Įkraunama...
Įkraunama...

Individualių namų projektai - 7 dalis

QUOTE(Noriukas5 @ 2011 01 06, 19:44)
Man asmeniskai prie sirdies vieno auksto namai, tai sis dvieju su tokiu stogu tai laaaaaabai aukstas atrodo, o siaip vidus man tai normaliai.

Aš irgi tą patį galvoju. Vidus neblogas, bet išorė: nei į tvorą, nei į mėtą. Trumpiau - kakofonija.
Atsakyti
QUOTE(Grand @ 2011 01 06, 19:34)
Viską puikiai suprantu. Namo projektą rodžiau nemažai žmonių. Iš kokių 10-15 tik gal 2 pasakė neblogai. Kitiems ne itin. Daugelis pasako paprastai - baisus ir nejaukus.

Taip, su apdaila pataikėt - prašiau tinko. Man atrodo su daug klinkerio jis gali dar piktesnis išeiti.

Beje, man tokia mintis yra: nuo pačio namo atskirti garažą, t.y. ūkinę zoną ir padaryti tik paprastą stoginę automobiliams. Dar padirbėjus su likusiu fasadu gal ir išeitų galutinis variantas visai neblogas. Ar verta daryti tokius radikalius pakeitimus?

Nemanau. Sakyčiau, geriau rinktis klinkerį (ar kažką adekvataus) tiek dėl paviršiaus įgeriamumo klausimo, tiek dėl estetikos - šį namą dar "pakutenus", aprėdžius tamsiu pilku/tamsiai rudu/netgi juodu klinkeriu išeitų labai ramus ir nepiktas namukas. Tik proporcijas angų, "kvarbatkes" reikėtų sužiūrėti. O atplėšiant tuos du tūrius gali gautis dar blogiau. Dabar yra du skirtingo charakterio tūriai, kurie turi aiškią jungtį ir sudaro kažkokį derinį kaip forma. Atlupus vieną nuo kito stovės du skirtingo charakterio tūriai jau visai be jokio tarpusavio kontakto. Mano galva, tai būtų klaida. Dabar yra potencialas, tereikia jį išnaudoti ir bus liuks.
Čia tiesiog reikia sustoti, užsimerkti, suskaičiuoti iki 10 ir, žengus žingsnį atgal, pažiūrėti į rezultatą naujom akim - ko trūksta, ko per daug, kas norėta pasakyti ir kas iš to išėjo. Gal dar atsiras variantas su dviem skirtingom apdailom abiems tūriams - pabrėžiant jų skirtumus, o gal atvirkščiai, apdailos ir kt elementų pagalba tuos tūrius "sumalt" į vieną spalvinę dėmę, kad skirtumai būtų išreikšti per formą, per langų komponavimą, charakterį... Kelių yra, priemonių yra. Reik ieškot bigsmile.gif
Palikit kuriam laikui šitą problemą galvoj pagyventi, nekankinkit. Kaip sako, reikia permiegoti su šiom mintim. Padėkit į šoną bent jau savaitei ir visai iš galvos išmeskit. Po savaitės, patikėkit, visai naujom akim pažiūrėsit. Ir labai gali būti, kad pamatysite kažką, kas visąlaik buvo akivaizdu, tik nepastebėjot mirksiukas.gif Nepriimkit sprendimų "ant karštųjų".
drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Noriukas5 @ 2011 01 06, 19:15)
Juk du yra WC kam dar trecio, nejaugi seimininkes kulinariniai sugebejimai prasti, kad visiems iskarto lotuliukas.gif  biggrin.gif

WC reikalingas ne vien kada seiminikes sugebejimai prasti, bet ir vienas is patogumu ypac ryte, kai visa seimyna kur ruosiasi. Na taip, galima guostis, kad bute yra tik vienas WC, bet jei jau statom namus, patogumas neturetu buti paskutineje vietoje.

Jei jus galite tenkintis ir vienu WC as nieko pries, kiekvienam pagal poreikius.

Papildyta:
QUOTE(Grand @ 2011 01 06, 19:00)
Malkinė po stogu tam, kad sklypas mažas (6 arai Vilniaus mieste - ne sodai), todėl nesinori užkrauti šiek tiek likusios erdvės. Gal aš ir klystu.

Mano subjektyvia nuomone, malkine galima irengti ir po namo stogu, lauke. Patalpa malkom tai jau prabangos dalykas ypac jei ji dar bus ziema sildoma.
Atsakyti
O kaip šis namo variantas.

