Įkraunama...
Įkraunama...

Kepam pačios skanią duonelę

QUOTE(Medag @ 2010 12 06, 08:59)
aciu uz nuomone ax.gif  4u.gif gal dar ka firmose nusimanot, ar didelio skirtumo nera...ji daiktas naujas bus?

šiaip jei imant vidutinį kainų lygį, tai man mieliausio electrolux, bet čia žinokit labai subjektyvu. Pati turiu iš esmės AEG buitinę techniką ir gerokai nusivyliau, nors ji kaip ir turėtų būt pranašesnė.

QUOTE(Triksi26 @ 2010 12 06, 09:21)
sveikutes, o galima vietoj raugo mieles deti?! jeigu taip tai kiek mieliu butu vietoj 360gr raugo?!

aciukas  4u.gif

Bendru atveju raugas yra maždaug per pusę miltai su vandeniu. Tai jeigu jo nededat jums reiktų tiek pridėt miltų ir vandens į tešlą, o mielių maždaug 1 kg duonos aš dėčiau gerą arbatinį šaukštelį (beveik 2)
Atsakyti
nusipirkau sauso raugo,gal patarsite kaip jį naudoti.Gal kokį receptą žinote?
Atsakyti
QUOTE(dita0506 @ 2010 12 06, 10:45)
nusipirkau sauso raugo,gal patarsite kaip jį naudoti.Gal kokį receptą žinote?

galite visur bert jei norit rūgštesnės duonos. Mielių vis tiek reik dėt. Sausas raugas ne tas pats, kas mūsų pačių pasigamintas.
Atsakyti
Labas rytas kepejeles 4u.gif

Kiek galejau prameciau akimis ka rasote cia,nu tiek idomiu ir naudingu dalyku radau! bigsmile.gif kaip gerai,kad jus esat!Tik gaila,kad nera tiek laiko visas temas perskaityt greitu metu,gal nekiltu aibe techniniu klausimu doh.gif visgi prisiruosiu kada po biski po biski praversti duonos kureju memuarus,bet dabar prispyre mane uzduot jums klausima,i kuri atsakyma neradau pati,o reikia kazka daryt..Tai vat:

treciadieni uzmaiciau rauga proporcijomis stikline miltu+stikline vandens,viskas buvo laikoma stiklainyje 1l,uzdenkiau audiniu-viskas buvo ok,po dvieju paru pakilo kone dvigubai,kaip dziaugiausi,kad tokia gera pradzia,bet matydama,kad pamaitinus,gali kilt per virsu perdejau i kit sterelizuota slovika,velgi uzdengiau audinio skiaute su guma..Manau,cia ir buvo mano esmine klaida-raugas,kad ir pamaitintas nebekilo ir pradejo pavirsiuje kauptis skystis unsure.gif pagal kvapa primena acta..pamenu kazkokiam kito portalo komentare skaiciau,kad mol nieko tokio,pamaisykit ir pamaitinkit,bet man nemacija,vis tiek bala virsuje..kodel?uz ka?kur buvo klaida? g.gif Ir ka man dabar ji ispilt jau?ar padetu cukraus iberimas ir vel pamaitinimas? g.gif

4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo deliKate: 06 gruodžio 2010 - 11:25
QUOTE(Medag @ 2010 12 06, 08:59)
aciu uz nuomone ax.gif  4u.gif gal dar ka firmose nusimanot, ar didelio skirtumo nera...ji daiktas naujas bus?

Skirtumas yra ir dėl gaminio kokybės ir dėl funkcijų. Čia jau reiktų jums paieškot apie tai temos ir pasiskaitinėti. Galiu tik patarti, kad tos bene pigiausios, kur mėgsta parduotuvės pardavinėt sukomplektavę su viršumi ir kainos jų ~1000lt, tai orkaitės ne iš gerųjų. Naudotis galima, bet turi minusiukų dėl kepimo.
Atsakyti
QUOTE(Sense @ 2010 12 06, 13:49)
Galiu tik patarti, kad tos bene pigiausios, kur mėgsta parduotuvės pardavinėt sukomplektavę su viršumi ir kainos jų ~1000lt, tai orkaitės ne iš gerųjų. Naudotis galima, bet turi minusiukų dėl kepimo.

