Įkraunama...
Įkraunama...

Kepam pačios skanią duonelę

QUOTE(dita0506 @ 2010 11 30, 09:54)
ačiū už atsakymą.Vakar vėl kepiau pagal tą receptą viršus vėl sukrito.Dedu viską tiksliai pagal receptą.Viską sudedu ijungiu ir nueinu miegoti,todėl nežinau kaip ten kas vyksta ir kaip tešla atrodo


o duona su mielem? itariu kad mieliu per daug arba jos labai aktyvios del to sukrenta duona. pabandykit pamazinti.
Atsakyti
[quote=egute,2010 11 28, 21:56]
Laba
aš turiu tą BOMAN... po eksperimentų kelių lyg susidraugavom...
[/quote
ačiū merginos už atsakymus
Atsakyti
na va, nusipirkau pagaliau gyvo alaus, įsijungiau kopiuterį, jau galvoju susimeistruosiu švelnų ruginį raugą pagal nataliuncik, o čia še kad nori,puslapis tapo užrakintas blink.gif . Gal galėčiau vistik paprašyti nataliuncik to receptėlio? ax.gif
Atsakyti
tikrai pasidalinciau be sirdagrauzio, deja, duonos kepime esu absoliuciai "zalia" ir kol kas tik skaitau igudusiu kepeju patarimus ir kildinu rauga. Ankstesniu bandymu nelydejo sekme, bet kol kas dar nepasidaviau.
Beje, tokia mintis sove - gal norint kazkaip recepto autoriu iamzinti tiesiog reikia imti tai duonelei ir suteikti jos autoriaus varda - tarkim "Elenos duona". Ir sklis tas pavadinimas interneto platybese kol taps bendriniu, taip autoriu iamzindamas/pagerbdamas smile.gif
Atsakyti
Kas nepasisekė, raugas nekyla?
Atsakyti
as is vis baltas duonas kepdama improvizuoju, cia gi galima prideti visko ko tik i galva sauna.. ir suri ir pomidoru ir cesnaku ir desros ir dar galai zino ko biggrin.gif va neseniai kepiau ir idejau dali kavamale maltu ryziu dribsiu smile.gif gavosi labai balta duona ir tokio svelniaus skonio...nors man joje dar kazko truksta... jeidu istobulinsiu skoni tai idesiu recepta biggrin.gif

su juoda duona tai esu konservatyvi..visad kepu viena ir tokia pacia, recepto autoryste nezinoma biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Margareta: 30 lapkričio 2010 - 18:30
QUOTE(Margareta @ 2010 11 30, 16:28)
as is vis baltas duonas kepdama improvizuoju, cia gi galima prideti visko ko tik i galva sauna.. ir suri ir pomidoru ir cesnaku ir desros ir dar galai zino ko  biggrin.gif va neseniai kepiau ir idejau dali kavamale maltu ryziu dribsiu  smile.gif  gavosi labai balta duona ir tokio svelniaus skonio...nors man joje dar kazko truksta... jeidu istobulinsiu skoni tai idesiu recepta 

o aš į vieną pamėgtą batono receptuką dėjau vakar kvietinius miltus, tada avižinių dribsnių ir rupių kvietinių miltų. Gavos super duonytė thumbup.gif
Atsakyti
Smagumelis, tiek daug nauju ideju. As jau ir beveik menuo kepu duona namuose ir vis eksperimentuoju smile.gif
Atsakyti
Gal kas galite padėti su tuo raugu. blush2.gif Viską darau, kaip parašyta: stiklinė ruginių miltų, stiklinė vandens. Laikau kambarį. Po paros pradėjo gražiai burbuliuoti, tačiau dar po paros viskas išsisluoksniavo unsure.gif : miltai apačioje, vanduo paviršiūje.
Atsakyti
Viskas gerai, darykit toliau pagal instrukciją, jei laikas maitinti išmaišykit ir maitinkite. Blogai būna, kai ant raugo susidaro pelėsis, tada jį reikia išmesti.
Atsakyti
Na man buvo skani, sukirtau per porą dienų. biggrin.gif
Aš anksčiau duonos mažai valgydavau, na prie sriubos pageidautina, o šiaip, jei nėra, nepasigesdavau. O dabar tik suvalgau jau kepu kitą, bo namuos nebus ko valgyt ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sense: 01 gruodžio 2010 - 02:19
QUOTE(Sense @ 2010 12 01, 03:17)
O dabar tik suvalgau jau kepu kitą, bo namuos nebus ko valgyt  ax.gif

lotuliukas.gif pas mus tas pats, kai baigiasi maniškė - geriau visi palaukia kol naują iškepsiu, neskuba įparduotuvę 'valdiškos' pirkti.
Atsakyti