Įkraunama...
Įkraunama...

Individualių namų projektai - 7 dalis

QUOTE(Donna felice @ 2011 02 11, 14:38)
labai aciu uz pastabas savo.Labai vertinu konstruktyvia kritika.

del pirmo auksto, dabar net pagalvojau, kad neparasiau, o mintyse laikau tai, kad pirmame aukste neliktu darbo kambario, tik viena bendra erdve, plius ten sandeliukas ir tulikas. vietoj darbo kambario matau gal valgomojo stalo zona, ar svetaine na ziurint kaip ten ka paplanuot. tai butu bendra erdve apie 70 kv.m. ploto.

del antro auksto, miegamaji galvoju nesti i 3 kambari, nes pietu pusej noriu dvieju vaiku kambariu abiems vaikams, o kadangi pirmam aukste nelieka darbo kambario, dar vienas kambarys man yra butinas darbui. aisku antra auksta siek tiek koregoti tikrai tektu.

del namo fasado. suprantu kad vizualicijoj atrodo geriau, bet tarkim labai blogai toks namas butu 15 aru zemes sklype? ir cia ne miesto centras, rajonas. aplink zemes sklypai po 15-20 aru dydziu. ar irgi kaip ,,sasas"?  doh.gif

kai neturi zalio supratimo atrodo grazu, bet kaip gerai, kad zmones turi ka patarti.

Na viena tai tikrai aišku - taip kaip vizualizacijoje, tai tikrai neatrodys. Nenoriu atkalbėt jūsų, jei jums patinka - mat jį pikis. Pavažinėkite po rajonus, pasidairykite - tokio tipo namų tikrai nemažai rasite, tad patys galėsite įvertinti, kaip jie atrodo kontekste.
4u.gif
Atsakyti
QUOTE(jomre @ 2011 02 10, 16:02)

Jomre o gal galima jūsų nuomonę išgirsti apie šį namą?
http://www.namuplana..._Trinskis/VESTA
Atsakyti
QUOTE(zarmenas @ 2011 02 11, 18:34)
Na viena tai tikrai aišku - taip kaip vizualizacijoje, tai tikrai neatrodys. Nenoriu atkalbėt jūsų, jei jums patinka - mat jį pikis. Pavažinėkite po rajonus, pasidairykite - tokio tipo namų tikrai nemažai rasite, tad patys galėsite įvertinti, kaip jie atrodo kontekste.
4u.gif

o ka galima daryti kitaip, kad nebutu kaip ,,sasas"? labai nesinori visokiu ,,pribumbasu" nes biudzetas spaudzia (ir taip teks miegot matyt ant ciuzinio), bet gal yra koks sprendimas, keleta kokiu akcentu padaryt ir geresni rezultata turet?
Atsakyti
QUOTE(Donna felice @ 2011 02 11, 23:53)
o ka galima daryti kitaip, kad nebutu kaip ,,sasas"? labai nesinori visokiu ,,pribumbasu" nes biudzetas spaudzia (ir taip teks miegot matyt ant ciuzinio), bet gal yra koks sprendimas, keleta kokiu akcentu padaryt ir geresni rezultata turet?

Be abejo yra variantų. Pats geriausias, mano galva, yra susirasti bent jau panašiai mąstantį architektą/ę ir tada jūs turėsite maksimalų rezultatą už minimalias sąnaudas. Tai nėra lengva, reikia gerai pažinti žmogų - bet rezultatai gali būti tiesiog stulbinantys, patikėkite. Ypač jei spaudžia biudžetas, jums reikia specifinių sprendimų, kurie patys gal kainuoja brangiau, bet jūs statybų metu sutaupysite dešimteriopai daugiau. Nekalbant apie namo išlaikymą. Aišku, parašiau labai 'apvalainai', bet tikrai taip ir yra...

*****, kitą kart bekonsultuojant norisi pasakyti "ateik ir aš tau parodysiu kaip gali būti"... Bet visų pinigų neuždirbsi ir visų darbų nepadarysi.

Mano palinkėjimas jūsų situacijai - dar paieškokite. Prieš ieškodami dar paskaitykite bent keletą architektūros pavyzdžių knygų, ten tokių namų nerasite - ten rasite kriterijus, pagal kuriuos bus lengviau rinktis.

Sėkmės.
Atsakyti
QUOTE(justukė @ 2011 02 11, 21:10)

Namas kaip namas smile.gif. Sakyciau klasikine architektura smile.gif. Jokiu nereikalingu elementu. smile.gif.
Atsakyti
QUOTE(Torro @ 2011 02 12, 13:57)
Namas kaip namas smile.gif. Sakyciau klasikine architektura smile.gif. Jokiu nereikalingu elementu. smile.gif.

saziningai,negrazus kazkoks alytnamis.vidus kaip vidus.
Atsakyti
QUOTE(justukė @ 2011 02 11, 22:10)

Darbai spaudžia...,retokai beužsuku čia..

