Įkraunama...
Įkraunama...

Kepam pačios skanią duonelę

O isvis kur dingo Nataliuncik'as?
Kazko ir tema liudna, ir tokia visai kitokia patapo g.gif
Atsakyti
Sveikutės,

užminkiau šiandien plikytą duonelę. Tešla labai patiko.
O klausimukas toks. Kiek suprantu, tai visokius priedus - saulėgrąžas, sėmenis ir t.t. galima dėti į bet kokią patikusią duoną. Ar jas dėti miltų sąskaita, ar tiesiog šalia visų sudėtinių dalių pridėti blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(laukinukė @ 2010 12 09, 08:40)
Sveikutės,

užminkiau šiandien plikytą duonelę. Tešla labai patiko.
O klausimukas toks. Kiek suprantu, tai visokius priedus - saulėgrąžas, sėmenis ir t.t. galima dėti į bet kokią patikusią duoną. Ar jas dėti miltų sąskaita, ar tiesiog šalia visų sudėtinių dalių pridėti blush2.gif

tiesiog kaip priedą mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(ega @ 2010 12 08, 23:51)
Mergaitės, gal pagelbėsit kas nors help.gif  skubiai reikia recepto Nataliunciko Vaisinės duonelės, gal turit kuri išsisaugojusi g.gif

4u.gif

QUOTE(jolanka @ 2010 12 09, 01:10)
O isvis kur dingo Nataliuncik'as?
Kazko ir tema liudna, ir tokia visai kitokia patapo  g.gif

nedingo, šalia ax.gif
Atsakyti
QUOTE(jolanka @ 2010 12 09, 03:10)
O isvis kur dingo Nataliuncik'as?
Kazko ir tema liudna, ir tokia visai kitokia patapo  g.gif

as ir jos pasigedau, super wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Medag: 09 gruodžio 2010 - 13:29
Sveikutes kepejeles. Noriu paprasyt jusu pagalbos, gal ne visai duonos tema, bet.... Mano seimynele labai megsta blynus, bet va maziuks alergiskas kiausiniams ir pienui, tai pagalvojau kazi kaip gautusi jei bandyciau blynukus kepti su kvietiniu raugu, tik nezinau kaip tai padaryt? Negalime deti kiausiniu, pieno, varskes, kefyro, jogurto... Galime sviesta ir siek tiek grietines. Gal galite koki receptuka pasiulyt skaniu issiputusiu blynuku, o gal su kvietiniu raugu (mieliu nesinori ir taip jos jau visur) nieko nesigaus? Is anksto - sirdingas dekui 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Totore @ 2010 12 09, 13:41)
Sveikutes kepejeles. Noriu paprasyt jusu pagalbos, gal ne visai duonos tema, bet.... Mano seimynele labai megsta blynus, bet va maziuks alergiskas kiausiniams ir pienui, tai pagalvojau kazi kaip gautusi jei bandyciau blynukus kepti su kvietiniu raugu, tik nezinau kaip tai padaryt? Negalime deti kiausiniu, pieno, varskes, kefyro, jogurto... Galime sviesta ir siek tiek grietines. Gal galite koki receptuka pasiulyt skaniu issiputusiu blynuku, o gal su kvietiniu raugu (mieliu nesinori ir taip jos jau visur) nieko nesigaus? Is anksto - sirdingas dekui  4u.gif

labai skanus blyneliai gaunasi vien iš kvietinio raugo, visada darau tik tokius dabar blynelius, svarbu tik kad raugas neperrūgtu ir kai maitinsit, vandenyje/piene ištirpdinkyt cukrų, tada blynai bus saldus
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2010 12 09, 15:00)
labai skanus blyneliai gaunasi vien iš kvietinio raugo, visada darau tik tokius dabar blynelius, svarbu tik kad raugas neperrūgtu ir kai maitinsit, vandenyje/piene  ištirpdinkyt cukrų, tada blynai bus saldus

o geras.. nebuciau dasigalvojus bigsmile.gif bet, jei nealergiski, tai manau pagerinimui dar ir kiausinio ir pieno galima?
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2010 12 09, 14:00)
labai skanus blyneliai gaunasi vien iš kvietinio raugo, visada darau tik tokius dabar blynelius, svarbu tik kad raugas neperrūgtu ir kai maitinsit, vandenyje/piene  ištirpdinkyt cukrų, tada blynai bus saldus

Didelis aciu 4u.gif Kaip paprasta! Net nesitikejau! As dar pabandysiu mazu obuoliu gabaliuku imaisyt ax.gif labai juos megstam, o kepti tai manau reikia is leto ant labai silpnos ugnies g.gif
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2010 12 09, 14:00)
svarbu tik kad raugas neperrūgtu ir kai maitinsit, vandenyje/piene  ištirpdinkyt cukrų, tada blynai bus saldus

O tai pamaitinus miltais ir pasaldintu vandeniu po kiek laiko galima blynelius kepti?
Atsakyti
Kodėl kepant formoje duonelė labai smarkiai plyšta išilgai, nors ir subadyta blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Totore @ 2010 12 09, 15:19)
O tai pamaitinus miltais ir pasaldintu vandeniu po kiek laiko galima blynelius kepti?

maždaug po dviejų val. pas mane padvigubėja raugas, tada ir kepu

QUOTE(laukinukė @ 2010 12 09, 16:24)
Kodėl kepant formoje duonelė labai smarkiai plyšta išilgai, nors ir subadyta  blush2.gif

dažniausia dėl to, kad blogai iškilo tešla ir pastatė kept
Atsakyti
Sveikos. Pirmą kartą pradėjau daryti raugą, po pirmos paros taip gražiai burbuliuoti pradėjo, šiandien ateinu, nebėra burbuliukų, o pati ta masė tokia sukritusi, nes matosi ant stiklo, kad buvo daug daugiau iškilę. Raugui jau šakės ir jį išmesti, ar dar maitinti šiandien?
Atsakyti