Įkraunama...
Įkraunama...

Individualių namų projektai - 7 dalis

QUOTE(dani75 @ 2011 02 17, 13:04)
Nu paskaičius jūsų švelnius pasikoliojimus - išvada viena -kiek žmonų tiek ir nuomonių. Ir ką jei man patinka ta vadinama daržinė tai ka? Aš manau kad, kiekvieno stiliaus namas turi turėti vietą - nu nestatysiu aš rąstinio namo su jo visais mikroklimatais, šalia mūrinių kvartaliuko soduose. tai va ir ieškau ekonomiško, iki 150 kv.bendro ploto dvišlaičiu stogu, su atskira virtuve. Gal galite ką patart kad būtų nenuobodus projektas? g.gif  Ar jai jau stogas dvišlaitis tai jau neįmanoma?  g.gif

Viskas yra įmanoma. Jei ieškote kartotinio projekto, tai teks paieškoti, nes jų pasiūla tokia gausi, kad net akys raibsta.
Be abejo, geresnis variantas - individualus projektas. Tiek išplanavimo, tiek pritaikymo konkrečiam sklypui ir konkretiems gyventojams.

Jūsų teisė rinktis. Sėkmės. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(dani75 @ 2011 02 17, 12:04)
Nu paskaičius jūsų švelnius pasikoliojimus - išvada viena -kiek žmonų tiek ir nuomonių. Ir ką jei man patinka ta vadinama daržinė tai ka? Aš manau kad, kiekvieno stiliaus namas turi turėti vietą - nu nestatysiu aš rąstinio namo su jo visais mikroklimatais, šalia mūrinių kvartaliuko soduose. tai va ir ieškau ekonomiško, iki 150 kv.bendro ploto dvišlaičiu stogu, su atskira virtuve. Gal galite ką patart kad būtų nenuobodus projektas? g.gif  Ar jai jau stogas dvišlaitis tai jau neįmanoma?  g.gif

diskusija ir vyko del namo su dvislaiciu stogu biggrin.gif nuoroda siektiek auksciau
imetu 1 dali savo pavyzdziu archyvo, kur sudejau man patikusius projektus ir detales
https://picasaweb.go...itektura1Dalis#
biggrin.gif gal kazkam bus idomu pasivartyti
dar 2 dalis
https://picasaweb.go...itektura2Dalis#
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cezas: 17 vasario 2011 - 12:47
Senosios italų vilos, keletas pvz. (bet čia total ne į temą, buvusios diskusijos likučiai), kad daugmaž būtų įsivaizdavimas apie ką ėjo kalba, čia pačios kukliausios, pompastiškų net nedėjau:

čia tik dalis vilos

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Lietuvoje tokia architektūra nesižiūrėtų ar atrodytų keistai, bet Adrijos jūros pakrantėje tai atrodo labai gražiai, neatsiejama peizažo dalis, ypač kalnų vaizde.
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2011 02 17, 12:45)
Senosios italų vilos, keletas pvz. (bet čia total ne į temą, buvusios diskusijos likučiai), kad daugmaž būtų įsivaizdavimas apie ką ėjo kalba, čia pačios kukliausios, pompastiškų net nedėjau:

čia tik dalis vilos

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Lietuvoje tokia architektūra nesižiūrėtų ar atrodytų keistai, bet Adrijos jūros pakrantėje tai atrodo labai gražiai, neatsiejama peizažo dalis, ypač kalnų vaizde.

panagrinejus lietuvos dvaru architektura tai galima gal kazko panasaus ir net grazesnio rasti biggrin.gif bet cia jau atskira tema
as tik noriu pasakyti kad nesvarbu architekturos kokybei stilistka lygiai tokie pat grazus gali buti ir istoriniai stiliai ir modernus, man grazu ir patinka nevisada sutampa smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2011 02 17, 13:45)
<...>

Nenoriu vėl gaivinti bereikalingo ginčo, bet jūs kurio nors Lietuvos miesto senamiesty buvot?! Nesvarbu kurio miesto, bet geriausiai iliustruotų Vilniaus ar Kauno senamiesčiai. Priklausomai nuo to, kurio laikotarpio vienas ar kitas statinys, bet va šito gėrio tikrai apstu. Ir žiūrisi jis visai įprastai ir vietomis tiesiog puikiai, ta prasme, Lietuvoje... Ir jis turi savo pavadinimą, savo aiškų stilių, kanonus ir yra labai išsamiai aprašytas ir susitemintas.
Atsiverskite bet kurią knygą apie architektūros istoriją ir rasite kiek kitokias tiesas apie "senųjų italų vilų stilių", negu čia grindžiate savo pozicijas.

Tiesiog dėl istorinės teisybės. mirksiukas.gif

"Think out of the box" -> google PRASMĖS paieškokit. Nereikia visko iškart bandyti versti, nes praras posakis prasmę. mirksiukas.gif
Atsakyti
Kas iš to tamstos posakio, jei jis ne tik kad neturi prasmės, bet nesuvokiamas nežinančiam anglų kalbos taip gerai, kad galėtų laisvai interpretuoti slengą ar ką kitką? Galėčiau analogiškai taip rusiškai surašyti, iš Sibiro glūdumos įprastais žodžiais, kad neatsirinktum apie ką eina kalba. Ir sakyčiau po to, kad antraip praras prasmę. biggrin.gif Nėr čia ko mandravot tongue.gif

