Įkraunama...
Įkraunama...

Individualių namų projektai - 7 dalis

Mano sklypas 6 arai: 20x30 m. Esu nužiūrėjęs namą Kastytis, kuris tinka į sklypą. Kas gali išvardinti šio namo privalumus ir trūkumus. Pvz., brangus statyti, šaltas, per dideli langai, neprotingos patalpos ir t.t.

Namo projektas čiaL
http://www.haus.lt/k...jektai/kastytis

Tiesa, pirma aukštą koreguočiau, nes namą namą galvoju šildyti kietu kuru, t.y. nebelikto darbo kambario (užmūryčiau tą sieną), o jo vietoje daryčiau didelę katilinę (apie 12 kv.) ir pjuvenų briketų sandėliuką. Dar šalia būtų ir kitas atskiras sandėliukas kitoms smulkmenoms. Kaip manot?
Atsakyti
QUOTE(Grand @ 2010 11 30, 23:18)
Mano sklypas 6 arai: 20x30 m. Esu nužiūrėjęs namą Kastytis, kuris tinka į sklypą. Kas gali išvardinti šio namo privalumus ir trūkumus. Pvz., brangus statyti, šaltas, per dideli langai, neprotingos patalpos ir t.t.

Namo projektas čiaL

Tiesa, pirma aukštą koreguočiau, nes namą namą galvoju šildyti kietu kuru, t.y. nebelikto darbo kambario (užmūryčiau tą sieną), o jo vietoje daryčiau didelę katilinę (apie 12 kv.) ir pjuvenų briketų sandėliuką. Dar šalia būtų ir kitas atskiras sandėliukas kitoms smulkmenoms. Kaip manot?

Sveiki.
Namas kaip ir matytas, tik negaliu niekaip atgaminti, kur. Na, nesvarbu, nieko naujo nebesugalvosi jau, tad čia neesmė. Mažas tas pasaulis... blink.gif

Šiaip, pirmo aukšto išplanavimas gal ir nieko, atmetus orientacijos ir kitus parametrus. Turėtų būti patogus, išskyrus kelis "momentėlius". Visų pirma, tai tas WC po laiptais. Labai jau mini-šmini, o ir su aukščiu neaišku kaip ten bus (priklausys nuo laiptų). Mano galva, gyvnamy, pirmame aukšte WC turėtų būti ir dušas. Aišku, tai nėra privaloma, bet grynai dėl patogumo.

Antra, užkliuvo laiptai. Kasdien zulinsit aukštyn-žemyn, tad rekomenduočiau juos padaryti patogius - o tas užsirietimas jų viršuje tikrai nėra nei patogu, nei saugu. Suprasčiau, kad tokie laiptai atsiranda kažkur senamiesty, kur nėra galimybės išspręsti kitaip, bet čia ne tas atvejis. Tad vienareikšmiškai siūlau dar pagalvoti dėl laiptų. Gal juos pastumti, gal kažkiek modifikuoti - iš principo, ten 3 pakopų reikalas.

Kas liečia darbo kambario pavertimą katiline ir sandėliais - viskas ok, jei jums to reikia. Išties, sandėliavimo ploto originaliame variante nėra labai jau daug, todėl tai būtų visai logiškas ėjimas (ypač, jei nėra poreikio darbo/svečių kambariui).

Antras aukštas jau problematiškesnis man pasirodė. Kažkoks mechaninis.. Net nežinau, kaip čia apibrėžt. Kaip ir viskas vietoje, bet kaip ir nelabai, keistų proporcijų miegamasis, tas siauras koridoriukas. Na kaip ir nėra akivaizdžių klaidų, bet neapleidžia jausmas, kad kažką praleidau, nepastebėjau. Mat jį pikis bigsmile.gif

