Įkraunama...
Įkraunama...

Kepam pačios skanią duonelę

QUOTE(Mrs. R @ 2010 11 29, 21:26)
Kvietinių rupių (tokių su sėlenėlėmis ) yra Ramygalos malūne ir parduoda po tiek, kiek reikia...

oi, labai toli vaziuoti
Atsakyti
Aga... pasirodo, čia ne tik Panevežyje nėra pirkti, bet ir visoje LT rupių kvietinių miltų. Sesuo nusipirko 10kg maišą rupių Malsenos firminėje parduotuvėje, Panevežyje. O gal žinote kur yra tokia Vilniuje? Internete ko taip paprastai atrasti nesiseka g.gif
Atsakyti
manau kad cia labiau prekybos centro beda, kad nera tu rupiu miltu, nepasiruose duonos kepejams biggrin.gif osiaiap tai ju tikrai yra...ir Malsenoj ir siaip pavieniuose malunuose ax.gif Kaune aleksote zinau viena malune jame mala ir parduoda miltus rupius ir auksciausios rusies. kainos nezinau, nes dar nepirkau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(b.s @ 2010 11 29, 20:15)
cia tikraiusiai bus mano recepto dalis. tikslinu - jei jus gavote tikro raugo, kai minkysite duona, jį visą sudesite. isminkius atsideti PUSE 0,5 L STIKLAINIO RAUGO. PALAIKYTI SILTAI 4-6 VAL (JIS PADIDEJA) IR TADA DEDAME I SALDYTUVA , LAIKYTI MAX 2 SAVAITES. gali kepti ir kita diena. Jei kepsite didesne porcija, tai ir raugo atsidekite siek tiek daugiau.



aciu uz patikslinima 4u.gif

ojoj, as atsidejau kitam kartui tik 3 saukstus (kiek liepe davusi mama) ir iskart, ne kiek nepalaikiusi kambario temperaturoje, ikisau i saldytuva.... doh.gif
kazin ar paaugs jis man dabar saltai stovedamas?
Atsakyti
QUOTE(Mirtyšė @ 2010 11 29, 22:26)
aciu uz patikslinima  4u.gif

ojoj, as atsidejau kitam kartui tik 3 saukstus (kiek liepe davusi mama) ir iskart, ne kiek nepalaikiusi kambario temperaturoje,  ikisau i saldytuva.... doh.gif
kazin ar paaugs jis man dabar saltai stovedamas?

pabandyk palaikyti šiltai, matysite ar didėja. nebedėkite tada į šaldytuvą, o minkykite. turėtų viskas būti ok (aš taip galvoju).
Atsakyti
QUOTE(Mirtyšė @ 2010 11 29, 21:26)
aciu uz patikslinima  4u.gif

ojoj, as atsidejau kitam kartui tik 3 saukstus (kiek liepe davusi mama) ir iskart, ne kiek nepalaikiusi kambario temperaturoje,  ikisau i saldytuva.... doh.gif
kazin ar paaugs jis man dabar saltai stovedamas?


prieš kepant prieš parą išimkit ir atsigaus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(b.s @ 2010 11 29, 23:23)
pabandyk palaikyti šiltai, matysite ar didėja. nebedėkite tada į šaldytuvą, o minkykite. turėtų viskas būti ok (aš taip galvoju).



QUOTE(keistuole @ 2010 11 29, 23:28)
prieš kepant prieš parą išimkit ir atsigaus  4u.gif


aciu, mergaites, uz patarimus 4u.gif

tokia skani ta duona su seklom, dziovintais vaisiais gaunasi, kad seimyna sveicia kaip pyraga biggrin.gif
Atsakyti
quote=LinaGustė,2010 11 29, 22:30]

