Įkraunama...
Įkraunama...

Kepam pačios skanią duonelę

Jungiuosi prie kepėjų būrio. 4u.gif Išsisaugojau daugybę jūsų receptų, tai tik kept ir kept dabar. tongue.gif t

QUOTE(keistuole @ 2010 12 01, 09:21)
mes irgi nebeperkam duonos, taip stengiuos kept, kad visada būtų.

Aš tik tam ir įsigijau duonkepę, kad duonos visada būtų thumbup.gif
Atsakyti
Pagaliau man pavuko iskelti sakania duona thumbup.gif
tik gaila kad be raugo o su mielem nu reiks kada bandyti dar suraugu g.gif
Atsakyti
Pagaliau pavyko iskepti pirmaja pusetinai valgoma duona biggrin.gif Skonio dar truksta - tobulinsiu, bet cia niekai palyginus. Bijojau daug visko prikrauti, nes amzinai keliaudavo i siuksliadeze, tai gaila produktus gadinti.
Su raugu "suchalturinau" - jis man per savaite nesusiformavo - buvo kazkoks veiksmas, bet toks "pusgyvis" - nei medus negaivino, nei temperatura. Tada imaisiau sauksta raugo is "bulkinio" ir - valio, pakilo. Na negali buti, kad taip jau paprasta gera rauga pasigaminti is miltu ir vandens per savaite- kita. Kodel gi seimininkes ji taip saugojo, jei lengvai galejo is naujo pasidaryti?
Uzskaitau eksperimenta pavykusiu, bet tobulintinu. Auginu sekanciam kepimui.
Beje, per tiek temu nerandu kaip jus darot - atskirai raugus auginat bulkoms ir duonai? As buvau gavus pries pora metu kazkoki "vatikano pyraga" ir jis man per ta laika transformavosi i paprasciausia rauga sviesiems pyragams. Gadangi skonis geras, tai tik su juo ir kepu - jokiu mieliu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo trumpam: 01 gruodžio 2010 - 11:15
QUOTE(mezgejyte @ 2010 12 01, 12:59)
Pagaliau man pavuko iskelti sakania duona  thumbup.gif
tik gaila kad be raugo o su mielem nu reiks kada bandyti dar suraugu  g.gif

parasyk receptuka, jei skani...
as vis noriu kept ir kept, bet kad pas mane tu valgytoju mazai...buna, kad tenka ismesti duona...na bet stengiuosi susiskrudinti ir i dziuveselius bent jau, kiek nesuvalgo seimyna... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(trumpam @ 2010 12 01, 12:09)
Pagaliau pavyko iskepti pirmaja pusetinai valgoma duona  biggrin.gif Skonio dar truksta - tobulinsiu, bet cia niekai palyginus. Bijojau daug visko prikrauti, nes amzinai keliaudavo i siuksliadeze, tai gaila produktus gadinti.
Su raugu "suchalturinau" - jis man per savaite nesusiformavo - buvo kazkoks veiksmas, bet toks "pusgyvis" - nei medus negaivino, nei temperatura. Tada imaisiau sauksta raugo is "bulkinio" ir - valio, pakilo.
Uzskaitau eksperimenta pavykusiu, bet tobulintinu. Auginu sekanciam kepimui.
Beje, per tiek temu nerandu kaip jus darot - atskirai raugus auginat bulkoms ir duonai?



Galiu pasidziaugti, kad man puikiai pavyko iskepti jau 4 rusiu duona su raugu. Su Vilnietemis galiu pasidalinti raugu. Mano bloge (Alminos virtuve) galite rasti recepta ir foto Vakar kepiau pirma karta duona be aviziniu dribsniu tik dejau 700 gr. ruginiu ir 300 gr. kvietiniu miltu (tiesa dar sauja kmynu) Ir idejau sauksta medaus prie visu kitu ingredientu. Isejo puiki duonele. Kepiau savaitgali su graikiskais riesutais ir dziovintom slyvom taip pat labai skanu. Prakti6kai antra savaite valgom savo kepta duona smile.gif
thumbup.gif
Atsakyti
Ar jums būna, kad duonkepė neišmaišo nuo dugno miltų?

