Įkraunama...
Įkraunama...

Kepam pačios skanią duonelę

Žiūriu su Bomann duonkepė kyla daug problemų doh.gif
Baking kepimas(atrodo 10programa)
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2010 11 28, 20:34)
Žiūriu su Bomann duonkepė kyla daug problemų  doh.gif

Tai ir įdomu kaip kitoms su šita duonkepe sekasi susidoroti.
Ar gerai ji išminko?
Jos indas toks kaip šulinys (mažo dugno pločio), gal keksui sunku iki viršaus lipti, nes kitų duonkepių dugno plotas didesnis, ir pats kibirėlis panašesnis į kekso formą (tų, su 2 mentelėm).
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2010 11 28, 21:34)
Žiūriu su Bomann duonkepė kyla daug problemų  doh.gif

matyt dar neismokom tinkamai naudotis, tai ir technika peikiam thumbup.gif
Atsakyti
Bet yra aprašymas,jei ir vokiečių kalba, galima pasinaudoti google vertimu ar žodynėliu.
ax.gif
Atsakyti
Laba
aš turiu tą BOMAN... po eksperimentų kelių lyg susidraugavom...

QUOTE(dita0506 @ 2010 11 28, 18:00)
na man kol kas nesiseka susidraugauti su savo Bomann duonkepe
Bandžiau iškepti keksą,neiškilo.
Dėl kekso tai ir man nepavyko... irgi kilo mintis kad indas netinkamas... nebent bandyti iš pusės normos kad lengviau būtu pakilti tešlai...
Kadangi instrukcijoje nepaaiškinta kada dėti pvz. dėti razinas tai pasirodo, kad aš jas per vėlai sudėjau ir man niekas neisimaišė.
Jei kepi batoną pirma programa tai razinas gali barstyti po signalo kuris perspėja kad baigia maišymo dalį... nors aš viską sudedu iškart arba kol makaluoja...
Sekantis bandymas kepiau batoną pagal receptą iš instrukcijos tai mano batonas gavosi su skile viduryje.Tuoj iškeps eisiu ragauti.
Spėju kad skylė dėl perdaug mielių  g.gif  kai aš kepu dedu nepilną matavimo mažajį šaukštelį ir iškyla iki pat dangtelio...

Dabar dėl to klausimo "kepimas" idedu jūsų receptą,man neaiški šita vieta
[b]Tada uzstaciau dar "Kepimo" programa, dar valandai
kaip tą padaryti
tereikia nustatyti 12 programą... tai valandos ilgio kepimas be jokių maišymu

QUOTE(Sense @ 2010 11 28, 19:08)
Nežinau ką tas Boman'as turi, gal ir nėra atskiros kepimo programos. Jus pacitavot tik vieną sakinį paimtą iš konteksto. Tai spėju buvo išmaišyta tešla duonkepėj, tada tešla palikta kilti natūraliai (duonkepė išjungta) ir tada įjungta kepimo programa.
jei reikia tešlą maišyti ir kildinti tai naudoti aštuntą programą ir kai pakankamai pakyla junkti dvyliktą

Atsakyti
Man rodos, pas Bomana Kepimo programa paskutinė - 12 (bus 1val)

Dėl kibirėlių ir mentelių. Jau tiek diskutuota, pridiskutuota, ir atrodo, susidaryta klaidinga nuomonė. Dvi mentelės būna duonkepėse, kepančiose didesnius kepaliukus, kitu atveju viskas išsiminko ir su viena. Ypač gerai ir greitai tešla išsiminko stačiuose kibirėliuose thumbup.gif
Labiau apskrunda daugiau cukraus turinti tešla.

Dabar Ermitaže mačiau ne Bomann irClatronic o kažkokią iš K... raidės, bet viens prie vieno mūsų duonkepės, pamenu, kad kauniečiai jas veža, bet nepamenu firmos pavadinimo - sakiau kreipsiuos dėl atsarginių dalių...
Atsakyti
O tai Bomane ne tokios programos, kad maišo, kildina ir kepa ir visa tai užtrunka tarkim 3.20min.?

įdomu jei nustatai tokią pilnos komplektacijos programą ir eigoj matai, akd mažai pakilo ar nebus duonkepės gadinimas jei išjungti programą, pakildint natūraliai ir po to tik kepimo įjunkti?
Mano duonkepė ne Boman, bet man atrodo tokios programos kur tik maišytų ir kildintų nėra. Yra tik su kepimais kartu. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Mrs. R @ 2010 11 28, 23:07)
Man rodos, pas Bomana Kepimo programa paskutinė - 12 (bus 1val)

12 a raso, kad apskrudinimo programa g.gif tai tas pats kas kepimo?
Papildyta:
QUOTE(Sense @ 2010 11 28, 23:10)
O tai Bomane ne tokios programos, kad maišo, kildina ir kepa ir visa tai užtrunka tarkim 3.20min.?

yra yra, ten net 12 programu is viso...tik spek rinktis blush2.gif smile.gif
Atsakyti
Gal turit po ranka paprastos juodos duonos recepta su saulegrazomis, bet kad butu su raugu ir kaip nors kitaip tamsinta, o ne kakava ar pan....
Atsakyti
QUOTE(Medag @ 2010 11 28, 21:19)
12 a raso, kad apskrudinimo programa g.gif tai tas pats kas kepimo?
Papildyta:

yra yra, ten net 12 programu is viso...tik spek rinktis blush2.gif  smile.gif

taip, kepimas

QUOTE(TomaKa @ 2010 11 28, 21:31)
Gal turit po ranka paprastos juodos duonos recepta su saulegrazomis, bet kad butu su raugu ir kaip nors kitaip tamsinta, o ne kakava ar pan....

paimkit bet kokios mėgstamos juodos duonos receptą, pridėkit saulėgrąžas ir viskas. O tamsinkit su salyklų mirksiukas.gif
Atsakyti
Truputį įpylus kavos, duona taip pat įgauną tamsią spalva, kad skonis pasikeistų nepastebėjau, nes nedaug jos reik.Dariau tokią kavą kaip, akd geriu, tik vandens nedaug ax.gif
Atsakyti
Kad malsenos ruginiai tamsesnę negu ustukių ruginiai spalvą suteikia. Bandžiau su stipria juoda arbata.
Visgi manau, kad su kava geriau.
Atsakyti