Turiu ir keletą namo išorės vaizdų. Kol kas tai tik bandymas, todėl rezultatas nėra galutinis. Aš galvoju keisti stogo ir fasado spalvas (į kokias dar nežinau) bei norėčiau baltos spalvos langų rėmų. Žinoma, dar turi atsirasti vandens surinkimo latakai, kurie stogui suteiks gyvybės, tačiau ar ne per daug nuskustas atrodo pats namo stogas? Čia kaip ir plikai nusiskutęs žmogus: vienai galvai tinka, o kitai - nelabai.
Beje, kaip yra reikalai su tokiu stogu be karnizų? Aišku, kad jį įrengti kainuoja pigiau, tačiau ar bet koks statybininkas gali padaryti tokį stogą, t.y. ar ne prigrybaus. O gal toks stogas yra sudėtingesnis įrengti ir galima prisižaisti su sandarumu?
Mansardos stogą pakėlus nuo 1,42 m iki 1,60 m išlošėme daugiau vidinės erdvės (o ir pats namas padidėjo iki 208 kv.), tačiau namo išorei toks paaukštinimas mano galva kenkia - namas atrodo per daug ištemptas. Daug geriau atrodytų su žemintas iki 1,42 m stogas. Manau grįžti prie šio sprendimo, nes pamatavus tuos 1,42 m ne taip jau ir mažai. O be to toks aukštis mansardai suteiks daugiau intymumo ir jaukumo. O gal aš klystu?
Be to kuomet namą apsukome, t.y. padarėme veidrodinį variantą, architektas štai ką parašė:
1. Apsukus namą veidrodiškai iš namo vidaus įėjimo kiemas tapo neapžvelgiamas bus sunku kontroliuoti, kas jame vyksta bei kas ateina pro vartus.
2. Žmonių ir automobilių keliai į namą susikerta tai nebus labai malonu.
3. Atsirado įspūdis, jog namas stovi šonu į ateinantįjį.
Jis gal ir teisus, bet man norisi į gatvę nukišti visą fasadą be langų, o į vidines šilčiausias puses (pietūs ir vakarai) nusukti visus langus. Tokio namo apsukimo privalumas dar ir tas, kad atvažiavus su mašima turi uždarą kiemą (mano sklypo šiaurinėje ir rytinėje pusėje eina kelias).
Kita vertus, palikus architekto siūlymą didžioji dalis grožio išeitų į kelią, t.y. suteiktų namui reprezentacinės išvaizdos. Toks privalumas ir tas, kad platesnį kelią (15 m - jis rytinėje pusėje) prižiūrės ir sniegą valys savivaldybė (o ir komunikacijas vesti daug arčiau), o apsukus namą ir padarius įvažiavimą iš 10 m pločio kelio (jis - šiaurinėje pusėje) jau teks patiems su kaimynais rūpintis sniego valymu, nes tai jau kelias su akligatviu, o ir komunikacijų atvedimas išeis brangesnis. Beje, savivaldybė sąvade nurodė, kad galiu daryti įvažiavimą iš abiejų gatvių - tik ar čia ne klaida? Ar taip gali būti - gal jie suklydo?
Taigi laukiu bet kokių pastabų ir kritikos.
http://picasaweb.goo...asBePavadinimo#