Mes turim tokį jau sukomplektuotą variantą ir už panašią kainą. Orkaite tikrai dar nesiskundžiu. Gal kad po baisios dujinės viryklės, užtai man stebuklas to visos funkcijos ir temperatūros reguliavimas thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(deliKate @ 2010 12 06, 12:20)
Labas rytas kepejeles 4u.gif

Kiek galejau prameciau akimis ka rasote cia,nu tiek idomiu ir naudingu dalyku radau! bigsmile.gif kaip gerai,kad jus esat!Tik gaila,kad nera tiek laiko visas temas perskaityt greitu metu,gal nekiltu aibe techniniu klausimu doh.gif visgi prisiruosiu kada po biski po biski praversti duonos kureju memuarus,bet dabar prispyre mane uzduot jums klausima,i kuri atsakyma neradau pati,o reikia kazka daryt..Tai vat:

treciadieni uzmaiciau rauga proporcijomis stikline miltu+stikline vandens,viskas buvo laikoma stiklainyje 1l,uzdenkiau audiniu-viskas buvo ok,po dvieju paru pakilo kone dvigubai,kaip dziaugiausi,kad tokia gera pradzia,bet matydama,kad pamaitinus,gali kilt per virsu perdejau i kit sterelizuota slovika,velgi uzdengiau audinio skiaute su guma..Manau,cia ir buvo mano esmine klaida-raugas,kad ir pamaitintas nebekilo ir pradejo pavirsiuje kauptis skystis unsure.gif pagal kvapa primena acta..pamenu kazkokiam kito portalo komentare skaiciau,kad mol nieko tokio,pamaisykit ir pamaitinkit,bet man nemacija,vis tiek bala virsuje..kodel?uz ka?kur buvo klaida? g.gif Ir ka man dabar ji ispilt jau?ar padetu cukraus iberimas ir vel pamaitinimas? g.gif
4u.gif

Kiek aš suprantu, pas Jus labai netikslios proporcijos. Stiklinei miltų yra ženkliai perdaug stiklinės vandens. Bent aš nežinau tokio raugo gaminimo būdo. Paprastai imama miltų ir vandens proporcijos 1:1 pagal svorį. Stklinė miltų bus apie 150gr, o tuo tarpu vandens - 200ml. Jeigu ženkliai vanduo laikosi paviršiuje , pamaitinkite tik miltais ir gerai išmaišykite. O kad kvapas rūgštėja, tai nieko baisaus.
Atsakyti
QUOTE(Sense @ 2010 12 06, 15:49)
Skirtumas yra ir dėl gaminio kokybės ir dėl funkcijų. Čia jau reiktų jums paieškot apie tai temos ir pasiskaitinėti. Galiu tik patarti, kad tos bene pigiausios, kur mėgsta parduotuvės pardavinėt sukomplektavę su viršumi ir kainos jų ~1000lt, tai orkaitės ne iš gerųjų. Naudotis galima, bet turi minusiukų dėl kepimo.

skaitineju visur, bet zinot, kiek vienas savo preke giria smile.gif ypac parduotuvese...Jus vistiek cia didesnes kepejeles ir zinot geriau... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Medag @ 2010 12 06, 08:51)
as cia ne i tema, bet vistiek paklausiu: pas Jus orkaites elektrines ar dujines? ruosiuosi pirkti nauja ir negaliu apsispresti...beje ar daug el energijos isnaudoja tos su elektra...lauksiu patarimo... ax.gif

apie energijos isnaudojima, tai cia modelio reikalas..buna ten ekonomiskumo klases..siaip tai elektine orkaite yra geris biggrin.gif duju net nenoreciau... schmoll.gif ir patogu ir saugu...
Atsakyti
QUOTE(Triksi26 @ 2010 12 06, 10:21)
sveikutes, o galima vietoj raugo mieles deti?! jeigu taip tai kiek mieliu butu vietoj 360gr raugo?!

aciukas  4u.gif

apie raugo miltu, vandens santyki jau atsake, as cia naujoke, su cia esanciu kvietinio raugo receptu kepiau tik karta, tad tikrai negaliu nei pridet nei atimt, as tikeciau tikrai bigsmile.gif O mieliu tai man atrodo reikia ciut daugiau... ant 500 gr apie 1.5 arb. saukstelio.

as naudoju Jan Kolbe buitine technika - patenkinta esu smile.gif pries tai turejom beko, skaitosi gi prastoka firma.. bet priekaistu ir jai neturejau.
Atsakyti
QUOTE(Musiukass @ 2010 12 06, 20:34)

as naudoju Jan Kolbe buitine technika - patenkinta esu smile.gif pries tai turejom beko, skaitosi gi prastoka firma.. bet priekaistu ir jai neturejau.

mirksiukas.gif
as jau kap ir galvoju apie bosh? kazin ar geras pasirinkimas g.gif
Atsakyti
QUOTE(Medag @ 2010 12 06, 19:53)
mirksiukas.gif
as jau kap ir galvoju apie bosh? kazin ar geras pasirinkimas g.gif

prisijaukinsit ir bus geras bigsmile.gif is principo, taigi visos jos daugmaz vienodos, kaitimo funkcijos visu panasios.. Manau svarbiausia tai kaina ir garantinis ir eksploatavimo islaidos. O cia jau galimybiu ir sekmes reikalas bigsmile.gif
Atsakyti