Įkraunama...
Įkraunama...

Kepam pačios skanią duonelę

QUOTE(Medag @ 2011 01 02, 13:38)
patyrusios kepejeles pasakykit kaip ten su tuo sausu raugu?kokios jo ten proporcijos?ar ji reikia gaminti dar kazkaip, suaktyvinti?
smile.gif

nereikia jo aktyvint, ten paruošta citrinos rūgštis smile.gif čia jau pagal skoni, kiek mėgstat to rūgštumo, maždaug ant 500g miltų dėt 1 šaukštą

QUOTE(Rastika @ 2011 01 02, 14:33)
Merginos kai pasidarote rauga pagal 1 pus. iš ruginių miltu kaip ją kepti??? g.gif

o pagal kokį receptą norit daryt?
Atsakyti
Nesuprantu kame reikalas, duona su ruginiais miltais gaunasi karti g.gif
Kaip priedą dedu kmynus, gal nuo jų g.gif
Atsakyti
QUOTE(Puk @ 2011 01 02, 20:06)
Nesuprantu kame reikalas, duona su ruginiais miltais gaunasi karti g.gif
Kaip priedą dedu kmynus, gal nuo jų g.gif


kmynai tikrai duoda kartumą, gal perdaug dedat g.gif
Atsakyti
QUOTE(Puk @ 2011 01 02, 20:06)
Nesuprantu kame reikalas, duona su ruginiais miltais gaunasi karti g.gif
Kaip priedą dedu kmynus, gal nuo jų g.gif

o nuplikai juos prieš dėdama į duoną ir perplauni šaltu vandeniu??? bet šiaip gal miltai kalti, nes aš kažkada čia pamiršau nuplauti kmynus tai jokio kartumo nebuvo, miltų galiojimo laikas geras??? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Olesta @ 2011 01 02, 21:10)
o nuplikai juos prieš dėdama į duoną ir perplauni šaltu vandeniu??? bet šiaip gal miltai kalti, nes aš kažkada čia pamiršau nuplauti kmynus tai jokio kartumo nebuvo, miltų galiojimo laikas geras??? g.gif


Nenuplikau unsure.gif dedu iš akies, gal gaunasi daugiau nei šaukštelis.
O miltus ruginius turiu Kauno grūdų rupūs šveistiniai 1800. Galiojimas iki 5 men. Bandžiua įvairiomis proporcijomis su kvietiniais, bet tas pats. Šiandien kepiau ir su raugu, pagamintu iš tų pačių miltų, duona karti unsure.gif
Pilu aliejaus keletą šaukštų rapsų, gal nuo jo g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Puk: 02 sausio 2011 - 20:24
QUOTE(nataliuncik @ 2011 01 02, 21:02)
nereikia jo aktyvint, ten paruošta citrinos rūgštis smile.gif čia jau pagal skoni, kiek mėgstat to rūgštumo, maždaug ant 500g miltų dėt 1 šaukštą


dekis mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikos duonytės kepėjos 4u.gif
Jei recepte ingredientų svoris viršija duonkepės parametrus (pvz. galimybė kepti tik iki 1000 g) kaip jus perskaičiuojat receptus? Mažinant visus produktus proporcingai? pvz. per puse ? g.gif
Ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2011 01 02, 20:02)
o pagal kokį receptą norit daryt?

http://www.supermama...?...ry&eid=7516
pagal šitą.... kaip ten darote toliau kai pasigaminate raugą?
Atsakyti
QUOTE(Rastika @ 2011 01 03, 09:03)
http://www.supermama...?...ry&eid=7516
pagal šitą.... kaip ten darote toliau kai pasigaminate raugą?


toliau išsirinkit receptą iš duonyčių receptų ir viskas 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo keistuole: 03 sausio 2011 - 09:36
QUOTE(Rastika @ 2011 01 03, 09:03)
http://www.supermama...?...ry&eid=7516
pagal šitą.... kaip ten darote toliau kai pasigaminate raugą?

Iš čia išrinkit receptą ir kepkit mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2011 01 03, 10:34)

ačiū smile.gif
Atsakyti
Neseniai isigijau duonekepe, bandau susidraugauti. Gaunasi visaip: ir geriau, o kartais ir blogiau.
Todel noriu paklausti turinciu duonkepe - ar jei recepte nurodytas sviestas, ji reikia visada tirpinta deti?
Atsakyti