Įkraunama...
Įkraunama...

Kepam pačios skanią duonelę

QUOTE(Medag @ 2010 11 27, 23:52)
na nepatingesiu parasyti savo receptelio ir eigos mirksiukas.gif gal aiskiau bus:

1kg miltu(400g-rupiu kvietiniu, 400g-auks rusies, 200g-ruginiu miltu);
po 100g aviz dribsniu, kvieciu selenu, cukraus (galima iki 170g), saulegrazu seklu, semenu, linu(nemaltu ) semenu;
2 arb s-druskos;
50g sezamo seklu;sauja kmynu;
puse 0,5 l raugo (galima ir daugiau ) smile.gif
1litras silto vandens (is krano)




mergaites, o kai jus kepat tokio tipo duona, tai kaip elgiates su paliktu raugu? ar visa laika iki kito kepimo laikote ji tik saldytuve? ar kazkiek laiko kambario temperaturoje, kazkiek saldytuve? g.gif

gavau is vienos mamytes raugo, tad dabar bijau, kad neteisingai ji laikydama nesugadinciau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Mirtyšė @ 2010 11 29, 12:13)
mergaites, o kai jus kepat tokio tipo duona, tai kaip elgiates su paliktu raugu? ar visa laika iki kito kepimo laikote ji tik saldytuve? ar kazkiek laiko kambario temperaturoje, kazkiek saldytuve? g.gif

gavau is vienos mamytes raugo, tad dabar bijau, kad neteisingai ji laikydama nesugadinciau  blush2.gif

jau rašė, kad laiko šaldytuve ir karta per sav. išima pamaitint
Atsakyti
Labas 4u.gif Aš tai jau pamėgau kepti duoną su raugu orkaitėje, svarbiausia, kad visai neblogai gaunasi thumbup.gif Tik minkau duonkepėje.
QUOTE(dita0506 @ 2010 11 28, 18:00)
na man kol kas nesiseka susidraugauti su savo Bomann duonkepe
Bandžiau iškepti keksą,neiškilo. Kadangi lietuviškoje instrukcijoje labai apstrakčiai viskas paaiškinta,tai aš taip ir dariau. O dariau taip kai nuskambėjo aš atidariau duonkepe,kadangi vaikas labai laukė aš iš karto ištraukiau,vidus buvo žalias.Tada dėjau į orkaitę,tai taip sukepė gavosi kaip roksas. Kadangi instrukcijoje nepaaiškinta kada dėti pvz. dėti razinas tai pasirodo, kad aš jas per vėlai sudėjau ir man niekas neisimaišė.
Sekantis bandymas kepiau batoną pagal receptą iš instrukcijos tai mano batonas gavosi su skile viduryje.Tuoj iškeps eisiu ragauti.

Keksas duonkepėje ir neiškyla taip, kaip kepant orkaitėje, nebent kiekį nedidelį daryt. Bet man tai gal ir skaniau, toks drėgnas jis tada gaunasi. O šiaip galima dėl užtikrintumo ir dar kartą įjungti kepimo programą kokioms 15 minučių. Tiesiog kai baigsis programa, palaikykite paspaudusi mygtuką stop ir pasirinkite vėl 12 programą (ji ir yra KEPIMO), po 15 min., ar kada tik norėsite, vėl išjunkite su mygtuku start/stop. Tą patį galima daryti ir batoną ar duoną kepant, tiesiog taip prailginti kepimo laiką. Batoną, kurį bandėte kepti, kepu labai dažnai ir viskas gaunasi puikiai. Kepu ir su 1 prorgama, ir su 11, jums gal sukrito, kad per daug skysčių buvo arba mielių. Tiesiog kai duonkepė minkys tešlą (pirmas 20 min., stebėkite, ar susidaro iš tešlos gražus kamuoliukas, galite pačiupinėti - tešla turi būti minkšta, bet nelabai lipni. Kol minko, galima ir vandens ar miltų dadėti, jei reikia. Kepimas prasideda, likus 1.30 val. (ekranėlyje tą laiką rodo), tada jau negalima duonkepės atidarinėti. Razinas, sėklas įvairias dėkite po minkymo praėjus 20-30 min., po pirmo signalo maždaug. (čia aš kalbu apie tešlas su mielėm, keksą senokai kepiau, tai nepamenu, kada ten dėti tuos priedus, bet manau, kad irgi pradžioj, kai kažkiek pasimaišo viskas).
QUOTE(nataliuncik @ 2010 11 28, 19:34)
Žiūriu su Bomann duonkepė kyla daug problemų 

Turiu ją jau 10 mėn., nėra jokių problemų schmoll.gif Aišku, pirmi kartai, kol perpratau visą procesą, nelabai vykę buvo, bet tai normalu, ne duonkepė čia kalta schmoll.gif
QUOTE(pipete @ 2010 11 28, 19:46)
Ar gerai ji išminko?
Jos indas toks kaip šulinys (mažo dugno pločio), gal keksui sunku iki viršaus lipti, nes kitų duonkepių dugno plotas didesnis, ir pats kibirėlis panašesnis į kekso formą (tų, su 2 mentelėm).

Išminko tikrai gerai (aišku, jei normalią tešlą padarai, juk praktiškai viskas nuo to ir priklauso). Indas pailgas, gilus, bet nematau trūkumo tame, nebent tik tiek, kad pats viršus neapskrunda, bet jik tai tik viena riekelė mirksiukas.gif
QUOTE(Sense @ 2010 11 28, 21:10)
O tai Bomane ne tokios programos, kad maišo, kildina ir kepa ir visa tai užtrunka tarkim 3.20min.?

