Įkraunama...
Įkraunama...

Kepam pačios skanią duonelę

QUOTE(keistuole @ 2010 12 15, 18:04)
tiesiog šiek tiek kitoks skonis.
vadinasi mano skysta tešla, nes man jokie miltai nepadeda vis tiek kimba.

aš tik iš skystos darau dažniausia, ir nieko, bet, neseniai nupirkau nauja, brangia...tokio š... dar neturėjau, nuo duonos/pyragų reikia lupt gabalais, ypač baltas popierius...o šian Rimi nupirkau pačia pigiausia po 1.99 ir 2.99 Rimi rudą(skyriasi tik plotis) ir super, dabar Florentinus kepu antra porciją, ir nieko thumbup.gif

Terra2,
thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nataliuncik: 15 gruodžio 2010 - 19:43
QUOTE(nataliuncik @ 2010 12 15, 19:42)
aš tik iš skystos darau dažniausia, ir nieko, bet, neseniai nupirkau nauja, brangia...tokio š... dar neturėjau, nuo duonos/pyragų reikia lupt gabalais, ypač baltas popierius...o šian Rimi nupirkau pačia pigiausia po 1.99 ir 2.99 Rimi rudą(skyriasi tik plotis) ir super, dabar Florentinus kepu antra porciją, ir nieko  thumbup.gif

Terra2,
thumbup.gif


aš Serla visada perku, kažkaip visur kitur viskas tvarkoj unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2010 12 15, 20:16)
aš Serla visada perku, kažkaip visur kitur viskas tvarkoj  unsure.gif

iš prastu tai Elembal ir Gosia doh.gif
Atsakyti
kalbat apie kepimo popieriu? ziokit anksciau turejau kazkoki latviska, baltas toks tai s.. visiskas viskas lipo prie jo tada netycia sugalvojau nusipirkti toki 3D jis grubletas kiek brangesnis, bet super duper popierius thumbup.gif nesigailesit tikrai, nes niekas neprilimpa visiskai del to pavirsiaus grubleto didis.gif
Atsakyti
QUOTE(Terra2 @ 2010 12 15, 11:23)
Tai va, ir pati pastebėjot, kad su ruginiais miltais pluta gavosi tokia, kokios ir tikėjotės. Extra miltai nėra skirti duonai kepti. Tai konditerijos gaminių miltai.



QUOTE(Margareta @ 2010 12 15, 12:08)
pagal mane tai per ilgai kepat ta duona su eksta miltais apdziuvo, apkepe pae daug  g.gif

as kiek kepiau duona orkaitej tai rugine iskepa 50-60 min o balta kepu tik ciabata orkaitej ( kitas duokpeje) tai ji is vis per 30-40 min iskepa  ax.gif



QUOTE(nataliuncik @ 2010 12 15, 13:21)
nes ne visi miltai tinka duonai




QUOTE(keistuole @ 2010 12 15, 15:49)

nežinau kokio dydžio kepaliukas, bet baltiem miltam tiek per daug. Šiaip dar galit kepant vis kas 10 min apipurkšt vandeniu.



Ačiū labai už patarimus 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Papildyta:
Dar klausimas iškilo doh.gif

Kokia forma,blekutė geriausiai tinka duonai? 4u.gif
Du kartus kepiau gan didelėj formoj,tai duona gavosi plona,bet iškepė,kepiau pagal recepte nurodytą laiką.Dabar pabandžiau su aukštesnėm sienelėm formą,kepiau daug ilgiau,bet viršus pradėjo degti,o pati duona neiškepė. unsure.gif
Atsakyti
o kaip su folija?
sakykit mergaites, kvailas klausimas, bet...kuria puse tiesti i bleka?o kuri turi but virsuje ta blizgi ar matine labiau virsuje palieka? blush2.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Medag @ 2010 12 15, 22:22)
o kaip su folija?
sakykit mergaites, kvailas klausimas, bet...kuria puse tiesti i bleka?o kuri turi but virsuje ta blizgi ar matine labiau virsuje palieka? blush2.gif  ax.gif


gali prilipti g.gif
Atsakyti
QUOTE(Manija69 @ 2010 12 15, 23:05)
Ačiū labai už patarimus  4u.gif  4u.gif  4u.gif
Papildyta:
Dar klausimas iškilo  doh.gif

Kokia forma,blekutė geriausiai tinka duonai?  4u.gif
Du kartus kepiau gan didelėj formoj,tai duona gavosi plona,bet iškepė,kepiau pagal recepte nurodytą laiką.Dabar pabandžiau su aukštesnėm sienelėm formą,kepiau daug ilgiau,bet viršus pradėjo degti,o pati duona neiškepė.  unsure.gif