Trūkumai
Man tik gal kiek per didelis, stoglangiai kelia įtarimų dėl galimo nesandarumo, priešais terasą lieką ne itin daug vietos nei pirmame projekte bei antro aukšto koridorius primena skaičių 8.

Privalumai
Mašinos įvažiavimas į garažą labai patogus, antras aukštas ganėtinai uždaras ir kaimynai nematys su kokiais apatiniais vaikštai, pats namas pasislėpęs nuo gatvės (lapo viršuje ir dešinėje eina kelias) ir t.t.

Realiai namas turi daugiau privalumų nei trūkumų. Kokios nuomonės?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Grand: 06 sausio 2011 - 19:14
QUOTE(Grand @ 2011 01 06, 20:14)
O kaip šis namo variantas.

Trūkumai
Man tik gal kiek per didelis, stoglangiai kelia įtarimų dėl galimo nesandarumo, priešais terasą lieką ne itin daug vietos nei pirmame projekte bei antro aukšto koridorius primena skaičių 8.

Privalumai
Mašinos įvažiavimas į garažą labai patogus, antras aukštas ganėtinai uždaras ir kaimynai nematys su kokiais apatiniais vaikštai, pats namas pasislėpęs nuo gatvės (lapo viršuje ir dešinėje eina kelias) ir t.t.

Realiai namas turi daugiau privalumų nei trūkumų. Kokios nuomonės?

Na šitas variantas tikrai didesnis. Skirtumai tarp jų nėra kažkokie esminiai, čia vieno ir to pačio namo variacijos. Net nežinau ką ir patarti... Jei jums yra įtarimų, kad jis jums per didelis, tai geriau likite prie ankstesniojo. Geriau kukliau, bet padaryti, nei paskui 5 metus "damušinėti iš paskutiniųjų".
Dėl stoglangių neverta baimintis. Nėra ten jokių blogybių - blogybės yra nekokybiškame jų montavime, medžiagose.
O šiaip, išplanavimo klausimu (įvertinus ploto skirtumus) tai adekvatūs projektai. Bet ir anam variantui gi bėdų dėl išplanavimo nematėt g.gif
Atsakyti
QUOTE(zarmenas @ 2011 01 06, 20:40)
Na šitas variantas tikrai didesnis. Skirtumai tarp jų nėra kažkokie esminiai, čia vieno ir to pačio namo variacijos. Net nežinau ką ir patarti... Jei jums yra įtarimų, kad jis jums per didelis, tai geriau likite prie ankstesniojo. Geriau kukliau, bet padaryti, nei paskui 5 metus "damušinėti iš paskutiniųjų".
Dėl stoglangių neverta baimintis. Nėra ten jokių blogybių - blogybės yra nekokybiškame jų montavime, medžiagose.
O šiaip, išplanavimo klausimu (įvertinus ploto skirtumus) tai adekvatūs projektai. Bet ir anam variantui gi bėdų dėl išplanavimo nematėt  g.gif

Čia kito architekto darbas, nors labai panašus. Aš galvoju taip: atsisakyti garažo ir sandėliuko su malkine. Jų vietoje būtų tik stoginė automobiliams. Malkos būtų sandeliuojamos stoginėje palei vieną jos sieną. Manau gana nebloga mintis. O sandėliukas taptų katilinę. Jos plotas - 11,4 kv, todėl manau, kad iš esmės būtų sandėliukas/katilinė. Tokiu atveju dar namo plotą pamažinus iki 160 kv. išeitų labai vykęs variantas. Šiuo atveju nereikėtų atskirinėti šiltų ir šaltų patalpų: visos gyvenamos patalpos taptų šiltos, o šaltų kaip ir nebūtų. Beje, mašinai atvira erdvė daug geriau nei šilta. Kaip tokios mano mintys?
Atsakyti
QUOTE(Grand @ 2011 01 06, 20:47)
Čia kito architekto darbas, nors labai panašus. Aš galvoju taip: atsisakyti garažo ir sandėliuko su malkine. Jų vietoje būtų tik stoginė automobiliams. Malkos būtų sandeliuojamos stoginėje palei vieną jos sieną. Manau gana nebloga mintis. O sandėliukas taptų katilinę. Jos plotas - 11,4 kv, todėl manau, kad iš esmės būtų sandėliukas/katilinė. Tokiu atveju dar namo plotą pamažinus iki 160 kv. išeitų labai vykęs variantas. Šiuo atveju nereikėtų atskirinėti šiltų ir šaltų patalpų: visos gyvenamos patalpos taptų šiltos, o šaltų kaip ir nebūtų. Beje, mašinai atvira erdvė daug geriau nei šilta. Kaip tokios mano mintys?

