Įkraunama...
Įkraunama...

Kepam pačios skanią duonelę

QUOTE(nataliuncik @ 2010 12 09, 16:46)
dažniausia dėl to, kad blogai iškilo tešla ir pastatė kept

O ką reiškia blogai blush2.gif
Iškilo labai gražiai, tikrai padvigubėjo. Gal dar ilgiau reikėjo kildinti g.gif

Pirmąkart išvis buvo keistai - vieną kepaliuką kepiau formoj, kitą tik skardoj. Paprastas kepaliukas išėjo gražus, o formoj suplyšo. Bet formoj man būtų patogiau unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo laukinukė: 09 gruodžio 2010 - 17:05
[kokiu receptuku kepi? smile.gif pasidalink...
[/quote]
Mano duonutes receptas labai paprastas. Rasiau , kad raugas laikomas saldytuve. Produktai: 2 kg miltu(ruginiai, kvietiniai arba perpus ...)1 sauja kmynu (saulegrazu, ....)2 saukstai cukraus, 1 saukst. druskos.
Pradzioje imame i dubeni 4 saujas miltu, 1 sauksta druskos, 2 saukstus cukraus ir sauja kmynu. Uzviriname 1.7 litro vandens ir uzpilame. Maisome mediniu saukstu(galima ir miksteriu). Gerai ismaisius pastatome kad mase pravestu. Po to sudedame rauga ir ismaisome. Pastatome 2 paroms siltai. Po 2 paru dapilame 1 stikline(galima ir maziau) cukraus, ismaisome ir atsidedame raugo po 200 gr. - sau ir kita porcija draugei smile.gif Sudedame likusius miltus (tie kur liko iki 2 kg) ir isminkome. Paliekame 6 - 12 val kilti. Po to formuojame kepalelius (arba galima i viena blekute) ir kepame 200 laipsniu 1 val. Iskepus aptepame saldintu vandeniu ir apvyniojame maistine plevele uzdengiame ranksluosteliu(kad plutele suminkstetu). Kai atvesta...Skanaus smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo varsa: 09 gruodžio 2010 - 17:17
QUOTE(Natha @ 2010 12 09, 17:01)
Sveikos. Pirmą kartą pradėjau daryti raugą, po pirmos paros taip gražiai burbuliuoti pradėjo, šiandien ateinu, nebėra burbuliukų, o pati ta masė tokia sukritusi, nes matosi ant stiklo, kad buvo daug daugiau iškilę. Raugui jau šakės ir jį išmesti, ar dar maitinti šiandien?


maitinkit kasdien taip kaip priklauso 4u.gif
viskas gerai su j8su raugu
Atsakyti
QUOTE(laukinukė @ 2010 12 09, 17:03)
O ką reiškia blogai blush2.gif
Iškilo labai gražiai, tikrai padvigubėjo. Gal dar ilgiau reikėjo kildinti g.gif

Pirmąkart išvis buvo keistai - vieną kepaliuką kepiau formoj, kitą tik skardoj. Paprastas kepaliukas išėjo gražus, o formoj suplyšo. Bet formoj man būtų patogiau unsure.gif