Na, o pats namas, kaip tūris - neįsižeidžia lai autoriai, nelabai. Aiškiai matosi darbo visa eiga, tik akį užmetus: pirma buvo sugalvotas planas, ištampytos patalpos, o tada jau tik bandyta pažiūrėti, kas gi gaunasi su fasadais ir tūriu. Pritemptas vaizdas prie funkcijos, taip sakant. Bet va čia ir prasideda subjektyvumai, į kuriuos gal pabandysiu nekišt nosies - paskui gausiu velnių nuo vietinių bigsmile.gif ax.gif

Tai trumpai tiek. Sėkmės
Atsakyti

Namo projektas čiaL

Vien tik isvaizdos bjaurus,tad vidu nera ir ko lysti, jeigu tau i grozi nusispjaut,tai projektaus tau tinka.
Atsakyti
QUOTE(Dumblas @ 2010 12 01, 03:31)
Vien tik isvaizdos bjaurus,tad vidu nera ir ko lysti, jeigu tau i grozi nusispjaut,tai projektaus tau tinka.

Grozis skonio neturi mirksiukas.gif ,man sis namas tinka ir patinka.

O beje,Zarmenai,tas namas ziauriai panasus i mano. Cia is tos operos kai dvi galvos sukuria beveik vienoda produkta.
Gal pakomentuotumete ka keistumete is isores?
Atsakyti

Namo projektas čiaL

Man patinka drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Labai panasus i mano nama, tik mano mazesnis ir supaprastintas variantas, ir stogo nuolydis i kita puse. Ten net terasa kaip pas jus.
Dumble, ar dar ilgai liesi savo tulzi? Kai tiek negatyvo, tai jau niekas ir nekreipia demesio i jusu postus.
Atsakyti

Namo projektas čiaL

Sutinku su Zarmenu,kad negeras laiptų sprendimas..Gal ir kryptis ne ta?Kad pradėti jais lipti,kiekvieną kartą privalai žygiuot iki svetainės galo..Jeigu planuojat naikintį vieną kambarį Ia.,tai gal tualetui ten skirti kelis kvadratus,o ne po laiptais?
Žinoma,automatiškai koreguotųsi ir IIa. suplanavimas.Bet šiaip ar taip,vis tiek jį reikia šiek tiek patvarkyt..
Pažvelkime iš "linksmosios pusės" dar:miegamajame labai keistai lova pastatyta...Vienas iš sutuoktinių ,kuris gulės kairėje,turės ratu apeidinėti kaskart tą lovą,kad išeiti iš kambario... smile.gif Gal jums juokinga tokia pastaba, bet apie tai pamąstyt irgi reiktų. Drabužinė čia gal klaidingai pavadinta drabužine-kiek suprantu,į ją įeiti negalėsite-tai daugiau sieninė spinta slankiomis durimis(tuomet gal kraštuose neverta palikti sienelių-nepasieksite drabužių.Na,tai tik toks "lengvas pastebėjimas" wink.gif
Vonioje įranga irgi kažkaip keistai"sukišta"..
Aš jau kartojuosi,bet pastebiu,kad baldų išdėstymas daugumoje projektų nebūna
sprendžiamas...Į tai kažkodėl jokio dėmesio nekreipiama.Manau-pagrindinius tikrai būtina pasidėlioti.Nes priešingu atveju kuriozinių situacijų niekaip neišvengsite ..
Atsakyti
Labai ačiū visiems už informaciją. Kad būtų lengviau susigaudyti, pridedu sklypo planą, kuriame gerai matosi pasaulio šalys (šiaurė viršuje) ir atstumai iki kelių bei kitų sklypų.
Pvz., Rytų pusėje eina 15 m pločio kelias, todėl atmetus 3 metrus nuo mano sklypo ribos ir 3 metrus nuo kito sklypo ribos, iešeina, kad tarp namų turim minimum 21 m.

Šiaurinėje pusėje yra 10 m pločio kelias. Čia namą nuo įvažiavimo galvoju traukti 5 m (lengviau sukinėtis su mašina), o įvertinus, kad kaimynas privalo palikti nuo įvažiavimo minimum 3 metrus, šiaurinėje pusėje turim 18 m plotį.

