Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip svečių paprašyti būtent vokelio...

Niu mūsų tai visi klausinėja ką dovanų norime, jei ne mūsų tai mamų ar močiučių paklausia, ir mes visi susitarę sakom kad vokelis būtų geriausiai, o ko jau tikrai norėsim - tai patys nusipirksim biggrin.gif
Nors daugeliui dabar net klausimas nebekyla ką nešti... Juk svečiams patiems geriau ir paprasčiau.. 4u.gif
Beje, viena teta griežtai pasakė kad nėra čia ko ir kad po vestuvių turi likti prisiminimas bigsmile.gif Dar ir atrakcijų "nepričiom" prigalvojo (prikolna moterytė 4u.gif ) Taigi manau ji tikrai pinigėlių neneš, bet su dovanėle manau irgi nepasikuklins - galų gale mes neturim nieko... blush2.gif
Atsakyti
mes pavietimuose tiesiai sviesiai paraseme, kad " Nenorime Jums sukelti papildomu rupesciu, todel dovanas issirinksime patys"
niekam papildomu klausimu nekilo smile.gif
Atsakyti
....tikrai niekam konkrečiai netaikysiu.........
...kažkaip man vestuvės pradeda panašėt į kokį labdaros vakarą su bilietais. Garbingesni/turtingesni svečiai ateina su brangesniais bilietais, paprastesni "nusiperka" pigesnius. Kažkaip jau pats dovanos prašymas man nepriimtinas dalykas. Juk kaip bebūtų kvieti į šventę............o tas priminimas apie dovaną.
Dar pasigirkit "Visą naktį vokelių turinį skaičiavom..." Kažkaip nejauku pasidaro, pamąstau, kad gal ir mano kąsnius skaičiavo.
Suprantu, kad pragmatiškumas šiais laikais būtinas. O kultūra?
Atsakyti
na kazkaip jaj zmogus pats paklausia ko jus noretumet dovanu taj tada manau nieko blogo pasakyti kad vokeliuose , bet pats gi neskambinsi ir nesakysi dovanu nepirkit norim vokelio:} nu ir dar priklauso kokia liaudis susirinks nes artimieji tave visada supras , kad paprasysi ju ir vokelio :}
Atsakyti
kas paklause tiems pasakem kad geriau vokelis butu blush2.gif bet i pakvietimus nerasem schmoll.gif kazkaip man atrodo nelabai mandagu smile.gif
Atsakyti
Mums problemu nebuvo tongue.gif
Kvietimuose paraseme:
...busime dekingi uz nedustancias ir nesunkias, bei i vokeli telpancias dovanas....

Ir jokiu klausimu nebuvo. na zinoma visi zinojo jog po vestuviu tiesiai leksime meducio ir po to namuciu (i London'a) tad su dovanomis butu buve sunkoka g.gif

Zinoma is artimiausiu gavome ir ta ir ta blush2.gif
Gavome gana keleta svarbiu dalyku perduotu is senu kartu (is kartos i karta) tai padaveme uosviams kad pas save priglaustu i automobili, nes taip saugiau. Na o mano Mamyte su broliu viska buvo palike namuose (pas mus bute) nes jie isvazinejo 1 diena veliau ir turejo raktus tongue.gif Tai grize radom nuostabiu dovanu wub.gif
Atsakyti
Na, mes kai kuriems sakeme, tiesiog, kai paklausdavo, kad norime pinigeliu, kiti patys taip nusprende, tretiems pasakeme, kokio daikto mums reiketu...

