QUOTE(rozyte255 @ 2010 12 22, 10:31)
Sveikos merginos prisijungsiu Prie jusu burelio, isigyjau duonkepe ir kai kurias duoneles jau kepiau liuks isejo, o ypac mano seimai labai patiko duona plikyta kaip palangos tik be raugo. Taigi sugalvojau augintis rauga pagal terros receptuka, raugini rauga kitaip, bet jauciu kazkas ne taip su mano raugu siandien jau bus 3 diena kaip as ji turiu pamaitinti, bet man kazkaip jis nekyla my atrodo siltai laikau prie radiatoriaus Ir maiseliu uzdengiau, prismaigsciau as tai maiseli daug skyluciu nemazu, pirma jis stovejo prie radiatoriaus virtuveje, bet vakar perkeliau I kambari radiatoriaus. nes manau kambaryje yra siciau. Taigi siandien pasiziuriu, kad miltai pasede ant dugno o vanduo burbuliuojantis pakiles, siaip raugu smirdi, bet nesuprantu ka as ne tai padariau, kad jis man nekyla, atrodo dedu drugna vandeni ir miltu 100 gr pilu.
Kaip pastebėjau, daug kam iškyla ta problema, kai po poros dienų atsiskiria vanduo nuo miltų. Taip neturėtų būti, jei naudojamas vanduo bus ne šaltas , bet šiltas, o miltai bus ruginiai arba rupūs ruginiai. Tai yra pagrindinis akcentas pačiam pirminiam raugui! Paskui galima darytis ir iš kvietinių miltų. Vandenį ir miltus reikia gerai išmaišyti. Gal Jūs per daug vandens pylėte, kad miltai jau nepajėgūs sugerti viso vandens?. Bet tikiuosi, kad viskas bus gerai. Parašykit, kas toliau darosi su raugu.