Įkraunama...
Įkraunama...

Kepam pačios skanią duonelę

QUOTE(laurechka @ 2011 01 08, 20:04)
Taigi UK pilna miltų duonai.... Net ant pakelio parašyta yra wink.gif Aš Airijoj perku Tesco pardėj (kvietinius miltus) Strong flour (tesco brand'o), nes duonkepės rec reikalauja Strong miltų.... Kitos duonkepės nori plain flour.... Ir vualia... Ruginius perku lenkų pardėj... Šiandien bandysiu atgaivint 3sav miegojųsį raugą.... tikiuos, kad pavyks smile.gif

kas nori tas suranda, mano giminaičiai irgi UK kai užsimanė duonytės, tai viską surado rolleyes.gif
palik šaukštą jo ir gaivink, turi atsigaut
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2011 01 08, 18:28)
kas nori tas suranda, mano giminaičiai irgi UK kai užsimanė duonytės, tai viską surado  rolleyes.gif
palik šaukštą jo ir gaivink, turi atsigaut

tik šaukštą atsidėt man jo? Aš dabar laikau ištraukus iš šaldytuvo. Ten kokie 3-4 šaukštai gal yra....
Atsakyti
QUOTE(laurechka @ 2011 01 08, 20:35)
tik šaukštą atsidėt man jo? Aš dabar laikau ištraukus iš šaldytuvo. Ten kokie 3-4 šaukštai gal yra....

taip, šaukšto pakaks
Atsakyti
Ačiū 4u.gif Eisiu gaivint raugo smile.gif Ner jau pasiilgom SAVO duonos, pgl savo atkaltus rec smile.gif
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2011 01 08, 19:25)
reiškia nelabai norit, nes pirmam puslapyje viskas parašyta  mirksiukas.gif

ačiū 4u.gif pirmam puslapi mačiau tik maniau , kad dar kur yra , nes ten reikia koperuotis , na ka darysi teks koperuotis su kuom nors
Ir dar turiu klausimeli kaip suprasti pamaitinti rauga? Atsiprašau uz kvailus klausimus blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(obelele @ 2011 01 08, 19:55)
ačiū  4u.gif pirmam puslapi mačiau tik maniau , kad dar kur yra , nes ten reikia koperuotis , na ka darysi teks koperuotis su kuom nors
Ir dar turiu klausimeli kaip suprasti pamaitinti rauga? Atsiprašau uz kvailus klausimus blush2.gif

Tada dar neatidžiai skaitėt smile.gif Delonoj galima nusipirkt salyklo dar mažais kiekiais wink.gif
O raugą reik pamaitint miltais ir vandeniu (taip pat parašyta),,,
Atsakyti
QUOTE(laurechka @ 2011 01 08, 20:04)
Taigi UK pilna miltų duonai.... Net ant pakelio parašyta yra wink.gif Aš Airijoj perku Tesco pardėj (kvietinius miltus) Strong flour (tesco brand'o), nes duonkepės rec reikalauja Strong miltų.... Kitos duonkepės nori plain flour.... Ir vualia... Ruginius perku lenkų pardėj...

Tai taip, pilna biggrin.gif Kas be ko...Ne apie tai kalba!! As apie tuos rekomenduotus Karaliaus Arturo miltus rasiau, niu neradau tokiu niekur kolkas.
O vat Tesco brand'o daugiau neperku, nes neskani man duonike su jais.

QUOTE(nataliuncik @ 2011 01 08, 20:28)
kas nori tas suranda, mano giminaičiai irgi UK kai užsimanė duonytės, tai viską surado  rolleyes.gif

Karaliu Artura rado? Nagi nagi - kur jis slepiasi? lotuliukas.gif
Tikiuosi pipete isduod paslapti. rolleyes.gif


Siaip nesu visiskai atbukus- duona seniai kepu ir is paciu ivairiausiu miltu. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(ast_alaus @ 2011 01 08, 03:13)
Hm, o gal galeciau naudoti tirpias mieles (kodel gi ne,ar ne?)


Aš tai naudoju paprastas mieles. Tik kai jų neturiu, dedu sausas. O šiandien pamėginau raugo užsiraukti blush2.gif Atsibodo ryti tas mieles.

O gal kas nors iš jūsų ruošiatės pirkti salyklo ir ieškotės kompanijonės? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(pavasarinė @ 2011 01 07, 15:18)
kaip rauga daret? koks receptas?


Stikline ruginiu miltu uzpyliau stikline silto vandens, gerai ismaisiau, kad neliktu gumuleliu ir pastaciau prie radijatoriaus (galima ir kitur, svarbu siltai). Palaikiau gera para, kol pradejo rugt ir matytis burbuliukai. Idejau dar stikline miltu ir stikline silto vandens, ismaisiau ir vel laukiau para, dvi. Ir taip is viso sudejau 4 stiklines miltu bei vandens. Visas procesas uztruko 6 dienas. raugo gavosi apie 2 l. Sau pasilikau stikline, o visa kita isdalinau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamadaiva: 09 sausio 2011 - 13:21
na as galiu pasidziaugti ax.gif galu gale radau batono recepta , kuris patiko vyrui

aciu 4u.gif uz recepta "Trys kapeikos" tikrai paprasta , skanus batonas kuris tinka rytiniam sumustiniams rolleyes.gif
Atsakyti
Laba vakara 4u.gif

Raugo recepte rašo :"Pasilikti 60-80g raugo, uždengt dangčiu ir pastatyt į šaldytuvą, taip raugą galima laikyti iki dviejų savaičių. Jei būtina, paruošti naują raugą, tai sumaišom miltus su vandeniu ir įmaišom į mūsų paliktą raugą, ir paliekam šiltai16-24 val."

Tas 60-80g raugo yra vėl maitinamas ir daromas naujas?
O tas visas trilitrinis naudojamas duonai? Juk čia labai daug g.gif O duonai 60-80 per mažai. Nesuprantu kur ką dėt ir kaip laikyt po to rauginimo g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vaidullka: 09 sausio 2011 - 23:27
QUOTE(Vaidullka @ 2011 01 09, 23:24)
Laba vakara  4u.gif

Raugo recepte rašo :"Pasilikti 60-80g raugo, uždengt dangčiu ir pastatyt į šaldytuvą, taip raugą galima laikyti iki dviejų savaičių. Jei būtina, paruošti naują raugą, tai sumaišom miltus su vandeniu ir įmaišom į mūsų paliktą raugą, ir paliekam šiltai16-24 val."

Tas 60-80g raugo yra vėl maitinamas ir daromas naujas?
O tas visas trilitrinis naudojamas duonai? Juk čia labai daug  g.gif O duonai 60-80 per mažai. Nesuprantu kur ką dėt ir kaip laikyt po to rauginimo  g.gif


kai pasidarot raugą, na kai jau visai išrūgsta ir ruošiatės kept, tada porą gerų šaukštų atidėkit į šaldytuvą (ir turėtų gautis 60-80g), o likusią dalį sunaudokit kepimui. Jei pasidarėt daugiau nei reikia pagal receptą, tuomet i tą likusį dėkit į šaldytuvą ir kol baigsis tiesiog nepalikinėkit kitam kartui
Atsakyti