Įkraunama...
Įkraunama...

Kepam pačios skanią duonelę

QUOTE(Medag @ 2010 11 29, 16:26)
man liepe laikyti saldytuve  iki 2savaiciu jei nieko nekepu...bet as bent karta i savaite ji siek tiek pamaitinu palaikau kamb temper apie 6val ir vel i saldytuva...




aciu 4u.gif
man irgi nieko apie pamaitinima nesake. tiesiog laikyti saldytuve ir viskas. bet neuzfiksavau gerai, ar nereikia kazkiek kambario temperaturoje laikyti. tai sakau gal as neisidemejau visko kaip reikiant.... g.gif

o kiek minimum laiko rauga laikyti reikia, kad butu jau tinkamas kepimui?
Atsakyti
QUOTE(LinaGustė @ 2010 11 29, 18:32)
Mirtyše, skaitau aš jūsų abejones dėl raugo, ir niekaip nesuprantu - apie kokį raugą klausinėjate? Kaip jūs jį pasigaminote? Pagal Terrą darėte ar koks kitoks pas jus?


as jo negaminau pati, o gavau is vienos mamos. sake, jog raugas ruginei duonai. kepiau rugine duona su ivairiom seklom ir dziovintais vaisiais. nerealaus skonio gavosi. merginos cia kelis puslapius atgal dejo analogiskus receptus su ivairiom smulkiom variacijom, bet esme ta pati.
tai dabar bijau neteisingai laikydama ta rauga sugadinti, nes ivairiu patarimu del laikymo iskaiciau.... blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mirtyšė: 29 lapkričio 2010 - 17:37
QUOTE(Mirtyšė @ 2010 11 29, 17:35)
as jo negaminau pati, o gavau is vienos mamos. sake, jog raugas ruginei duonai. kepiau rugine duona su ivairiom seklom ir dziovintais vaisiais. nerealaus skonio gavosi. merginos cia kelis puslapius atgal dejo analogiskus receptus su ivairiom smulkiom variacijom, bet esme ta pati.
tai dabar bijau neteisingai laikydama ta rauga sugadinti, nes ivairiu patarimu del laikymo iskaiciau.... blush2.gif

Tokiu atveju, nieko labai patarti negaliu... Nes maniškis raugas pagal Terrą pagamintas. Tai aš jį laikau visą laiką šaldytuve, neišiminėju ir šiaip sau nemaitinu. Taip nekliudomas jis gali 2-3 sav. būti, nors vasarą ir ilgiau buvau laikiusi, bet nieko. Išimu tik kai ruošiuosi kepti duoną, palaikau valandą-dvi, kad atšiltų, tada pamaitinu ir maždaug parai palieku. Prieš maišant tešlą sumaišau, apie 80 g atsidedu vėl į šaldytuvą, o likusį į tešlą smile.gif
Atsakyti
QUOTE(LinaGustė @ 2010 11 29, 18:44)
Tokiu atveju, nieko labai patarti negaliu... Nes maniškis raugas pagal Terrą pagamintas. Tai aš jį laikau visą laiką šaldytuve, neišiminėju ir šiaip sau nemaitinu. Taip nekliudomas jis gali 2-3 sav. būti, nors vasarą ir ilgiau buvau laikiusi, bet nieko. Išimu tik kai ruošiuosi kepti duoną, palaikau valandą-dvi, kad atšiltų, tada pamaitinu ir maždaug parai palieku. Prieš maišant tešlą sumaišau, apie 80 g atsidedu vėl į šaldytuvą, o likusį į tešlą smile.gif


na matyt ivairiu tu raugu buna ir visiems vieno universalaus patarimo del laikymo nera....
Atsakyti
QUOTE(Medag @ 2010 11 27, 23:52)
na nepatingesiu parasyti savo receptelio ir eigos mirksiukas.gif gal aiskiau bus:

1kg miltu(400g-rupiu kvietiniu, 400g-auks rusies, 200g-ruginiu miltu);
po 100g aviz dribsniu, kvieciu selenu, cukraus (galima iki 170g), saulegrazu seklu, semenu, linu(nemaltu ) semenu;
2 arb s-druskos;
50g sezamo seklu;sauja kmynu;
puse 0,5 l raugo (galima ir daugiau ) smile.gif
1litras silto vandens (is krano)

viska ismaisome ranka ir atsidedame puse 0,5l stiklainio raugo,uri laikyti ant stalo (siltai kaip sakant) 6-8val,po to jau saldytuvan keliauja iki2savaiciu gali jame buti.
forma patepti sviestuku,pabarstyti sezamu,
visa mase minkome apie 15-20 min.padaryti kepaliuka ideti i forma ,apibarstyti sezamu ir dar kildinti formoje 6val,pridengus frotiniu ranksluosteliu.
galiausiai dedame i salta orkaite, nustatome 200l cels temperaturair kepti 1val 15min...
visus miltus ir kruopeles perku turguje, ten viskas zymiai pigiau...prie pasariniu visokiu grudu 4u.gif kur dideliais kiekias pardavineja,bet paprasius atsveria ir zmoniskomis normomis...
na lyg ir viskas,pas mane tox receptukas tik...gal pagelbes... 4u.gif


