Įkraunama...
Įkraunama...

Kepam pačios skanią duonelę

QUOTE(Margareta @ 2010 12 13, 17:09)
visai nekvailas klausimas. prikepa duona ypac jei riebalais patepta..tada geriau miltais barstyti arba itiesti kepimo popieriu  thumbup.gif as taip ir darau...



Ačiū labai, reiks pabandyti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2010 12 13, 11:24)
o ar pakilo prieš kepant?
Ir šiaip smulkiau aprašykit kaip vyko procesas.
Tik kept 3 val tai tikrai nereikia, jei jau neiškepa per valandą pusantros, tai neiškeps ir per tris.


Duonelę užmaišiau iš 1 kg miltų ir 1 litro vandens ir skysto raugo.
Kildinau per naktį ant radijatoriaus - tešla pakilo, bet jo buvo skystoka, bet galvojau tokia ir turi būti g.gif
Ryte įdėjau į orkaitę kepti, bet ji 'nekepė'.
Sakote, gali būti per daug skysčių arba nepakilo? o kiek turėtų pakilti - dvigubai?
Atsakyti
QUOTE(ersketroze @ 2010 12 13, 21:02)
Duonelę užmaišiau iš 1 kg miltų ir 1 litro vandens ir skysto raugo.
Kildinau per naktį ant radijatoriaus - tešla pakilo, bet jo buvo skystoka, bet galvojau tokia ir turi būti  g.gif
Ryte įdėjau į orkaitę kepti, bet ji 'nekepė'.
Sakote, gali būti per daug skysčių arba nepakilo? o kiek turėtų pakilti - dvigubai?

per daug vandens šitame recepte g.gif
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2010 12 13, 22:05)
per daug vandens šitame recepte  g.gif


Vat kaip rolleyes.gif
Kaip manot kiek vandens reikėtų? Receptą davė draugė - jai viskas pavykdavo, bet dabar supratau klaidą - ji dėdavo daug priedų visokių (selenų, avižinių dribsnių) - tas turbūt ir padarydavo duonelę tirštesnę doh.gif
Kai dariau nesusivokiau, ačiū labai bandysiu dar kartą
Atsakyti
QUOTE(Margareta @ 2010 12 13, 16:22)
kaip suprantu kepet su mielem tai visiskai normalu jei per 3 val lipo per krastus. o lipo prie ranku uztai kad tesla pilkyta, ji buna tokia lipnesne...

Ne, ne su mielėm - su raugu. Viskas būtų gerai ir skanu, bet plyšta ji man žiauriai g.gif
Atsakyti
QUOTE(Natha @ 2010 12 13, 17:11)
Na žinokit man raugas nesigavo.. Nežinau, ką aš jam blogai padariau, bet atsiskyrė toks kaip vandens sluoksnis, o kvapas kaip naminukės  lotuliukas.gif  darysiu dar kartą, bet nežinau, ką ne taip dariau. Pirmą dieną tai labai gražus buvo. Gal aš jį per šiltai laikau, nes pas mus virš krosnies toks kaip ir gartraukis yra, aš ant jo laikiau, ten kokie 22 - 24 laipsniai.

Pridek miltu ir ismaisyk - pamatysi, kaip atsigaus 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rsc: 13 gruodžio 2010 - 21:26
QUOTE(laukinukė @ 2010 12 13, 21:19)
Ne, ne su mielėm - su raugu. Viskas būtų gerai ir skanu, bet plyšta ji man žiauriai g.gif


ai su raugu..tai turbut namie labai silta smile.gif man ir plysta su raugu duona ir nepadeda nei ipjovos nei ispaudimai..bandziau kaip kazkas patare kisti i karsta orkaite ne i salta tai gal kazkiek geriau...
Atsakyti
QUOTE(ersketroze @ 2010 12 13, 21:09)
Vat kaip  rolleyes.gif
Kaip manot kiek vandens reikėtų? Receptą davė draugė - jai viskas pavykdavo, bet dabar supratau klaidą - ji dėdavo daug priedų visokių (selenų, avižinių dribsnių) - tas turbūt ir padarydavo duonelę tirštesnę  doh.gif
Kai dariau nesusivokiau, ačiū labai bandysiu dar kartą


vat ir norėjau klaust, ar tam recepte kartais nebuvo krūvos priedų biggrin.gif
jūs prisitaikykit pagal savo produktus receptą, tiek daug pirmam psl jų yra.
Atsakyti
QUOTE(ersketroze @ 2010 12 13, 22:09)
Vat kaip  rolleyes.gif
Kaip manot kiek vandens reikėtų? Receptą davė draugė - jai viskas pavykdavo, bet dabar supratau klaidą - ji dėdavo daug priedų visokių (selenų, avižinių dribsnių) - tas turbūt ir padarydavo duonelę tirštesnę  doh.gif
Kai dariau nesusivokiau, ačiū labai bandysiu dar kartą

Oho, juk priedų į tą sveikuolių duoną reikia tikrai nemažai dėti, čia ne kelis šaukštus įberti.
Atsakyti
Ačiū merginos, bandysiu dar kartą drinks_cheers.gif
Atsakyti
Temos paivairinimui, "Palangos duona" pagal Terra2

user posted image
Atsakyti
QUOTE(ersketroze @ 2010 12 13, 23:59)
Ačiū merginos, bandysiu dar kartą  drinks_cheers.gif

As pilu vandens tik 800 ml. Be to bandziau daryti su ekstra miltais duona buvo valgoma ir neblogo skonio, bet slapoka. Kiek isbandziau labiausiai tinka Malsenos miltai (zalias pokas) ir Rimi miltai
Atsakyti