Įkraunama...
Įkraunama...

Kepam pačios skanią duonelę

QUOTE(pavasarinė @ 2011 01 05, 18:25)
Vakar kepiau "Puru batona"(nataliuncik)  su mineraliniu vandeniu, kepiau pirma programa, viduje liko lipnus ir visai nepurus  doh.gif Kazka turbut  ne taip padariau, tik neisivaizduoju ka g.gif beje, miltus naudojau 405 D. Gal del to?

šiaip turėtu gautis, net ir su šitais miltais g.gif Bet Karališki miltai arba 405 D tai pagerinti aukščiausios rūšies miltai, skirti biskvitams, šakočiams...geriau ten naudot šitus miltus

QUOTE(sssagis @ 2011 01 05, 18:27)
as turiu naminio raugo, bet kai recepte raso sauso raugo 2saukstai tai kiek tada slapio raugo det? g.gif  blush2.gif

jei naudojat naminį raugą, tai nei sauso raugo, nei mielių dėt nereikia mirksiukas.gif ten jau viskas yra
Atsakyti
QUOTE(pavasarinė @ 2011 01 05, 18:58)
ačiū  4u.gif
o gal zinot kodel duona lieka slapia viduje (pvz. " mamytes" plikyta duona) g.gif skaiciau, kad del to, jog per daug mieliu arba per daug vandens. bet man toks jausmas, kad tiesiog nedakepa, gal laiko pagal programa neuztenka g.gif Nors matuojant termometru, viduje duonos, tikrai 90 laipsniu, ir su pagaliuku tikrinant neslapia.  o gal ji tokia dregna ir turi but unsure.gif


pabandykit orkaitėj iškept, tada žinosit, ar kepimo laiko pritrūksta, ar kita bėda.
Man šita duona puikiai gaunasi, net sakyčiau pagal receptą kiek perdaug miltų, man patinka kiek minkštesnė tešla. Jei perdaug mielių būna iškyla ir sukrenta.
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2011 01 05, 20:17)
jei naudojat naminį raugą, tai nei sauso raugo, nei mielių dėt nereikia  mirksiukas.gif  ten jau viskas yra

nu va kepa kaip tik duona, tai as ir naminio raugo ir mieliu idejau blush2.gif doh.gif
nesuprantu kaip ta rauga naudot unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(sssagis @ 2011 01 05, 20:51)
nu va kepa kaip tik duona, tai as ir naminio raugo ir mieliu idejau  blush2.gif  doh.gif 
nesuprantu kaip ta rauga naudot  unsure.gif

naminis raugas atstoja mieles, tame tarpe ir sausą raugą, nes naminis raugas turi rūgštele kuria priduoda sausas raugas
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2011 01 05, 22:17)
šiaip turėtu gautis, net ir su šitais miltais  g.gif Bet Karališki miltai arba 405 D  tai pagerinti aukščiausios rūšies miltai, skirti biskvitams, šakočiams...geriau ten naudot šitus miltus
jei naudojat naminį raugą, tai nei sauso raugo, nei mielių dėt nereikia  mirksiukas.gif  ten jau viskas yra


Reikes su tais prastesniais miltais pabandyt. Ne i tema, bet kepiau vistos blauzdeles pagal jusu blogo recepta, thumbup.gif ,aciu, kad dalinates info 4u.gif 4u.gif 4u.gif


Papildyta:
QUOTE(keistuole @ 2011 01 05, 22:22)
pabandykit orkaitėj iškept, tada žinosit, ar kepimo laiko pritrūksta, ar kita bėda.
Man šita duona puikiai gaunasi, net sakyčiau pagal receptą kiek perdaug miltų, man patinka kiek minkštesnė tešla. Jei perdaug mielių būna iškyla ir sukrenta.


