QUOTE(AsIrTu @ 2005 06 14, 21:58)
Na, čia tikrai nenoriu nieko įžeist, bet perskaičius Tavo mintis apie knygas, kažkodėl prisiminiau juokelį iš "Russkoje radio": Dovanos būna įvairios: geros, blogos ir .... knygos...

.
O ir man tai kažkokios ypatingos knygos negalėtų padovanoti, nes nesugebėtų išrinkti

. Labiau netradicines merginoms mėgstu - apie programavimo kalbas skaitau ir mokausi
Knygos laikomos viena universalesnių dovanų. Tik aišku, yra skirtumas, ar dovanojama tiesiog knyga, kad būtų ką dovanoti, ar žinant, kad tai būtent tokia knyga, kuri tam žmogui patiks.
Man labai patinka knygos, bet retai kas rizikuoja man padovanoti knygą neatsiklausęs, ar aš jos neturiu/ar man jos reikia. Iš tų, kurie taip rizikavo, esu gavusi kokias tris knygas, kurias jau turėjau (ir dar reikėjo išsisukinėti, kai klausė: 'ar neturėjai tokios knygos?' - na ką galėjau atsakyti, kažkaip nepatogu ir man, ir dovanojančiajam

), ir dar esu gavusi keletą tokių knygų, kurias tik pasidėjau į lentyną ir nė karto neatsiverčiau (maždaug kaip ir kate0 pasakojo).
Aš turėjau omeny, kad svečiai dovanotų ne bet kokią knygą, bet tokią, kokios tau reikia, pati ir pasakytum, nesvarbu, kad tai specializuota literatūra. Pvz., aš taip esu užsiprašiusi "Tarptautinių žodžių žodyno". Jei dovanotų artimas žmogus, manau, jis žinotų, kokios knygos apie programavimo kalbas tu nori, bet dar neturi.
Čia buvo

, kiek ne į temą
There is a path to the top of the highest mountain.