Labai dziaugiuosi, kad gavome ne tik pinigus bet ir dovanas - isliks ilgam ir primins vestuves! Gavome l. graziu dovanu smile.gif Uz pinigelius nusipirkome sau po asmenine dovana - jis laikrodi, as gerus akinius.
Kitus pinigelius naudosime SEIMOS reikmems ax.gif
Atsakyti
Manau retai buna, kad net ir prasant dovanot pinigus gaunami tik pinigai. Pas mus irgi visaip buvo. Siaip tai lyg ir visiem pasakem, kad nenorim daiktu, o pinigu vestuvinei kelionei. Bet isejo visaip- vieni dovanojo pinigus, kiti pinigus ir dovana, kiti tik dovana. Ir labai fainai. Manau negalima primygtinai versti zmoniu dovanoti TIK pinigus, pasakyt aisku galima, bet yra gi visokiu priezasciu, psichologiniu barjeru i rt.t., kodel zmones pinigu nedovanos. Pvz. vieni buna jau kazka padare ar sugalvoje vestuvems ir tai it nori padovanot, kiti negali dovanom dideles sumos, o mazos gedyjasi, tai geriau nuperka dovana, kad ir nebrangia bet su mintim. Ir as UZ, tikrai suprantu visus variantus, svarbu, kad is sirdies butu. Gavom NEREALIU dovanu (nors ir nieko neprasem) ir pinigu irgi uzteko 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(snickers @ 2007 08 10, 21:36)
...kažkaip man vestuvės pradeda panašėt į kokį labdaros vakarą su bilietais. Garbingesni/turtingesni svečiai ateina su brangesniais bilietais, paprastesni "nusiperka" pigesnius. Kažkaip jau pats dovanos prašymas man nepriimtinas dalykas. Juk kaip bebūtų kvieti į šventę............o tas priminimas apie dovaną.
Dar pasigirkit "Visą naktį vokelių turinį skaičiavom..." Kažkaip nejauku pasidaro, pamąstau, kad gal ir mano kąsnius skaičiavo.

Manau, kad pragmatiskumas ir kultura yra absoliuciai suderinami dalykai. Siuo atveju svarbu ne pats faktas, kad informuoji zmones, jog pinigai butu geriausia dovana, o KAIP tai padarai. Jei zmogus pasijaucia, kad TURI atnesti ne maziau kaip... vokelyje, nes kitaip jo kviesti ,,neapsimoka'', tai tada jau is viso blogai. Bet jei tiesiog klausiama jaunuju ko jie nori dovanu (nes zmonems tikrai rupi padovanot tai, kas jauniesiems reikalinga, o ne kur nors realizuot grazia nauja bet jiems patiems buity nenaudojama vaza/lygintuva/patalyne/...) ir jaunieji pasako, kad reikalingiausi jiems pinigai, nes jau zino, kam taupo, tai manau cia tikrai nieko blogo ir su kultura neprasilenkia. Svarbu, kad kiekvienas svecias zinotu, kad yra kvieciamas del to, kad jauniesiems yra svarbus zmogus, su kuriuo savo dziaugsmu jie nori dalytis isimintiniausia diena, o ne del to, kad ka ar kiek atnes.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ista: 28 rugpjūčio 2007 - 12:11
O man labai patiko kaip kvietime parašyta, ir pasakė ko nori, ir labai kultūringai ploja.gif "Geriausia dovana jauniesiems šlamantys ir skambantys" thumbup.gif Dabar man labai aišku ką dovanot, o taip būčiau sukusi galvą g.gif
Atsakyti
QUOTE(snickers @ 2007 08 10, 21:36)
Esu tos pacios nuomones drinks_cheers.gif Laukiu nesulaukiu savos sventes,nerimauju kaip viskas bus,kaip atrodysiu,ar koks spuogas ant nosies nesidygs lotuliukas.gif ,ar tortai skanus bus biggrin.gif ir maziausiai suku galva kas man ka dovanos bigsmile.gif Kvietimuose tikrai nebuciau isdrisusi priminti,kad sveteliai basliuotusi schmoll.gif unsure.gif
Na,o kaip paprasyti g.gif ? Tai kokiem draugam tiesiai svesiai rezkit,mamos tegul dedes,tetas,bobutes ispeja,kad vokelio norit ir kvietimuose butinai biggrin.gif kulturingai biggrin.gif priminkit blush2.gif
Atsakyti
Mes dabar esam gavę kvietimą įvestuves tai jame buvo parašyta visai apačioje;
p.s.puodų,indų turime prašom pašerti kiaulią taupylklę. lotuliukas.gif
Atsakyti