Įkraunama...
Įkraunama...

Kepam pačios skanią duonelę

QUOTE(Olesta @ 2011 01 03, 14:35)
duonutė su grūdais ir razinomis smile.gif negaliu atsivalgyti smile.gif



O receptas buvo kur nors g.gif labai tokios patinka rolleyes.gif
Atsakyti
DUONA

0,5 kg rupių kvietinių arba ruginių miltų
0,5 kg aukščiausios rūšies kvietinių miltų
100 g avižinių dribsnių (nuplauti)
100 g kvietinių sėlenų
150 g cukraus (ruginei duonai 100-120) Pastaba! Man buvo rūgštoka, dėčiau 150 g irgi...
2 arbatiniai šaukšteliai druskos
Po 100 g saulėgrąžų (kepintų), linų sėmenų, kmynų (kmynus nuplikyti verdančiu vandeniu ir perplauti šaltu)
50 g sezamo sėklų (pabarstymui)
1 litras šilto vandens
0,5 litro raugo


1. Raugą išimti iš šaldytuvo truputį anksčiau, kad būtų kambario temperatūros. Sudėjus produktus, užminkyti tešlą. Tešla minkoma 15-20 minučių. Atsidėti pusę puslitriuko raugo kitam kartui.
2. Tešlą dėti riebalais ištepton arba ruginiais miltais pabarstyton skardon, suformuoti duonos kepalą, pabarstyti sezamo sėklomis, uždengti sausu rankšluosčiu ir padėti šiltai pakilti 6 valandoms. Kartu dedam ir stiklainiuką su raugu...
3. Dėti į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepti 80 minučių, likus kepti 10-15 minučių, karštį prisukti iki 180 laipsnių.
4. Išimti duonytę, uždengti šlapiu rankšluosčiu, kad būtų minkštesnė pluta. Pjaustyti atvėsusią...
5. Raugą stiklainyje sekančiam kepimui laikyti šaldytuve (ne ilgiau dviejų savaičių)

Skanaus

Tik va raugo recepto nežinau, aš gavau gatavą blush2.gif
Atsakyti
o kiek yra pusė litro raugo g.gif
Juk jei jis pas mane šiltai stovi tūris vis didėja napaisant to, kad svoris nesikeičia.
Atsakyti
QUOTE(Olesta @ 2011 01 04, 09:45)
DUONA


Tik va raugo recepto nežinau, aš gavau gatavą  blush2.gif

Ačiū už receptą, bandysiu aciuks.gif
Tik įdomu, jei be raugo, kiek mielių dėti g.gif
Atsakyti
QUOTE(Olesta @ 2011 01 04, 09:45)
DUONA

0,5 kg rupių kvietinių arba ruginių miltų
0,5 kg aukščiausios rūšies kvietinių miltų
100 g avižinių dribsnių (nuplauti)
100 g kvietinių sėlenų
150 g cukraus (ruginei duonai 100-120) Pastaba! Man buvo rūgštoka, dėčiau 150 g irgi...
2 arbatiniai šaukšteliai druskos
Po 100 g saulėgrąžų (kepintų), linų sėmenų, kmynų (kmynus nuplikyti verdančiu vandeniu ir perplauti šaltu)
50 g sezamo sėklų (pabarstymui)
1 litras šilto vandens
0,5 litro raugo


Kepiau šitą duonq kiek kitom miltų proporcijom (daugiau ruginių), bet man gavosi per saldi, nors cukraus dėjau 2,5 v.š. Raugas pašėlo, duona iškyla per valandą, o parūgštėti net nespėja, negalvojau kad bus tokios problemos.
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2011 01 04, 08:49)
o kiek yra pusė litro raugo  g.gif
Juk jei jis pas mane šiltai stovi tūris vis didėja napaisant to, kad svoris nesikeičia.

