Įkraunama...
Įkraunama...

Kepam pačios skanią duonelę

QUOTE(dkiskiene @ 2010 12 19, 17:39)
Sveikos.Noreciau patarimo.mama jau  gana ilgai kepa sia dounele, bet pastebejo kad paskutiniu metu vis kas nors nesigauna ir sake kad raugas pradejo actu smirdeti.Gal galetumet patarti kaip pasidaryti nauja rauga?  ax.gif

palikit šaukštelį raugo ir jį pamaitinkit kaip įprasta, atsigaus, nes su laiku raugas susilpnėja

QUOTE(@asta @ 2010 12 19, 22:43)
Dar kelis kartus kepiau pagal receptą,pridėtą prie instrukcijos,dydis toks pat... Dar klausimas iškilo,kokios konsistensijos tešla pas jus būna,prieš kildinimą? Aš kai pripratus prie rankinio minkymo,tai man kažkaip norisi daugiau miltų įbert į duonkepę,kai maišo tešlą smile.gif

turbūt pas jus 1.5kg kibirėlis, tai tada gali būt, tik gal ne pusė jo, bet jei duona išsikepuso, puri, tai tada viskas tvarkoj
Ko skystesne tešla, to greičiau lengviau ji kils, todėl greitajai programai daroma kiek skystesne tešla nei pagrindiniai programai

QUOTE(sssagis @ 2010 12 21, 10:31)
Toks klausimelis iskilo  blush2.gif  jeigu neparasyta kad kepa juoda duona bet parinkus tinkama recepta iskeptu ar ne  g.gif  unsure.gif 

taip, turi išsikept, o kodėl gi ne?
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2010 12 21, 19:57)
taip, turi išsikept, o kodėl gi ne?

niu bandziau kept pagal duota kvietinei duona recepta is duonkepes receptu knygeles pakeisdama kvietinius miltus ruginiais, tai neiskepe g.gif unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(sssagis @ 2010 12 21, 20:28)
niu bandziau kept pagal duota kvietinei duona recepta is duonkepes receptu knygeles pakeisdama kvietinius miltus ruginiais, tai neiskepe  g.gif unsure.gif

dažniausia ruginiai duonai neužtenka laiko išsikept duonkepei, reikėjo pradėt nuo kvietinės duonos
Atsakyti
Sveikutes duonos kepejeles smile.gif Na man duona puikiai sekasi kepti smile.gif tfu tfu tfu smile.gif
Kas kart eksperimentuoju su miltu proporcijom ir riesutais, dziovintom slyvom ir t.t. Ir medaus idejau, kai kepiau tik is ruginiu miltu. Visada skani, visada iskyla. Na o del raugo, tai as visada sudedu visa pasilikta rauga, isplaunu indeli ir ten dedu nauja porcija is svieziai ismaisytos teslos. Todel jis ir neprasmirsta. Bet siaip galima ir paciom nauja pasidaryti: keleta saukstu miltu ismaisyti su vandeniu, truputeliu cukraus ir palaikyti 3 dienas kambario temperaturoje
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2010 12 21, 21:04)
dažniausia ruginiai duonai neužtenka laiko išsikept duonkepei, reikėjo pradėt nuo kvietinės duonos

kepiau jau kvietine, bet kai juoda valgom tai iskart ir rugine bandziau kept biggrin.gif

siandien kepiau pirmakarciu duonele, tai skani gavosi thumbup.gif

dabar kepa purus batonas bigsmile.gif

bandysiu ir toliau juoda, vistiek kada nors gausis rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(sssagis @ 2010 12 21, 22:12)
bandysiu ir toliau juoda, vistiek kada nors gausis  rolleyes.gif

tai juoda duona ir iš kvietinių miltų išeis, juoduma gi duoda salyklas
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2010 12 21, 23:37)
tai juoda duona ir iš kvietinių miltų išeis, juoduma gi duoda salyklas

blink.gif ooo kokia as duonos zinove doh.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif

tada salyklo reik gaut g.gif
Atsakyti
Sveikos merginos prisijungsiu Prie jusu burelio, isigyjau duonkepe ir kai kurias duoneles jau kepiau liuks isejo, o ypac mano seimai labai patiko duona plikyta kaip palangos tik be raugo. Taigi sugalvojau augintis rauga pagal terros receptuka, raugini rauga kitaip, bet jauciu kazkas ne taip su mano raugu siandien jau bus 3 diena kaip as ji turiu pamaitinti, bet man kazkaip jis nekyla my atrodo siltai laikau prie radiatoriaus Ir maiseliu uzdengiau, prismaigsciau as tai maiseli daug skyluciu nemazu, pirma jis stovejo prie radiatoriaus virtuveje, bet vakar perkeliau I kambari radiatoriaus. nes manau kambaryje yra siciau. Taigi siandien pasiziuriu, kad miltai pasede ant dugno o vanduo burbuliuojantis pakiles, siaip raugu smirdi, bet nesuprantu ka as ne tai padariau, kad jis man nekyla, atrodo dedu drugna vandeni ir miltu 100 gr pilu. g.gif
Atsakyti
maitink toliau ta rauga, turetu but viskas gerai wink.gif svarbu nesupelyjes
Atsakyti
Na man atrodo pavyko pasidaryti raugo. Po pirmos nesėkmės susinervinau ir sumaišiau tiesiog miltus su vandeniu iš krano, supyliau į stiklainį ir palikau šiltai. Po to galvoju "blyn, durnelė, gi reikėjo virinto vandens ir stiklainį sterilizuot" doh.gif pirmą dieną nieko nevyko, galvoju, vėl prisidirbau. Antrą pradėjo burbuliuot, na ir gavosi (mano manymu) labai gerai, nes kvapas toks rūgštus, na kaip ir įsivaizdavau, kad turėtų būti raugo kvapas. Šiandien jau bandysiu kepti, tikiuosi namų nepadegsiu su visais žarijų šlavimais iš duonkepės lotuliukas.gif Kelis kartus kepiau kugelį duonkepėj, tai žarijas palikdavau, bet duonai skaičiau, kad reik iššluoti jas, žiūrėsiu, kas čia gausis biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Margareta @ 2010 12 22, 10:44)
maitink toliau ta rauga, turetu but viskas gerai wink.gif svarbu nesupelyjes

ok bandysiu toliau ja maitinti , hehe bijau , kad kas nors neisejo smile.gif)
Atsakyti
Aš dar naujokė duonos kepime ax.gif Kepiau duoną ir batoną su kefyru, laaaabai patiko thumbup.gif (kepiau duonkepėje)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Puk: 22 gruodžio 2010 - 22:49