QUOTE(snickers @ 2007 08 10, 21:36)
....tikrai niekam konkrečiai netaikysiu.........
...kažkaip man vestuvės pradeda panašėt į kokį labdaros vakarą su bilietais. Garbingesni/turtingesni svečiai ateina su brangesniais bilietais, paprastesni "nusiperka" pigesnius. Kažkaip jau pats dovanos prašymas man nepriimtinas dalykas. Juk kaip bebūtų kvieti į šventę............o tas priminimas apie dovaną.
Dar pasigirkit "Visą naktį vokelių turinį skaičiavom..." Kažkaip nejauku pasidaro, pamąstau, kad gal ir mano kąsnius skaičiavo.
Suprantu, kad pragmatiškumas šiais laikais būtinas. O kultūra?
Manau, kad pragmatiskumas ir kultura yra absoliuciai suderinami dalykai. Siuo atveju svarbu ne pats faktas, kad informuoji zmones, jog pinigai butu geriausia dovana, o KAIP tai padarai. Jei zmogus pasijaucia, kad TURI atnesti ne maziau kaip... vokelyje, nes kitaip jo kviesti ,,neapsimoka'', tai tada jau is viso blogai. Bet jei tiesiog klausiama jaunuju ko jie nori dovanu (nes zmonems tikrai rupi padovanot tai, kas jauniesiems reikalinga, o ne kur nors realizuot grazia nauja bet jiems patiems buity nenaudojama vaza/lygintuva/patalyne/...) ir jaunieji pasako, kad reikalingiausi jiems pinigai, nes jau zino, kam taupo, tai manau cia tikrai nieko blogo ir su kultura neprasilenkia. Svarbu, kad kiekvienas svecias zinotu, kad yra kvieciamas del to, kad jauniesiems yra svarbus zmogus, su kuriuo savo dziaugsmu jie nori dalytis isimintiniausia diena, o ne del to, kad ka ar kiek atnes.