Pietinėje pusėje, jei namas Kastytis, nuo tolimiausio namo atsikišimo iki mano sklypo ribos lieka apie 12 m. Priešais esantis kaimynas paliks bent kokius 5-6 m. Tokiu atveju pietinėje pusėje turim apie 18, bet realiai manau virš 20 m.

Su vakarine puse kėbliau. Čia tarp mano ir kaimyno namų lieka tik apie 6-6,5 m.

Taigi mano galva aptimaliausia dėl saulės ir erdvės namą orientuoti į rytų/pietų puses. Tokios orientacijos trūkumas - arčiau kelias, t.y. triukšmas ir dulkės. Betgi gauni daugiausiai vaizdo, erdvės, saulės ir privatumo.

Namas Kastytis šiuo požiūriu puikiai tinka. Man didžiausi namo Kastytis neaiškumai yra šie:

1) kampiniai langai (architektas turi šį namo projektą ir be kapinių langų). Jie duoda namui grožio ir geriau leidžia išnaudoti kiekvienoje patalpoje rytų, pietų saulę, bet kartu yra brnagesni, einant laikui ir nesandaresni, blogina erdvės apstatymą, reikia brangesnių užuolaidų ir t.t.
2) dalis antro aukšto yra pakibę ore: tėvų miegamasis apie 1,2-1,3 m, ir šiek tiek vonia. Tai reiškia galimą šalčio tiltelį, brangesnę statybą ir t.t. Mano galva, jei pirmas ir antras aukštas nesutampa, tai yra energijos nuostoliai, t.y. brangus šildymas .
3) terasos orientacija. Slepiesi nuo kaimynų (tai gerai), bet kartu gauni daugiausiai kelio triuškmo/dulkių. Be to, pati terasa ilgoka ir siaura.
4) tėvų miegamasis per daug ilgas ir siauras. Maždaug 5,78x3,2 m.
5) didžioji dalis lavų antrame aukšte bus taip pastatytos, kad miegančiųjų galvos bus nukreiptos į šiaurę arba šiaurės rytus.
6) stogas pigus, bet jo kampas ir išdėstymas ne pats geriausias saulės kolektoriams.

O šiaip namo privalumai tie, kad jis mažame sklype palieka užtektinai vietos priešais terasą ir priešais garažą, gerai orientuotas kaimynų ir šalių atžvilgiu, optimalus plotas, nebrangus stogas ir visavertė erdvė antrame aukšte, ganetinai nesudėtinga konstrukcija, ervdė už garažo (apie 63 kv.) tampa puikia ūkine zona (tilps rimta KK su 2 tonų akumuliacija ir t.t.).

Laukiu pastabų ar kur čia berašydamas per daug neprigrybavau.
Atsakyti
QUOTE(Dumblas @ 2010 12 01, 03:31)

as atsiprasau uz toki pasisakyma, bet gerb architektai jus pamirsot kur esat, kokiiam forume, cia supermama, manau eiliniu zmoniu forumas, tad nenuostabu, kad renkas zmones eilinus standartinius namus, manau jums reiktu i koki pasaulini foruma architektu, tada tikrai jaustumetes gerai 4u.gif atsigautumet nuo visu beskoniu lietuviu.. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo giedruze: 01 gruodžio 2010 - 14:26
QUOTE(giedruze @ 2010 12 01, 15:24)
as atsiprasau uz toki pasisakyma, bet gerb architektai jus pamirsot kur esat, kokiiam forume, cia supermama, manau eiliniu zmoniu forumas, tad nenuostabu, kad renkas zmones eilinus standartinius namus, manau jums reiktu i koki pasaulini foruma architektu, tada tikrai jaustumetes gerai 4u.gif atsigautumet nuo visu beskoniu lietuviu.. smile.gif

Dumblui iki architekto,kaip iki marso.. lotuliukas.gif Siulyciau i jo postus nereaguoti.
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2010 12 01, 15:34)
Dumblui iki architekto,kaip iki marso.. lotuliukas.gif  Siulyciau i jo postus nereaguoti.

