Įkraunama...
Įkraunama...

Individualių namų projektai - 7 dalis

Sveiki,
Visu pirma su sventemis. smile.gif
Antra, toks kvailas klausimas iskilo. Kas geriau ar vieno auksto ar dvieju aukstu namas. Na zinoma jei riboja sklypo plotas na tai sprendimas suprantamas. Taciau jei nera problemos del sklypo uzstatymo. Tai manau pigiau butu statyti vieno auksto nama.
Na ir dar vienas toks apykvailis klausimukas. Virtuves langai i kuria puse turtretu buti orentuoti. Noretusi, kad ziuretu i pagrindini kelia. Manau logiska.
O del virtuves: as uz atskira virtuves patalpa (ypac kai reikia spirgus su svogunais cepelinam kepinti) kad galima butu uzsidaryti duris. Bet noretusi dideliu stumdomu duru, kad reikalui esant galima butu padidinti erdve.
Atsakyti
QUOTE(Nessi @ 2010 12 26, 18:33)
Sveiki,
Visu pirma su sventemis. smile.gif
Antra, toks kvailas klausimas iskilo. Kas geriau ar vieno auksto ar dvieju aukstu namas. Na zinoma jei riboja sklypo plotas na tai sprendimas suprantamas. Taciau jei nera problemos del sklypo uzstatymo. Tai manau pigiau butu statyti vieno auksto nama.
Na ir dar vienas toks apykvailis klausimukas. Virtuves langai i kuria puse turtretu buti orentuoti. Noretusi, kad ziuretu i pagrindini kelia. Manau logiska.
O del virtuves: as uz atskira virtuves patalpa (ypac kai reikia spirgus su svogunais cepelinam kepinti) kad galima butu uzsidaryti duris. Bet noretusi dideliu stumdomu duru, kad reikalui esant galima butu padidinti erdve.

Taip,su šventėmis- iki pat Trijų Karalių wink.gif
Dėl vienaaukščio ar dviejų a.namo :pirmiausia vis tik reikia matyti sklypą.Koks kraštovaizdis,kokios gretimybės,koks reljefas ir t.t.... O tik tada spręsti.
Virtuvės langą dauguma nori turėti į gatvės/privažiavimo pusę.Geriausia,jeigu jie nėra orientuoti į pietus (šią pusė geriau skirti svetainei-valgomajam)...
Jeigu jūs už atskirą virtuvės patalpą-irgi puiku:tai kiekvieno asmeninis pasirinkimas.Stumdomos durys-gera išeitis.Na,čirškinamų spirgų kvapas vis tiek jausis, bet ar tai labai blogai? biggrin.gif Jeigu jau juos čirškinate,reiškia mėgstate wink.gif
Pabaigai-viską galima protingai sudėlioti-tiek vieno a.name, tiek dviejų.O dėl kainos-kuris brangesnis variantas-tai jau atskira tema.
Sėkmės!
Atsakyti
Turiu ir keletą namo išorės vaizdų. Kol kas tai tik bandymas, todėl rezultatas nėra galutinis. Aš galvoju keisti stogo ir fasado spalvas (į kokias dar nežinau) bei norėčiau baltos spalvos langų rėmų. Žinoma, dar turi atsirasti vandens surinkimo latakai, kurie stogui suteiks gyvybės, tačiau ar ne per daug nuskustas atrodo pats namo stogas? Čia kaip ir plikai nusiskutęs žmogus: vienai galvai tinka, o kitai - nelabai.

Beje, kaip yra reikalai su tokiu stogu be karnizų? Aišku, kad jį įrengti kainuoja pigiau, tačiau ar bet koks statybininkas gali padaryti tokį stogą, t.y. ar ne prigrybaus. O gal toks stogas yra sudėtingesnis įrengti ir galima prisižaisti su sandarumu?

Mansardos stogą pakėlus nuo 1,42 m iki 1,60 m išlošėme daugiau vidinės erdvės (o ir pats namas padidėjo iki 208 kv.), tačiau namo išorei toks paaukštinimas mano galva kenkia - namas atrodo per daug ištemptas. Daug geriau atrodytų su žemintas iki 1,42 m stogas. Manau grįžti prie šio sprendimo, nes pamatavus tuos 1,42 m ne taip jau ir mažai. O be to toks aukštis mansardai suteiks daugiau intymumo ir jaukumo. O gal aš klystu?

Be to kuomet namą apsukome, t.y. padarėme veidrodinį variantą, architektas štai ką parašė:
1. Apsukus namą veidrodiškai iš namo vidaus įėjimo kiemas tapo neapžvelgiamas – bus sunku kontroliuoti, kas jame vyksta bei kas ateina pro vartus.
2. Žmonių ir automobilių keliai į namą susikerta – tai nebus labai malonu.
3. Atsirado įspūdis, jog namas stovi „šonu“ į ateinantįjį.

