Sveikos.Noreciau patarimo.mama jau gana ilgai kepa sia dounele, bet pastebejo kad paskutiniu metu vis kas nors nesigauna ir sake kad raugas pradejo actu smirdeti.Gal galetumet patarti kaip pasidaryti nauja rauga?
Sveikuolių duona
2/3 stiklinės kviečių sėlenų,
2/3 stiklinės avižinių dribsnių,
2/3 stiklinės linų sėmenų,
2/3 stiklinės saulėgrąžų,
1 kg miltų,
1 litras šilto vandens,
druskos,
sezamo sėklų skardos ištepimui ir apibarstymui
QUOTE(MICKEYO @ 2010 12 19, 13:17)
Turetu but kazkas panasaus...
Merginos,sakykit,kai kepat duonelę duonkepėje,pas jus pilnas indas jos būna? Pas mane kažkaip įdomiai,vos pusę užima,nors duonelė iškilus,porėta ir normaliai iškepus... Naudoju 1kg programą ir miltų beriasi apie 500g....gal per didelį svorį nustatau tokiam kiekiui
QUOTE(@asta @ 2010 12 19, 19:49)
Merginos,sakykit,kai kepat duonelę duonkepėje,pas jus pilnas indas jos būna? Pas mane kažkaip įdomiai,vos pusę užima,nors duonelė iškilus,porėta ir normaliai iškepus... Naudoju 1kg programą ir miltų beriasi apie 500g....gal per didelį svorį nustatau tokiam kiekiui
tai svori galit paskaiciuoti susumuojant sudetines dalis. gali buti kad jusu duona 750g
QUOTE(Margareta @ 2010 12 19, 22:16)
tai svori galit paskaiciuoti susumuojant sudetines dalis. gali buti kad jusu duona 750g
Kepiau baltą duoną su majonezu,pagal receptą,kurį čia buvo įdėjus viena mergina (atsiprašau tikrai nepamenu kas tiksliai ) Vandens 240g,100g majonezo ir 480g miltų,tai jau 820g,plius dar kiti priedai....tai vadinasi svorio programa parinkta tinkamai,čia aš kažką negerai darau iškepa mažiukas gabaliukas duonos,kurį mano vaikinai praktiškai per kartą ir sudoroja reiks kada pabandyt įdomumo dėlei pasvert,kai iškeps
Papildyta:
Dar kelis kartus kepiau pagal receptą,pridėtą prie instrukcijos,dydis toks pat... Dar klausimas iškilo,kokios konsistensijos tešla pas jus būna,prieš kildinimą? Aš kai pripratus prie rankinio minkymo,tai man kažkaip norisi daugiau miltų įbert į duonkepę,kai maišo tešlą
sveikutes...
issikepiau batona, su kvietiniais rupiais pamaisiau...nepatiko...geriau jau ju nebedesiu, siaip pabandziau, man nepatiko, bus dziuvesiams...
issikepiau batona, su kvietiniais rupiais pamaisiau...nepatiko...geriau jau ju nebedesiu, siaip pabandziau, man nepatiko, bus dziuvesiams...
o aš tai nustojau tikėti stebuklais, kad vien tik su raugu man pavyks kažkas gero,ir dabar visada įdedu pusę šaukštelio mielių na ir aišku, rezultatas būna superinis, toks,kokio visada ir norėjau iškyla iki debesų, iškepus dar porą dienų būna kaip pyragas, dedu per pusę ruginių ir kvietinių miltų. Na o tos mielės...labai jau norėjau be jų apseit,bet gal pusę šaukštelio nieko tokio. Tik bėda ta,kad tos duonos greitai nebelieka
Mergaitės patarkit ką daryt. Ant raugo sudžiūvo tokia pluta. Ką man dabar daryt? Ją nuimt ar imaišyt į tešlą kad ištirptų?
QUOTE(Statistinis vienetas @ 2010 12 20, 13:42)
Mergaitės patarkit ką daryt. Ant raugo sudžiūvo tokia pluta. Ką man dabar daryt? Ją nuimt ar imaišyt į tešlą kad ištirptų?
nuimk ir pamaitinus uzdenk su plevele, kad neapdziutu
QUOTE(Margareta @ 2010 12 20, 13:43)
nuimk ir pamaitinus uzdenk su plevele, kad neapdziutu
Ačiū
Aš mat merliuku uždengiau...
Sveikos
Nusipirkau philips duonkepe, ar yra kas turi tokia?
Toks klausimelis iskilo jeigu neparasyta kad kepa juoda duona bet parinkus tinkama recepta iskeptu ar ne
Ir dar bandysiu pasidaryt raugo tikiuosi gausis
Nusipirkau philips duonkepe, ar yra kas turi tokia?
Toks klausimelis iskilo jeigu neparasyta kad kepa juoda duona bet parinkus tinkama recepta iskeptu ar ne
Ir dar bandysiu pasidaryt raugo tikiuosi gausis