Dar klausimėlis: kodėl gali neiškilti tešla su 10 g šlapių mielių?Per mažai?
Atsakyti
QUOTE(DoNeila @ 2010 12 01, 12:36)
Ar jums būna, kad duonkepė neišmaišo nuo dugno miltų?

Dar klausimėlis: kodėl gali neiškilti tešla su 10 g šlapių mielių?Per mažai?

pas mane irgi kažkaip pastaruoju metu taip atrodo,kad nepaima ta maišymo mentelė dalies tešlos nuo dugno g.gif
manau,kad mažokai 10 g mielių, žiūrint, kiek tos tešlos yra. 10 g šlapių tai apie šaukštelis sausų,kaip suprantu,tai receptuose dažniausiai reik 1,5 - 2 šaukštelių sausų, reiškia apie 20 g šlapių g.gif
Atsakyti
QUOTE(Agila42 @ 2010 12 01, 13:15)
(Alminos virtuve) galite rasti recepta ir foto Vakar kepiau pirma karta duona be aviziniu dribsniu tik dejau 700 gr. ruginiu ir 300 gr. kvietiniu miltu (tiesa dar sauja kmynu) Ir idejau sauksta medaus prie visu kitu ingredientu. Isejo puiki duonele. Kepiau savaitgali su graikiskais riesutais ir dziovintom slyvom taip pat labai skanu. Prakti6kai antra savaite valgom savo kepta duona smile.gif
thumbup.gif

paziurejau tavo duonele...skaniai atrodo 4u.gif tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Medag @ 2010 12 01, 13:52)
paziurejau tavo duonele...skaniai atrodo 4u.gif  tongue.gif

Ten yra ideta nuotrauka ir duoneles su graikis tongue.gif kais rie6utais ir dziovintom slyvom smile.gif puikus desertas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Paulina25 @ 2010 12 01, 12:49)
pas mane irgi kažkaip pastaruoju metu taip atrodo,kad nepaima ta maišymo mentelė dalies tešlos nuo dugno g.gif
manau,kad mažokai 10 g mielių, žiūrint, kiek tos tešlos yra. 10 g šlapių tai apie šaukštelis sausų,kaip suprantu,tai receptuose dažniausiai reik 1,5 - 2 šaukštelių sausų, reiškia apie 20 g šlapių  g.gif

Sausų ir "šlapių" mielių santykis yra 1:3. Taigi presuotų mielių reikia trigubai daugiau negu sausų.
Atsakyti
QUOTE(Agila42 @ 2010 12 01, 11:15)
Prakti6kai antra savaite valgom savo kepta duona smile.gif
thumbup.gif

Paskaičiau jūsų receptuką. Ar per naktį reikia tešlą laikyti šildomoj orkaitėj g.gif Nepakanka tiesiog šiltai?
Atsiprašau, dar tik gavau raugo ir bijau pradėt blush2.gif

Ir dar klausimėlis - jei atsidedama tik 100 g raugo, o sakykim, pagal receptą reikia 400 g kaip jį pasidaugint unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo laukinukė: 01 gruodžio 2010 - 14:51
QUOTE(laukinukė @ 2010 12 01, 15:28)
Paskaičiau jūsų receptuką. Ar per naktį reikia tešlą laikyti šildomoj orkaitėj g.gif Nepakanka tiesiog šiltai?
Atsiprašau, dar tik gavau raugo ir bijau pradėt blush2.gif

Ir dar klausimėlis - jei atsidedama tik 100 g. raugo, o sakykim, pagal receptą reikia 400 d. kaip jį pasidaugint unsure.gif

Labukas,
Ne saltoje orkaiteje smile.gif.
As kai ismaisau rauga su visais ingredientais atidedu du saukstus sau ir du saukstus draugei. Ta rauga laikau saldytuve. Mano gavosi raugas labai aktyvus ir jau po paros iskyla ir saldytuve. Tai praktiskai kas tris dienas kepu duona.
Dvieju saukstu raugo pakanka 1 kg miltu su priedais.
Ar dabar aiskiau? ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agila42: 01 gruodžio 2010 - 14:54