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Išsišiepiau iki ausų dėl tokio pastebėjimo apie Dumblą .
Atsakyti
QUOTE(Grand @ 2010 12 01, 12:55)
Labai ačiū visiems už informaciją. Kad būtų lengviau susigaudyti, pridedu sklypo planą, kuriame gerai matosi pasaulio šalys (šiaurė viršuje) ir atstumai iki kelių bei kitų sklypų.
<...>
Laukiu pastabų ar kur čia berašydamas per daug neprigrybavau.

Na iš visko sprendžiant, turite pakankamai aiškius kriterijus namui, suvokiate situaciją. Visi pamąstymai logiški, aiškiai esate nemažai apie tai smegenis sukę. Mano pasiūlymas būtų geriau jau damokėti tuos porą papildomų tūkstančių, bet užsisakyti individualų projektą, o ne tipinį, turėsite visai kitą rezultatą.
drinks_cheers.gif

biesas66 - teisingai, gerai kad priminėt. Tikrai, labai panašus išplanavimas. Kas liečia keitimą (išorės).. Net nežinau kaip ir atsakyti, nes aš pats neskirstau namo į išorę ir vidų, man jis turi būti vientisas. Taip sakant, vidus turi būti lauko tąsa ir atvirkščiai. Tad jei jau apie šį konkretų namą kalbant - keisčiau viską iš esmės, turbūt. g.gif

Dumblas kaip visada, ištikimas savo amplua lotuliukas.gif Man jau pradeda patikti, daug gyviau lotuliukas.gif

jomre drinks_cheers.gif Kaip visada, taikliai.

giedruze: pirma, abejoju, kad Dumblas bent kažkiek artimas architektūrai. Antra, architektai tokie pat paprasti žmonės (vaikai, tėvai, mamos), kaip ir visi kiti čia, tik jie turi žinių bagažą, kas liečia nagrinėjamą temą.

Atsakyti
QUOTE(zarmenas @ 2010 12 01, 16:10)
Na iš visko sprendžiant, turite pakankamai aiškius kriterijus namui, suvokiate situaciją. Visi pamąstymai logiški, aiškiai esate nemažai apie tai smegenis sukę. Mano pasiūlymas būtų geriau jau damokėti tuos porą papildomų tūkstančių, bet užsisakyti individualų projektą, o ne tipinį, turėsite visai kitą rezultatą.
drinks_cheers.gif

biesas66 - teisingai, gerai kad priminėt. Tikrai, labai panašus išplanavimas. Kas liečia keitimą (išorės).. Net nežinau kaip ir atsakyti, nes aš pats neskirstau namo į išorę ir vidų, man jis turi būti vientisas. Taip sakant, vidus turi būti lauko tąsa ir atvirkščiai. Tad jei jau apie šį konkretų namą kalbant - keisčiau viską iš esmės, turbūt.  g.gif

Dumblas kaip visada, ištikimas savo amplua  lotuliukas.gif Man jau pradeda patikti, daug gyviau  lotuliukas.gif

jomre  drinks_cheers.gif  Kaip visada, taikliai.

giedruze: pirma, abejoju, kad Dumblas bent kažkiek artimas architektūrai. Antra, architektai tokie pat paprasti žmonės (vaikai, tėvai, mamos), kaip ir visi kiti čia, tik jie turi žinių bagažą, kas liečia nagrinėjamą temą.

Dėl to nagrinėjamo namuko- aš taip pat manau, kad gal geriau "pirmyn-atgal" nestumdyti tų planų ir t.t.. bet projektuoti individualų.
Tikrai jaučiasi, kad būsimieji šio namo statytojai "pasikaustę",tad jie puikiausiai supranta kas yra geriau.
O čia dėl tų visokių niekinių komentarų- na kam gaišti laiką ...Taigi matosi,kas šioje forumo temoje tikrai klausia nuomonės, o kas tik savaip( sakyčiau-nelabai jau vykusiai biggrin.gif ) bando realizuoti save .
Atsakyti