Įkraunama...
Įkraunama...

Individualių namų projektai - 7 dalis

QUOTE(Lotari @ 2011 01 24, 20:01)
klausimai/siūlymai.... 4u.gif
110 ir 107 dvi vienodos paskirties patalpos šalimais, ar tikrai reikalingos ?
šalia laiptų patalpa 11.98, kokia jos paskirtis, nes šalia laiptų, kolidoriaus, gal šildymokatilui ar .. ? g.gif
labai didelis kolidoriai, kaip šildysite namą ?
svetainė-virtuvė-kelia klausimą ar tikrai gartraukis ištrauks visus garus ? gal kokios  pertvaros reikėtų  g.gif
labai daug kampų name  unsure.gif aš bandyčiau išlyginti namo kampuotumą  ax.gif

107 ir 110 patalpos vienodos paskirties, bet skirtingiems asmenis, vienas san.mazgas vaikams 2.gif , o kitas teveliams assa.gif, kur niekas netrukdys.
Laiptai yra i rusi, o patalpa pro kuria patenkama iki laiptu numatoma skalbykla/sluotu sandeliukas. O patalpa "salia" laiptu, apie kuria klausiate, bus darbo kambarys (man del darbo butinas).
Kodel sakote, kad didelis koridorius? Siaurinti daugiau nenorime (~1.4m plocio). Kvadratura koridoriaus su "holiuku" - 13kv.m.
Nama ketiname sildyti elektra: pradzioje rekuperatorius, vandens tenas, veliau, jei bus poreikis, oras-vanduo silumos siurblys.
Kad gartraukis istrauktu ora is svetaines-virtuves net nesitikiu, nes toje zonoje lubos bus apie 4 metru aukscio. Tikiuosi, kad gartraukis bent jau nutrauks ora nuo virykles ir to uzteks. Plius kazkiek prisides ir rekuperatorius.

Labai aciu uz komentarus. 4u.gif

Prazioje mes, beje irgi, planavom sutilpti i maza plota iki 130kv.m (kaip ir Jus norite sutilpti i 100kv.m.). Bet mums tai gavosi "mission impossible", ir galutiniame variante teks talpintis i 170kv.m.
Linkiu sekmes projekto paiekose, tikiuosi, kad surasite ko ieskote. drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(sarune+ @ 2011 01 25, 00:08)
Prazioje mes, beje irgi, planavom sutilpti i maza plota iki 130kv.m (kaip ir Jus norite sutilpti i 100kv.m.). Bet mums tai gavosi "mission impossible", ir galutiniame variante teks talpintis i 170kv.m.

mes dabar gyvename 150 kv.m name, ir kraustomės iš jo lauk, per didelis, šildymas brangus, valymas- nusižudyti galima, tad ir ieškom mažesnio.

o virtuvės tai lubos ohohoh blink.gif tikiuosi jums šildymas elektra nebus per brangu rolleyes.gif ir vaikam sekasi, atskiri san.mazgai biggrin.gif o nebūtų jums pigiau jei abu san.mazgus darytumėte ant tos pačios sienos, bent sutaupytumėt vamdziu kiekiu g.gif
Atsakyti
QUOTE(Lotari @ 2011 01 25, 09:41)
mes dabar gyvename  150 kv.m name, ir kraustomės iš jo lauk, per didelis, šildymas brangus, valymas- nusižudyti galima, tad ir ieškom mažesnio.

o virtuvės tai lubos ohohoh blink.gif  tikiuosi jums  šildymas elektra nebus per brangu  rolleyes.gif  ir vaikam sekasi, atskiri san.mazgai  biggrin.gif  o nebūtų jums pigiau jei abu san.mazgus darytumėte ant tos pačios sienos, bent sutaupytumėt vamdziu kiekiu  g.gif

Jei dviese gyventat, tai sutinku, kad 150kv.m. gali buti daug. Bet 4 asmenu seimai - 150kv.m. pats tas turetu buti. Jei brangus sildymas - tai reiketu rimciau apsiltinti nama, uzsisandarinti. Del valymo, tai neabejoju, kad ir 100kv.m. name reikes panasiai tvarkytis, nes man atrodo, kad pagrinde "bardakas" priklauso nuo zmoniu skaiciaus box.gif.

Virtuve-valgomasis-salionas gausis viena erdve ~60kv.m., todel aukstesnes lubos turetu visai neblogai atrodyti ax.gif. Tikiuosi.
Jei bus brangu sildytis elektra, tai yra apgalvoti galimi rezerviniai variantai - oras/vanduo SS arba dujos (kurios yra prie sklypo), bet cia matysim po pirmu sezonu. Bandysim nama pritempineti prie PN standartu, todel tikiuosi, kad ir elektra nebus labai brangu.

Du san.mazgai butini, nes turim dvi mergas, tai kai vaikai paaugs, neisivaizduoju kaip su vienu san.mazgu ryte tektu issiversti. Del san.mazgu isdestymo: tai man dabar patinka, kad bent vienas vaiku san.mazgas turi langa, jei tektu kitaip perplanuoti, bijau, kad abu san.mazgai gali likti be langu. Megstu naturalia sviesa. Velux'u i juos nedesiu, del dideliu silumos nuostoliu per juos, o sviesos tuneliai (solartube) brangokas malonumas.

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(sarune+ @ 2011 01 25, 10:58)
Jei dviese gyventat, tai sutinku, kad 150kv.m. gali buti daug. Bet 4 asmenu seimai - 150kv.m. pats tas turetu buti. Jei brangus sildymas - tai reiketu rimciau apsiltinti nama, uzsisandarinti. Del valymo, tai neabejoju, kad ir 100kv.m. name reikes panasiai tvarkytis, nes man atrodo, kad pagrinde "bardakas" priklauso nuo zmoniu skaiciaus box.gif.