Neturiu normalios orkaites,o kepimo krosnelej neiskepa, bet sudega.
Ranku nenuleidziu smile.gif bandysiu dar kept- eksperimentuot ax.gif
Atsakyti
Labas rytas bigsmile.gif Isskepe duonyte labai skani thumbup.gif tik va nesupratau kodel skyle vidury duonos gavosi g.gif
Atsakyti
Sveikutes 4u.gif
Siandien pirma karta kepam duona.
Vakar vakare 21val. susimaisem tesla. na pas mus rupi duona turetu but g.gif
bet va man cia klausimu iskilo.
as kai kazkada per telika buvau macius kai is kubilo ima tesla ir lipdo duonos kepaliukus ir sauna i krosi... maniau ir as taip daryt...
o va cia paskaicius supratau, kad jus uzmaisot ir i forma sudedat ir po to jau jokiu kepalu nebelipdot?

ir pasimeciau as kaip ten istikruju reikia?
pas mane bliude guli ta tesla, pakilus jau.. ir nebezinau ka man su ja dabar daryt... ji ne ant popieriaus... tai ar galiu as taip imt ir lipdyt kepala? ar nesukris ta tesla...
nesijuokit tik is mano kvailu klausimu... blush2.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(azen @ 2011 01 06, 14:52)
as kai kazkada per telika buvau macius kai is kubilo ima tesla ir lipdo duonos kepaliukus ir sauna i krosi... maniau ir as taip daryt...
o va cia paskaicius supratau, kad jus uzmaisot ir i forma sudedat ir po to jau jokiu kepalu nebelipdot?

As si klausima irgi buvau uzdavusi, bet niekas neatsake... Kai dedu duonos tesla ne i forma, o formuoju tiesiog ant skardos, tada man ji tik pleciasi i sonus, o ne kyla tolygiai i virsu/sonus ir virsus labai sutrukineja... Kol nezinau atsakymo kodel taip vyksta, tol kepu formoje... doh.gif

Bet kodel tu tesla bliude laikai? g.gif Kiek suprantu ji iskilti turi jau suformuota ant skardos arba formoje ir tada tiesiai i orkaite? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saules.sviesa: 06 sausio 2011 - 15:26
Sveikutes... tobulinam toliau duonele, tai iskilo klausimukas:

nuo ko priklauso duonos rūgštumas (kepant su naturaliu raugu)? Kiek radau informacijos čia, tai nuo raugo jaunystes ir kildymo laiko. Na gal dar nuo kvietiniu ruginiu miltu santykio.....

Nuo ko dar??
Papildyta:
QUOTE(Saules.sviesa @ 2011 01 06, 16:25)
Bet kodel tu tesla bliude laikai?  g.gif Kiek suprantu ji iskilti turi jau suformuota ant skardos arba formoje ir tada tiesiai i orkaite?  g.gif


As visada kildinu bliude ir paskui viska perdedu i forma. Bet paskui kepant vel viskas labai graziai iskyla.

Pvz pagal mano duonos recepta tai formuoti kepaliuko net neiseitu, nes tesla per minksta gaunasi. O man ir patinka kepti formoje, gaunasi grazi forma, lengva pjaustyti.

Manau kad ar yra formuojamas kepaliukas priklauso nuo recepto - teslos tirstumo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo damselfly: 06 sausio 2011 - 15:37
QUOTE(Saules.sviesa @ 2011 01 06, 15:25)


Bet kodel tu tesla bliude laikai?  g.gif Kiek suprantu ji iskilti turi jau suformuota ant skardos arba formoje ir tada tiesiai i orkaite?  g.gif


o ka as zinau, pirma karta gi darau blush2.gif biggrin.gif uzmaisiau bliude, bliude ir palikau g.gif blush2.gif blush2.gif

QUOTE(damselfly @ 2011 01 06, 15:36)

As visada kildinu bliude ir paskui viska perdedu i forma. Bet paskui kepant vel viskas labai graziai iskyla.

Pvz pagal mano duonos recepta tai formuoti kepaliuko net neiseitu, nes tesla per minksta gaunasi. O man ir patinka kepti formoje, gaunasi grazi forma, lengva pjaustyti.

