Įkraunama...
Įkraunama...

Kepam pačios skanią duonelę

QUOTE(laselis @ 2010 12 14, 13:23)
Temos paivairinimui, "Palangos duona" pagal Terra2

user posted image

Nesuprantu, nu paaiškinkit, kaip iškepti tokią gražią nesutrūkusią duonelę formoje unsure.gif Vidus tai ir mano toks buvo ax.gif
O gal čia forma kokia ypatinga g.gif

Ir dar klausimukas - kepiau visiškai ruginę duoną pagal rusišką receptą. Ten užmaišius, parą reikia laikyti šaldytuve, o paskui pakildinti ir kepti. Šiaip skani ji man, bet norėtųsi ne tokios rūgščios. Gal tada užtektų tik pernakt palaikyti šaldytuve, nes kiek rašote, kuo ilgiau stovi užmaišyta, tuo rūgštesnė g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo laukinukė: 14 gruodžio 2010 - 17:15
QUOTE(laukinukė @ 2010 12 14, 17:14)
Nesuprantu, nu paaiškinkit, kaip iškepti tokią gražią nesutrūkusią duonelę formoje unsure.gif Vidus tai ir mano toks buvo ax.gif
O gal čia forma kokia ypatinga g.gif

Ir dar klausimukas - kepiau visiškai ruginę duoną pagal rusišką receptą. Ten užmaišius, parą reikia laikyti šaldytuve, o paskui pakildinti ir kepti. Šiaip skani ji man, bet norėtųsi ne tokios rūgščios. Gal tada užtektų tik pernakt palaikyti šaldytuve, nes kiek rašote, kuo ilgiau stovi užmaišyta, tuo rūgštesnė g.gif

Pabandykit pradzioje kepti ne tokioje karstoje temperaturoje ir dar galite pabandyti kepti silikonineje formoje wink.gif Sekmes 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(laukinukė @ 2010 12 14, 17:14)
Nesuprantu, nu paaiškinkit, kaip iškepti tokią gražią nesutrūkusią duonelę formoje unsure.gif Vidus tai ir mano toks buvo ax.gif
O gal čia forma kokia ypatinga g.gif

Ir dar klausimukas - kepiau visiškai ruginę duoną pagal rusišką receptą. Ten užmaišius, parą reikia laikyti šaldytuve, o paskui pakildinti ir kepti. Šiaip skani ji man, bet norėtųsi ne tokios rūgščios. Gal tada užtektų tik pernakt palaikyti šaldytuve, nes kiek rašote, kuo ilgiau stovi užmaišyta, tuo rūgštesnė g.gif



Siaip tai pirma karta kepiau orkaiteje biggrin.gif , paprastai kepu duonkepeje. Forma uz 7lt is RIMI. Pas mane sena dujine orkaite, tai tiksliai apie temperaturas nepapasakosiu. Uzstaciau ant 10 padalos (240 C ???), kepiau 10 min, po to sumazinau iki 6 padalos (180 C ???). Is karto apacioj padejau inda su verdanciu vandeniu. O daugiau dariau viska pagal Terra2 recepta. Kildinau apie 2,5 val ant radiatoriaus.

O apie rugine duona, tai negaliu pakomentuoti, niekad tiek ilgai uzmaisius nelaikau, uzmaisau, pakildinu ir kepu. Gaunasi tokia su rugstele lengva, bet niekas dar nesiskunde, kad per rugsti. Pabandytu pasiskusti bash.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
4u.gif

Sakykite,nuo ko gali būti kieta duonos pluta? Arba net stora ir kieta? 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Manija69 @ 2010 12 14, 19:59)
4u.gif

Sakykite,nuo ko gali būti kieta duonos pluta? Arba net stora ir kieta?  4u.gif  4u.gif  4u.gif


stora ir kieta jei per ilgai kepat ar per karštai
šiaip iškeptą reik arba į šlapią rankšluostį vyniot arba apipurkšt vandeniu ir į rankšluostį suvyniot, kol atšąls
Atsakyti
QUOTE(Totore @ 2010 12 14, 18:19)
Pabandykit pradzioje kepti ne tokioje karstoje temperaturoje ir dar galite pabandyti kepti silikonineje formoje wink.gif Sekmes  4u.gif


o man kaip tik silikoninej formoj nesvietiskai suplysta doh.gif nezinau gal cia sutapimas, bet stiklinam inde su kepimo popieriumi geriau unsure.gif

QUOTE(Manija69 @ 2010 12 14, 19:59)
4u.gif

Sakykite,nuo ko gali būti kieta duonos pluta? Arba net stora ir kieta?  4u.gif  4u.gif  4u.gif

reikai deti ant orkaites dugno inda su vandeniu ir iskepusia duona karsta uzkloti slapiu ranksluosteliu ir palaikyti ilgeliau, kol atves.
Atsakyti
QUOTE(Totore @ 2010 12 14, 18:19)
Pabandykit pradzioje kepti ne tokioje karstoje temperaturoje ir dar galite pabandyti kepti silikonineje formoje wink.gif Sekmes  4u.gif

