Įkraunama...
Įkraunama...

Individualių namų projektai - 7 dalis

QUOTE(zarmenas @ 2011 01 07, 11:38)
Pažiūrėkime į tai iš kitos pusės - ateina vienas, nori "pasitikrinti". Ateina kitas, irgi nori pasitikrinti. Sėdi archtektas prie kompo, šaknis į kėdę suleidęs, ir tikrinasi, tikrinasi. Darbą gi dirba, savo protą+žinias+sugebėjimus taško. Ir norėti, kad visi būtų pasiruošę tai dykai daryti - naivu ir netgi neteisinga. Kai nėra didelio užimtumo, kažkoks langas tarp darbų, galima tikrai "pasitaškyti", netgi sakyčiau, naudinga (kaip krosas ryte). Bet jei dėl tų "pasitikrinimų" reikia atidėti darbus, kurie jau sutarti... nea, taip negerai. Reikia gi suvokti, kad tie pasiūlymai- taip pat įdirbis. O bent jau aš manau, kad darbas, koks bebūtų, turi būti apmokamas (nesvarbu, projekto pasiūlymas, ar kiemo nukasimas, ar batų pataisymas).
cool.gif

Aš gi nesakau, kad reikia tikrintis taip, kaip aš padariau. Aš lygiai taip pat suprantu, kad tai architektui per daug sudėtingas darbas.

Visa bėda ta, kad daugelis architektų neturi savo saitų, kur būtų sudėti jau padaryti projektai. To tikrai pakanka, kad nuspręstum pakeliui su skoniu ar.

Štai kur aš link suku: daugiau viešumo ir bus visiems lengviau gyventi.
Atsakyti
O kuo jums netinka kartotiniai projektai?
Juos gi galite koreaguoti pagal savo norus.

Man tai labiau patinka darbas tiesiogai su architektu. Esu dekinga savo architektui, jis padejo susisteminti mano dideles "pretenzijas".
Atsakyti
QUOTE(Grand @ 2011 01 07, 12:14)
Aš gi nesakau, kad reikia tikrintis taip, kaip aš padariau. Aš lygiai taip pat suprantu, kad tai architektui per daug sudėtingas darbas.

Visa bėda ta, kad daugelis architektų neturi savo saitų, kur būtų sudėti jau padaryti projektai. To tikrai pakanka, kad nuspręstum pakeliui su skoniu ar.

Tikra tiesa, kas liečia viešumą. Aš pats sau jau metai iš metų vis į subinę spardau, kad niekaip neprisiruošiu savo puslapį "pakabinti". Bet rask laiko, kad kytras - gi daug smagiau laisvą valandėlę į gamtą išlįst doh.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif

Nors padaryti darbai nebūtinai atspindi architekto sugebėjimus/skonį, nes ir pats gi puikiai žinot, kad užsakovas vis tik labai įtakoja namo stilistiką. Aišku, yra ir nesileidžiančių į kompromisus architektų, kaip ir užsakovų. Bet bent jau aš asmeniškai stengiuosi išsiaiškinti, į kurią pusę krypsta užsakovas ir tada, kiek leidžia mano galimybės ir situacija, kuo profesionaliau padaryti savo darbą, neišlipant iš to "žanro" ribų. O jei būtų laisvos rankos, gal ir visai kitaip daryčiau bigsmile.gif Nors puslapiukas tikrai nepamaišytų, be abejo thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Grand @ 2011 01 07, 12:14)

pritariu, tas pats su interjeru dizaineriais,
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo giedruze: 07 sausio 2011 - 11:44
[quote=zarmenas,2011 01 07, 12:37]

