Įkraunama...
Įkraunama...

Individualių namų projektai - 7 dalis

QUOTE(zarmenas @ 2011 02 24, 14:09)
Prie geriausių norų, nematau net ir tikslo kažką labai "raklinėti"... Alitnamuks vulgaris, kvepia naftalinu  lotuliukas.gif

Atleiskite man, bedieviui, bet gal jūs dar gerai pagalvokite?  schmoll.gif

Is savo karcios patirties, tik pagyvene zmones braizo projektu ranka ir jie turi kazhkoki sablona ir viskas. Ir tikrai kvepia "naftalinu" mirksiukas.gif

Atsakyti
QUOTE(justukė @ 2011 02 24, 14:05)
Du vaikučius turite , o vaikų kambarys tik vienas?

Cia idejau sesers projekta , jie neturi vaiku blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(Iriska @ 2011 02 24, 14:14)
Is savo karcios patirties, tik pagyvene zmones braizo projektu ranka ir jie turi kazhkoki sablona ir viskas. Ir tikrai kvepia "naftalinu" mirksiukas.gif

Tai vat sakau kad kazkas man cia nelimpa. O ju architekte apie 45 metu moteris.
Atsakyti
QUOTE(Marcela* @ 2011 02 24, 14:21)
Cia idejau sesers projekta , jie neturi vaiku  blush2.gif
Papildyta:

Tai vat sakau kad kazkas man cia nelimpa. O ju architekte apie 45 metu moteris.

Amžius čia ne esmė, nebent tik praktikos prasme. Tai kad praktikos yra, tik pliusas.

Planas neišpręstas, va čia yra problema. O taisyti net neapsimoka, mano galva, nes pajudinus jis subyrės kaip kortų namelis. Kaip čia aiškiau išsireiškus... Na, tiesiog klaidų privelta, kaip kad miegamojo durys ir vonios durys - atsidaro vienos į kitas. Čia gi elementarūs dalykai, pagrindai. doh.gif Jau nešnekant apie vidaus erdves, orientaciją ir taip toliau. Toks įspūdis, kad ne architektas/ė braižė, o [geriausiu atveju] statybininkas.

Rekomenduočiau padėti į šoną šį projektą ir nuo nulio pradėti, iš esmės apsvarsčius viską, bet kapstyti reik giliau nei tik "kur miegoti ir kur kiaušinienę išsikepti". Yra gi sklypas, aplinka, vaizdas už lango ir taip toliau.
Atsakyti
QUOTE(zarmenas @ 2011 02 22, 09:45)
Kaip jua rašiau, dėl išplanavimo viskas man atrodo ok. Taigi, nepergyvenkite smile.gif O dėl tų langų - yra aibė visokiausių būdų, kaip atsiriboti nuo kaimynų smalsių akių (želdiniai, kažkokios sienelės ir taip toliau).
Šiaip, ne į temą - smagiai visai atrodo tie eskyziukai. Kepta, greičiausiai, su SketchUp'u?

jo ten buvo Sketchup.
mes pabandėm pasibraižyti arcon pograma paprastesnį variantą. Ką manot? Ar praktiška daryti duris iš svetainės į terasą.namas5
Atsakyti
QUOTE(narvid @ 2011 02 24, 23:11)
jo ten buvo Sketchup.
mes pabandėm pasibraižyti arcon pograma paprastesnį variantą. Ką manot? Ar praktiška daryti duris iš svetainės  į terasą.namas5

Sveiki gyvi,

Pirmiausia dėl to naujojo varianto - gal jau kiek per daug jis "išrengtas"? Man užkliuvo kambario - tambūro durų konfliktas, dar tai, kad nėra jokio bendrosios erdvės atskyrimo. Ankstesniame variante buvo labai aiški ašis, aplink kurią "apsilipina" kambariai. Šiuo atveju į vonią patenkate jau tiesiai iš svetainės - kas negerai. Įsivaizduokit, pas vyrą susirinkę draugai žiūri futbolo čempionatą, o žmona nori iš miegamojo nutykinti iki vonios/tualeto... Smulkmenos, bet iš jų susideda gyvenimas mirksiukas.gif Ankstesniame variante buvo galima miegamojo-vonios gabalą atsikrti nuo svetainės stumdoma pertvara, o dabar jau tos galimybės nėra.
Plius, tas namo "perkirtimas" ankstesniame variante turėjo cinkelio, buvo jį galima daryti prašviečiamą, pabrėžti. Dabar gi gaunasi toks daugiau butas...
Netgi namo kontūras, kuris dabar supaprastėjo, ėmė kliūti - aname variante mačiau daugiau galimybių padaryti tikrai įdomų tūrinį sprendimą. Gal čia subjektyvumai, bet aš už ankstesnį variantą, šitas labai jau biednas (ne pinigine prasme, aišku).
Taigi, mano verdiktas toks cool.gif

