Įkraunama...
Įkraunama...

Kepam pačios skanią duonelę

QUOTE(dita0506 @ 2010 12 09, 23:46)
sveikos kepejėlės,esu naujokė.Pasidariau ruginio raugo dabar sėdžiu prie kompiuterio dvi val. ir ieškojau paprasto receptuko duonai su raugu.Nieko nerandu visur su mielėmis.Gal patartumėte kokį paprastą pirmam kartui receptuką.Kepsiu su duonkepe.

bet kokį mėgstama receptą imkit ir vietoj mielių dėkit raugą, atitinkamai sumažinus miltų/vandens kiekį, bet galima ir nemažint, tik kiek daugiau įdėt cukraus/druskos mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2010 12 10, 01:54)
bet kokį mėgstama receptą imkit ir vietoj mielių dėkit raugą, atitinkamai sumažinus miltų/vandens kiekį, bet galima ir nemažint, tik kiek daugiau įdėt cukraus/druskos  mirksiukas.gif

kokiu santykiu raugas keiciamas i mieles? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Medag @ 2010 12 10, 00:34)
kokiu santykiu raugas keiciamas i mieles? smile.gif


taigi rašė Nataliuncikas, kad reik pamažint miltų ir vandens kiekį (tiek kiek sunaudojot raugui) ir nedėt mielių.
Arba nieko nemažnat, bet tada reik kiek daugiau cukraus druskos ir sakyčiau miltų, nes raugas vis tiek būna skystesnis
Atsakyti
QUOTE(TomaKa @ 2010 12 09, 21:30)
O as dar kazkur skaiciau, kad kai per mazai isminkai tada gali suskilineti pluta mirksiukas.gif
Tik nerandu kur skaiciau, bet reiktu isbandyti biggrin.gif

Tai va, kiek recepte rašė, tiek minkiau - 15 min.
O aš irgi kažkur beklaidžiodama radau, parašyta, kad mama, dirbusi kepykloje patarė tešlos neperminkyti per daug - tik tiek, kad nekibtų prie rankų, nes perminkius vėl pradeda kibt ir tada nebe tokia skani.
Žodžiu, teks bandyti visaip. Nors kai ne parodai darau, tai manęs nenervina tie plyšimai. Svarbu skani, bet va anytai tai nenuveši tokios - užgrauš "pamokymais", nors bendro suopračio apie tai neturi doh.gif
Atsakyti
QUOTE(laukinukė @ 2010 12 10, 08:50)
Svarbu skani, bet va anytai tai nenuveši tokios - užgrauš "pamokymais", nors bendro suopračio apie tai neturi doh.gif

thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Medag @ 2010 11 27, 23:52)
na nepatingesiu parasyti savo receptelio ir eigos mirksiukas.gif gal aiskiau bus:

1kg miltu(400g-rupiu kvietiniu, 400g-auks rusies, 200g-ruginiu miltu);
po 100g aviz dribsniu, kvieciu selenu, cukraus (galima iki 170g), saulegrazu seklu, semenu, linu(nemaltu ) semenu;
2 arb s-druskos;
50g sezamo seklu;sauja kmynu;
puse 0,5 l raugo (galima ir daugiau ) smile.gif
1litras silto vandens (is krano)




Kepiau duona pagal si recepta,ir pirmakart kepant su raugu duona gavosi nuostabi.Ir iskilo graziai(laikiau per nakt) ir iskepe graziai(kepiau ne duonkepei o orkaitei) tik is molinio indo buvo sunku iskrapstyt.Recepturos tiksliai nesilaikiau,nes svarstykles be elementu stovi kuris laikas,ir kepiau ne is visos normos,nes ir is puses gavosi nemazas kepalas.O jau soti kokia thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2010 12 10, 00:54)
bet kokį mėgstama receptą imkit ir vietoj mielių dėkit raugą, atitinkamai sumažinus miltų/vandens kiekį, bet galima ir nemažint, tik kiek daugiau įdėt cukraus/druskos  mirksiukas.gif

ačiū už atsakymą,tik bėda, kad dar nekepiau nei karto duonos su raugu,ar su mielėm(kepiau tik batoną). Todėl ir prašau patarimo,pasiskaičiuoti taip pat nemoku,nes dar to nedariau. Gal galite parašyti kaip pasiskaičiuoti ir patarti kokį receptuką pirmam kartui
Atsakyti
QUOTE(dita0506 @ 2010 12 10, 11:39)
ačiū už atsakymą,tik bėda, kad dar nekepiau nei karto duonos su raugu,ar su mielėm(kepiau tik batoną). Todėl ir prašau patarimo,pasiskaičiuoti taip pat nemoku,nes dar to nedariau. Gal galite parašyti kaip pasiskaičiuoti ir patarti kokį receptuką pirmam kartui

