Įkraunama...
Įkraunama...

Individualių namų projektai - 7 dalis

QUOTE(Subjektyvi @ 2011 02 17, 14:26)
Ne, tos vilos buvo statomos todėl, nes tai buvo to laikmečio tipinė architektūra. Pvz. Opatiją savo laiku atrado austrai. Ir austriškų vilų, to meto tipinių, labai daug, jos tiesiog dominuoja. Kai tuo tarpu itališkų galima sakyti mažuma. Čia aš apie Kroatiją.

http://en.wikipedia....outside_the_box

Galvoti nestereotipiškai tikrai nėra paprasta, nes paprasčiausiai jau žmogaus psichika taip veikia, kad mes sisteminame reiškinius į stambesnius "gabalus" ir paskui jau mąstome tais "gabalais". O dar ir juos sisteminame, ir taip toliau. O paskui tuos kratinius jei pabandyti išnarplioti iki sudedamųjų dalių... sunku nesvietiškai. Sąžiningai sakau. cool.gif

Visiems (visiems-visiems, man irgi) yra labai sudėtinga pažiūrėti į seniai žinomą daiktą/reiškinį tarsi pirmą kartą, naujomis akimis. Bet būtent tada ir prasideda visas įdomumas. To ir palinkėsiu mirksiukas.gif
Dar laaabai įdomi pasirodė jūsų interpretacija, kas liečia vilų stilistikos raidą ir jos priežastis. Nebuvau dar girdėjęs.
Tarp kitko, tipinis užstatymas atsirado kiek vėliau nagrinėjamojo 'periodo'. Tada buvo labai sekamos mados - tai ir buvo visų meno krypčių, tame tarpe ir architektūros, varikliukas. Vienintelis skirtumas - jos keisdavosi daug ilgesnį laiką, nei dabar, bet tik dėl grynai techninių prižasčių (informacijos sklaidos lėtumo, statybos technologijų ir panašiai). Visi norėjo to "naujo", gražesnio, tobulesnio, labiau pažengusio. Ne atvirkščiai.

cezai - labai fainas archyvas, tikrai thumbup.gif oi bus ir man kur akeles paganyti, labai dėkavoju.
Atsakyti
Skaitydama tema, supratau kad idealiausia uzsakineti individualu namo projekta, jei nerandi tokio kuris tau idealiai tiktu. Ar ne? smile.gif Tai kiek mazdaug kainuoja individualus projektas proto ribose? Nuo ko priklauso kaina?

4u.gif
Atsakyti
QUOTE(agneta7 @ 2011 02 17, 20:25)
Skaitydama tema, supratau kad idealiausia uzsakineti individualu namo projekta, jei nerandi tokio kuris tau idealiai tiktu. Ar ne?  smile.gif Tai kiek mazdaug kainuoja individualus projektas proto ribose? Nuo ko priklauso kaina?

4u.gif

Pradzioje reikia surasti architekta kuris turetu patirties ir patiktu stilistika smile.gif
Atsakyti
QUOTE(cezas @ 2011 02 17, 22:35)
Pradzioje reikia surasti architekta kuris turetu patirties ir patiktu stilistika smile.gif

Ta tai as dar suprantu smile.gif As tik klausiu ar labai brangiai kainuoja individualus projektas? Nuo ko priklauso kaina. Ar daug skiriasi nuo kartotino projekto. Na pvz jei kartotinas kainuoja 5000LT o individualus 7000LT tai aisku geriau individualus, bet jei kartotinis 5000LT o individualus 15000LT tai geriau pasiieskot kartotino. Jei man individualus projektas neikandamas, tai as neieskosiu architekto, o ieskosiu kartotino projekto kurio kaina man bus priimtina. ax.gif

Atsakyti
QUOTE(agneta7 @ 2011 02 17, 21:50)
Ta tai as dar suprantu  smile.gif  As tik klausiu ar labai brangiai kainuoja individualus projektas? Nuo ko priklauso kaina. Ar daug skiriasi nuo kartotino projekto. Na pvz jei kartotinas kainuoja 5000LT o individualus 7000LT tai aisku geriau individualus, bet jei kartotinis 5000LT o individualus 15000LT tai geriau pasiieskot kartotino. Jei man individualus projektas neikandamas, tai as neieskosiu architekto, o ieskosiu kartotino projekto kurio kaina man bus priimtina.  ax.gif

Individualiam projekte skiriasi tik architekturine-konstruktyvine dalis taigi bendra techninio projekto kaina gali skirtis apie 20-30 % smile.gif turiu omenyje tipinius poreikius
Atsakyti
QUOTE(cezas @ 2011 02 17, 23:01)
Individualiam projekte skiriasi tik architekturine-konstruktyvine dalis taigi bendra techninio projekto kaina gali skirtis apie 20-30 % smile.gif turiu omenyje tipinius poreikius

Pritariu. Manau, normali kaina svyruotų nuo 7000 iki kokių 10000 gal, kaip pas ką projektuojantis. Į dempinguotojus, kurie žada ir už 3000-4000 individualų projektą, rimtai nežiūriu. Tai būna paprastai per savaitę 'sukaltas' namas, kuriame gal ir nebus klaidų funkcijoj (nors nebūtinai), bet kas liečia analizę, architektūros išieškojimą tai kalbos paparastai nebūna.
Na o esant netipiniams poreikiams, situacija keičiasi, be abejo. O ten jau ribų nėra, tiek norams, tiek jų piniginei išraiškai mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(cezas @ 2011 02 17, 23:01)