Gal tikrai mažesnėje temperatūroje pradžioje kepti, nes kai įdedu į 250 laipsnių, kaip beveik visur receptuose rašo, tai tiesiog akyse ji pradeda pūstis pūstis ir sprogsta doh.gif

O aš atradau sau skaniausius receptuką - berods Terra2 firminė plikyta duona (jei neklystu, nes tiek visko atsispausdinau), batoniukai 3 kapeikos thumbup.gif ir ruginę duonelę reiks kiek patobulinti. Dabar reikia išbandyti tosterinę duonytę ir bus ramu - nebereiks pirkti rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2010 12 14, 20:19)
stora ir kieta jei per ilgai kepat ar per karštai
šiaip iškeptą reik arba į šlapią rankšluostį vyniot arba apipurkšt vandeniu ir į rankšluostį suvyniot, kol atšąls



Hmm,kepiau pagal receptą, 200 laipsnių orkaitėj ir 1 val 15 min. g.gif O iškepus uždengiau drėgnu rankšluostuku,paskui sausu ant viršaus.
Kas keisčiausia,kad pagal vieną receptą ( su extra miltais ) gavosi kieta pluta,beje,anytai taip pat,o pagal kitą receptą ( kepiau tokiam pačiam karštyje ir tiek pat laiko ) su ruginiais miltais,pluta gavosi kuo puikiausia. Todėl labai keista kas galėjo įtakoti. 4u.gif


QUOTE(Margareta @ 2010 12 14, 20:20)

reikai deti ant orkaites dugno inda su vandeniu ir iskepusia duona karsta uzkloti slapiu ranksluosteliu ir palaikyti ilgeliau, kol atves.



Vandens nedėjau,nors galvojau,kad gal būtų neblogai. 4u.gif
Keista,kad su skirtingais miltais,skirtinga pluta gavosi.
Atsakyti
QUOTE(Manija69 @ 2010 12 15, 11:24)
Kas keisčiausia,kad pagal vieną receptą ( su extra miltais ) gavosi kieta pluta,beje,anytai taip pat,o pagal kitą receptą ( kepiau tokiam pačiam karštyje ir tiek pat laiko ) su ruginiais miltais,pluta gavosi kuo puikiausia. Todėl labai keista kas galėjo įtakoti.  4u.gif
Keista,kad su skirtingais miltais,skirtinga pluta gavosi.

Tai va, ir pati pastebėjot, kad su ruginiais miltais pluta gavosi tokia, kokios ir tikėjotės. Extra miltai nėra skirti duonai kepti. Tai konditerijos gaminių miltai.
Atsakyti
sveikos, Jūsų visų pagalbos bei patarimų dėka jau keletas mėnesių visiškai nebeperku duonos - mėgaujamės sava (net antra duonkepė neatlaikė darbo krūvio blink.gif ). Tad visoms 4u.gif
Dabar vėl reikia pagalbos. Vaikai prašo pusryčiams baltų bandelių (valgytų su sviestuku ir trupučiu džemo thumbup.gif ). Kuris galėtų tikti receptas, kad bandelės vidus būtų minkštas, o išorė traški. Gal prancūziško batono?
Atsakyti
QUOTE(Manija69 @ 2010 12 15, 10:24)
Hmm,kepiau pagal receptą, 200 laipsnių orkaitėj ir 1 val 15 min.  g.gif O iškepus uždengiau drėgnu rankšluostuku,paskui sausu ant viršaus.
Kas keisčiausia,kad pagal vieną receptą ( su extra miltais ) gavosi kieta pluta,beje,anytai taip pat,o pagal kitą receptą ( kepiau tokiam pačiam karštyje ir tiek pat laiko ) su ruginiais miltais,pluta gavosi kuo puikiausia. Todėl labai keista kas galėjo įtakoti.  4u.gif
Vandens nedėjau,nors galvojau,kad gal būtų neblogai.  4u.gif
Keista,kad su skirtingais miltais,skirtinga pluta gavosi.


pagal mane tai per ilgai kepat ta duona su eksta miltais apdziuvo, apkepe pae daug g.gif

as kiek kepiau duona orkaitej tai rugine iskepa 50-60 min o balta kepu tik ciabata orkaitej ( kitas duokpeje) tai ji is vis per 30-40 min iskepa ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Manija69 @ 2010 12 15, 10:24)
Keista,kad su skirtingais miltais,skirtinga pluta gavosi.

nes ne visi miltai tinka duonai

QUOTE(JusRuMa @ 2010 12 15, 11:39)
sveikos, Jūsų visų pagalbos bei patarimų dėka jau keletas mėnesių visiškai nebeperku duonos - mėgaujamės sava (net antra duonkepė neatlaikė darbo krūvio blink.gif ). Tad visoms 4u.gif
Dabar vėl reikia pagalbos. Vaikai prašo pusryčiams baltų bandelių (valgytų su sviestuku ir trupučiu džemo thumbup.gif ). Kuris galėtų tikti receptas, kad bandelės vidus būtų minkštas, o išorė traški. Gal prancūziško batono?

prancūziškas, traškus batonas
Atsakyti