Justuke,-jei atvirai- nelabai man šis namukas prie širdies schmoll.gif
Net nežinau,ar bus korektiška taip rašyt,nekokia nuomonė tikrai.. Na, bet klausiate -atsakau 4u.gif

Išplanavimo minusai:

I aukšte: - nėra tambūro ,
nevykusi visa holo-virtuvės ir valgomojo su svetaine erdvė(plius -kam tame erkeryje net du išėjimai į terasą?? )
holas 19 m2, bet absoliučiai nefunkcionalus;laiptai tokiame plote tikrai turėtų būti patogesni..,
katilinėje sunkiai tilps įranga dėk tokios patalpos konfigūracijos ir tų dvejų durų su langu..
-------------------------------------------------------------------------------------------
II aukšte:- labai ankštas koridoriukas,durys tiesiog lipa vienos ant kitų,
(tokiu atveju jos bent jau vertis į vidų turėtų),
balkonas kampuotas irgi šiaip sau..
neprošal būtų drabužinę įrengti...........

Langai taip mechaniškai sulygiuoti..Kažkaip čia viskas velta ir užvelta dar .........

Na, net nesinori komentuoti daugiau, nepykit..
Vien iš neigiamos pusės pliekti negerai ,na bet meluoti nėr prasmės irgi...

Šiaip -visais atvejais tinkamiausia išeitis- projektuotis individualų namą..
Bet net ir kartotinių namų kataloguose tikrai galima rasti geresnį variantą, nei šis..

Sėkmės jums cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jomre: 13 vasario 2011 - 00:50
Mes jau šį pasirinkom. Pirmame aukšte pakeitėme wc su katilinę. Tamburo nenorėjom, nes atvažiavus iš garažo eisime į namus. O pagrindinis įėjimas daugiau svečiams skirtas. Erkeris greičiausiai bus stačiakampis su vienu išėjimu. Antrame aukšte vietoj sandėliuko bus drabužinė , kurios įėjimas iš tėvų miegamojo.
Ačiū už nuomonę 4u.gif .
Atsakyti
QUOTE(tiutis @ 2011 02 12, 21:25)
saziningai,negrazus kazkoks alytnamis.vidus kaip vidus.

Cia tiesiai i desimtuka smile.gif. beje alytnamio isplanavimas, man visai patinka smile.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(jomre @ 2011 02 13, 01:45)
)
                holas 19 m2, bet absoliučiai nenkcionalus;laiptai tokiame plote tikrai turėtų būti patogesni..,

O kokie laiptai yra patogūs? Su aikštele?
Atsakyti
sveiki, kadangi labai isiklausiau i Zarmeno zodziu apie mano pasirinkta projekta, savaite laiko kuiciausi internete... doh.gif
man asmeniskai nepatinka dvislaiciai stogai, todel ziurejau tik vienslaicius.
Ka blogo galite pasakyti apie si namuka?
NAMAS

user posted image

mano pastbejimai:
1. tas langas tambure 1 mano supratimu nereikalingas, nors spinta toj vietoj ikisciau.
2. pirmam auskte viduri ties laiptais pertvara nesuprantu kokiam tikslui, ar del grozio, ar perdangas laikyti?
3. dar mano supratimu nereikia dvieju vonios kambariu antram aukste, bet cia jau nieko nepakeisi..
4. ir klausimais ar galima butu sumazinti balkono apimtis? per didelis jis man..idomu cia daug tektu architektui darbo?
5. ir as asmeniskai siek tiek koreguociau apdaila, vietoj medzio ant balkonu deciau klinkeri.

man cia labai priimtina, kad abu vaiku kambariai i pietus. tokio varianto visur ieskojau, nes musu zemes sklypas (aisku mes dar jo nenusipirke, tik derames dar) suformuotas taip, kad gatve palei sklypa ir ivaziavimas is siaurines puses.

o sitas namukas jau nelabai ,,sasas" gal? doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Donna felice: 14 vasario 2011 - 09:50
QUOTE(Donna felice @ 2011 02 14, 10:46)
sveiki, kadangi labai isiklausiau i Zarmeno zodziu apie mano pasirinkta projekta, savaite laiko kuiciausi internete... doh.gif 
man asmeniskai nepatinka dvislaiciai stogai, todel ziurejau tik vienslaicius.
Ka blogo galite pasakyti apie si namuka?
NAMAS

user posted image

o sitas namukas jau nelabai ,,sasas" gal?  doh.gif

as tai nesuprantu vieno. Kodel, zmones, nenorit susiprojektuot individualu nama pagal savo poreikius g.gif ypac, kad sitas namukas pagal viska nelabai pretenduoja i ekonomo klase... o isplanavimas nesipleciant, man tikrai nelabai... ir toki tipini pritempinet prie jusu poreikiu ir perdarinet, atsiprasau, bet lycna "klyzma", negu paimt ir susiprojektuot nuo 0 taip, kaip norit smile.gif
Papildyta:
QUOTE(justukė @ 2011 02 11, 22:10)

cia tai toks jausmas, kad koks studentas dare... jau vien ko apdailos proporcijos vertos...
Atsakyti