Įkraunama...
Įkraunama...

Individualių namų projektai - 7 dalis

QUOTE(Lakštingala @ 2011 02 18, 21:24)
Galeciau pasisakyti del paryskintu zodziu, nes uzsisakem individualu projekta, gavom PP pasiulymus bei vizualizacijas. Deja, labai sunku architektui issaiskinti ko as noriu. Jei sakau noreciau sandeliuko 1-ame a su isejimu i lauka. Jo atsakymas mol - nereikia, garaze viska laikykit. Jei sakau, kad noriu laiptu kitokiu, nes tie labai daug vietos uzima, jis vel i mane debso. Na, gal mano norai ne architektiski, bet namas tai bus mano ir as apie ji tikrai ilgai galvojusi ir zinau kokiu patalpu man reikia. Todel, zinot, norisi jam parodyti pavyzdi ir kad jis tiesiog tada perbraizytu.

Tiesa, pagal gautus is jo pasiulymus, musu modernu namuka visi pazistami vadina "Maxima" smile.gif Ar cia dabar naujausios tendencijos namai-kvadratines dezutes ir stiklines vitrinos i visas puses? Gi kokie silumos nuostoliai vien bus? Beje, namas pagal ji gavosi 280 m² bendro ploto, o gyvenamas 120m². ...ir cia be to mano issvajotojo sandeliuko lotuliukas.gif  verysad.gif

Nežinau kas ir kaip iki galo, bet man tai neatrodo gerai. Gal tikrai, pasinaudokite cezo patarimu - jei nesusišnekate, tai kreipkitės į kitą. Ne vienai dienai statotės.

Sėkmės
Atsakyti
QUOTE(cezas @ 2011 02 18, 20:55)
visada galima pabandyti kreiptis ir i kitus projetuotojus is dvieju visada lengviau rinktis  biggrin.gif

QUOTE(zarmenas @ 2011 02 18, 21:59)
Nežinau kas ir kaip iki galo, bet man tai neatrodo gerai. Gal tikrai, pasinaudokite cezo patarimu - jei nesusišnekate, tai kreipkitės į kitą. Ne vienai dienai statotės.

Sėkmės

Gaila, kad jam jau avansas sumoketas, tai kelio atgal nebera. O gal kas turit patirties, kaip yra iprasta daryti, gal avansai grazinami, jei klientas nepatenkintas darbu?
Atsakyti
QUOTE(Lakštingala @ 2011 02 19, 16:48)
Gaila, kad jam jau avansas sumoketas, tai kelio atgal nebera. O gal kas turit patirties, kaip yra iprasta daryti, gal avansai grazinami, jei klientas nepatenkintas darbu?

Iš vienos pusės, avanso, aišku, gaila. Iš kitos pusės tas avansas, palyginus su perdarinėjimų, klaidų statybose ir kasdienio nepasitenkinimo kaina yra niekinis dydis.

Dėl avanso grąžinimo. Jei sudarinėjote sutartį, suformulavote projektavimo užduotį ir architektas nesugebėjo atlikti darbo pagal jūsų iškeltus kriterijus, laisvai galima reikalauti grąžinti sumokėtus pinigus ar protingą jų dalį. Nekeliant konfliktų, manau, galima dėl visko visada rasti kompromisą, tik abi pusės turi to norėti. Jei darbas padarytas, jis turi būti apmokėtas - bet jei darbas padarytas ne tas, kurio prašyta - tai už ką mokėti tada? g.gif

Situacija ne iš maloniųjų, bet ne pasaulio pabaiga.

Sėkmės
Atsakyti
Dekui Zarmenui uz logiskus atsakymus 4u.gif

Dar vienas klausimas: kai garazas yra sujungtas su namu ir yra isejimas is garazo i nama. Ar butinas tamburas? O gal galima daryti pereinama katiline? Ar sandeliuka mirksiukas.gif ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lakštingala: 19 vasario 2011 - 16:00
QUOTE(Lakštingala @ 2011 02 19, 16:58)
Dar vienas klausimas: kai garazas yra sujungtas su namu ir yra isejimas is garazo i nama. Ar butinas tamburas? O gal galima daryti pereinama katiline? Ar sandeliuka mirksiukas.gif ?

1- Tokiu atveju jau pats garažas tarnaus kaip tambūras.
2- Be abejo, galima.
Atsakyti
QUOTE(zarmenas @ 2011 02 19, 16:00)
1- Tokiu atveju jau pats garažas tarnaus kaip tambūras.
2- Be abejo, galima.