Puikus receptukas! thumbup.gif Mano sesuo pagal lygiai tokį kepa. Kaip tik buvau savaitgalį svečiuose, prisiragavau dar ir raugo parsivežiau su visu receptu bigsmile.gif Kepė ir pridėjusi džiobintų vaisių su riešutais, minėjo, kad labai skaniai gaunasi. Tai niekur nedingsiu, reiks kept dabar turint raugo doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Mirtyšė @ 2010 11 29, 18:35)
as jo negaminau pati, o gavau is vienos mamos. sake, jog raugas ruginei duonai. kepiau rugine duona su ivairiom seklom ir dziovintais vaisiais. nerealaus skonio gavosi. merginos cia kelis puslapius atgal dejo analogiskus receptus su ivairiom smulkiom variacijom, bet esme ta pati.
tai dabar bijau neteisingai laikydama ta rauga sugadinti, nes ivairiu patarimu del laikymo iskaiciau.... blush2.gif

cia tikraiusiai bus mano recepto dalis. tikslinu - jei jus gavote tikro raugo, kai minkysite duona, jį visą sudesite. isminkius atsideti PUSE 0,5 L STIKLAINIO RAUGO. PALAIKYTI SILTAI 4-6 VAL (JIS PADIDEJA) IR TADA DEDAME I SALDYTUVA , LAIKYTI MAX 2 SAVAITES. gali kepti ir kita diena. Jei kepsite didesne porcija, tai ir raugo atsidekite siek tiek daugiau.
Papildyta:
QUOTE(Paulina25 @ 2010 11 26, 23:33)
smagu,kad taip viskas greit vyksta smile.gif turiu klausimą Medag, apie jos receptą TAMSI DUONA SU ĮVAIRIOM SĖKLOM -  kai pirmą kartą maišai tešlą, iš kur tą pusę litro raugo gaut? Iš draugų?  smile.gif ir miltai rupūs - tai ruginiai ar kvietiniai? Ir kažkaip daugoka puslitris raugo  g.gif

kieno cia receptas? g.gif
Atsakyti
Ar matete panorama, kurioje paaiskino, kodel nebera rupiu miltu.
Atsakyti
Ne, prašome papasakoti.
Atsakyti
QUOTE(Sense @ 2010 11 29, 20:26)
Ne, prašome papasakoti.

ustukiu maluna, kuris male rupius miltus uždare g.gif , atrodo, kad neturejo sertifikato ar pan. Vienu zodziu, ko gero jau labai daug zmoniu kepa namuose duona, todel mazeja prekybos centruose paklausa. viena moteriske kalbejo, kad duona jau kepa ne pirmus metus. tai va, o kiek musu jau kepejeliu doh.gif
Atsakyti
Na ne dėl to ustukius uždarė.. a juos uždarė?kad lygtais ne, tik ekologišką popiergalį atėmė. O tai be ustukių galima pamanyti daugiau rupiu nieks nemala g.gif taigi kitų malūnų miltų yra smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Sense @ 2010 11 29, 20:37)
Na ne dėl to ustukius uždarė.. a juos uždarė?kad lygtais ne, tik ekologišką popiergalį atėmė. O tai be ustukių galima pamanyti daugiau rupiu nieks nemala  g.gif  taigi kitų malūnų miltų yra  smile.gif

TAIP SUSTABDE, .... prisikabinti galima ir prie stulpo. Noreciaus suzinoti, kur pati perki RUPIU KVIETINIU miltu? g.gif g.gif g.gif g.gif g.gif g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo b.s: 29 lapkričio 2010 - 19:46
O ką niekas daugiau nemala rūpių kvietinių? nu negali būt, kad tik ustūkiai.
Aš į klausimą kur perku rūpius kvietinius atsakysiu tik savaitės gale, kai pasitikrinsiu vienoj vietoj ar ten yra rūpiu.

Jus pakeitėt žinutę, tai aš dar turiu klausimą. Bet straipsnyje rašė, jog ne visur buvo rasta nusižengimų, na ar vienas ar kiek ten tų angarų rado nusižengimų, bet kiti sandėliai tvarkoj.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sense: 29 lapkričio 2010 - 19:51