Įkraunama...
Įkraunama...

Kepam pačios skanią duonelę

Labas rytas

Kepiau duoonelę orkaitėje su skystu raugu ir ji man neiškepė. Niekaip nesuprantu ką ne taip dariau. Kepiau apie 200-220 temp. apie 3 val. viršus pasidarė akmeninė puta, o viduje vistiek košė neiškepus.

Gal kas turi patirties ir žino, dėl ko taip galėjo nutikti?
Atsakyti
QUOTE(ersketroze @ 2010 12 13, 08:24)
Labas rytas

Kepiau duoonelę orkaitėje su skystu raugu ir ji man neiškepė. Niekaip nesuprantu ką ne taip dariau. Kepiau apie 200-220 temp. apie 3 val. viršus pasidarė akmeninė puta, o viduje vistiek košė neiškepus.

ar nebus taip kad per skysta buvo? g.gif
Atsakyti
QUOTE(ersketroze @ 2010 12 13, 08:24)
Labas rytas

o ar pakilo prieš kepant?
Ir šiaip smulkiau aprašykit kaip vyko procesas.
Tik kept 3 val tai tikrai nereikia, jei jau neiškepa per valandą pusantros, tai neiškeps ir per tris.
Atsakyti
Gal kartais užklys kuri nors senbuvė.
Pagal receptą plikytą kvietinę duoną reikėtų kildinti 6-8 val. O jei ji man po 3 val. jau grasinasi per kraštus lipti, vis tiek laikyti ilgiau g.gif

Nežinau, kaip gausis išvis, nes tešla visai kitokia, nei pirmukart, kad ir kiek minkiau, vis tiek lipo prie rankų, nei aliejus, nei miltai nepadėjo unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(laukinukė @ 2010 12 13, 12:02)
Pagal receptą plikytą kvietinę duoną reikėtų kildinti 6-8 val. O jei ji man po 3 val. jau grasinasi per kraštus lipti, vis tiek laikyti ilgiau g.gif

Nežinau, kaip gausis išvis, nes tešla visai kitokia, nei pirmukart, kad ir kiek minkiau, vis tiek lipo prie rankų, nei aliejus, nei miltai nepadėjo unsure.gif

svarbu kad iškilo, per 2-3val. ar per 6-8val. nėra skirtumo, tiesiog ko šalčiau tuo ilgiau kila, arba dar gali nuo raugo brandumo priklausyt
Atsakyti
QUOTE(laukinukė @ 2010 12 13, 12:02)

kaip suprantu kepet su mielem tai visiskai normalu jei per 3 val lipo per krastus. o lipo prie ranku uztai kad tesla pilkyta, ji buna tokia lipnesne...
Atsakyti
Net nepatogu trukdyti su savo klausimu, nes čia kepėjėlės rimtos susirinke, o aš tai tik šiaip...mažu paaiškins man nesusipratėlei...

O reikalas toks:
paskaitinėjau čia tai šen tai ten..ir man parūpo pabandyti duoną kepti. Kadangi nesu labai įgudusi kepėja -virėja tai pasirinkau lengviausia variantą. Nusipirkau mišinį duonai kepti, kur tik vandens įpilti sumaišyti ir kepti... Viską dariau pagal instrukciją, gavosi lyg ir neblogai tik... parašyta buvo kad dėti į skardą pateptą riebalais. Tai patepiau aliejumi ir kepiau orkaitėje su ventiliatoriumi. Iškepė normaliai, tik duonos apačia tai nevalgoma, padegė kažkaip man "padas". Tai ar kepiau negerai, ar ta skardą kepimui kažkaip kitaip paruošti reikejo? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Asta @ 2010 12 13, 17:03)
duonos apačia tai nevalgoma, padegė kažkaip man "padas". Tai ar kepiau negerai, ar ta skardą kepimui kažkaip kitaip paruošti reikejo?  blush2.gif

visai nekvailas klausimas. prikepa duona ypac jei riebalais patepta..tada geriau miltais barstyti arba itiesti kepimo popieriu thumbup.gif as taip ir darau...
Atsakyti
Na žinokit man raugas nesigavo.. Nežinau, ką aš jam blogai padariau, bet atsiskyrė toks kaip vandens sluoksnis, o kvapas kaip naminukės lotuliukas.gif darysiu dar kartą, bet nežinau, ką ne taip dariau. Pirmą dieną tai labai gražus buvo. Gal aš jį per šiltai laikau, nes pas mus virš krosnies toks kaip ir gartraukis yra, aš ant jo laikiau, ten kokie 22 - 24 laipsniai.
Atsakyti
QUOTE(Natha @ 2010 12 13, 17:11)
Na žinokit man raugas nesigavo.. Nežinau, ką aš jam blogai padariau, bet atsiskyrė toks kaip vandens sluoksnis, o kvapas kaip naminukės  lotuliukas.gif  darysiu dar kartą, bet nežinau, ką ne taip dariau. Pirmą dieną tai labai gražus buvo. Gal aš jį per šiltai laikau, nes pas mus virš krosnies toks kaip ir gartraukis yra, aš ant jo laikiau, ten kokie 22 - 24 laipsniai.

Blogas raugas - SUPELIJĘS raugas!!! Iš jūsų nupasokojimo manyčiau, kad išmetėte gerą raugą wink.gif
Atsakyti
QUOTE(LinaGustė @ 2010 12 13, 17:52)
Blogas raugas - SUPELIJĘS raugas!!! Iš jūsų nupasokojimo manyčiau, kad išmetėte gerą raugą wink.gif

Dar neišmečiau, aš labai skūpa lotuliukas.gif tik pastačiau vėsiau. Na ryt pabandysiu daryt iš tokio, MB sakė jį labai domina kaip iš tokio alkoholiu trenkiančio daikto gali duona gautis biggrin.gif
Atsakyti
Mano raugas niekad nekvepėjo duona.... Visada trenkia .... Ale duona kepa normaliai....
Atsakyti