įdomu jei nustatai tokią pilnos komplektacijos programą ir eigoj matai, akd mažai pakilo ar nebus duonkepės gadinimas jei išjungti programą, pakildint natūraliai ir po to tik kepimo įjunkti?
Mano duonkepė ne Boman, bet man atrodo tokios programos kur tik maišytų ir kildintų nėra. Yra tik su kepimais kartu.  g.gif

Yra programa, kuri tik minko ir kildina - 8, vadinasi, TEIG. Ji trunka 1.30 val. Minko 20 min., tada ilsisi 10 ar 20 min., tiksliai, nepamenu, tada vėl paminko keletą min. ir tada po truputį šyla ir kildina. Programai pasibaigus, galima tešlą palikti kibirėlyje ir dar pakildinti, jei reikia, o tada jau daryti su ja ką nori - išėmus kepti orkaitėje, daryti bandeles ar tiesiog toje pačioje duonkepėje kepti su 12 programa. Bet kepant batonus išbandytų receptų, pilnai pakanka tos 1 ar 11 programos (jos trunka apie 3 val. Jei visus produktus sudedat teisingai, tai tešla tikrai pakyla ir normaliai iškepa skani bulkytė biggrin.gif
Atsakyti
LABAS


vakar kepiau sostines keka su duonkepe ,gavosi super thumbup.gif
tik reikejo visko deti dvigubai nes labai mazas gavosi smile.gif


o purusis batonas superinis wub.gif mano vaiku megstamiausias


labai smagu rasti cia tiek isbandytu receptu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2010 11 29, 13:45)
jau rašė, kad laiko šaldytuve ir karta per sav. išima pamaitint


aciu uz atsakyma.
matyt busiu praziurejusi... blush2.gif
pamaitina ir atgal i saldytuva? nei trupucio nereikia laikyti kambario temperaturoje?
Atsakyti
QUOTE(Mirtyšė @ 2010 11 29, 13:21)
aciu uz atsakyma.
matyt busiu praziurejusi... blush2.gif
pamaitina ir atgal i saldytuva? nei trupucio nereikia laikyti kambario temperaturoje?

As issimu is saldytuvo, palaikau pora valandu kambario temperaturoje, tada pamaitinu, palieku per nakti, jei kambariuose salta, tai ir dar ilgiau. Tada pora geru saukstu atidedu vel i saldytuva, o kita dali naudoju duonai kepti. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(laurindre @ 2010 11 29, 14:48)
As issimu is saldytuvo, palaikau pora valandu kambario temperaturoje, tada pamaitinu, palieku per nakti, jei kambariuose salta, tai ir dar ilgiau. Tada pora geru saukstu atidedu vel i saldytuva, o kita dali naudoju duonai kepti. 4u.gif


labai aciu 4u.gif
o kiek minimum ir kiek maximum laikomas raugas? ta prasme, kiek minimum dienu praejus jau galima kepti? ir kiek maximum galima laikyti saldytuve, kad nesugestu?

Atsakyti
QUOTE(Alina134 @ 2010 11 29, 03:39)
Kad malsenos ruginiai tamsesnę negu ustukių ruginiai spalvą suteikia. Bandžiau su stipria juoda arbata.
Visgi manau, kad su kava geriau.


As tamsiai spalvai isgauti plikau salykla, dar manau butu galima naudoti ta tamsu cukru mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Medag @ 2010 11 29, 15:21)
o man iskilo tokie klausimukai:
ar soda galima keisti kep milteliais, kox skirtumas tarp ju?ir kokiu santykiu, jei galima keisti... smile.gif ir:
kodel iskepes pvz pyragas buna iskiles,grazus, o isemus is orkaites subliuksta doh.gif ?

taip galima, nes kepimo milteliai (Baking powder) taitešlą purenanti medžiaga, susidedanti iš geriamosios sodos (kepimo sodos), rūgšties (dažniausiai kalio hidrotartrato), krakmolo arba miltų ir naudojama pyragėliams ir sausainiams kepti. Geriamoji soda reaguoja su rūgštimi. Vykstant reakcijai, išsiskiria anglies dioksido dujos, iškeliančios ir išpurenančios tešlą. Dėt reikia maždaug 1:2(soda/kepimo milt.)
Nes reikia pyragus, omletus neiškarto išiminėt, o duot palaipsniui atvėst, nes staigus temp. pokyčiai padaro savo negera darbą
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2010 11 29, 17:33)
taip galima, nes kepimo milteliai

aciu uz atsakyma mirksiukas.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(LinaGustė @ 2010 11 29, 13:11)
...O šiaip galima dėl užtikrintumo ir dar kartą įjungti kepimo programą kokioms 15 minučių. Tiesiog kai baigsis programa, palaikykite paspaudusi mygtuką stop ir pasirinkite vėl 12 programą (ji ir yra KEPIMO), po 15 min., ar kada tik norėsite, vėl išjunkite su mygtuku start/stop.

O nemanote, kad tai nelabai gerai duonkepei? Įjungti programą ir jai nesibaigus vidurį ciklo, išjungti? Aš taip dažnokai darau, bet bijau, akd nesugadinčiau aparačiuko.
Atsakyti
Nors duonkepės instrukcijoj rašo, kad paskutinė Bake programa - skirta papildomai apskrudinti, mano praktikoj kartą taip sudeginau duonkepę... Na, ne duonkepę, o kokį tai saugiklį, kurio originalas kainavo pusę duonkepės doh.gif Nuo to karto tą programą naudoju tik kepimui (po ilgo kildymo) ir jungiu tik kartą, net jei norėčiau papildomai dar paskrudinti, nekartoju jos....
Atsakyti