O-ho geras, nes man architektas sake, kad ten skirtingos patalpu (t.y. garazo ir pvz holo) kategorijos, todel ju negalima sujungti tiesiogiai, butinai reikia tamburo. Antraip, nepriduosi namo gaisrininkams g.gif
Atsakyti
QUOTE(Lakštingala @ 2011 02 19, 17:03)
O-ho geras, nes man architektas sake, kad ten skirtingos patalpu (t.y. garazo ir pvz holo) kategorijos, todel ju negalima sujungti tiesiogiai, butinai reikia tamburo. Antraip, nepriduosi namo gaisrininkams g.gif

Hm, labai gali būti, nesusidūriau. Visada darau iš garažo patekimą į tambūrą, dėl praktinių sumetimų - kad tambūre palikti dumblinus batus ir panašiai. Tad labai tikėtina, kad jūsų architektas šioje vietoje teisus.
Iš kitos pusės, kyla abejonių - manau, kad tai išspręstų garažo siena ir durys. Ta prasme, garažo sienos ir durų ugniaatsparumas turi būti atitinkamas ir tiek. Tada nematau jokio skirtumo, kur tos durys, nors ir tiesiai į miegamąjį.
Reikėtų pasikelti STR'ą ir pasitikslinti šį klausimą.
Atsakyti
QUOTE(zarmenas @ 2011 02 19, 16:13)
*Hm, labai gali būti, nesusidūriau. Visada darau iš garažo patekimą į tambūrą, dėl praktinių sumetimų - kad tambūre palikti dumblinus batus ir panašiai. Tad labai tikėtina, kad jūsų architektas šioje vietoje teisus.
**Iš kitos pusės, kyla abejonių - manau, kad tai išspręstų garažo siena ir durys. Ta prasme, garažo sienos ir durų ugniaatsparumas turi būti atitinkamas ir tiek. Tada nematau jokio skirtumo, kur tos durys, nors ir tiesiai į miegamąjį.
Reikėtų pasikelti STR'ą ir pasitikslinti šį klausimą.

* Na, musu variante tas tamburas, kaip sasas. Daug graziau ir erdviau be jo, todel as jo nelabai ir noriu. O dumblinus batus bei sodo drabuziu kabykla mes garaze isirengtumem.
**Aciu uz gera minti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Lakštingala @ 2011 02 18, 21:24)
Galeciau pasisakyti del paryskintu zodziu, nes uzsisakem individualu projekta, gavom PP pasiulymus bei vizualizacijas. Deja, labai sunku architektui issaiskinti ko as noriu. Jei sakau noreciau sandeliuko 1-ame a su isejimu i lauka. Jo atsakymas mol - nereikia, garaze viska laikykit. Jei sakau, kad noriu laiptu kitokiu, nes tie labai daug vietos uzima, jis vel i mane debso. Na, gal mano norai ne architektiski, bet namas tai bus mano ir as apie ji tikrai ilgai galvojusi ir zinau kokiu patalpu man reikia. Todel, zinot, norisi jam parodyti pavyzdi ir kad jis tiesiog tada perbraizytu.

Isivaizduoju ka tenka isgyventi kai su architektu nesusikalbama doh.gif Mes pagaliau turim savo svajoniu namo projekta, bet kiek reikejo paisyti is naujo doh.gif Jis mums nupiesia savo varianta - mes jam atgal savo, ir taip per 3 kartus, kol gavom norima varianta. Ir man is pradziu atrode - gi sakai architektui ko nori, o jis vis tiek savaip doh.gif Bet kaip ir sake Zarmenas, avansas yra smulkena palyginus su kitom islaidom, jei noresit kazka pasikeisti. Dabar pats laikas tai daryti. Tikiu, kad gausit tai ko norit 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(cezas @ 2011 02 18, 20:55)
visada galima pabandyti kreiptis ir i kitus projetuotojus is dvieju visada lengviau rinktis  biggrin.gif

deja kiekvienas kreipimasis kainuoja doh.gif
Atsakyti
D
QUOTE(Lotari @ 2011 02 20, 18:16)
deja kiekvienas kreipimasis kainuoja  doh.gif

Tikrai ne smile.gif susipazinimas su darbais tikrai nekainuoja, siuo metu daug architektu mielai dalyvauja konkurseliuose, jei idomi uzduotis
Atsakyti
sveiki,
tęsim savo svajonių namo projektavimą, norėtumėme jūsų nuomonės, pastebėjimų apie šį projektą.projektas
Atsakyti