Įkraunama...
Įkraunama...

Kepam pačios skanią duonelę

Sveiki, neseniai ir as isigijau duonkepe. Dabar kasdien vis nauja ir nauja recepta bandau. Noriu paklausti, jei recepte nurodyti pieno milteliai sauksteliais, tai kiek man reiketu ipilti normalaus pieno? Aciu
Atsakyti
QUOTE(Šatrė @ 2010 12 08, 08:40)
Sveiki, neseniai ir as isigijau duonkepe. Dabar kasdien vis nauja ir nauja recepta bandau. Noriu paklausti, jei recepte nurodyti pieno milteliai sauksteliais, tai kiek man reiketu ipilti normalaus pieno? Aciu


tiek kiek vandens arba galit pusę kiekio vandens pilt, kitą - pieno
Atsakyti
QUOTE(Puk @ 2010 12 07, 22:44)
Mielių pagal receptą, maišant susisuka į pagranduką, tai kas dar g.gif Kepant saldžią bulką su razinom, viskas  thumbup.gif Tik su tuo mišiniu nesusitariu, gal per sunkus jis mano duonkepei, ji viena iš pigesnių g.gif  Bet pakyla tai labai gražiai unsure.gif Bet ir pakritusi duona viduje nėra sušokusi, korėtumas gražus, tik tokia drėgna jaučiasi.

zinokit mieles mielem nelygu...buna tokiu super aktyviu mieliu doh.gif kaip tik tokias turiu is maximos raudonam pokelyje 0.5kg tai as ju dedu puse kiek nurodyta recepte, nes kitaip duona gaunasi su skyle per vidury biggrin.gif


QUOTE(Dovis @ 2010 12 07, 23:03)
As naujoke sioje srityje, tai kiek teko kepti, tai tik pagal gamyklinius receptus. Viena kita bandziau ir is ineto platybiu. Sakau, gal yra kazkokia paslaptis, ko idejus ar nedadejus galima gauti minkstesne ilgiau isliekancia duona smile.gif
Papildyta:

Kolakas dazniausiai kvietine kepu. Bet bandziau ir  su dalim ruginiu rupiu miltu. Aisku dalis buvo ir kvietiniu, rezultatas panasu, gal kiek ilgeliau issilaike.
O juoda rugine tik su salyklu,raugu imanoma iskepti?


nieko cia neprigalvosit....galima riebalu daugiau ideti g.gif jeigu duona o ne batonas, tai darykit su plikiniu, jis duoda dregnuma duonai. galima ir be raugo pradzioje ir be salyklo...bet jei norit gardzios duonos tai reikia pasistengti biggrin.gif

o kvietines baltos duonos kitaip batonai tokie jau yra, juos reikai valgyti sviezius...kadangi namie kepam ir nededam jokiu purikliu minkstikliu ir t.t. uztai ir sudziusta gereitai. galit pabandyti kepti su suriu, svogunais ar bulviu kose tai jie duoda dregnumo ir ne taip trupa.

Atsakyti
QUOTE(Margareta @ 2010 12 08, 10:18)
zinokit mieles mielem nelygu...buna tokiu super aktyviu mieliu  doh.gif kaip tik tokias turiu is maximos raudonam pokelyje 0.5kg tai as ju dedu puse kiek nurodyta recepte, nes kitaip duona gaunasi su skyle per vidury  biggrin.gif


aš irgi šitas naudoju ir mažiau dedu, tai man viskas liuks gaunasi.
Atsakyti
4u.gif Labukas
Puse metu nekepiau duonos , o sian vel uznorejau) Kur dingo EKOLOGINIAI RIGINIAI MILTAI?Niekur nerandu (Vilniuje) budavo po 5 lt uz pakeli g.gif
Prasau pagalbos)
Atsakyti
QUOTE(Ulitka @ 2010 12 08, 17:34)
4u.gif Labukas
Puse metu nekepiau duonos , o sian vel uznorejau) Kur dingo EKOLOGINIAI RIGINIAI MILTAI?Niekur nerandu (Vilniuje) budavo po 5 lt uz pakeli  g.gif
Prasau pagalbos)


jeigu apie ustukių klausiat, tai ten ko tai negero rado ir išėmė iš prekybos
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2010 12 08, 18:19)
jeigu apie ustukių klausiat, tai ten ko tai negero rado ir išėmė iš prekybos

greiciausiai taip.O kokius dabar ir kur mergaites perkate???Rugunius..
aciu.
Atsakyti
QUOTE(Ulitka @ 2010 12 08, 20:14)
greiciausiai taip.O kokius dabar ir kur mergaites perkate???Rugunius..
aciu.


na bent maximoj tai yra viso grūdo malsenos arba kauno grūdų rupūs ruginiai. Arba iš pačios malsenos galima 50 kg pirkt
Atsakyti
QUOTE(Ulitka @ 2010 12 08, 22:14)
greiciausiai taip.O kokius dabar ir kur mergaites perkate???Rugunius..
aciu.

rupiu ruginiu miltu maciau Cento parduotuveje g.gif buvau nustebusi, kaina virs 3lt 2kg...tai va...niekada nepazvelgdavau i miltus...
Atsakyti
o kvietines baltos duonos kitaip batonai tokie jau yra, juos reikai valgyti sviezius...kadangi namie kepam ir nededam jokiu purikliu minkstikliu ir t.t. uztai ir sudziusta gereitai. galit pabandyti kepti su suriu, svogunais ar bulviu kose tai jie duoda dregnumo ir ne taip trupa.
[/quote]
Sveikos duonutes kepejos smile.gif Paskutiniu metu ir as namuose kepu duonute. As tai kepu naudodama rauga, kurio kaskart atsidedu sekanciam kepimui (atsidedu draugei ir sau smile.gif Rauga laikau saldytuve. Dazniausiai kepu kvietine, kartais pabandau pusiau rugine. Skanu visokia. Priedu galima visokiu prisigalvot. Kad duonele ilgiau laikytusi mes ja laikome saldytuve ( ne saldiklyje smile.gif Tada puikiausiai dvi savaiteles ji laikosi, nors nebuna ten jokiu priedu thumbup.gif
Atsakyti
[quote=varsa,2010 12 09, 00:54]
o kvietines baltos duonos kitaip batonai tokie jau yra, juos reikai valgyti sviezius...kadangi namie kepam ir nededam jokiu purikliu minkstikliu ir t.t. uztai ir sudziusta gereitai. galit pabandyti kepti su suriu, svogunais ar bulviu kose tai jie duoda dregnumo ir ne taip trupa.
[/quote]
Sveikos duonutes kepejos smile.gif Paskutiniu metu ir as namuose kepu duonute. As tai kepu naudodama rauga, kurio kaskart atsidedu sekanciam kepimui (atsidedu draugei ir sau smile.gif Rauga laikau saldytuve. Dazniausiai kepu kvietine, kartais pabandau pusiau rugine. Skanu visokia. Priedu galima visokiu prisigalvot. Kad duonele ilgiau laikytusi mes ja laikome saldytuve ( ne saldiklyje smile.gif Tada puikiausiai dvi savaiteles ji laikosi, nors nebuna ten jokiu priedu thumbup.gif
[/quote]
kokiu receptuku kepi? smile.gif pasidalink...
Atsakyti
Mergaitės, gal pagelbėsit kas nors help.gif skubiai reikia recepto Nataliunciko Vaisinės duonelės, gal turit kuri išsisaugojusi g.gif
Atsakyti