QUOTE(Donna felice @ 2011 02 14, 10:46)
sveiki, kadangi labai isiklausiau i Zarmeno zodziu apie mano pasirinkta projekta, savaite laiko kuiciausi internete...
man asmeniskai nepatinka dvislaiciai stogai, todel ziurejau tik vienslaicius.
Ka blogo galite pasakyti apie si namuka?
NAMAS
mano pastbejimai:
1. tas langas tambure 1 mano supratimu nereikalingas, nors spinta toj vietoj ikisciau.
2. pirmam auskte viduri ties laiptais pertvara nesuprantu kokiam tikslui, ar del grozio, ar perdangas laikyti?
3. dar mano supratimu nereikia dvieju vonios kambariu antram aukste, bet cia jau nieko nepakeisi..
4. ir klausimais ar galima butu sumazinti balkono apimtis? per didelis jis man..idomu cia daug tektu architektui darbo?
5. ir as asmeniskai siek tiek koreguociau apdaila, vietoj medzio ant balkonu deciau klinkeri.
man cia labai priimtina, kad abu vaiku kambariai i pietus. tokio varianto visur ieskojau, nes musu zemes sklypas (aisku mes dar jo nenusipirke, tik derames dar) suformuotas taip, kad gatve palei sklypa ir ivaziavimas is siaurines puses.
o sitas namukas jau nelabai ,,sasas" gal?
Labas,
Pasijaučiau labai pagerbtas
Ačiū už gerą žodį.
Dėl namuko. Pradžiai atsakau į klausimus:
1. Pritariu dėl lango tambūre - ten tikrai spinta gali būti. BET - vietoj lango būtinai apdaila arba medis arba klinkeris (jei jį ketinat naudoti), kad nesudarkyti namo.
2. Kaip supratau iš planų, ten tikrai laikanti konstrukcija. Kaip bebūtų gaila, teks palikti arba pergalvoti konstrukcinę dalį - net neabejoju, kad galima krūvius perimti ir kitaip, bet tektų konstruktyvą naują užsakyt. Tai bus papildomi litukai, be abejo.
3. Na, reikėti nereikia, tikrai. Bet 100 kartų patogiau taip. Čia ta sunkiai apibrėžiama riba tarp "want-need", kur baigiasi būtinybė ir prasideda komfortas
4. Balkono nemažinčiau. Jis ten ne tik dėl balkono funkcijos, bet ir namo tūriui reikalingas. Ta prasme, jį sumažinus gali ta pusė namo prarasti veidą, pasidaryti... net nežinau kaip išsireikšti. Potna
Gal. Gal ir ne - bet aš palikčiau, priduoda charakterio. Ten langai pirmame ir antrame aukšte prasilenkia, tad tas išlindęs balkonėlis plokštumą suskaldo į dvi atskiras.
5. Dėl klinkerio ar medžio - jau kažkam rašiau, reikia išsistudijuoti sienų "buterbrodus". Nes skirtinga apdaila padiktuoja ir skirtingus storius, tad dažniausiai reikia į tai atsižvelgti. Bet pilnai įmanoma, manau. Netgi gal ir geriau būtų, jei tie ploteliai tarp tinko plokštumų susivienodintų (ar medis visur, ar klinkeris).
Bendrai tai man patiko visai išplanavimas. Laiptus koreguočiau, bet tą beveik visiems sakau
Gal mažinčiau vos-vos katilinę (jei tai išeina) ir laiptus padaryčiau su aikštele. Prisidėtų pora pakopų prie kiekvieno maršo ir tiek.
Svetainės apstatymą tikrai daryčiau kitaip, bet tai dabar gal ir neaktualu. Bet kuriuo atveju, židinį daryčiau ne su stiklu į vieną pusę, bet į dvi arba netgi tris puses - kad ir iš valgomojo būtų galima juo pasidžiaugti. Kapsulių gi dabar kokių nori yra, tik pinginukų turėk
Virtuvėje, kur tas bariukas, siūlau daryti vadinamąją "salą". Tarnaus ir kaip bariukas, bet jei svečiai/draugai susėdę bendrauja virtuvėje, maisto gaminimas tampa integruotu socialiai į visą procesą. Nereikia nugarą atsukus visiems prie viryklės puodus kirkinti.
Lauko sandėliuko (patalpa nr 9) duris daryčiau platesnes į lauką. Kad būtų patogiau žoliapjovę įvilkti ir tt.
Antrame aukšte man viskas atrodo ok. Patiko miegamojo-drabužinės-vonios mazgas, tikrai patogus. Gal į pagrindinę vonią įdėčiau stoglangį. Labai smagu drybsoti vonioj ir stebėti debesis arba sniegą.
Kaip ir tiek minčių šiam kartui. Visos pastabos, kurias išsakiau, grynai kosmetinės, neesminės. O pats namukas fainas visai.
Gėrio ir saulės, laukiam pavasario