QUOTE(Grand @ 2011 01 06, 19:34)
Viską puikiai suprantu. Namo projektą rodžiau nemažai žmonių. Iš kokių 10-15 tik gal 2 pasakė neblogai. Kitiems ne itin. Daugelis pasako paprastai - baisus ir nejaukus.
Taip, su apdaila pataikėt - prašiau tinko. Man atrodo su daug klinkerio jis gali dar piktesnis išeiti.
Beje, man tokia mintis yra: nuo pačio namo atskirti garažą, t.y. ūkinę zoną ir padaryti tik paprastą stoginę automobiliams. Dar padirbėjus su likusiu fasadu gal ir išeitų galutinis variantas visai neblogas. Ar verta daryti tokius radikalius pakeitimus?
Nemanau. Sakyčiau, geriau rinktis klinkerį (ar kažką adekvataus) tiek dėl paviršiaus įgeriamumo klausimo, tiek dėl estetikos - šį namą dar "pakutenus", aprėdžius tamsiu pilku/tamsiai rudu/netgi juodu klinkeriu išeitų labai ramus ir nepiktas namukas. Tik proporcijas angų, "kvarbatkes" reikėtų sužiūrėti. O atplėšiant tuos du tūrius gali gautis dar blogiau. Dabar yra du skirtingo charakterio tūriai, kurie turi aiškią jungtį ir sudaro kažkokį derinį kaip forma. Atlupus vieną nuo kito stovės du skirtingo charakterio tūriai jau visai be jokio tarpusavio kontakto. Mano galva, tai būtų klaida. Dabar yra potencialas, tereikia jį išnaudoti ir bus liuks.
Čia tiesiog reikia sustoti, užsimerkti, suskaičiuoti iki 10 ir, žengus žingsnį atgal, pažiūrėti į rezultatą naujom akim - ko trūksta, ko per daug, kas norėta pasakyti ir kas iš to išėjo. Gal dar atsiras variantas su dviem skirtingom apdailom abiems tūriams - pabrėžiant jų skirtumus, o gal atvirkščiai, apdailos ir kt elementų pagalba tuos tūrius "sumalt" į vieną spalvinę dėmę, kad skirtumai būtų išreikšti per formą, per langų komponavimą, charakterį... Kelių yra, priemonių yra. Reik ieškot
Palikit kuriam laikui šitą problemą galvoj pagyventi, nekankinkit. Kaip sako, reikia permiegoti su šiom mintim. Padėkit į šoną bent jau savaitei ir visai iš galvos išmeskit. Po savaitės, patikėkit, visai naujom akim pažiūrėsit. Ir labai gali būti, kad pamatysite kažką, kas visąlaik buvo akivaizdu, tik nepastebėjot
Nepriimkit sprendimų "ant karštųjų".