Labas rytas
Kepiau duoonelę orkaitėje su skystu raugu ir ji man neiškepė. Niekaip nesuprantu ką ne taip dariau. Kepiau apie 200-220 temp. apie 3 val. viršus pasidarė akmeninė puta, o viduje vistiek košė neiškepus.
Gal kas turi patirties ir žino, dėl ko taip galėjo nutikti?
QUOTE(ersketroze @ 2010 12 13, 08:24)
Labas rytas
Kepiau duoonelę orkaitėje su skystu raugu ir ji man neiškepė. Niekaip nesuprantu ką ne taip dariau. Kepiau apie 200-220 temp. apie 3 val. viršus pasidarė akmeninė puta, o viduje vistiek košė neiškepus.
Gal kas turi patirties ir žino, dėl ko taip galėjo nutikti?
Kepiau duoonelę orkaitėje su skystu raugu ir ji man neiškepė. Niekaip nesuprantu ką ne taip dariau. Kepiau apie 200-220 temp. apie 3 val. viršus pasidarė akmeninė puta, o viduje vistiek košė neiškepus.
Gal kas turi patirties ir žino, dėl ko taip galėjo nutikti?
ar nebus taip kad per skysta buvo?
QUOTE(ersketroze @ 2010 12 13, 08:24)
Labas rytas
Kepiau duoonelę orkaitėje su skystu raugu ir ji man neiškepė. Niekaip nesuprantu ką ne taip dariau. Kepiau apie 200-220 temp. apie 3 val. viršus pasidarė akmeninė puta, o viduje vistiek košė neiškepus.
Gal kas turi patirties ir žino, dėl ko taip galėjo nutikti?
Kepiau duoonelę orkaitėje su skystu raugu ir ji man neiškepė. Niekaip nesuprantu ką ne taip dariau. Kepiau apie 200-220 temp. apie 3 val. viršus pasidarė akmeninė puta, o viduje vistiek košė neiškepus.
Gal kas turi patirties ir žino, dėl ko taip galėjo nutikti?
o ar pakilo prieš kepant?
Ir šiaip smulkiau aprašykit kaip vyko procesas.
Tik kept 3 val tai tikrai nereikia, jei jau neiškepa per valandą pusantros, tai neiškeps ir per tris.
Gal kartais užklys kuri nors senbuvė.
Pagal receptą plikytą kvietinę duoną reikėtų kildinti 6-8 val. O jei ji man po 3 val. jau grasinasi per kraštus lipti, vis tiek laikyti ilgiau
Nežinau, kaip gausis išvis, nes tešla visai kitokia, nei pirmukart, kad ir kiek minkiau, vis tiek lipo prie rankų, nei aliejus, nei miltai nepadėjo
Pagal receptą plikytą kvietinę duoną reikėtų kildinti 6-8 val. O jei ji man po 3 val. jau grasinasi per kraštus lipti, vis tiek laikyti ilgiau
Nežinau, kaip gausis išvis, nes tešla visai kitokia, nei pirmukart, kad ir kiek minkiau, vis tiek lipo prie rankų, nei aliejus, nei miltai nepadėjo
QUOTE(laukinukė @ 2010 12 13, 12:02)
Gal kartais užklys kuri nors senbuvė.
Pagal receptą plikytą kvietinę duoną reikėtų kildinti 6-8 val. O jei ji man po 3 val. jau grasinasi per kraštus lipti, vis tiek laikyti ilgiau
Nežinau, kaip gausis išvis, nes tešla visai kitokia, nei pirmukart, kad ir kiek minkiau, vis tiek lipo prie rankų, nei aliejus, nei miltai nepadėjo
Pagal receptą plikytą kvietinę duoną reikėtų kildinti 6-8 val. O jei ji man po 3 val. jau grasinasi per kraštus lipti, vis tiek laikyti ilgiau
Nežinau, kaip gausis išvis, nes tešla visai kitokia, nei pirmukart, kad ir kiek minkiau, vis tiek lipo prie rankų, nei aliejus, nei miltai nepadėjo
svarbu kad iškilo, per 2-3val. ar per 6-8val. nėra skirtumo, tiesiog ko šalčiau tuo ilgiau kila, arba dar gali nuo raugo brandumo priklausyt
QUOTE(laukinukė @ 2010 12 13, 12:02)
Gal kartais užklys kuri nors senbuvė.