na jei padvigubėjo, reiškia gerai, jei ilgiau kildintum, galėjo subliūkšt

kokia forma? pastebėjau kad skardinėj formoj labai suplyšta ir pluta l.kieta gaunasi
Atsakyti
As nepaminejau, kad mano raugo nereikia maitint thumbup.gif Pries minkant duona jo atsikabini ir viskas. rolleyes.gif Su stiklainiu padedi i saldytuva ir jis ten buna iki kito kepimo ramiai ax.gif Sako gali but dvi savaites. As kazkaip menesi laiko duonos nekepiau, tai galvoju jau viskas mano raugui schmoll.gif . Ir ka jus manote - suveike jis ir po menesio smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo varsa: 09 gruodžio 2010 - 17:51
[quote=varsa,2010 12 09, 19:15]
[kokiu receptuku kepi? smile.gif pasidalink...
[/quote]
Mano duonutes receptas labai paprastas. Rasiau , kad raugas laikomas saldytuve. Produktai: 2 kg miltu(ruginiai, kvietiniai arba perpus ...)1 sauja kmynu (saulegrazu, ....)2 saukstai cukraus, 1 saukst. druskos.
Pradzioje imame i dubeni 4 saujas miltu, 1 sauksta druskos, 2 saukstus cukraus ir sauja kmynu. Uzviriname 1.7 litro vandens ir uzpilame. Maisome mediniu saukstu(galima ir miksteriu). Gerai ismaisius pastatome kad mase pravestu. Po to sudedame rauga ir ismaisome. Pastatome 2 paroms siltai. Po 2 paru dapilame 1 stikline(galima ir maziau) cukraus, ismaisome ir atsidedame raugo po 200 gr. - sau ir kita porcija draugei smile.gif Sudedame likusius miltus (tie kur liko iki 2 kg) ir isminkome. Paliekame 6 - 12 val kilti. Po to formuojame kepalelius (arba galima i viena blekute) ir kepame 200 laipsniu 1 val. Iskepus aptepame saldintu vandeniu ir apvyniojame maistine plevele uzdengiame ranksluosteliu(kad plutele suminkstetu). Kai atvesta...Skanaus smile.gif
[/quote]
dekis 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(laukinukė @ 2010 12 09, 17:24)
Kodėl kepant formoje duonelė labai smarkiai plyšta išilgai, nors ir subadyta  blush2.gif

O as dar kazkur skaiciau, kad kai per mazai isminkai tada gali suskilineti pluta mirksiukas.gif
Tik nerandu kur skaiciau, bet reiktu isbandyti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(TomaKa @ 2010 12 09, 23:30)
O as dar kazkur skaiciau, kad kai per mazai isminkai tada gali suskilineti pluta mirksiukas.gif
Tik nerandu kur skaiciau, bet reiktu isbandyti biggrin.gif

Kiek pamenu vaikysteje, kai mama kepdavo duona, tai ji minkydavo tol, kol visiskai nekibdavo prie ranku doh.gif Na tai trukdavo ilgai (iki valandos doh.gif ) Ranku nedrekindavo, netepdavo jokiu aliejumi ar kt., o minkydavo, minkydavo...Kantrios tos musu mamos buvo smile.gif As tai tiek neminkau. O va dukra isvis tik su saukstu ismaiso gerai(na gal reiketu sakyt issuka, nes taip sunkiai ji ten su tuo saukstu dirba doh.gif ) ir jai labai gerai gaunasi. Ne karta nera supuolusi . Na plyste tai suplysta. O gal isties nedadirbame tesla? g.gif
Atsakyti
QUOTE(varsa @ 2010 12 09, 22:05)
Kiek pamenu vaikysteje, kai mama kepdavo duona, tai ji minkydavo tol, kol visiskai nekibdavo prie ranku doh.gif Na tai trukdavo ilgai (iki valandos doh.gif ) Ranku nedrekindavo, netepdavo jokiu aliejumi ar kt., o minkydavo, minkydavo...Kantrios tos musu mamos buvo smile.gif As tai tiek neminkau. O va dukra isvis tik su saukstu ismaiso gerai(na gal reiketu sakyt issuka, nes taip sunkiai ji ten su tuo saukstu dirba doh.gif ) ir jai labai gerai gaunasi. Ne karta nera supuolusi . Na plyste tai suplysta. O gal isties nedadirbame tesla? g.gif

kuo ilgiau jus minkysit tešlą, tuo daugiau ją prisotinsit deguonių, tuo puresne ji bus
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2010 12 09, 22:09)
kuo ilgiau jus minkysit tešlą, tuo daugiau ją prisotinsit deguonių, tuo puresne ji bus


o minkant su duonkepe tas galioja?
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2010 12 09, 23:01)
o minkant su duonkepe tas galioja?

pakanka to minkymo laiko, tik pyragams geriau užstatyt paildomai
Atsakyti
sveikos kepejėlės,esu naujokė.Pasidariau ruginio raugo dabar sėdžiu prie kompiuterio dvi val. ir ieškojau paprasto receptuko duonai su raugu.Nieko nerandu visur su mielėmis.Gal patartumėte kokį paprastą pirmam kartui receptuką.Kepsiu su duonkepe.
Atsakyti