Įkraunama...
Įkraunama...

Kepam pačios skanią duonelę

"Pyragėliai su grybais
Šitus pyragėlius visada darėm iš mielinės tešlos, kol neatradau palmių aliejaus(sviesto)... Tai vienas iš nedaugelio kietos konsistencijos aliejų, jo sudėtis panaši į gyvūnų taukus, tik pirkdami, žiūrėkit kad butu palm oil, o ne hydrogenated palm oil(nes jo reikia vengti) ..."

Nataliuncik
, kur jo būna?
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2011 01 10, 16:35)
"Pyragėliai su grybais
Šitus pyragėlius visada darėm iš mielinės tešlos, kol neatradau palmių aliejaus(sviesto)... Tai vienas iš nedaugelio kietos konsistencijos aliejų, jo sudėtis panaši į gyvūnų taukus, tik pirkdami, žiūrėkit kad butu palm oil, o ne hydrogenated palm oil(nes jo reikia vengti) ..."

Nataliuncik
, kur jo būna?

pirkau Sanitex'e
Atsakyti
Laba 4u.gif

As vis darlaukiu sugriztant savo duonkepes is remonto verysad.gif kepiau duona orkaiteje, nes labai norisi namines, jau kaip ir pripratome prie jos tongue.gif Kepant orkaiteje duonele man gaunasi geriau nei duonkepej blink.gif nes ilgiau pakildinu ir kepaliukas didelis gaunasi.
Kepu stikliniame inde, pavykdavo vis ja isimti, nes miltu daugiau ant dugno paberdavau, bet paskutini kepima doh.gif ji pusiau pasidalino, kol as ja siaip ne taip iskrapsciau, reikes kepimo popieriu deti smile.gif silikoninese formose taip pat super gaunasi, bet kad mazokos jos buna, keksams pailgiems pagrinde.
O kazin galima i orkaite deti duonkepes kibireli? nebus per auksta temperatura jam?
Atsakyti
Visada kepu tefloninese pailgose keksu formose, super, issiima pukiai, iskepa gerai, tik patepu plonai aliejumi ir viskas.
O stiklini inda reikia gerai istepti kietu margarinu ir storokai pabarstyti miltu, tada iskrenta graziai.
Kepimo kibirelis manau netinka i orkaite, nes ten gi tarpines issilydys kur menteles suka.
Mano duonkepe padeta i sandeliuka vasaros karsciu metu taip ir liko ten ax.gif Viska darau rankomis, kepu orkaiteje, ir duona 1000000 kartu skanesne. Tik sakiau, issitrauksiu del Bezdzioniu pyrago as ja, o siaip tai nereikalingas daiktas, sakyciau, po to kai uzvede mane duonos kepimui, tai buvo tik pati pati pradzia smile.gif ir dziaugiuosi, kad nepirkau brangios prabangios, o paprastute Eta uz 219 lt. Ir, beje po intensyvaus rugines teslos maisymo isklero viena mentele labai.
Atsakyti
Radau Youtube toki filmuka apie duonos kepima
Paziurejus si filmuka man kilo toks klausimas - Jus irgi ant stalo su miltais dar minkote tesla? Nes as tesla is karto tiesiog sudedavau i forma ir viskas g.gif
Atsakyti
QUOTE(sssagis @ 2011 01 10, 09:46)
As ir vel su klausimu blush2.gif  o rauga ant miltu reik pilt? g.gif  neiskepe mano duona  unsure.gif

blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(sssagis @ 2011 01 10, 18:56)


jei klausiat apie duonkepę
tai išpradžių dedami skystesni produktai, miltai paskiausiai, tai ir raugą reiktų prieš miltus dėt.
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2011 01 10, 19:08)
jei klausiat apie duonkepę
tai išpradžių dedami skystesni produktai, miltai paskiausiai, tai ir raugą reiktų prieš miltus dėt.

aciu 4u.gif as ant virsaus miltu uzdejau doh.gif mokytis ir mokytis man dar... biggrin.gif
Atsakyti
merginos, ar gali būt kad raugas nerūgsta (neburbuliuoja') nes pirmą kartą miltus sumaišiau su per karštu vandeniu g.gif
Atsakyti
QUOTE(akvilyte @ 2011 01 11, 06:28)
merginos, ar gali būt kad raugas nerūgsta (neburbuliuoja') nes pirmą kartą miltus sumaišiau su per karštu vandeniu  g.gif

Taip, gali. Aš visada su drungnu vandeniu maišau....
Atsakyti
QUOTE(laurechka @ 2011 01 11, 10:29)
Taip, gali. Aš visada su drungnu vandeniu maišau....

doh.gif nu bandau iš naujo unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(ruta_zalia @ 2011 01 07, 10:56)
Laba diena,
pradejau ir as kepti namuose duonele, tik be jokiu duonkepiu, o su naminiu raugu ir visokiom seklom. Duonele nuostabiai pakyla, bet... pagal recepta forma idejus i salta orkaite duona tiesiog akyse sukrenta  doh.gif Zodziu iskepus skonis normalus, bet dregnoka ir forma kaip plytos  doh.gif Namuose nera silta, bet kildinu pagal nurodyma 12 val. ir ji pakyla, tai kokia zala padaro ta salta orkaite  g.gif Jau pradeda depresija imti sad.gif


pabandyk dėti į įkaitintą, aš kepu pradžioje ant 250 laipsnių, tai užsideda graži plutelė plona. Paskui sumažinu iki 200.
Atsakyti