Pagal receptą plikytą kvietinę duoną reikėtų kildinti 6-8 val. O jei ji man po 3 val. jau grasinasi per kraštus lipti, vis tiek laikyti ilgiau
Nežinau, kaip gausis išvis, nes tešla visai kitokia, nei pirmukart, kad ir kiek minkiau, vis tiek lipo prie rankų, nei aliejus, nei miltai nepadėjo
Pagal receptą plikytą kvietinę duoną reikėtų kildinti 6-8 val. O jei ji man po 3 val. jau grasinasi per kraštus lipti, vis tiek laikyti ilgiau
Nežinau, kaip gausis išvis, nes tešla visai kitokia, nei pirmukart, kad ir kiek minkiau, vis tiek lipo prie rankų, nei aliejus, nei miltai nepadėjo
kaip suprantu kepet su mielem tai visiskai normalu jei per 3 val lipo per krastus. o lipo prie ranku uztai kad tesla pilkyta, ji buna tokia lipnesne...
Net nepatogu trukdyti su savo klausimu, nes čia kepėjėlės rimtos susirinke, o aš tai tik šiaip...mažu paaiškins man nesusipratėlei...
O reikalas toks:
paskaitinėjau čia tai šen tai ten..ir man parūpo pabandyti duoną kepti. Kadangi nesu labai įgudusi kepėja -virėja tai pasirinkau lengviausia variantą. Nusipirkau mišinį duonai kepti, kur tik vandens įpilti sumaišyti ir kepti... Viską dariau pagal instrukciją, gavosi lyg ir neblogai tik... parašyta buvo kad dėti į skardą pateptą riebalais. Tai patepiau aliejumi ir kepiau orkaitėje su ventiliatoriumi. Iškepė normaliai, tik duonos apačia tai nevalgoma, padegė kažkaip man "padas". Tai ar kepiau negerai, ar ta skardą kepimui kažkaip kitaip paruošti reikejo?
O reikalas toks:
paskaitinėjau čia tai šen tai ten..ir man parūpo pabandyti duoną kepti. Kadangi nesu labai įgudusi kepėja -virėja tai pasirinkau lengviausia variantą. Nusipirkau mišinį duonai kepti, kur tik vandens įpilti sumaišyti ir kepti... Viską dariau pagal instrukciją, gavosi lyg ir neblogai tik... parašyta buvo kad dėti į skardą pateptą riebalais. Tai patepiau aliejumi ir kepiau orkaitėje su ventiliatoriumi. Iškepė normaliai, tik duonos apačia tai nevalgoma, padegė kažkaip man "padas". Tai ar kepiau negerai, ar ta skardą kepimui kažkaip kitaip paruošti reikejo?
QUOTE(Asta @ 2010 12 13, 17:03)
duonos apačia tai nevalgoma, padegė kažkaip man "padas". Tai ar kepiau negerai, ar ta skardą kepimui kažkaip kitaip paruošti reikejo?
visai nekvailas klausimas. prikepa duona ypac jei riebalais patepta..tada geriau miltais barstyti arba itiesti kepimo popieriu as taip ir darau...
Na žinokit man raugas nesigavo.. Nežinau, ką aš jam blogai padariau, bet atsiskyrė toks kaip vandens sluoksnis, o kvapas kaip naminukės darysiu dar kartą, bet nežinau, ką ne taip dariau. Pirmą dieną tai labai gražus buvo. Gal aš jį per šiltai laikau, nes pas mus virš krosnies toks kaip ir gartraukis yra, aš ant jo laikiau, ten kokie 22 - 24 laipsniai.
QUOTE(Natha @ 2010 12 13, 17:11)
Na žinokit man raugas nesigavo.. Nežinau, ką aš jam blogai padariau, bet atsiskyrė toks kaip vandens sluoksnis, o kvapas kaip naminukės darysiu dar kartą, bet nežinau, ką ne taip dariau. Pirmą dieną tai labai gražus buvo. Gal aš jį per šiltai laikau, nes pas mus virš krosnies toks kaip ir gartraukis yra, aš ant jo laikiau, ten kokie 22 - 24 laipsniai.
Blogas raugas - SUPELIJĘS raugas!!! Iš jūsų nupasokojimo manyčiau, kad išmetėte gerą raugą
QUOTE(LinaGustė @ 2010 12 13, 17:52)
Blogas raugas - SUPELIJĘS raugas!!! Iš jūsų nupasokojimo manyčiau, kad išmetėte gerą raugą
Dar neišmečiau, aš labai skūpa tik pastačiau vėsiau. Na ryt pabandysiu daryt iš tokio, MB sakė jį labai domina kaip iš tokio alkoholiu trenkiančio daikto gali duona gautis
Mano raugas niekad nekvepėjo duona.... Visada trenkia .... Ale duona kepa normaliai....