O dėl durų į terasą - Nematau didelio reikalo daryti duris tiek iš valgomoo, tiek iš svetainės. Gali gi būti bendra anga. Gal ne durys, gal stumdomas daiktas - kad tiek viduje, tiek terasoje durų varčia nereikalautų tuščio ploto. Tad tą angą, kur durys su langu, aš bent jau apversčiau, kad durys būtų tarp valgomojo ir svetainės, o geriausiu atveju - kad pusė tos angos nusistumia ir vasarą turitę smagią jungtį su terasa. Ir kuo ji vasarą daugiau atsiveria, tuo smagiau. mirksiukas.gif

Teisa, tambūras kiek mažokas gal? Jei tik ten drabužių spinta stovės, tai daryčiau tikrai erdvesnį.

Tiek. Sėkmės thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(narvid @ 2011 02 24, 22:11)
jo ten buvo Sketchup.
mes pabandėm pasibraižyti arcon pograma paprastesnį variantą. Ką manot? Ar praktiška daryti duris iš svetainės  į terasą.namas5

projektelis dar visiskai zalias, bet kaip projektavimo uzduotis architektui tinkamas biggrin.gif
Atsakyti
Sveiki,

Noreciau isgirsti kritikos ir nuomones apie si projektuka. Detales nera isbaigtos, bet idejos kaip ir susigulejusios.
user posted image

user posted image

Aciu smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo VPL: 25 vasario 2011 - 13:51
QUOTE(VPL @ 2011 02 25, 14:48)
Sveiki,

Noreciau isgirsti kritikos ir nuomones apie si projektuka. Detales nera isbaigtos, bet idejos kaip ir susigulejusios.
<...>
Aciu smile.gif

Tikrai ne kas. schmoll.gif
Geriausiu atveju galėtų būti kaip funkcinių ryčių name iliustracinė schema, bet ne daugiau.
Kaip suprantu, čia jūs patys bandėte "prisimest" namuką, bet tikrai nesigavo. schmoll.gif

Eikit geriau pas profesionalą su šita schema ir taip sutaupysit tiek žilų plaukų, tiek laiko, tiek ir pinigų.

Sėkmės.
Atsakyti
QUOTE(zarmenas @ 2011 02 25, 10:42)
Sveiki gyvi,

Pirmiausia dėl to naujojo varianto - gal jau kiek per daug jis "išrengtas"? Man užkliuvo kambario - tambūro durų konfliktas, dar tai, kad nėra jokio bendrosios erdvės atskyrimo. Ankstesniame variante buvo labai aiški ašis, aplink kurią "apsilipina" kambariai. Šiuo atveju į vonią patenkate jau tiesiai iš svetainės - kas negerai. Įsivaizduokit, pas vyrą susirinkę draugai žiūri futbolo čempionatą, o žmona nori iš miegamojo nutykinti iki vonios/tualeto... Smulkmenos, bet iš jų susideda gyvenimas  mirksiukas.gif  Ankstesniame variante buvo galima miegamojo-vonios gabalą atsikrti nuo svetainės stumdoma pertvara, o dabar jau tos galimybės nėra.
Plius, tas namo "perkirtimas" ankstesniame variante turėjo cinkelio, buvo jį galima daryti prašviečiamą, pabrėžti. Dabar gi gaunasi toks daugiau butas...
Netgi namo kontūras, kuris dabar supaprastėjo, ėmė kliūti - aname variante mačiau daugiau galimybių padaryti tikrai įdomų tūrinį sprendimą. Gal čia subjektyvumai, bet aš už ankstesnį variantą, šitas labai jau biednas (ne pinigine prasme, aišku).
Taigi, mano verdiktas toks  cool.gif