Taip, senoji architektūra turi savito kolorito. Bet ir ten, ir ten mes matome namus, kurie buvo skirti žmonėms gyventi, o ne gyvuliams. Todėl reziumė tokia - kiekvienam savo. Dar galėtume padiskutuoti apie "lietuviškus" loftus, kurie taip pat spekuliatyviniais tikslais vartomi kaip nerealus gėris tūlam lietuviui, bet tie, kurie daugiau domėjosi kas su kuo ir kaip, žino, kad LT loftai ir užsienietiški - tai du absoliučiai skirtingi objektai. Čia offtopikas, bet esmė manau ta pati.
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2011 02 17, 14:09)
Kas iš to tamstos posakio, jei jis ne tik kad neturi prasmės, bet nesuvokiamas nežinančiam anglų kalbos taip gerai, kad galėtų laisvai interpretuoti slengą ar ką kitką? Galėčiau analogiškai taip rusiškai surašyti, iš Sibiro glūdumos įprastais žodžiais, kad neatsirinktum apie ką eina kalba. Ir sakyčiau po to, kad antraip praras prasmę. biggrin.gif Nėr čia ko mandravot tongue.gif

Taip, senoji architektūra turi savito kolorito. Bet ir ten, ir ten mes matome namus, kurie buvo skirti žmonėms gyventi, o ne gyvuliams. Todėl reziumė tokia - kiekvienam savo. Dar galėtume padiskutuoti apie "lietuviškus" loftus, kurie taip pat spekuliatyviniais tikslais vartomi kaip nerealus gėris tūlam lietuviui, bet tie, kurie daugiau domėjosi kas su kuo ir kaip, žino, kad LT loftai ir užsienietiški - tai du absoliučiai skirtingi objektai. Čia offtopikas, bet esmė manau ta pati.

Nesupratau sąsajų su loftais- prie ko čia tie loftai? Aš apie juos nieko lyg ir nerašiau.

O dėl mandravojimo - jei tingite ar nemokate paieška naudotis - čia ne mano mandravojimo pasekmė. Tiesiog tam tikri posakiai turi prasmę tik ta kalba, kuria ir sugalvoti. Tiek lotynų (homus homini lupus est), tiek pranczų (se la vie), tiek rusų, tiek anglų. Kaip ir lietuvių. Jei vis dar manot, kad mandravoju, išverskite į bet kurią kalbą "rūpintojėlis" doh.gif Ir jokio slengo nevartojau.

bigsmile.gif cool.gif tongue.gif
Atsakyti
Jei nori apsunkinti pašnekovą, tai labai paprasta moralizuoti apie paiešką. Aš ja naudotis moku nemažiau už patį. Jei norisi mandravoti - kitas dalykas. Tuos "viso gyvenimo" posakius žinau, o va šitą matau pirmą kartą tongue.gif

Loftai prie ko? Prie tų pačių baltų varnų ir daržinių architektūros. smile.gif Tai kas neįprasta, kas šokiruoja, kas svetima. Ir labai logiška pasekmė.

P.S. aš įsivedžiau į paiešką Think out of the box, ir man asmeniškai nieko nesako. Nieko. Ir paveiksliukai. O jei nėra vertimo, tai ką?
Kai tuo tarpu 'C'est la vie' tiesiogiai į lietuvių k. verčia 'Tai gyvenimas' biggrin.gif Jokių problemų nesudaro, net jei nežinotum iš gyvenimo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Subjektyvi: 17 vasario 2011 - 13:24
QUOTE(Subjektyvi @ 2011 02 17, 13:09)

tu italisku vilu net ir kvapo nebutu jei uzsakovai tuo laikmeciu butu ziureje tarkim i viduramzius ir aklai kopijave, savu laiku tai buvo labai modernus pastatai biggrin.gif kuriant beabejo galima nagrineti ir istorija ir siuolaikine architektura, bet kuriniuose reikia ieskoti nauju formu arba suteikti senoms nauja israiska
"Think out of the box" lietuviskas variantas gerai skambetu biggrin.gif "issiversk is savo kiauto"
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cezas: 17 vasario 2011 - 13:21
Ne, tos vilos buvo statomos todėl, nes tai buvo to laikmečio tipinė architektūra. Pvz. Opatiją savo laiku atrado austrai. Ir austriškų vilų, to meto tipinių, labai daug, jos tiesiog dominuoja. Kai tuo tarpu itališkų galima sakyti mažuma. Čia aš apie Kroatiją.
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2011 02 17, 13:26)
Ne, tos vilos buvo statomos todėl, nes tai buvo to laikmečio tipinė architektūra. Pvz. Opatiją savo laiku atrado austrai. Ir austriškų vilų, to meto tipinių, labai daug, jos tiesiog dominuoja. Kai tuo tarpu itališkų galima sakyti mažuma. Čia aš apie Kroatiją.

kaip cia suprasti to laikmecio tipine? austrija, kroatija, italija, makalai makalai biggrin.gif paziurekime kur nors arciau, as asmeniskai labai zaviuosi Kauno tarpukario architektura, bet tai dar nereiskia kad reikia kepti tokiu projektus sia diena biggrin.gif analizuoti nagrineti, bet suteikti nauja israiska, cia ir yra receptas idomios architekturos
Papildyta:
QUOTE(cezas @ 2011 02 17, 12:29)
imetu 1 dali savo pavyzdziu archyvo, kur sudejau man patikusius projektus ir detales
https://picasaweb.go...itektura1Dalis#
biggrin.gif  gal kazkam bus idomu pasivartyti
dar 2 dalis
https://picasaweb.go...itektura2Dalis#

papildymas

https://picasaweb.go...itektura3Dalis#

https://picasaweb.go...itektura4Dalis#
Atsakyti
Nu Cezai, pavarėt, čia su savo archyvu. Bus man darbelio dar belikusiais ilgais žiemos vakarais thumbup.gif , nors kiek pradėjau, tai truputį aukštoji matematika ten man. ax.gif
Atsakyti