Ane bigsmile.gif Nu įdomu labai bigsmile.gif Bet gal ne čia apie tai kalbėti reikia g.gif
[/quote]

aha smile.gif mano vyras ten vaziuoja salykla malti (alui) ir sake, kad turi ir miltu..klausiau apie I rusies, tai sake tokiu ner, nes nera paklausos tokiem...
Atsakyti
Sveikutės!
Aš truputį ne į temą. Mergaitės, gal pasakysit, kur galima gauti nusipirkti peletrūno ? ( toks prieskonis, kuris visur tinka ir pritinka)
Atsakyti
QUOTE(Terra2 @ 2010 11 30, 08:42)
Sveikutės!
Aš truputį ne į temą. Mergaitės, gal pasakysit, kur galima gauti nusipirkti peletrūno ? ( toks prieskonis, kuris visur tinka ir pritinka)


aš esu kažkada maximoj pirkus santa marios tuos džiovintus.
Arba būna specializuotosė prieskonių ir arbatų parduotuvėse.
Atsakyti
Turiu pasakyti, kad džiovintas peletrūnas netenka daugiau nei pusės savo žavesio, todėl aš jo nesidžiovinu, tik šaldau. Džiovintas jis lyg šienas ir tiek, nei aštrumo, nei stipraus aromato...

aj...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mrs. R: 30 lapkričio 2010 - 09:43
QUOTE(LinaGustė @ 2010 11 29, 14:11)
Labas  4u.gif  Aš tai jau pamėgau kepti duoną su raugu orkaitėje, svarbiausia, kad visai neblogai gaunasi  thumbup.gif  Tik minkau duonkepėje.

Keksas duonkepėje ir neiškyla taip, kaip kepant orkaitėje, nebent kiekį nedidelį daryt. Bet man tai gal ir skaniau, toks drėgnas jis tada gaunasi. O šiaip galima dėl užtikrintumo ir dar kartą įjungti kepimo programą kokioms 15 minučių. Tiesiog kai baigsis programa, palaikykite paspaudusi mygtuką stop ir pasirinkite vėl 12 programą (ji ir yra KEPIMO), po 15 min., ar kada tik norėsite, vėl išjunkite su mygtuku start/stop. Tą patį galima daryti ir batoną ar duoną kepant, tiesiog taip prailginti kepimo laiką. Batoną, kurį bandėte kepti, kepu labai dažnai ir viskas gaunasi puikiai. Kepu ir su 1 prorgama, ir su 11, jums gal sukrito, kad per daug skysčių buvo arba mielių. Tiesiog kai duonkepė minkys tešlą (pirmas 20 min., stebėkite, ar susidaro iš tešlos gražus kamuoliukas, galite pačiupinėti - tešla turi būti minkšta, bet nelabai lipni. Kol minko, galima ir vandens ar miltų dadėti, jei reikia. Kepimas prasideda, likus 1.30 val. (ekranėlyje tą laiką rodo), tada jau negalima duonkepės atidarinėti. Razinas, sėklas įvairias dėkite po minkymo praėjus 20-30 min., po pirmo signalo maždaug. (čia aš kalbu apie tešlas su mielėm, keksą senokai kepiau, tai nepamenu, kada ten dėti tuos priedus, bet manau, kad irgi pradžioj, kai kažkiek pasimaišo viskas).

Turiu ją jau 10 mėn., nėra jokių problemų  schmoll.gif  Aišku, pirmi kartai, kol perpratau visą procesą, nelabai vykę buvo, bet tai normalu, ne duonkepė čia kalta  schmoll.gif

Išminko tikrai gerai (aišku, jei normalią tešlą padarai, juk praktiškai viskas nuo to ir priklauso). Indas pailgas, gilus, bet nematau trūkumo tame, nebent tik tiek, kad pats viršus neapskrunda, bet jik tai tik viena riekelė  mirksiukas.gif

Yra programa, kuri tik minko ir kildina - 8, vadinasi, TEIG. Ji trunka 1.30 val. Minko 20 min., tada ilsisi 10 ar 20 min., tiksliai, nepamenu, tada vėl paminko keletą min. ir tada po truputį šyla ir kildina. Programai pasibaigus, galima tešlą palikti kibirėlyje ir dar pakildinti, jei reikia, o tada jau daryti su ja ką nori - išėmus kepti orkaitėje, daryti bandeles ar tiesiog toje pačioje duonkepėje kepti su 12 programa. Bet kepant batonus išbandytų receptų, pilnai pakanka tos 1 ar 11 programos (jos trunka apie 3 val. Jei visus produktus sudedat teisingai, tai tešla tikrai pakyla ir normaliai iškepa skani bulkytė  biggrin.gif

ačiū už atsakymą.Vakar vėl kepiau pagal tą receptą viršus vėl sukrito.Dedu viską tiksliai pagal receptą.Viską sudedu ijungiu ir nueinu miegoti,todėl nežinau kaip ten kas vyksta ir kaip tešla atrodo
Atsakyti