ačiū na viskas kaip ir aišku, gal bandysiu su paprastu savo raugu, o po to atsidėsiu kitam kartui tai tešla turi būti tokia,kad išeitų rankom minkyt, na ne šaukštu? Nes kai aš dariau,tai maišydavau šaukštu,toks jau jos tirštumas būdavo
ačiū na viskas kaip ir aišku, gal bandysiu su paprastu savo raugu, o po to atsidėsiu kitam kartui tai tešla turi būti tokia,kad išeitų rankom minkyt, na ne šaukštu? Nes kai aš dariau,tai maišydavau šaukštu,toks jau jos tirštumas būdavo
siaip saukstu nelabai ismaisysi, turi gautis tokia kad geriau rankomis minkoma butu nemoku paaiskint
o as tai savo rauga isemusi is saldytuvo ided i ta duonele, palieku stiklainyje kazkiek senojo, kai viska isminkau is tos pacios mases atidedu vel i slovikeli kur senasis raugas ismaisau ir viskas... paskui tik kartai savaite pamaitinu ruginiais miltais... na tikiuos supratai zodziu eksperimentuok ipavyks manau...
as kvaisa su duonkepe kepia,tai hm...niekas nesigao...na kur tau gausis, gavosi plyta tik, nes juk kildint reikia ir pan....o as...
siaip saukstu nelabai ismaisysi, turi gautis tokia kad geriau rankomis minkoma butu nemoku paaiskint
o as tai savo rauga isemusi is saldytuvo ided i ta duonele, palieku stiklainyje kazkiek senojo, kai viska isminkau is tos pacios mases atidedu vel i slovikeli kur senasis raugas ismaisau ir viskas... paskui tik kartai savaite pamaitinu ruginiais miltais... na tikiuos supratai zodziu eksperimentuok ipavyks manau...
as kvaisa su duonkepe kepia,tai hm...niekas nesigao...na kur tau gausis, gavosi plyta tik, nes juk kildint reikia ir pan....o as...
na man kol kas nesiseka susidraugauti su savo Bomann duonkepe
Bandžiau iškepti keksą,neiškilo. Kadangi lietuviškoje instrukcijoje labai apstrakčiai viskas paaiškinta,tai aš taip ir dariau. O dariau taip kai nuskambėjo aš atidariau duonkepe,kadangi vaikas labai laukė aš iš karto ištraukiau,vidus buvo žalias.Tada dėjau į orkaitę,tai taip sukepė gavosi kaip roksas. Kadangi instrukcijoje nepaaiškinta kada dėti pvz. dėti razinas tai pasirodo, kad aš jas per vėlai sudėjau ir man niekas neisimaišė.
Sekantis bandymas kepiau batoną pagal receptą iš instrukcijos tai mano batonas gavosi su skile viduryje.Tuoj iškeps eisiu ragauti.
Dabar dėl to klausimo "kepimas" idedu jūsų receptą,man neaiški šita vieta Tada uzstaciau dar "Kepimo" programa, dar valandai
kaip tą padaryti
Gal galite man paaiškinti ką aš ne taip darau
Purus batonas
550g miltų 550C
360ml vandens (fantastiškai gaunasi su mineralinių, limonadu, alumi, girą)
2v.š. aliejaus
2a.š. cukraus(jei darot su limonadu arba girą, dėt 1a.š.)
1a.š. druskos
2a.š. sausu mielių(jei darot su alum arba girą, dėt 1a.š.)
Kai susiformuoja kamuoliukas, prieš kildinimą, galima pabarstyt sezamais, linų arba kitomis sėklomis. Geriausia kept su tostams arba prancūziškos duonos programa, bent nesugadinsit ir su pagrindine
Sudejau viska is eiles, pagal rekomendacijas ir ijungiau pranc. duonos programa, kaip siuloma recepte. Ta programa virs 3 val.,kepimas apie 1val. VEL NEISKEPE [B]Tada uzstaciau dar "Kepimo" programa, dar valandai. Svori nustaciau normaliai, nieks duonkepes neatidarinejo, tai kas cia yr As gal naudotis ja nemoku Sudedu pagal eiliskuma produktus, uzdarau, ijungiu programa, apskrudima, svori.
šiaip pirma reikia dėti vandenį, tada cukrų ir druską, tada miltus,ir tik tada mieles. Įdomu,ar tas batonas,kai kepėt,buvo iškilęs ar ne. Jei neiškilo,tai aišku ir neiškepė. O kaip skaičiau,neiškyla,jei mielės liečiasi su druska,todėl reikia druską nuo mielių atskirti miltais. Nors man tai keista,gi kai maišo vis tiek susiliečia ten viskas... Ir vanduo turi būti šiltas. Bandykite dar kartą, man irgi normaliai gavosi tik iš kokio ketvirto karto.
Dabar dėl to klausimo "kepimas" idedu jūsų receptą,man neaiški šita vieta
[b]Tada uzstaciau dar "Kepimo" programa, dar valandai
kaip tą padaryti
Gal galite man paaiškinti ką aš ne taip darau
AS bOMAN ir turiu duonkepe, bet...ir prisvilusiu blynu buvo irgeru duoneliu isejo...
su tuo sakiniu kur cituoji man ir neaisku, pas mus gal tiesiog nera atskirai to kepimo, ka? nes ijungus pagrindine programa,juk maiso pradzioje...
o produktus as dedu pradedama nuo skysciu, pvz vanduo...paskiausi lieka miltai ir gale mieles...o tavo aprasytas receptukas man gavosi skani duonele
va vakar kepiau su slapiom mielem ir niekas man ten neiskilo ir nesigavo ir neteko nustebinti sveciu, viska sugadinau, dbr naudosiu tik sausas mieles... paprasciau...
Nežinau ką tas Boman'as turi, gal ir nėra atskiros kepimo programos. Jus pacitavot tik vieną sakinį paimtą iš konteksto. Tai spėju buvo išmaišyta tešla duonkepėj, tada tešla palikta kilti natūraliai (duonkepė išjungta) ir tada įjungta kepimo programa.
Nežinau ką tas Boman'as turi, gal ir nėra atskiros kepimo programos. Jus pacitavot tik vieną sakinį paimtą iš konteksto. Tai spėju buvo išmaišyta tešla duonkepėj, tada tešla palikta kilti natūraliai (duonkepė išjungta) ir tada įjungta kepimo programa.