QUOTE(narvid @ 2011 02 24, 23:11)
jo ten buvo Sketchup.
mes pabandėm pasibraižyti arcon pograma paprastesnį variantą. Ką manot? Ar praktiška daryti duris iš svetainės į terasą.
namas5
Sveiki gyvi,
Pirmiausia dėl to naujojo varianto - gal jau kiek per daug jis "išrengtas"? Man užkliuvo kambario - tambūro durų konfliktas, dar tai, kad nėra jokio bendrosios erdvės atskyrimo. Ankstesniame variante buvo labai aiški ašis, aplink kurią "apsilipina" kambariai. Šiuo atveju į vonią patenkate jau tiesiai iš svetainės - kas negerai. Įsivaizduokit, pas vyrą susirinkę draugai žiūri futbolo čempionatą, o žmona nori iš miegamojo nutykinti iki vonios/tualeto... Smulkmenos, bet iš jų susideda gyvenimas
Ankstesniame variante buvo galima miegamojo-vonios gabalą atsikrti nuo svetainės stumdoma pertvara, o dabar jau tos galimybės nėra.
Plius, tas namo "perkirtimas" ankstesniame variante turėjo cinkelio, buvo jį galima daryti prašviečiamą, pabrėžti. Dabar gi gaunasi toks daugiau butas...
Netgi namo kontūras, kuris dabar supaprastėjo, ėmė kliūti - aname variante mačiau daugiau galimybių padaryti tikrai įdomų tūrinį sprendimą. Gal čia subjektyvumai, bet aš už ankstesnį variantą, šitas labai jau biednas (ne pinigine prasme, aišku).
Taigi, mano verdiktas toks
O dėl durų į terasą - Nematau didelio reikalo daryti duris tiek iš valgomoo, tiek iš svetainės. Gali gi būti bendra anga. Gal ne durys, gal stumdomas daiktas - kad tiek viduje, tiek terasoje durų varčia nereikalautų tuščio ploto. Tad tą angą, kur durys su langu, aš bent jau apversčiau, kad durys būtų tarp valgomojo ir svetainės, o geriausiu atveju - kad pusė tos angos nusistumia ir vasarą turitę smagią jungtį su terasa. Ir kuo ji vasarą daugiau atsiveria, tuo smagiau.
Teisa, tambūras kiek mažokas gal? Jei tik ten drabužių spinta stovės, tai daryčiau tikrai erdvesnį.
Tiek. Sėkmės