Įkraunama...
Įkraunama...

Kepam pačios skanią duonelę

Sveikos.Noreciau patarimo.mama jau gana ilgai kepa sia dounele, bet pastebejo kad paskutiniu metu vis kas nors nesigauna ir sake kad raugas pradejo actu smirdeti.Gal galetumet patarti kaip pasidaryti nauja rauga? ax.gif
Sveikuolių duona

2/3 stiklinės kviečių sėlenų,
2/3 stiklinės avižinių dribsnių,
2/3 stiklinės linų sėmenų,
2/3 stiklinės saulėgrąžų,
1 kg miltų,
1 litras šilto vandens,
druskos,
sezamo sėklų skardos ištepimui ir apibarstymui
Atsakyti
QUOTE(MICKEYO @ 2010 12 19, 13:17)
Sveikos  4u.gif
Gal kas galit padėti išversti ax.gif  blush2.gif receptėlį
http://www.youtube.c...feature=related

Turetu but kazkas panasaus...
Atsakyti
QUOTE(viskas_bus_gerai_:) @ 2010 12 19, 17:50)

ačiu 4u.gif
Atsakyti
Merginos,sakykit,kai kepat duonelę duonkepėje,pas jus pilnas indas jos būna? g.gif Pas mane kažkaip įdomiai,vos pusę užima,nors duonelė iškilus,porėta ir normaliai iškepus... Naudoju 1kg programą ir miltų beriasi apie 500g....gal per didelį svorį nustatau tokiam kiekiui g.gif
Atsakyti
QUOTE(@asta @ 2010 12 19, 19:49)
Merginos,sakykit,kai kepat duonelę duonkepėje,pas jus pilnas indas jos būna?  g.gif  Pas mane kažkaip įdomiai,vos pusę užima,nors duonelė iškilus,porėta ir normaliai iškepus... Naudoju 1kg programą ir miltų beriasi apie 500g....gal per didelį svorį nustatau tokiam kiekiui  g.gif

tai svori galit paskaiciuoti susumuojant sudetines dalis. gali buti kad jusu duona 750g g.gif
Atsakyti
QUOTE(Margareta @ 2010 12 19, 22:16)
tai svori galit paskaiciuoti susumuojant sudetines dalis. gali buti kad jusu duona 750g  g.gif

Kepiau baltą duoną su majonezu,pagal receptą,kurį čia buvo įdėjus viena mergina (atsiprašau tikrai nepamenu kas tiksliai ) Vandens 240g,100g majonezo ir 480g miltų,tai jau 820g,plius dar kiti priedai....tai vadinasi svorio programa parinkta tinkamai,čia aš kažką negerai darau g.gif iškepa mažiukas gabaliukas duonos,kurį mano vaikinai praktiškai per kartą ir sudoroja doh.gif reiks kada pabandyt įdomumo dėlei pasvert,kai iškeps rolleyes.gif
Papildyta:
Dar kelis kartus kepiau pagal receptą,pridėtą prie instrukcijos,dydis toks pat... Dar klausimas iškilo,kokios konsistensijos tešla pas jus būna,prieš kildinimą? Aš kai pripratus prie rankinio minkymo,tai man kažkaip norisi daugiau miltų įbert į duonkepę,kai maišo tešlą smile.gif
Atsakyti
sveikutes...
issikepiau batona, su kvietiniais rupiais pamaisiau...nepatiko...geriau jau ju nebedesiu, siaip pabandziau, man nepatiko, bus dziuvesiams... smile.gif
Atsakyti
o aš tai nustojau tikėti stebuklais, kad vien tik su raugu man pavyks kažkas gero,ir dabar visada įdedu pusę šaukštelio mielių ax.gif na ir aišku, rezultatas būna superinis, toks,kokio visada ir norėjau biggrin.gif iškyla iki debesų, iškepus dar porą dienų būna kaip pyragas, dedu per pusę ruginių ir kvietinių miltų. Na o tos mielės...labai jau norėjau be jų apseit,bet gal pusę šaukštelio nieko tokio. Tik bėda ta,kad tos duonos greitai nebelieka smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paulina25: 20 gruodžio 2010 - 13:31
Mergaitės patarkit ką daryt. Ant raugo sudžiūvo tokia pluta. Ką man dabar daryt? Ją nuimt ar imaišyt į tešlą kad ištirptų?
Atsakyti
QUOTE(Statistinis vienetas @ 2010 12 20, 13:42)
Mergaitės patarkit ką daryt. Ant raugo sudžiūvo tokia pluta. Ką man dabar daryt? Ją nuimt ar imaišyt į tešlą kad ištirptų?

nuimk ir pamaitinus uzdenk su plevele, kad neapdziutu wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Margareta @ 2010 12 20, 13:43)
nuimk ir pamaitinus uzdenk su plevele, kad neapdziutu wink.gif

Ačiū 4u.gif
Aš mat merliuku uždengiau...
Atsakyti
Sveikos bigsmile.gif

Nusipirkau philips duonkepe, ar yra kas turi tokia? g.gif

Toks klausimelis iskilo blush2.gif jeigu neparasyta kad kepa juoda duona bet parinkus tinkama recepta iskeptu ar ne g.gif unsure.gif

Ir dar bandysiu pasidaryt raugo g.gif tikiuosi gausis biggrin.gif
Atsakyti