Aciu mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(zarmenas @ 2011 02 17, 23:46)
Pritariu. Manau, normali kaina svyruotų nuo 7000 iki kokių 10000 gal, kaip pas ką projektuojantis. Į dempinguotojus, kurie žada ir už 3000-4000 individualų projektą, rimtai nežiūriu. Tai būna paprastai per savaitę 'sukaltas' namas, kuriame gal ir nebus klaidų funkcijoj (nors nebūtinai), bet kas liečia analizę, architektūros išieškojimą tai kalbos paparastai nebūna.
Na o esant netipiniams poreikiams, situacija keičiasi, be abejo. O ten jau ribų nėra, tiek norams, tiek jų piniginei išraiškai  mirksiukas.gif

Aciu mirksiukas.gif

Atsakyti
Labukas,
nu būkit geri, pagelbėkit, gal kas statė ar matė kur padorų vieno aukšto namuką apie 150kv.m. bet su 4 miegamaisiais, garažas nesvarbu. Norim neprabangaus paprasto varianto, radau tik Tomas namųplanai.lt ale tai kad jis man visiškai nepatinka iš išorės, o ir vidaus išplanavimą buvau radus geresniam projekte, tik bėda to psl visai neberandu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(ewaldina @ 2011 02 18, 14:59)
Labukas,
nu būkit geri, pagelbėkit, gal kas statė ar matė kur padorų vieno aukšto namuką apie 150kv.m. bet su 4 miegamaisiais, garažas nesvarbu. Norim neprabangaus paprasto varianto, radau tik Tomas namųplanai.lt ale tai kad jis man visiškai nepatinka iš išorės, o ir vidaus išplanavimą buvau radus geresniam projekte, tik bėda to psl visai neberandu  doh.gif

http://www_pasaulis_...p...s&Gylis=a8d tik laiko ir noro. thumbup.gif
Atsakyti
Labutis, mes su vyru po ilgų svarstymų, nutarėme sode statytis namuką. Turim du sklypus, vieną šalia kito, ir galvojam apie šį projektuką:
http://www.danesproj...rojektai/opalas

Tik vietoj stoginės automobiliui, daryti garažą, o virš garažo, dar vieną patalpą.

Iš anksto ačiū. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(lanaa @ 2011 02 14, 10:17)
as tai nesuprantu vieno. Kodel, zmones, nenorit susiprojektuot individualu nama pagal savo poreikius  g.gif  ypac, kad sitas namukas pagal viska nelabai pretenduoja i ekonomo klase... o isplanavimas nesipleciant, man tikrai nelabai... ir toki tipini pritempinet prie jusu poreikiu ir perdarinet, atsiprasau, bet lycna "klyzma", negu paimt ir susiprojektuot nuo 0 taip, kaip norit  smile.gif
Papildyta:
cia tai toks jausmas, kad koks studentas dare... jau vien ko apdailos proporcijos vertos...

Galeciau pasisakyti del paryskintu zodziu, nes uzsisakem individualu projekta, gavom PP pasiulymus bei vizualizacijas. Deja, labai sunku architektui issaiskinti ko as noriu. Jei sakau noreciau sandeliuko 1-ame a su isejimu i lauka. Jo atsakymas mol - nereikia, garaze viska laikykit. Jei sakau, kad noriu laiptu kitokiu, nes tie labai daug vietos uzima, jis vel i mane debso. Na, gal mano norai ne architektiski, bet namas tai bus mano ir as apie ji tikrai ilgai galvojusi ir zinau kokiu patalpu man reikia. Todel, zinot, norisi jam parodyti pavyzdi ir kad jis tiesiog tada perbraizytu.

Tiesa, pagal gautus is jo pasiulymus, musu modernu namuka visi pazistami vadina "Maxima" smile.gif Ar cia dabar naujausios tendencijos namai-kvadratines dezutes ir stiklines vitrinos i visas puses? Gi kokie silumos nuostoliai vien bus? Beje, namas pagal ji gavosi 280 m² bendro ploto, o gyvenamas 120m². ...ir cia be to mano issvajotojo sandeliuko lotuliukas.gif verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Lakštingala @ 2011 02 18, 20:24)
Galeciau pasisakyti del paryskintu zodziu, nes uzsisakem individualu projekta, gavom PP pasiulymus bei vizualizacijas. Deja, labai sunku architektui issaiskinti ko as noriu. Jei sakau noreciau sandeliuko 1-ame a su isejimu i lauka. Jo atsakymas mol - nereikia, garaze viska laikykit. Jei sakau, kad noriu laiptu kitokiu, nes tie labai daug vietos uzima, jis vel i mane debso. Na, gal mano norai ne architektiski, bet namas tai bus mano ir as apie ji tikrai ilgai galvojusi ir zinau kokiu patalpu man reikia. Todel, zinot, norisi jam parodyti pavyzdi ir kad jis tiesiog tada perbraizytu.

Tiesa, pagal gautus is jo pasiulymus, musu modernu namuka visi pazistami vadina "Maxima" smile.gif Ar cia dabar naujausios tendencijos namai-kvadratines dezutes ir stiklines vitrinos i visas puses? Gi kokie silumos nuostoliai vien bus? Beje, namas pagal ji gavosi 280 m² bendro ploto, o gyvenamas 120m². ...ir cia be to mano issvajotojo sandeliuko lotuliukas.gif  verysad.gif

visada galima pabandyti kreiptis ir i kitus projetuotojus is dvieju visada lengviau rinktis biggrin.gif
Atsakyti