Nors padaryti darbai nebūtinai atspindi architekto sugebėjimus/skonį, nes ir pats gi puikiai žinot, kad užsakovas vis tik labai įtakoja namo stilistiką. Aišku, yra ir nesileidžiančių į kompromisus architektų, kaip ir užsakovų. Bet bent jau aš asmeniškai stengiuosi išsiaiškinti, į kurią pusę krypsta užsakovas ir tada, kiek leidžia mano galimybės ir situacija, kuo profesionaliau padaryti savo darbą, neišlipant iš to "žanro" ribų. O jei būtų laisvos rankos, gal ir visai kitaip daryčiau bigsmile.gif

Sutinku smile.gif
Mes visi "verdame" lietuviškuose šaltibarščiuose (sugretinimas dėl posakio tvirtumo biggrin.gif ), tad dažnai tiesiog nėra kur dingti, turi perlipti visas savo ambicijas..
Deja....
Atsakyti
Kadangi daug ismananciu cia yra, tai noriu paklausti del fasado. Pas mus viena siena suprojektuota kaip parapetas. Kiek zinau, tai gan sudetinga padaryti tvarkingai (ar kaip cia pasakyti), kad neleistu silumos lauk ar dar del kazkokiu kitu dalyku. Gal kas esat susidure ir gali ka patarti? Architektui sakem sita, kad turputi gasdina, ar del grozio neprisidarysim daugiau bedos, tai sake, ka nors kitaip ten pagalvos. Nors tas parapetas graziai atrodo, bet...
Atsakyti
QUOTE(slyva @ 2011 01 07, 16:23)
Kadangi daug ismananciu cia yra, tai noriu paklausti del fasado. Pas mus viena siena suprojektuota kaip parapetas. Kiek zinau, tai gan sudetinga padaryti tvarkingai (ar kaip cia pasakyti), kad neleistu silumos lauk ar dar del kazkokiu kitu dalyku. Gal kas esat susidure ir gali ka patarti? Architektui sakem sita, kad turputi gasdina, ar del grozio neprisidarysim daugiau bedos, tai sake, ka nors kitaip ten pagalvos. Nors tas parapetas graziai atrodo, bet...

Parapetai daromi jau nuo Romos laikų (minimum, gal ir anksčiau jau darė - nebepamenu tiksliai), tad naujovių čia nėra. Baimės gal kyla dėl to, kad sovietmečiu buvo prikepta begalė nekokybiškų namų, tiek su parapetais, tiek be jų (statė tada gi kas ir kaip norėjo). Iš to laikotarpio kreivarankių daug visokiausių mitų dabar yra...
Vienžo, nesigąstinkit. Jei pastatys kokybiškai, tai nieko ten nebus blogo. Su sąlyga, kad ir konstruktyvinis mazgas bus teisingas. Nieko naujo čia nėra, visos technologijos žinomos, visos "ligos" taip pat.
bigsmile.gif
Atsakyti
Kaip šis namo variantas.

Man jo išorė tikrai vykusi: toks primityvus, taisyklingas kūbizmas. Vidų reikėtų pataisyti:

1) panaikinti aukščių perkirtimus;
2) tokiu atveju atsisakius keturių laiptelių pakopos užlipimą į antrą aukštą padaryti jų vietoje.
3) taip padarius, įėjimas į WC būtų nuo laiptų pusės: daug arčiau iš visų patalpų. Dar reikėtų ir laiptų susukimą panaikinti, kad būtų tik viena lygi sustojimo aikštelė;
4) antrą aukštą reikėtų veidrodiškai apversti, kad vaikų kambariai atsidurtų rytų/pietų pusėje, o WC ir kitos pagalbinės patalpos - šiaurės vakaruose.

Kokių dar netikslumų ir pastabų būtų? Kažką tikriausiai pražiopsojau. Domina bet kokia nuomonė.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Grand: 08 sausio 2011 - 14:57
QUOTE(Grand @ 2011 01 08, 15:56)
Kaip šis namo variantas.

Man jo išorė tikrai vykusi: toks primityvus, taisyklingas kūbizmas. Kokių dar netikslumų ir pastabų būtų? Kažką tikriausiai pražiopsojau. Domina bet kokia nuomonė.

