai gal ir į minusą kiek , bet vyras tingėtų lėkt į žemyn esantį ..O aš tuo metu gulėdama vonioj-nu nenorėčiau,kad jis ten pimpaliuką demonstruotų ,atlikdamas gamtinį reikaliuką ,ar sėdėtų ant klozeto smile.gif)))  Su jumoru, bet juk tiesa,ar ne???
Žinoma,tai ginčytinas momentas(čia jau asmeninis sprendimas turi būti)-"groja "pinigai,norai ir kiti niuansai vienu metu ...

thumbup.gif
Atsakyti
Nu niekaip lyginimo neisivaizduoju katilinej,nu dar is skalbenkes istraukt drabuzius ir isnest kur padziaut suprantu,bet lygint... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(jomre @ 2010 12 03, 09:09)
Na,jei atostogaučiau dabar,tai tikrai sudalyvaučiau šiame konkurse  biggrin.gif
Rimtai.Zarmenas ,manau, irgi prisijungtų wink.gif

Aš niekur neskubu, nes tvarkau įvairius sklypo popierius. Jei artimiausių kelių mėnesių bėgyje (iki pavasario) nusimato laisvo laiko, mielai laukiu bet kokių eskizų. Būčiau tikrai maloniai nustebintas. Linkėjimai. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Grand @ 2010 12 03, 19:11)
Aš niekur neskubu, nes tvarkau įvairius sklypo popierius. Jei artimiausių kelių mėnesių bėgyje (iki pavasario) nusimato laisvo laiko, mielai laukiu bet kokių eskizų. Būčiau tikrai maloniai nustebintas. Linkėjimai. smile.gif

Ech,kaip mane veža tokie dalykėliai !
Tik kad tos veiklos daugoka pas mane... Bet ne tai dar nesakau.
Laukiu dar ir Zarmeno reakcijos biggrin.gif
Alio,Zarmenai

sunglasses2.gif
Atsakyti