O isvis kur dingo Nataliuncik'as?
Kazko ir tema liudna, ir tokia visai kitokia patapo
Sveikutės,
užminkiau šiandien plikytą duonelę. Tešla labai patiko.
O klausimukas toks. Kiek suprantu, tai visokius priedus - saulėgrąžas, sėmenis ir t.t. galima dėti į bet kokią patikusią duoną. Ar jas dėti miltų sąskaita, ar tiesiog šalia visų sudėtinių dalių pridėti
užminkiau šiandien plikytą duonelę. Tešla labai patiko.
O klausimukas toks. Kiek suprantu, tai visokius priedus - saulėgrąžas, sėmenis ir t.t. galima dėti į bet kokią patikusią duoną. Ar jas dėti miltų sąskaita, ar tiesiog šalia visų sudėtinių dalių pridėti
QUOTE(laukinukė @ 2010 12 09, 08:40)
Sveikutės,
užminkiau šiandien plikytą duonelę. Tešla labai patiko.
O klausimukas toks. Kiek suprantu, tai visokius priedus - saulėgrąžas, sėmenis ir t.t. galima dėti į bet kokią patikusią duoną. Ar jas dėti miltų sąskaita, ar tiesiog šalia visų sudėtinių dalių pridėti
užminkiau šiandien plikytą duonelę. Tešla labai patiko.
O klausimukas toks. Kiek suprantu, tai visokius priedus - saulėgrąžas, sėmenis ir t.t. galima dėti į bet kokią patikusią duoną. Ar jas dėti miltų sąskaita, ar tiesiog šalia visų sudėtinių dalių pridėti
tiesiog kaip priedą
Papildyta:
QUOTE(ega @ 2010 12 08, 23:51)
Mergaitės, gal pagelbėsit kas nors skubiai reikia recepto Nataliunciko Vaisinės duonelės, gal turit kuri išsisaugojusi
QUOTE(jolanka @ 2010 12 09, 01:10)
O isvis kur dingo Nataliuncik'as?
Kazko ir tema liudna, ir tokia visai kitokia patapo
Kazko ir tema liudna, ir tokia visai kitokia patapo
nedingo, šalia
QUOTE(jolanka @ 2010 12 09, 03:10)
O isvis kur dingo Nataliuncik'as?
Kazko ir tema liudna, ir tokia visai kitokia patapo
Kazko ir tema liudna, ir tokia visai kitokia patapo
as ir jos pasigedau, super
Sveikutes kepejeles. Noriu paprasyt jusu pagalbos, gal ne visai duonos tema, bet.... Mano seimynele labai megsta blynus, bet va maziuks alergiskas kiausiniams ir pienui, tai pagalvojau kazi kaip gautusi jei bandyciau blynukus kepti su kvietiniu raugu, tik nezinau kaip tai padaryt? Negalime deti kiausiniu, pieno, varskes, kefyro, jogurto... Galime sviesta ir siek tiek grietines. Gal galite koki receptuka pasiulyt skaniu issiputusiu blynuku, o gal su kvietiniu raugu (mieliu nesinori ir taip jos jau visur) nieko nesigaus? Is anksto - sirdingas dekui
QUOTE(Totore @ 2010 12 09, 13:41)
Sveikutes kepejeles. Noriu paprasyt jusu pagalbos, gal ne visai duonos tema, bet.... Mano seimynele labai megsta blynus, bet va maziuks alergiskas kiausiniams ir pienui, tai pagalvojau kazi kaip gautusi jei bandyciau blynukus kepti su kvietiniu raugu, tik nezinau kaip tai padaryt? Negalime deti kiausiniu, pieno, varskes, kefyro, jogurto... Galime sviesta ir siek tiek grietines. Gal galite koki receptuka pasiulyt skaniu issiputusiu blynuku, o gal su kvietiniu raugu (mieliu nesinori ir taip jos jau visur) nieko nesigaus? Is anksto - sirdingas dekui
labai skanus blyneliai gaunasi vien iš kvietinio raugo, visada darau tik tokius dabar blynelius, svarbu tik kad raugas neperrūgtu ir kai maitinsit, vandenyje/piene ištirpdinkyt cukrų, tada blynai bus saldus
QUOTE(nataliuncik @ 2010 12 09, 15:00)
labai skanus blyneliai gaunasi vien iš kvietinio raugo, visada darau tik tokius dabar blynelius, svarbu tik kad raugas neperrūgtu ir kai maitinsit, vandenyje/piene ištirpdinkyt cukrų, tada blynai bus saldus
o geras.. nebuciau dasigalvojus bet, jei nealergiski, tai manau pagerinimui dar ir kiausinio ir pieno galima?
QUOTE(nataliuncik @ 2010 12 09, 14:00)
labai skanus blyneliai gaunasi vien iš kvietinio raugo, visada darau tik tokius dabar blynelius, svarbu tik kad raugas neperrūgtu ir kai maitinsit, vandenyje/piene ištirpdinkyt cukrų, tada blynai bus saldus
Didelis aciu Kaip paprasta! Net nesitikejau! As dar pabandysiu mazu obuoliu gabaliuku imaisyt labai juos megstam, o kepti tai manau reikia is leto ant labai silpnos ugnies
QUOTE(nataliuncik @ 2010 12 09, 14:00)
svarbu tik kad raugas neperrūgtu ir kai maitinsit, vandenyje/piene ištirpdinkyt cukrų, tada blynai bus saldus
O tai pamaitinus miltais ir pasaldintu vandeniu po kiek laiko galima blynelius kepti?
Kodėl kepant formoje duonelė labai smarkiai plyšta išilgai, nors ir subadyta
QUOTE(Totore @ 2010 12 09, 15:19)
O tai pamaitinus miltais ir pasaldintu vandeniu po kiek laiko galima blynelius kepti?
maždaug po dviejų val. pas mane padvigubėja raugas, tada ir kepu
QUOTE(laukinukė @ 2010 12 09, 16:24)
Kodėl kepant formoje duonelė labai smarkiai plyšta išilgai, nors ir subadyta
dažniausia dėl to, kad blogai iškilo tešla ir pastatė kept