g.gif Variantas, aišku, galimas.
Atsakyti
Kiek teko išklausyti žmonių, kurie turi garažus nuomonę, tai vyrauja tokia: 6x6 metrai garažas dviems mašinoms per mažas. Reikia bent 6x7 m (7 m į plotį), o dar geriau 7x7. Bet tai jau labai daug, nes garažo kaina išauga iki geros mašinos kainos. Kitos problemos: mašinų dūmų kaupimasis (reikia ventilacijos ar stovėti atidarius duris ir vėdinti), reikia pasirūpinti ištirpusio sniego subėgimu, tvarkyti ir t.t.

Be to, pačioms mašinoms šalta erdvė daug geriau, nes mašinos mažiau rūdija ir t.t. O ir didžioji dalis labiau nei mes civilizuoto pasaulio garažų nebestato. Kiek žiūrėjau vokiečius ir skandinavus - tai vyrauja stoginės arba iš viso nieko. Garažas nebe prabanga, o tik vargas.

Daug protingiau garažo sąskaitą įsirengti didesnį sandėliuką, kad tilptų garaže laikomi daiktai. Aišku, jei žmogus turi prabangių ar senovinių mašinų kolekcija, mocą, mėgsta ir sugeba savo techniką remontuoti pats, tada jam būtinas garažas. Aš nesu jureglis meistrelis, o ir mašinų remontu neužsiimu (o ir su naujom mašinom greitai galima prisiremontuoti), taip kad ganėtinai įtariai žiūriu į garažą.
Atsakyti
QUOTE(Grand @ 2011 01 06, 20:47)

Sis variantas man labiau patinka. Svetaine dekingiau atrodo, nera kaip "vagonas" ir II aukste WC patalpa padalinti galima i dvi, juolab tam yra salygos, taip isvengsit rytines grusties.
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2011 01 06, 21:21)
Sis variantas man labiau patinka. Svetaine dekingiau atrodo, nera kaip "vagonas" ir II aukste WC patalpa padalinti galima i dvi, juolab tam yra salygos, taip isvengsit rytines grusties.

Kiek rodžiau žmonių, tai šitas variantas vienareikšmiškai buvo geresnis. Įdomus tas lietuvių skonis: per kažkurią vietą tikrai sueina/sutampa.
Atsakyti
Sandeliuko butinai reikia, kartu su katiline kazkaip netaip, jeigu bus 11,5 kv.m. bus per mazas, sandeliuko reikia kokiu 8kv.m. ir katiline panasi. Isivaizduokite jeigu nebus garazo, kur pvz. padangas ziemines desit vasara, zoliapjove ir kt. rakandai.
Atsakyti
QUOTE(Noriukas5 @ 2011 01 06, 21:46)
Sandeliuko butinai reikia, kartu su katiline kazkaip netaip, jeigu bus 11,5 kv.m. bus per mazas, sandeliuko reikia kokiu 8kv.m. ir katiline panasi. Isivaizduokite jeigu nebus garazo, kur pvz. padangas ziemines desit vasara, zoliapjove ir kt. rakandai.

Katilinės plotas yra 11,5 kv. 800-1000 litrų talpos bačkai ir kieto kuro katilui pakaktų apie 5-6 (na tarkim 7 kv.) Lieka apie 4-6 kv. Man reikia sandėliuoti: padangos, žoliapjovę, šlangą, šašlykinę, kelis kastuvus, grėblį, vaikų dviračius ir dar kelis mažmožius. Viskas tikrai nėra dedama ant žemės - tam yra ir lentynos. Šiuo atveju ant jų keliauja padangos, šlanga, šašlkykinė, grėblys ir kiti mažmožiai. Ant žemės lieka žoliapjovė ir vaikų dviračiai. Atrodo, kad tilptų. Žinoma, yra mintis pačią katilinę/sandėliuką padidinti iki kokių 14 kv. Tokiu atveju tikrai viskam per akis. Juk malkos - lauke po automobilių stogine. Blogiausiu atveju į katilinę keliau šilumos siurblys ir akumuliacinė kokių 300-500 litrų. Tokiu atveju ir 11,5 kv per akis. Ar aš klystu?
Atsakyti