QUOTE(zarmenas @ 2011 01 07, 11:38)
Pažiūrėkime į tai iš kitos pusės - ateina vienas, nori "pasitikrinti". Ateina kitas, irgi nori pasitikrinti. Sėdi archtektas prie kompo, šaknis į kėdę suleidęs, ir tikrinasi, tikrinasi. Darbą gi dirba, savo protą+žinias+sugebėjimus taško. Ir norėti, kad visi būtų pasiruošę tai dykai daryti - naivu ir netgi neteisinga. Kai nėra didelio užimtumo, kažkoks langas tarp darbų, galima tikrai "pasitaškyti", netgi sakyčiau, naudinga (kaip krosas ryte). Bet jei dėl tų "pasitikrinimų" reikia atidėti darbus, kurie jau sutarti... nea, taip negerai. Reikia gi suvokti, kad tie pasiūlymai- taip pat įdirbis. O bent jau aš manau, kad darbas, koks bebūtų, turi būti apmokamas (nesvarbu, projekto pasiūlymas, ar kiemo nukasimas, ar batų pataisymas).
Aš gi nesakau, kad reikia tikrintis taip, kaip aš padariau. Aš lygiai taip pat suprantu, kad tai architektui per daug sudėtingas darbas.
Visa bėda ta, kad daugelis architektų neturi savo saitų, kur būtų sudėti jau padaryti projektai. To tikrai pakanka, kad nuspręstum pakeliui su skoniu ar.
Štai kur aš link suku: daugiau viešumo ir bus visiems lengviau gyventi.