Duonai kepti yra specialios formos. Bet man asmeniškai nė viena nėra prie dūšios, nors turiu formų gal apie dešimt įvairiausių. Mano supratimu , kad išlaikyti norimos formos kepaliuką, svarbu, kad ji būtų kildinama atitinkamoje formoje, o tam tinka bet kokia plastmasinė ar pinta tara. Tik reikia įkloti popierių, o pakilus išimti su tuo popieriumi ir dėti į skardą. Ir forma bus išlaikyta ir iškeps tolygiai. Bet jei Jūs norite kepti formoje, tai galima turguje nusipirkti pačią pigiausią stačiakampę blekutę, tik joje kildinti ir kepti reikės vistiek su kepimo popieriumi. O tos brangesnės tefloninės ar silikoninės jau garantuoja, kad duona neprilips ir popieriaus nereiks.
Gal aš Jums pasirodysiu skūpuolė, nors nesu suvalkietė, bet kepimo popierių aš naudoju tą patį keliems kepimams. Nuo to nesikeičia nei skonis nei kažkas kitas. Ir perku visada tą tamsų rudą, kuris iš abiejų pusių padengtas silikonu.
Atsakyti
na man iki profes dar toli grazu ax.gif bet nei karto kepant nenaudojau kepimo popieriaus. Visada skardele (paprasta is senuku, metalo spalvos, plona) patepu aliejum ir pabarstau miltais, kada gausiau, kada maziau - graziausiai issima. Ir mergaites sako, kad tokiose gaunas stora pluta - nu tikrai ne. Irodymui reiktu nufotkint, bet neprisiruosiu blush2.gif gal cia duonos rusis 'kalta' (pas mus dabar einama yra surio duona)?
Atsakyti
QUOTE(Terra2 @ 2010 12 16, 08:37)
Duonai kepti yra specialios formos. Bet man asmeniškai nė viena nėra prie dūšios, nors turiu formų  gal apie dešimt įvairiausių. Mano supratimu , kad išlaikyti norimos formos kepaliuką, svarbu, kad ji būtų kildinama atitinkamoje formoje, o tam tinka bet kokia plastmasinė ar pinta tara. Tik reikia įkloti popierių, o pakilus išimti su tuo popieriumi ir dėti į skardą. Ir forma bus išlaikyta ir iškeps tolygiai. Bet jei Jūs norite kepti formoje, tai galima turguje nusipirkti pačią pigiausią stačiakampę blekutę, tik joje kildinti ir kepti reikės vistiek su kepimo popieriumi. O tos brangesnės tefloninės ar silikoninės jau garantuoja, kad duona neprilips ir popieriaus nereiks.
Gal aš Jums pasirodysiu skūpuolė, nors nesu suvalkietė, bet kepimo popierių aš naudoju tą patį keliems kepimams. Nuo to nesikeičia nei skonis nei kažkas kitas. Ir perku visada tą tamsų rudą, kuris iš abiejų pusių padengtas silikonu.



Pas mane tešla gaunasi visai skysta ( arba sunkiai,bet krentanti nuo šaukšto ),tai aš jos net neminkau,o tik išmaišau ir kildinu. Todėl sunku įsivaizduoti,koks aukštis (formos) yra geriausias,kad duona ne degtų, bet iškeptų.
Aš tepu aliejumi formą,sakote geriau popierius? g.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Manija69 @ 2010 12 16, 15:20)
Pas mane tešla gaunasi visai skysta ( arba sunkiai,bet krentanti nuo šaukšto ),tai aš jos net neminkau,o tik išmaišau ir kildinu. Todėl sunku įsivaizduoti,koks aukštis (formos) yra geriausias,kad duona ne degtų, bet iškeptų.
Aš tepu aliejumi formą,sakote geriau popierius?  g.gif  4u.gif

aukštį rink maždaug pagal kepaliuką padauginta 1.5-2kartais
išklosi popieriumi tau ir nelips, ir formą nereikės plaut cool.gif
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2010 12 16, 21:41)
aukštį rink maždaug pagal kepaliuką padauginta 1.5-2kartais




Kaip pagal kepaliuką? blush2.gif
Koks iškeptos duonos aukštis,tai padauginti iš 1.5 - 2 kartų??? blush2.gif 4u.gif
Jei kepu pirmą kartą,tai net nežinau koks bus kepaliukas.... Arba aš kažko nesuprantu... doh.gif unsure.gif
Atsakyti