Jis gal ir teisus, bet man norisi į gatvę nukišti visą fasadą be langų, o į vidines šilčiausias puses (pietūs ir vakarai) nusukti visus langus. Tokio namo apsukimo privalumas dar ir tas, kad atvažiavus su mašima turi uždarą kiemą (mano sklypo šiaurinėje ir rytinėje pusėje eina kelias).

Kita vertus, palikus architekto siūlymą didžioji dalis grožio išeitų į kelią, t.y. suteiktų namui reprezentacinės išvaizdos. Toks privalumas ir tas, kad platesnį kelią (15 m - jis rytinėje pusėje) prižiūrės ir sniegą valys savivaldybė (o ir komunikacijas vesti daug arčiau), o apsukus namą ir padarius įvažiavimą iš 10 m pločio kelio (jis - šiaurinėje pusėje) jau teks patiems su kaimynais rūpintis sniego valymu, nes tai jau kelias su akligatviu, o ir komunikacijų atvedimas išeis brangesnis. Beje, savivaldybė sąvade nurodė, kad galiu daryti įvažiavimą iš abiejų gatvių - tik ar čia ne klaida? Ar taip gali būti - gal jie suklydo?

Taigi laukiu bet kokių pastabų ir kritikos.

http://picasaweb.goo...asBePavadinimo#
Atsakyti
Sveikinu su Naujais metais.
Noriu paklausti gal kas žino koks turi būti atstumas statant karkasinį namą nuo daugiabučio namo. Ar skirsis nuo mūrinio namo (koks tai galėtų būti atstumas?)
Atsakyti
ar katilinej ne butinas langas?? Virtuveje bus komplikuotai sudelioti baldus ,langas is priekio ir is sono, isplanavimas pagal jusu poreikius,bet estetinis vaizdas mano akiai ne koks g.gif (cia tik mano nuomone)
Atsakyti
Sveiki, vis paskaitineju jusu tema. Labai smagu, kad yra zmoniu ismananciu architektura ir netinginciu pasidalinti savo nuomone, tai aciu uz tai. Mes jau turbut ilgiau kaip metus ieskom projekto, norai keiciasi kas savaite turbut. Galiausiai jauciuosi pervargus nuo ieskojimu ir degu noru pagaliau kazka pradet. Tai nuo mandriausiu projektu perejom prie pacio turbut paprasciausio. Niekaip negaliu iki galo apsiprest,del sio projekto, tai jei kas turi kokia nuomone buciau dekinga be galo http://www.namuplana...TANAS/Margarita vietoj darbo kambario noreciau drabuzines ir, kad isejimas i balkona butu is miegamojo, seip bendra kvadratura galetu but ir mazesne, be to noreciau laiptus akcentuot, kad nebuti grynai i pasieni kur nugrusti. jei matet kas panasu koki projekta pasidalinkit smile.gif
Atsakyti
Vat ir iskilo man dar vienas kvailokas klausimas. O kodel visos kaltilines yra paciame name? Kiek teko paziurineti kitu saliu tinklapiuose. Jie daugiausia turi pusrusius. g.gif O pas mus, gal tik nepapuole, bet niekur nera rusio kaip vietos katilinei? Siaip pagalvojus juk gal ir geriau. Jei katilas kieto kuro , kad su malkom neit i namus tai varai i pusrusi ir tiek unsure.gif
Atsakyti
Jokiu problemu katiline ir rusyje daryti, projektuokit nama su rusiu ir tiek. Siaip is vienos puses ir geriau, o is kitos puse namo statyba pabrangs ir tiek.
Papildyta:
O del malku nesimo i namus, tai geriau yra papildomas duris daryti i katiline tiesiai is lauko.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Noriukas5: 02 sausio 2011 - 17:03
QUOTE(Grand @ 2011 01 01, 23:04)
Turiu ir keletą namo išorės vaizdų. Kol kas tai tik bandymas, todėl rezultatas nėra galutinis. Aš galvoju keisti stogo ir fasado spalvas (į kokias dar nežinau) bei norėčiau baltos spalvos langų rėmų. Žinoma, dar turi atsirasti vandens surinkimo latakai, kurie stogui suteiks gyvybės, tačiau ar ne per daug nuskustas atrodo pats namo stogas? Čia kaip ir plikai nusiskutęs žmogus: vienai galvai tinka, o kitai - nelabai.

