Įkraunama...
Įkraunama...

Kepam pačios skanią duonelę

QUOTE(rozyte255 @ 2010 12 22, 10:31)
Sveikos merginos prisijungsiu Prie jusu burelio, isigyjau duonkepe ir kai kurias duoneles jau kepiau liuks isejo, o ypac mano seimai labai patiko duona plikyta kaip palangos tik be raugo. Taigi sugalvojau augintis rauga pagal terros receptuka, raugini rauga kitaip, bet jauciu kazkas ne taip su mano raugu siandien jau bus 3 diena kaip as ji turiu pamaitinti, bet man kazkaip jis nekyla my atrodo siltai laikau prie radiatoriaus Ir maiseliu uzdengiau, prismaigsciau as tai maiseli daug skyluciu  nemazu, pirma jis stovejo prie radiatoriaus virtuveje, bet vakar perkeliau I kambari radiatoriaus. nes manau kambaryje yra siciau. Taigi siandien pasiziuriu, kad miltai pasede ant dugno o vanduo burbuliuojantis pakiles, siaip raugu smirdi, bet nesuprantu ka as ne tai padariau, kad jis man nekyla, atrodo dedu drugna vandeni ir miltu  100 gr pilu. g.gif

Kaip pastebėjau, daug kam iškyla ta problema, kai po poros dienų atsiskiria vanduo nuo miltų. Taip neturėtų būti, jei naudojamas vanduo bus ne šaltas , bet šiltas, o miltai bus ruginiai arba rupūs ruginiai. Tai yra pagrindinis akcentas pačiam pirminiam raugui! Paskui galima darytis ir iš kvietinių miltų. Vandenį ir miltus reikia gerai išmaišyti. Gal Jūs per daug vandens pylėte, kad miltai jau nepajėgūs sugerti viso vandens?. Bet tikiuosi, kad viskas bus gerai. Parašykit, kas toliau darosi su raugu.
Atsakyti
QUOTE(Terra2 @ 2010 12 23, 08:34)
Kaip pastebėjau, daug kam iškyla ta problema, kai po poros dienų atsiskiria vanduo nuo miltų. Taip neturėtų būti, jei naudojamas vanduo bus ne šaltas , bet šiltas, o miltai bus ruginiai arba rupūs ruginiai. Tai yra pagrindinis akcentas pačiam pirminiam raugui! Paskui galima darytis ir iš kvietinių miltų. Vandenį ir miltus reikia gerai išmaišyti. Gal Jūs per daug vandens pylėte, kad miltai jau nepajėgūs sugerti viso vandens?. Bet tikiuosi, kad viskas bus gerai. Parašykit, kas toliau darosi su raugu.


man niekad neatsiskiria, nors pilu ir nelabai šiltą (kambario temperatūros) vandenį, bbet miltus visada tik tuos viso grūdo dedu, Kiek bandžiau su kitais, tai ne visada pavykdavo, o su tais viso grūdo viskas labai gerai.
Atsakyti
QUOTE(Terra2 @ 2010 12 23, 08:34)
Kaip pastebėjau, daug kam iškyla ta problema, kai po poros dienų atsiskiria vanduo nuo miltų. Taip neturėtų būti, jei naudojamas vanduo bus ne šaltas , bet šiltas, o miltai bus ruginiai arba rupūs ruginiai. Tai yra pagrindinis akcentas pačiam pirminiam raugui! Paskui galima darytis ir iš kvietinių miltų. Vandenį ir miltus reikia gerai išmaišyti. Gal Jūs per daug vandens pylėte, kad miltai jau nepajėgūs sugerti viso vandens?. Bet tikiuosi, kad viskas bus gerai. Parašykit, kas toliau darosi su raugu.

man ta pati problema iskilo,visai neseniai pradejau kepti duonele,pagal malsenos psl recepta,viskas gavosi pirmaji karta kuo puikiausiai,kokius 6 kepalus iskepiau,paskui kepiau is dvigubos normos ir taip gavosi,kad nebeliko raugo atideti,maniau,nieko tokio -naujo pasigaminsiu,ir ka,atrodo darau viska taip pat,o nesigauna,issiskiria vanduo,vietoj raugo-kazkoks acetono kvapas,radau kazkur parasyta,kad dengti ne plevele(nors pirmaji dengiau plevele,kaip nurodyta recepte),o marle,tai dabar taip ir padariau,bet dziusta virsus raugo,na,nznz,bandysiu siandien visitek uzmaisyti maisini ir kepti,gal gausis,jei ne,tai nebezinau kur klaida...
Atsakyti
Na va, buvau rasiusi, kad niekaip man nepavyko to raugo pasidaryti. O beda vis tik buvo tame, kad pyliau per daug vandens doh.gif Kaip kazkas rase temos pradzioje, tai 100 g. vandens ir 100 g. miltu turiai gi yra skirtingi... doh.gif

Istorija gavosi tokia:
1 diena - iskilo super, pamaitinau
2 diena - iskilo super, pamaitinau
3 diena - iskilo labai mazai, paskui dar trupuciuka susmego, bet buvau kantri ir vis tiek pamaitinau
4 diena - nors daug iskile nebuvo, bet burbuliukai viduje matesi, tad rizikavau kepti duonele. Uzmaisiau tesla, dali raugo atidejau i saldytuva kita kartui ir suformuotus ant skardos kepaliukus palikau 6 valandoms iskilti. Iskilo gerai, duona skani smile.gif