Virtuve-valgomasis-salionas gausis viena erdve ~60kv.m., todel aukstesnes lubos turetu visai neblogai atrodyti ax.gif. Tikiuosi.
Jei bus brangu sildytis elektra, tai yra apgalvoti galimi rezerviniai variantai - oras/vanduo SS arba dujos (kurios yra prie sklypo), bet cia matysim po pirmu sezonu. Bandysim nama pritempineti prie PN standartu, todel tikiuosi, kad ir elektra nebus labai brangu.

Du san.mazgai butini, nes turim dvi mergas, tai kai vaikai paaugs, neisivaizduoju kaip su vienu san.mazgu ryte tektu issiversti. Del san.mazgu isdestymo: tai man dabar patinka, kad bent vienas vaiku san.mazgas turi langa, jei tektu kitaip perplanuoti, bijau, kad abu san.mazgai gali likti be langu. Megstu naturalia sviesa. Velux'u i juos nedesiu, del dideliu silumos nuostoliu per juos, o sviesos tuneliai (solartube) brangokas malonumas.

drinks_cheers.gif

Siaip veluxai neblogas savybes turi, nelabai noriu tiketi kad siluma per juos pabega smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Torro @ 2011 01 25, 11:06)
Siaip veluxai neblogas savybes turi, nelabai noriu tiketi kad siluma per juos pabega smile.gif

Ziurint su kuo lyginti. Perdanga planuoju apsiltinti iki R=10-11. Manau, kad veluxai nebus geresniu charakteristiku nei geras siltas langas, taigi R~1.2. Skirtumas vos ne 10 kartu. Plius ivertinkim, kad palei lubas aukstesne temperatura ir didesnis slegis. Ziema gali sniegas uzdengti. Siais kriterijais vadovaujantis as ju atsisakiau.

O taip grozio aspektu, tai man labai patinka dideli stoglangiai is pvz 4 sekciju. Daug daugiau sviesos nei pro langus patenka.

Atsakyti
QUOTE(sarune+ @ 2011 01 25, 11:37)
Ziurint su kuo lyginti. Perdanga planuoju apsiltinti iki R=10-11. Manau, kad veluxai nebus geresniu charakteristiku nei geras siltas langas, taigi R~1.2. Skirtumas vos ne 10 kartu. Plius ivertinkim, kad palei lubas aukstesne temperatura ir didesnis slegis. Ziema gali sniegas uzdengti. Siais kriterijais vadovaujantis as ju atsisakiau.

O taip grozio aspektu, tai man labai patinka dideli stoglangiai is pvz 4 sekciju. Daug daugiau sviesos nei pro langus patenka.

Vardan sio malonumo, juk galima sau leisti kazkiek nuostoliu siluminiu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sarune+ @ 2011 01 25, 10:58)
Jei dviese gyventat, tai sutinku, kad 150kv.m. gali buti daug. Bet 4 asmenu seimai - 150kv.m. pats tas turetu buti.

škaičiau vakstybės statistiką - vienam žmogui tenka 10 kv.m ax.gif močiutė namoji statė statė didelį namą, oi gyvens visi kartu, o čia bac dukra net į kitą miestą išsikraustė, anūkai nenori tokiam name gyventi ir liko namas tuščias stovėti unsure.gif atsikrausčiau aš, nu ir ką 60 000 įkišau o senam name nė rezultato nematyti schmoll.gif ... brrrr... aš noriu mažesnio namo ax.gif
kažkaip nuo vaikystės išsivystė insktinktas kuo mažesnį plotą užimti...nžn ką veikčiau 60kv.m plote rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Lotari @ 2011 01 25, 13:37)
škaičiau vakstybės statistiką - vienam žmogui tenka 10 kv.m ax.gif močiutė namoji statė statė didelį namą, oi gyvens visi kartu, o čia bac dukra net į kitą miestą išsikraustė, anūkai nenori tokiam name gyventi ir liko namas tuščias stovėti  unsure.gif atsikrausčiau aš, nu ir ką 60 000 įkišau o senam name nė rezultato nematyti  schmoll.gif ... brrrr... aš noriu mažesnio namo  ax.gif
kažkaip nuo vaikystės išsivystė insktinktas kuo mažesnį plotą užimti...nžn ką veikčiau 60kv.m plote  rolleyes.gif

Prasta investicija smile.gif. I kur kisai tuos pinigelius? Sienas, stoga ?
Atsakyti
QUOTE(Torro @ 2011 01 25, 13:47)
Prasta investicija smile.gif. I kur kisai tuos pinigelius? Sienas, stoga ?

stogas, nauja kanalizacija, elektra... doh.gif nors turiu ir nauja vonią, virtuvę, vieną kambary puikiai suremontuotą, bet dar kiek remonto reik doh.gif geriau jau naują pastatyti
Atsakyti
QUOTE(Lotari @ 2011 01 25, 14:23)
stogas, nauja kanalizacija, elektra...  doh.gif nors turiu ir nauja vonią, virtuvę, vieną kambary puikiai suremontuotą, bet dar kiek remonto reik  doh.gif  geriau jau naują pastatyti

Kaip taisykle rekonstrukcija is pagrindu visad akainuoja brangiau smile.gif.Nei kad nauja pasistatyti smile.gif.
Tad jei jau pradejai tai eik iki galo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Torro @ 2011 01 25, 14:28)
Tad jei jau pradejai tai eik iki galo smile.gif

be šansų, kraustomės į kitą miestą, pradėsim iš naujo ir naują ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Lotari @ 2011 01 25, 18:30)
be šansų, kraustomės į kitą miestą, pradėsim iš naujo ir naują  ax.gif

Turbut bus nedidukas ir jaukus namukas ? smile.gif
Atsakyti