QUOTE
RUGINĖ DUONA ( skonis kaip močiutės )
4 saukstus salyklo reikia uzplikyti 80 ml verdancio vandens ir gerai ismaisyti.
I duonkepe ipilti 330 ml vandens + ideti plikyta atvesusi salykla
2 dideli saukstai medaus
2 v.s. aliejaus
2 a.s. druskos
550 g miltu (dedu ruginius ir stambaus malimo kvietinius ivairiom proporcijom - bendras svoris 550 g)
1 a.s. kalendros seklu
2 a.s. sausu mieliu
linu seklu, kmynu, kepintu saulegrazu - pagal pageidavima
*aš kepdama dedu puodelį - kmynai, linų sėmenys, saulėgrąžos mirksiukas.gif
*salyklą su rupiais ruginiais miltais plikau kartu, o ne atskirai kai kad recepte
*dedu 300gr rūpių ruginių miltų, ir kažkur 200gr kvietinių ( daugiau nereikia, nors recepte daugiau gramų nurodyta, nes tešla nesiminkys - rupiems miltams daugiau skysčių reik )
4 saukstus salyklo reikia uzplikyti 80 ml verdancio vandens ir gerai ismaisyti.
I duonkepe ipilti 330 ml vandens + ideti plikyta atvesusi salykla
2 dideli saukstai medaus
2 v.s. aliejaus
2 a.s. druskos
550 g miltu (dedu ruginius ir stambaus malimo kvietinius ivairiom proporcijom - bendras svoris 550 g)
1 a.s. kalendros seklu
2 a.s. sausu mieliu
linu seklu, kmynu, kepintu saulegrazu - pagal pageidavima
*aš kepdama dedu puodelį - kmynai, linų sėmenys, saulėgrąžos mirksiukas.gif
*salyklą su rupiais ruginiais miltais plikau kartu, o ne atskirai kai kad recepte
*dedu 300gr rūpių ruginių miltų, ir kažkur 200gr kvietinių ( daugiau nereikia, nors recepte daugiau gramų nurodyta, nes tešla nesiminkys - rupiems miltams daugiau skysčių reik )
pasakykit kiek i sita duona det raugo kad pakeist mieles Labai skani gavosi