Bet vis tiek liko kelios problemos su duonos paciu kepimu... Duonos suformuoti kepaliukai kildami kilo ne i virsu, bet pletesi i sonus (istizo), o virsus labai suskilinejo... Gal kas isduos paslapti kodel taip gavosi? g.gif Gal reikia i forma deti, kad geriau gautisi?
Atsakyti
QUOTE(Terra2 @ 2010 12 23, 09:34)
Kaip pastebėjau, daug kam iškyla ta problema, kai po poros dienų atsiskiria vanduo nuo miltų. Taip neturėtų būti, jei naudojamas vanduo bus ne šaltas , bet šiltas, o miltai bus ruginiai arba rupūs ruginiai. Tai yra pagrindinis akcentas pačiam pirminiam raugui! Paskui galima darytis ir iš kvietinių miltų. Vandenį ir miltus reikia gerai išmaišyti. Gal Jūs per daug vandens pylėte, kad miltai jau nepajėgūs sugerti viso vandens?. Bet tikiuosi, kad viskas bus gerai. Parašykit, kas toliau darosi su raugu.

nieko gero jauciu, nekyla jos man, mano svarstykles tokios durnos yra, labai sunkiai nustato jos man 100gr tu miltu... nekyla jis man siandien jis smirdejo man kaip acetonu, nu daviau as tu dar miltu, bet jauciu bereikalo , reikes pilti lauk jauciu. sakiau iskepsiu duona svenciu proga, bet teks kepti su mielemis hehe...
reikes dar syki daryti as dejau ruginius rupius miltus... o vandeni atvirinta toki drugna pildavau bet va su tais miltais mano svarstykles durnos yra reikia kitas issigyti, mama nupiko tokias pigias , kad kartais as net nesuprantu kiek jos atsveria ar 100gr ar 80gr ar 150 gr smile.gif)
Atsakyti
QUOTE(rozyte255 @ 2010 12 24, 00:06)
nieko gero  jauciu,  nekyla jos man,  mano svarstykles tokios durnos yra, labai sunkiai nustato jos man 100gr tu  miltu... nekyla jis man siandien jis smirdejo man kaip acetonu, nu  daviau  as tu  dar  miltu, bet jauciu bereikalo  ,  reikes pilti lauk jauciu. sakiau iskepsiu duona svenciu proga, bet  teks kepti su mielemis hehe... 
reikes dar syki daryti as dejau ruginius rupius miltus... o vandeni  atvirinta toki  drugna pildavau bet va su  tais miltais mano svarstykles durnos yra reikia kitas issigyti, mama nupiko tokias pigias , kad kartais as net nesuprantu  kiek jos  atsveria ar 100gr ar 80gr  ar 150 gr smile.gif)

As darau 1 miltu : 0.75 vandens - tada viskas gavosi wink.gif
Atsakyti
QUOTE(rozyte255 @ 2010 12 24, 00:06)
nieko gero  jauciu,  nekyla jos man,  mano svarstykles tokios durnos yra, labai sunkiai nustato jos man 100gr tu  miltu... nekyla jis man siandien jis smirdejo man kaip acetonu, nu  daviau  as tu  dar  miltu, bet jauciu bereikalo  ,  reikes pilti lauk jauciu. sakiau iskepsiu duona svenciu proga, bet  teks kepti su mielemis hehe... 
reikes dar syki daryti as dejau ruginius rupius miltus... o vandeni  atvirinta toki  drugna pildavau bet va su  tais miltais mano svarstykles durnos yra reikia kitas issigyti, mama nupiko tokias pigias , kad kartais as net nesuprantu  kiek jos  atsveria ar 100gr ar 80gr  ar 150 gr smile.gif)


nesukit galvojs jus del tu gramu, dekit miltu ir vandens tiek kad gautusi skystos grietines tirstumo. ir kad ir nekyla, bet jei matosi viduje burbuliukai tai maitinkit toliau wink.gif svarbu nesupelyjes smile.gif del sventos ramybes galit medaus ideti tai jis turetu atkusti.
Atsakyti
user posted image

Skanios duonelės jums, kantrybės ir daug geru pozityvių emocijų kepant! Jaukių ir šiltų švenčių mielosios!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nataliuncik: 26 gruodžio 2010 - 16:12
Su šventėm visas!!! newyear.gif

Nataliuncik, o pagal šį http://nataliuncik.b...-su-mielem.html receptą, kokio dydžio duona gaunas?
Atsakyti
QUOTE(Teka @ 2010 12 27, 13:20)
Nataliuncik, o pagal šį http://nataliuncik.b...-su-mielem.html receptą, kokio dydžio duona gaunas?

~1.3-1.4kg
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2010 12 27, 16:09)
~1.3-1.4kg

dėkui
Atsakyti
Sveikos, gal kas patars kaip atgaivinti rauga?? Turiu kvietiniu miltu rauga is kurio kepu duonele su daug ivairiu priedu. Uzmaisius tesla dedu 2 gerus saukstus raugo... ir paskui atsidedu kitam kartui vel du saukstus i saldytuva. Nebekepiau koki menesiuka duonytes ir per sventes iskepus jau gavosi nebetokia skani.... jau ir raugas is saldytuvo nebebuvo toks kaip visada.... bet kazkas dar gavosi...

Gal kas turite kokiu minciu kaip atgaivinti rauga kad per kita kepima vel ciki butu....

Ir kaip pamaitinti rauga kai duonytes nekepu keleta savaiciu??



Ir dar toks klausimukas... Tik nesijuokite biggrin.gif pastebejau, kad nuo duonytes daznai norisi "pagadinti ora"... blush2.gif Nors suvalgau nelabai daug.... Gal kas isivaizduoja kame cia priezastis - paciame rauge ar dedamuose prieduose (selenos, semenys, saulegrazos, kmynai...)
Atsakyti