aš taip pat kepu pagal šį receptą ir atidedu pusę pusės litro stiklainiuko ir per 6 val jis iškyla iki pat viršaus, paskui ramiai dedi į šaldytuvą iki kito kepimo mirksiukas.gif
manau kad truputis daugiau ar mažiau to raugo didelės reikšmės neturi, vieną kart teko tą puslitruką dalintis per pusę ir iš likusios pusės užsimaišė puiki duonelė, iškilo ir iškepus buvo visiškai tokia pat kaip visada.
Atsakyti
Tikrai taip, maišant duoną, atsidedu pusę puslitriuko raugo, kildinu kartu su duona ir labai retai 6 valandas kildau, dažniausiai palieku per naktį, duona pasakiško skonio, 6 valandų mažoka mano buto šiltumo sąlygomis ir tai glaudžiu prie radiatoriaus ant grotelių tokių, kad tik pasikeltų, o ryte iškepu, nuo ryto namai kvepia duona... man asmeniškai 150 g cukraus per mažai, aš įsidedu pagal skonį, kad man patiktų, o tas yra 180 g cukraus... miltų proporcijas maišau, kepiau ir vien ruginių, ir 50x50 su kviečiais, ir mažiau ruginių daugiau kvietinių... paskutiniu metu dedu razinų...šitai duonai priekaištų neturiu, baigiu aprūpinti visus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Olesta @ 2011 01 04, 13:59)
Tikrai taip, maišant duoną, atsidedu pusę puslitriuko raugo, kildinu kartu su duona ir labai retai 6 valandas kildau, dažniausiai palieku per naktį, duona pasakiško skonio, 6 valandų mažoka mano buto šiltumo sąlygomis ir tai glaudžiu prie radiatoriaus ant grotelių tokių, kad tik pasikeltų, o ryte iškepu, nuo ryto namai kvepia duona... man asmeniškai 150 g cukraus per mažai, aš įsidedu pagal skonį, kad man patiktų, o tas yra 180 g cukraus... miltų proporcijas maišau, kepiau ir vien ruginių, ir 50x50 su kviečiais, ir mažiau ruginių daugiau kvietinių... paskutiniu metu dedu razinų...šitai duonai priekaištų neturiu, baigiu aprūpinti visus smile.gif

as tai ja vadinu sveikuoliu duona...duonkepej vis nesigauna, tai reikes orkaitej bandyti...
bet as kazkada palaikiau per nakti, tai fe...tokio rugstumo duonos nesu ragavus-ismeciau lauk...o cukraus as 100 g tededu, 150 tai jau man butu doh.gif
Atsakyti
kiekvienam pagal skonį 4u.gif pas mane bute tik +16 tai gal todėl kyla normaliai ir neperrūgsta...iškyla ir per 6 valandas, bet man norisi, kad jinai išrūgtų kaip reikiant ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Olesta @ 2011 01 04, 12:15)
kiekvienam pagal skonį  4u.gif pas mane bute tik +16 tai gal todėl kyla normaliai ir neperrūgsta...iškyla ir per 6 valandas, bet man norisi, kad jinai išrūgtų kaip reikiant ax.gif

pas mane+21 +25, kiek pasikuriu, tiek turiu blush2.gif , bet pastebėjau, kad jei palieku per naktį, tai tada ji tarsi pakrenta, nes į ryta temperatūra nukrenta iki 19 blush2.gif .Bet man irgi labai patinka, kai ryte visi namai duona pakvimpa thumbup.gif
Atsakyti
Laba,

gal galite kas pasakyti batono kepamo su ruginiu raugu recepta? Aciu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Medag @ 2011 01 04, 12:11)
as tai ja vadinu sveikuoliu duona...duonkepej vis nesigauna, tai reikes orkaitej bandyti...
bet as kazkada palaikiau per nakti, tai fe...tokio rugstumo duonos nesu ragavus-ismeciau lauk...o cukraus as 100 g tededu, 150 tai jau man butu doh.gif


O kas tau duonkepėj nesigauna? Kas ne taip?
Atsakyti