Matau, kad virtuvėje suplanuotas siauras langas, kuris kaip suprantu turėtų tilpti tarp stalviršio ir pakabinamų spintelių. Patys irgi esame tokį pasirinkę, bet neapsisprendžiame ar tiks toks sprendimas. Gal esate matę kur gyvai tokį variantą?
Atsakyti
QUOTE(Grand @ 2011 01 02, 00:04)

Labai nesigilinau i eksterjera, ir bendra namo plana, bet asmeniskai man bendras vaizdas ziurisi graziai...tik noriu pasidalint patirtim is savo puses del virtuves-valgomo-svetaines-erdves. Pas mane irgi yra toks staciakampis virtuves-valgomo-svetaines isdestymas. Todel reikejo gerai pasukti galva, kaip nepadaryti pailgo koridoriaus vaizdo doh.gif Cia toks smulkmeniskas pastebejimas blush2.gif

QUOTE(santita @ 2011 01 02, 17:50)
Niekaip negaliu iki galo apsiprest,del sio projekto, tai jei kas turi kokia nuomone buciau dekinga be galo http://www.namuplana...TANAS/Margarita vietoj darbo kambario noreciau drabuzines ir, kad isejimas i balkona butu is miegamojo, seip bendra kvadratura galetu but ir mazesne, be to noreciau laiptus akcentuot, kad nebuti grynai i pasieni kur nugrusti. jei matet kas panasu koki projekta pasidalinkit smile.gif

Pacio namo isplanavimas asmeniskai man labai geras. Aisku butu keleta keiciamu smuklmenu....Tik norejau pastabele parasyti del atskiro garazo nuo namo. Teko gyvent name kur atskiras garazas. Tai zinios is manes tokios, kad labai blogai budavo ziema, kai ivarydavau apsnigusia masina i garaza, o ryte masina vis tiek apsnigusi ir salta doh.gif Garazas aisku buvo nesildomas. Manau reiketu pagalvot, garazo sildymo ziemos metu problema. O tai automatiskai gaunasi manau brangiau g.gif
Atsakyti
QUOTE(Daynews @ 2011 01 02, 18:45)
Matau, kad virtuvėje suplanuotas siauras langas, kuris kaip suprantu turėtų tilpti tarp stalviršio ir pakabinamų spintelių. Patys irgi esame tokį pasirinkę, bet neapsisprendžiame ar tiks toks sprendimas. Gal esate matę kur gyvai tokį variantą?

Toks variantas tikrai geras, nes šiai namo erdviai reikia iš esmės ne daug, bet natūralios šviesos. Kuomet ruoši valgyti ir visą stalviršį "nugula" vaiski šviesa, tikrai skanesnis maistas išeina. smile.gif Beje, vakaruose mačiau labai įdomu ir ganėtinai populiarų dalyką: antro aukšto miegamuosiuose (dažniausiai - tėvų kambaryje) daro mažą (siaurą ir pailgą) langelį sienoje, o stoge - stoglangius dėl papildomos šviesos. Tas mažas langelis, jei už namo gražus vaizdas, tampa "gyvu" paveikslu ant sienos: keičiasi metų laikai, keičiasi ir paveikslo turinys. Jei turite gražų vaizdą pro langą, labai vykęs sprendimas.
Atsakyti
[quote=sania,2011 01 02, 19:07]
Labai nesigilinau i eksterjera, ir bendra namo plana, bet asmeniskai man bendras vaizdas ziurisi graziai...tik noriu pasidalint patirtim is savo puses del virtuves-valgomo-svetaines-erdves. Pas mane irgi yra toks staciakampis virtuves-valgomo-svetaines isdestymas. Todel reikejo gerai pasukti galva, kaip nepadaryti pailgo koridoriaus vaizdo doh.gif Cia toks smulkmeniskas pastebejimas blush2.gif

------------------Mano nuomone,čia tikrai nereiks sukti daug galvos schmoll.gif
Koridoriaus įspūdžio neturėtų būti,mastelyje viskas -proporcingai thumbup.gif
------------------------------------------------------------------------------------------------

Papildyta:
QUOTE(sania @ 2011 01 02, 19:07)
Pacio namo isplanavimas asmeniskai man labai geras. Aisku butu keleta keiciamu  smuklmenu....Tik norejau pastabele parasyti del atskiro garazo nuo namo. Teko gyvent name kur atskiras garazas. Tai zinios is manes tokios, kad labai blogai budavo ziema, kai ivarydavau apsnigusia masina i garaza, o ryte masina vis tiek apsnigusi ir salta doh.gif Garazas aisku buvo nesildomas. Manau reiketu pagalvot, garazo sildymo ziemos metu problema. O tai automatiskai gaunasi manau brangiau g.gif

-----------------------------------------------------------------------------------------------
Vat šio namo išplanavimas man kaip tik labiausiai ir kliūva...Ypač Ia.
Jį apibūdinčiau :"kampai kampuoti"... (neįžeidžiant autorių)... Arba :"iš prasto buto į kitą panašų ".... ax.gif
Daug posūkių reiks padaryti,kol pateksite į pagrindines patalpas ax.gif
Ir dar:patalpų plotas nemenkas,o erdvės tai jokios...."Koridorinė sistema".
O fasadai-tradiciški,viskas OK mirksiukas.gif
Atsakyti