O kaip tada su saules baterijom g.gif, juk planuose jos buvo?

Del vidaus:
Virtuveje tikrai mostelciau didesni langa, kad joje butu daugiau dienos sviesos, ypac kad gaminant diena nereiketu degti lempu.
Antrame aukste skalbyklos nedaryciau uz miegamojo sienos, grusciau kampan, o vonia arciau smile.gif ir cia langa daryciau didelesni, o ne kaip saudymo angele ax.gif
Nedaryciau jokio lango virs garazo/ i siaure. Jei veidrodiskai tame kampe atsirastu vonia, daryciau didesni langa i siaures/vakarus, kuris mazdaug sutaptu su tokiu pat apacioje- virtuveje.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamagabi: 08 sausio 2011 - 16:42
QUOTE(mamagabi @ 2011 01 08, 17:40)
O kaip tada su saules baterijom g.gif, juk planuose jos buvo?

Del vidaus:
Virtuveje tikrai mostelciau didesni langa, kad joje butu daugiau dienos sviesos, ypac kad gaminant diena nereiketu degti lempu.
Antrame aukste skalbyklos nedaryciau uz miegamojo sienos, grusciau kampan, o vonia arciau smile.gif ir cia langa daryciau didelesni, o ne kaip saudymo angele ax.gif
Nedaryciau jokio lango virs garazo/ i siaure. Jei veidrodiskai tame kampe atsirastu vonia, daryciau didesni langa i siaures/vakarus, kuris mazdaug sutaptu su tokiu pat apacioje- virtuveje.

Manau, kad su saulės baterijoms nebus problemų. Stogas, jei atkreipėte dėmesį yra ne plokščias, o su nedideliu nuolydžių. Koks tiksliai kol kas nežinau, bet greičiausiai tarp 7-11 laipsnių. Šiuo atveju saulės baterijoms reikėtų kojelės, tačiau pačios baterijos turėtų visai neblogai pasislėpti ir jas nusukti į pietus nebus jokių problemų.

Vonią su skalbykla galima sukeisti tik tuo atveju, jei bus vienas bendras įėjimas. Priešingu atveju nelabai nesuprantu, kaip būtų galima padaryti įėjimą į kampan nugrūsta skalbyklą. Bet šiaip pastaba labai gera.

Ir dėl lango šiaurėje labai gera pastaba. Man jis irgi toje sienoje visai nepatinka. Toks nereikalingas toje vietoje atrodo.
Atsakyti
QUOTE(Grand @ 2011 01 08, 17:49)
Vonią su skalbykla galima sukeisti tik tuo atveju, jei bus vienas bendras įėjimas. Priešingu atveju nelabai nesuprantu, kaip būtų galima padaryti įėjimą į kampan nugrūsta skalbyklą. Bet šiaip pastaba labai gera.

Galima ir su vienu iejimu, kad ir taip:
user posted image
Ziurint is moteriskos puses tai netgi labai patogu: isskalbei drabuzius, islyginai ir iskart drabuzinen arba atvirksciai.
Tokioje patalpoje aisku nedidukas langelis nepamaisytu (ir nuo skalbykles dregmes ir siaip drabuzinei isvedint), kad ir tarkim tiesiai priesais duris, su vaizdu i siaure smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamagabi: 08 sausio 2011 - 17:14
QUOTE(mamagabi @ 2011 01 08, 18:06)
Galima ir su vienu iejimu, kad ir taip:
user posted image
Ziurint is moteriskos puses tai netgi labai patogu: isskalbiai drabuzius, islyginai ir iskart drabuzinen arba atvirksciai.
Tokioje patalpoje aisku nedidukas langelis nepamaisytu, kad ir tarkim tiesiai priesais duris, su vaizdu i siaure smile.gif

Visai įdomus pasiūlymas. Tik sieną tarp vonios ir skalbyklos reikėtų kiek patraukti į pietus, t.y. į vonios pusę.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Grand: 08 sausio 2011 - 17:12