Manau kad ar yra formuojamas kepaliukas priklauso nuo recepto - teslos tirstumo.


jau truputi ramiau pasidare, tik va beda neturiu formos doh.gif jauciu reik begt extra i parde ir nusipirkt, tik dabar galvoju, kazi bus gerai tos tokios kur buna paprastos skardines, pailgos tokios (juk vistiek popieriu dedam)

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Saules.sviesa @ 2011 01 06, 15:25)
As si klausima irgi buvau uzdavusi, bet niekas neatsake... Kai dedu duonos tesla ne i forma, o formuoju tiesiog ant skardos, tada man ji tik pleciasi i sonus, o ne kyla tolygiai i virsu/sonus ir virsus labai sutrukineja... Kol nezinau atsakymo kodel taip vyksta, tol kepu formoje...  doh.gif

Bet kodel tu tesla bliude laikai?  g.gif Kiek suprantu ji iskilti turi jau suformuota ant skardos arba formoje ir tada tiesiai i orkaite?  g.gif


pvz aš kildinu formoj, o prieš kepant išimu, jau rašiau, kad kiekvienas atrandam sau priimtiniausią variantą.
Atsakyti
QUOTE(pavasarinė @ 2011 01 06, 00:42)
Reikes su tais prastesniais miltais pabandyt. Ne i tema, bet kepiau vistos blauzdeles pagal jusu blogo recepta,  thumbup.gif ,aciu, kad dalinates info  4u.gif  4u.gif 
Ranku nenuleidziu  smile.gif  bandysiu dar kept- eksperimentuot ax.gif

Prašom 4u.gif

QUOTE(sssagis @ 2011 01 06, 10:19)
Labas rytas  bigsmile.gif  Isskepe duonyte labai skani  thumbup.gif  tik va nesupratau kodel skyle vidury duonos gavosi  g.gif

skylės tai čia oro burbuliukai tešloje

QUOTE(azen @ 2011 01 06, 14:52)
as kai kazkada per telika buvau macius kai is kubilo ima tesla ir lipdo duonos kepaliukus ir sauna i krosi... maniau ir as taip daryt...
o va cia paskaicius supratau, kad jus uzmaisot ir i forma sudedat ir po to jau jokiu kepalu nebelipdot?

ir pasimeciau as kaip ten istikruju reikia?
pas mane bliude guli ta tesla, pakilus jau.. ir nebezinau ka man su ja dabar daryt... ji ne ant popieriaus... tai ar galiu as taip imt ir lipdyt kepala? ar nesukris ta tesla...
nesijuokit tik is mano kvailu klausimu... blush2.gif  ax.gif

tai per TV gi nerodo viso procesą kiek užtrunka
čia jau reikia atrast kaip JUMS patogiau, vieni kildina formoj, o kepa skardoj, kiti kildina ir kepa formoj

QUOTE(damselfly @ 2011 01 06, 15:36)
nuo ko priklauso duonos rūgštumas (kepant su naturaliu raugu)? Kiek radau informacijos čia, tai nuo raugo jaunystes ir kildymo laiko. Na gal dar nuo kvietiniu ruginiu miltu santykio.....

Nuo ko dar??

nuo miltų rūpumo

QUOTE(azen @ 2011 01 06, 15:56)
o ka as zinau, pirma karta gi darau  blush2.gif  biggrin.gif  uzmaisiau bliude, bliude ir palikau g.gif  blush2.gif  blush2.gif
jau truputi ramiau pasidare, tik va beda neturiu formos  doh.gif  jauciu reik begt extra i parde ir nusipirkt, tik dabar galvoju, kazi bus gerai tos tokios kur buna paprastos skardines, pailgos tokios (juk vistiek popieriu dedam)

man skardinės formos nepatinka, per kieta ir stora pluta gaunasi, bet šiaip, šilta susukt į rankšluostį ir į maišiuką padėt suminkštėja, tai gal ir nieko bus
Atsakyti