Įkraunama...
Įkraunama...

Kepam pačios skanią duonelę

QUOTE(jolanka @ 2011 01 10, 17:40)

Mano duonkepe padeta i sandeliuka vasaros karsciu metu taip ir liko ten  ax.gif  Viska darau rankomis, kepu orkaiteje, ir duona 1000000 kartu skanesne. Tik sakiau, issitrauksiu del Bezdzioniu pyrago as ja, o siaip tai nereikalingas daiktas,

O aš labai džiaugiuosi gavusi duonkepę thumbup.gif
Labai sutrumpėjo pats kepimo procesas (ryte išimu raugą, vakare ant stalo jau kvepia duona) - tešlą plikytą su raugu man išminko duonkepė. Tada ją pakildinu formoje ant radiatoriaus ir kepu orkaitėje. Ir stebuklas, mano duonelė nebeplyšta thumbup.gif

Dar labai labai skani tosterinė duona išeina.
Atsakyti
QUOTE(laukinukė @ 2011 01 11, 16:57)

Dar labai labai skani tosterinė duona išeina.

man si duona tosterine ir lb atinka, visai seimynai tinka thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Saules.sviesa @ 2011 01 10, 19:22)
Radau Youtube toki filmuka apie duonos kepima
Paziurejus si filmuka man kilo toks klausimas - Jus irgi ant stalo su miltais dar minkote tesla? Nes as tesla is karto tiesiog sudedavau i forma ir viskas  g.gif


Na, visada kuo ilgiau minkoma tešla, tuo skaniau iškepa, labiau pakyla. Aš ant stalo neminkau, tiesiog gerai išminkau dubenyje ir gerokai išmėtau. blush2.gif
Atsakyti
o jums labai duona ar batonas bira pjaustant?
Atsakyti
QUOTE(karosimi @ 2011 01 11, 20:25)
o jums labai duona ar batonas bira pjaustant?


Kadangi kepu tik duona, tai mano duona tikrai nebyra mirksiukas.gif Turbūt svarbu pjaustyt su aštriu peiliu. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(karosimi @ 2011 01 11, 19:25)
o jums labai duona ar batonas bira pjaustant?

man nei duona nei batonas nebyra schmoll.gif
Atsakyti
Pasigirsiu blush2.gif Pagaliau ir aš užsiauginau raugą ax.gif Bet dabar norėčiau pasitikslinti. Rašoma pirmame puslapyje apie raugo gamybą: "Jei būtina, paruošti naują raugą, tai sumaišom miltus su vandeniu ir įmaišom į mūsų paliktą raugą, ir paliekam šiltai16-24 val.". Tai jei gerai supratau, kai tą raugą, kurį buvau atsidėjusi, išimu iš šaldytuvo, po paros pabuvimo kambario temperatūros, vėl galiu maitinti miltais, priklausomai kiek man reikia raugo. Pvz., jei reikia 600gr raugo, imu 300miltų, 300vandens, savo atsidėtą raugą ir laikau parą visa tai. Tada vėl atskiriu kitam kartui ir dedu į šaldytuvą. O su likusiu gaminu. Ar taip supratau? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(karosimi @ 2011 01 11, 19:25)
o jums labai duona ar batonas bira pjaustant?


man pradžioj byrėjo, dabar ne. Bet kodėl nežinau.
Gal dėl to, kad su raugu kepu.
Šiaip bandykit įpilt aliejau į tešlą ir šiek tiek mažiau miltų dėt.


QUOTE(Mičiko @ 2011 01 11, 20:51)
Pasigirsiu  blush2.gif Pagaliau ir aš užsiauginau raugą  ax.gif Bet dabar norėčiau pasitikslinti. Rašoma pirmame puslapyje apie raugo gamybą: "Jei būtina, paruošti naują raugą, tai sumaišom miltus su vandeniu ir įmaišom į mūsų paliktą raugą, ir paliekam šiltai16-24 val.". Tai jei gerai supratau, kai tą raugą, kurį buvau atsidėjusi, išimu iš šaldytuvo, po paros pabuvimo kambario temperatūros, vėl galiu maitinti miltais, priklausomai kiek man reikia raugo. Pvz., jei reikia 600gr raugo, imu  300miltų,  300vandens, savo atsidėtą raugą ir laikau parą visa tai. Tada vėl atskiriu kitam kartui ir dedu į šaldytuvą. O su likusiu gaminu. Ar taip supratau?  blush2.gif


išimat iš šaldytuvo, palaikot valandą - dvi ir įmaišot miltus su vandeniu.

Kitam kartui atsidedat prieš minkant tešlą.

Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2011 01 11, 22:06)

išimat iš šaldytuvo, palaikot valandą - dvi ir įmaišot miltus su vandeniu.
Kitam kartui atsidedat prieš minkant tešlą.


Dėkui už patikslinimą.
Dar klausimas. Ar niekam neteko šaldyti raugo? Klausiu todėl, kad jei dar kas pamenate pyragą Germaną, kur buvo plačiai dalijamasi jo raugu, kai užkniso, buvau įmetusi į šaldiklį. Ir ką, po kelių metų ištraukiau. Niekas su juo nenutiko. Galvoju, išvykstant atostogų gal galima taip padaryti ir su duonos raugu? g.gif Juk tai kaip ir panašus raugas...
Atsakyti
Labutis kepijėlės mirksiukas.gif

Kepu ir aš plykitą kvietinę duonelę su raugu,gal neišpeiksit parodou kokia gavosi blush2.gif user posted image
Atsakyti
QUOTE(plateliai @ 2011 01 12, 12:12)
Labutis kepijėlės mirksiukas.gif

Kepu ir aš plykitą kvietinę duonelę su raugu,gal neišpeiksit parodou kokia gavosi blush2.gif user posted image

cia is recetuptuko, kur nors 1am psl?
reikes ir man jau siandien kazka issikepti, senokai bekepe duonkepeje... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Medag @ 2011 01 12, 11:20)
cia is recetuptuko, kur nors 1am psl?
reikes ir man jau siandien kazka issikepti, senokai bekepe duonkepeje... blush2.gif

nemačiau schmoll.gif aš to receptuko pirmam puslapyje,tuoj savaji imesiu mirksiukas.gif

1,75ml verdančiu vandeniu užplikyti:
4 valgomus šaukštus kvietinių miltų
1-3 valgomus šaukštus kmynu
1 valgomas šaukštas druskos
2 valgomi šaukštai cukraus
viska išmaišyti ir laukti kol pravės,tada supilti raugą ir laikyti 1 ar 2 paras
Po i6laikymo id4ti viena stikline cukraus,išmaišyti,atsipilti raugą kitam kartui,sudėti kvietinius miltus(iki 2kg) jei norisi galima pridėti priedu (sezamo s4klu,saul4gražu,razinų...),palaikyti 10val ir kepti 200 laipsniu 1:15min.Iškepus aptepti saldintu vandeniu ir uždengti slapiu rank6luos2iu
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo plateliai: 12 sausio 2011 - 10:31