Įkraunama...
Įkraunama...

Kepam pačios skanią duonelę

smile.gif+2011 01 04, 18:35-->
QUOTE(As smile.gif @ 2011 01 04, 18:35)
O kas tau duonkepėj nesigauna? Kas ne taip?

man neiskepa ji...nors porcija dalinu pusiau...vistiek neiskepa, va dabar laukiu, kepsiu orkaitej, bandysiu... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Olesta @ 2011 01 04, 08:45)
DUONA

0,5 kg rupių kvietinių arba ruginių miltų
0,5 kg aukščiausios rūšies kvietinių miltų
100 g avižinių dribsnių (nuplauti)
100 g kvietinių sėlenų
150 g cukraus (ruginei duonai 100-120) Pastaba! Man buvo rūgštoka, dėčiau 150 g irgi...
2 arbatiniai šaukšteliai druskos
Po 100 g saulėgrąžų (kepintų), linų sėmenų, kmynų (kmynus nuplikyti verdančiu vandeniu ir perplauti šaltu)
50 g sezamo sėklų (pabarstymui)
1 litras šilto vandens
0,5 litro raugo
1. Raugą išimti iš šaldytuvo truputį anksčiau, kad būtų kambario temperatūros. Sudėjus produktus, užminkyti tešlą. Tešla minkoma 15-20 minučių. Atsidėti pusę puslitriuko raugo kitam kartui.
2. Tešlą dėti riebalais ištepton arba ruginiais miltais pabarstyton skardon, suformuoti duonos kepalą, pabarstyti sezamo sėklomis, uždengti sausu rankšluosčiu ir padėti šiltai pakilti 6 valandoms. Kartu dedam ir stiklainiuką su raugu...
3. Dėti į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepti 80 minučių, likus kepti 10-15 minučių, karštį prisukti iki 180 laipsnių.
4. Išimti duonytę, uždengti šlapiu rankšluosčiu, kad būtų minkštesnė pluta. Pjaustyti atvėsusią...
5. Raugą stiklainyje sekančiam kepimui laikyti šaldytuve (ne ilgiau dviejų savaičių)

Skanaus

Tik va raugo recepto nežinau, aš gavau gatavą  blush2.gif

kas galetu parasyt kokiom proporcijom imt duonkepei 1kg dydzio kepaliukui? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(sssagis @ 2011 01 05, 10:09)
kas galetu parasyt kokiom proporcijom imt duonkepei 1kg dydzio kepaliukui? ax.gif


aš dalinčiau iš trijų (jei tik nepraleisit nei vienos sudėtinės dalies biggrin.gif )
Atsakyti
is kur sauso raugo gaut? g.gif
Atsakyti
QUOTE(sssagis @ 2011 01 05, 16:39)
is kur sauso raugo gaut? g.gif

Sudėtis: ruginiai miltai, rūgštingumą reguliuojanti medžiaga - citrinų rūgštis, natūralus antioksidatorius - askorbo rūgštis.
tai kad geriau įdėkit citrinų rūgštį ir/arba askorbo rūgštį, o geriausia padarykit savo naminį raugą mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Medag @ 2011 01 04, 18:57)
man neiskepa ji...nors porcija dalinu pusiau...vistiek neiskepa, va dabar laukiu, kepsiu orkaitej, bandysiu... smile.gif



lygiai tas pats ir man doh.gif kadangi i mano ankstesne zinute niekas neatsake, tai dar kart paklausiu patyrusiu kepeju 4u.gif ar jus noredamos kepti duonkepej receptus perskaiciuojat lygiom dalim per puse ? g.gif jau 4 karta sugadinu "mamytes" plikyta duona, duonkepej pirma programa neiskepa, o dedant visus produktus sunkiai maiso, nes tiesiog virsija duonkepes galinguma, jau nekalbant apie kepima doh.gif

Vakar kepiau "Puru batona"(nataliuncik) su mineraliniu vandeniu, kepiau pirma programa, viduje liko lipnus ir visai nepurus doh.gif Kazka turbut ne taip padariau, tik neisivaizduoju ka g.gif beje, miltus naudojau 405 D. Gal del to?
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2011 01 05, 17:10)
Sudėtis: ruginiai miltai, rūgštingumą reguliuojanti medžiaga - citrinų rūgštis, natūralus antioksidatorius - askorbo rūgštis.
tai kad geriau įdėkit citrinų rūgštį ir/arba askorbo rūgštį, o geriausia padarykit savo naminį raugą  mirksiukas.gif

as turiu naminio raugo, bet kai recepte raso sauso raugo 2saukstai tai kiek tada slapio raugo det? g.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(pavasarinė @ 2011 01 05, 18:25)
lygiai tas pats ir man doh.gif  kadangi i mano ankstesne zinute niekas neatsake, tai dar kart paklausiu patyrusiu kepeju 4u.gif  ar jus noredamos kepti duonkepej receptus perskaiciuojat lygiom dalim per puse ?  g.gif jau 4 karta sugadinu "mamytes" plikyta duona, duonkepej pirma programa neiskepa, o dedant visus produktus sunkiai maiso, nes tiesiog virsija duonkepes galinguma, jau nekalbant apie kepima doh.gif

Vakar kepiau "Puru batona"(nataliuncik)  su mineraliniu vandeniu, kepiau pirma programa, viduje liko lipnus ir visai nepurus  doh.gif Kazka turbut  ne taip padariau, tik neisivaizduoju ka g.gif beje, miltus naudojau 405 D. Gal del to?


visada jei norit mažesnio kiekio visas sudėtines dalis mažinat proporcingai (visus kiekius dalinat iš 2, 3 ar pan.)
Atsakyti
QUOTE(pavasarinė @ 2011 01 05, 18:25)
Vakar kepiau "Puru batona"(nataliuncik)  su mineraliniu vandeniu, kepiau pirma programa, viduje liko lipnus ir visai nepurus  doh.gif Kazka turbut  ne taip padariau, tik neisivaizduoju ka g.gif beje, miltus naudojau 405 D. Gal del to?

as naudojau situs pacius, man gavosi 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(sssagis @ 2011 01 05, 20:44)
as naudojau situs pacius, man gavosi  4u.gif


mineralinis gazuotas?
Atsakyti
QUOTE(pavasarinė @ 2011 01 05, 18:51)
mineralinis gazuotas?

aha
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2011 01 05, 20:37)
visada jei norit mažesnio kiekio visas sudėtines dalis mažinat proporcingai (visus kiekius dalinat iš 2, 3 ar pan.)


ačiū 4u.gif
o gal zinot kodel duona lieka slapia viduje (pvz. " mamytes" plikyta duona) g.gif skaiciau, kad del to, jog per daug mieliu arba per daug vandens. bet man toks jausmas, kad tiesiog nedakepa, gal laiko pagal programa neuztenka g.gif Nors matuojant termometru, viduje duonos, tikrai 90 laipsniu, ir su pagaliuku tikrinant neslapia. o gal ji tokia dregna ir turi but unsure.gif
Atsakyti