As kepu Nataliuncik surio duona (paprasyk Jos, gal duos recepteli, nes nurodoa nebeiveikia). Tai vietoj 1,5 saukstelio sodos as dedu 200-220 raugo (pradzioje dedavau maziau apie 150), miltu ten pagal recepta, jei gerai pamenu, 450-470 gramu, tai as dedu 470-480 - iskepa nuoooostabi duona wub.gif (tai gaunas, miltai vanduo pagal recepta beveik - (+10-20 gr.) + raugo miltai ir vanduo)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Musiukass: 10 gruodžio 2010 - 10:57
QUOTE(dita0506 @ 2010 12 10, 10:39)
ačiū už atsakymą,tik bėda, kad dar nekepiau nei karto duonos su raugu,ar su mielėm(kepiau tik batoną). Todėl ir prašau patarimo,pasiskaičiuoti taip pat nemoku,nes dar to nedariau. Gal galite parašyti kaip pasiskaičiuoti ir patarti kokį receptuką pirmam kartui


na va jums ir su raugu pora receptukų, pagal abu kepiau, puikiai gavosi


QUOTE(Terra2 @ 2010 04 15, 11:18)
Aš kepu tokią ruginę duoną su ruginiu raugu:
400gr ruginio raugo
200gr ruginių miltų
200gr kvietinių miltų(kuo prastesnės rūšies)
230ml vandens
1a.š druskos
2v.š kmynų
Viską sumaišyti ir minkyti tešlą. Galima minkyti duonkepėje, bet ši tešla labai greitai susimaišo ir rankomis. Jeigu tešla minkštoka, pridedu truputį kvietinų miltų, bet tešla turi būti minkšta ir lipni. Kuo minkštesnė tešla, tuo duona gardesnė. Suminkius, paliekame uždengtą tešlą pusvalandžiui. Paprastai ruginę duoną sunkiau suformuoti į kepaliuką, tai aš visada suminkiusi, atsieit suformuoju, apibarstau miltais ir dedu į formą, palikdama šiltai 2-3val. pakilti. Toliau ta pati procedūra: įkaitinta iki 240* orkaitė su indu vandeniui apačioje. Dedame duoną į skardą, į indą įpilame karšto vandens, uždarome orkaitę ir kepame apie 10-15min. Po to sumažiname temperatūrą iki 200* ir kepame apie 1val. Pasibaigus laikui, aš visada tikrinu ar duona iškepusi, pastuksendama į duonos apačią: jei garsas skardus - viskas ok. 


QUOTE(Terra2 @ 2010 02 08, 11:46)
"PALANGOS" duona:
Kadangi, aš kepiau iš karto du kepalus(apie 900 gr vienas kepaliukas}, tai man reikėjo:
400gr ruginio raugo
200gr ruginių miltų
600gr kvietinių miltų
1 v.š. druskos
2 v. š cukraus
2 v.š. kmynų
460gr vandens.
Kadangi tokio kiekio mano duonkepė nepajėgi išmaišyti, tai maišiau per du kartus, viską dalindama į dvi dalis. Duonkepėje reikia maišyti apie 15-20min. Išimame tešlą iš duonkepės, pastatome šiltai ir duodame tešlai pailsėti 20-30 min. Per tą laiką tešla turi tik pailsėti, o ne pakilti. Tada rankomis permaišome ir formuojame pailgus arba apvalius 2 kepaliukus. Pabarstome skardą miltais arba patiesiame popierių, sudedame suformuotus kepaliukus ir pastatome šiltai 3 valandoms. Tešla turi pakilti dvigubai. Jei patalpa vėsoka, gali prireikti ir 4 val. Orkaitę įkaitinu iki 220 laipsnių, apačioje pastatau skardą arba dubeni su karštu vandeniu. Tada suformuotuose kepaliukuose darau 3-4 įpjovas aštriu peiliu, apipurškiu vandeniu arba pabarstau miltais. Kepti 10 min. 220 - temperatūroje, po to sumažinti temperatūrą iki 180* ir dar kepti apie 40-50 min. Išimtą duoną uždengti dregnu rankšluoščiu ir atvėsinti ant grotelių. Superinė duona!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo keistuole: 10 gruodžio 2010 - 10:57
gal kas galite parekomenduoti kur kaune sauso raugo nusipirkti? rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(o-pa-pa @ 2010 12 10, 12:01)
Kepiau duona pagal si recepta,ir pirmakart kepant su raugu duona gavosi nuostabi.Ir iskilo graziai(laikiau per nakt) ir iskepe graziai(kepiau ne duonkepei o orkaitei) tik is molinio indo buvo sunku iskrapstyt.Recepturos tiksliai nesilaikiau,nes svarstykles be elementu stovi kuris laikas,ir kepiau ne is visos normos,nes ir is puses gavosi nemazas kepalas.O jau soti kokia thumbup.gif

smagu , kad patiko...orkaitej ji gaunasi super...o va duonkepe, jau kokius 4kartusismeciau beeksperimentuodama, nesigauna nors tu ka...orkaites ji duona... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Kristinutia @ 2010 12 10, 12:38)
gal kas galite parekomenduoti kur kaune sauso raugo nusipirkti?  rolleyes.gif

o kam jums to sauso raugo? ax.gif ir be jo duona skani buna mirksiukas.gif
Atsakyti