O dėl durų į terasą - Nematau didelio reikalo daryti duris tiek iš valgomoo, tiek iš svetainės. Gali gi būti bendra anga. Gal ne durys, gal stumdomas daiktas - kad tiek viduje, tiek terasoje durų varčia nereikalautų tuščio ploto. Tad tą angą, kur durys su langu, aš bent jau apversčiau, kad durys būtų tarp valgomojo ir svetainės, o geriausiu atveju - kad pusė tos angos nusistumia ir vasarą turitę smagią jungtį su terasa. Ir kuo ji vasarą daugiau atsiveria, tuo smagiau.  mirksiukas.gif

Teisa, tambūras kiek mažokas gal? Jei tik ten drabužių spinta stovės, tai daryčiau tikrai erdvesnį.

Tiek. Sėkmės  thumbup.gif

Ačiū už komentarus
Norim paprasto ir pigaus varianto. Dėl erdvių atskirimo, mąstom daryti šalia žydinio nišą, kur pažymėjom punktyru. wc geriau būtų toliau nuo svetainės, bet nesugalvojam, kur įkišti. Erdves deliojam taip kad būtų lengviau pasiekiamos man judant neįgaliojo vėžymėlio pagalba.
O klausiau dėl terasos. Ar praktiškiau vaikščioti ir trypt svetainę pasidarius tiesiogines duris ar eiti per lauką palei namą
Atsakyti
QUOTE(narvid @ 2011 02 25, 15:13)
Ačiū už komentarus
Norim paprasto ir pigaus varianto. Dėl erdvių atskirimo, mąstom daryti šalia  žydinio nišą, kur pažymėjom punktyru. wc geriau būtų toliau nuo svetainės, bet nesugalvojam, kur įkišti. Erdves deliojam taip kad būtų lengviau pasiekiamos man judant  neįgaliojo vėžymėlio pagalba.
O klausiau dėl terasos. Ar praktiškiau vaikščioti ir trypt svetainę pasidarius tiesiogines duris ar eiti per lauką  palei namą

Dėl durų į terasą - tikrai 100 kartų patogiau nelakstyti apie namą ratu, kat kavos puodelį ryte terasoje išgerti mirksiukas.gif Darykit drąsiai, juk terasa bus už lango, o ne arimas.

Dėl išplanavimo... tikrai anas variantas labiau patiko, bet name jūs gyvensit, tad jums ir spręsti.

Dėl vežimėlio tai prajuokinot. Pats turėjau šiek tiek 'praktikos' jame pasivažinėti, bet labai pralinksminot formuluote - neįgalusis vežimėlis lotuliukas.gif Šaunu thumbup.gif Nukrypau nuo minties doh.gif

Sėkmės
Atsakyti
QUOTE(zarmenas @ 2011 02 25, 15:10)
Tikrai ne kas.  schmoll.gif
Geriausiu atveju galėtų būti kaip funkcinių ryčių name iliustracinė schema, bet ne daugiau.
Kaip suprantu, čia jūs patys bandėte "prisimest" namuką, bet tikrai nesigavo.  schmoll.gif

Eikit geriau pas profesionalą su šita schema ir taip sutaupysit tiek žilų plaukų, tiek laiko, tiek ir pinigų.

Sėkmės.

Aciu uz sekmes palinkejimus mirksiukas.gif
Taip, cia mes patys bandem prisimesti. O kas mum nesigavo? Gal galima butu truputi detaliau?

Zinoma, kad kreipsimes i profesionala. Norim jam ir sau kartu sukoncentruoti uzduoti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo VPL: 25 vasario 2011 - 14:37
QUOTE(VPL @ 2011 02 25, 15:35)
Aciu uz sekmes palinkejimus mirksiukas.gif
Taip, cia mes patys bandem prisimesti. O kas mum nesigavo? Gal galima butu truputi detaliau?

Detaliau nėra prasmės net pradėt aiškinti, per daug ten reikėtų keisti - nieko iš esamo plano neliktų. Daug paprasčiau nuo nulio daryti, šitą schemą turint pašonėje orientacijai ko norite.
Atsakyti