Įkraunama...
Įkraunama...

Kepam pačios skanią duonelę

Antroji mano kepta ruginė duona. Pirmoji nevykusi gavosi, bet manau kuo toliau, tuo labiau viską perprasiu. smile.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Musiukass @ 2010 12 05, 15:37)
tai, pilti i atskira indair ideti i orkaite. As idedu iskarto ijungus orkaite, kad iki dejimo duonos jau to garo butu.
tai kad nebeina nuorodeles det  unsure.gif nes tas blogas uzrakintas jau, - Nataliuncik receptas ten. Pabandykit pasiteiraut jos - gal pasidalins  mirksiukas.gif

ačiū, taip ir maniau, bet norėjau pasitikslinti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ievsius @ 2010 12 05, 17:32)
Antroji mano kepta ruginė duona. Pirmoji nevykusi gavosi, bet manau kuo toliau, tuo labiau viską perprasiu. smile.gif
user posted image

oho, kokia puri ir minkšta atrodo,gal receptėlį galima,nes pas mane vos atvėsus sukietėja kaip akmuo doh.gif gal per daug miltų dedu g.gif
Atsakyti
http://www.malsena.l...ka-namine-duona
Dariau pagal šį. smile.gif Pirmą kart dariausi ir šitą raugą, bet nevykęs. Ir pati duona išėjo per skysta, besivelianti. O antrą kart dariau raugą pagal SM. Duonos receptas tas pats - malsenos, bet dėjau rupius kvietinius vietoj įprastų baltų. Ir daugiau ruginių miltų dėjau. Tokia lipni tešla buvo, šlapiom rankom kepaliuką suformavau, laikė formą, bet kylant paskystėjo ir išsitiesė per visą formą. Daugiau nežinau ką ir bepatarti. Sėkmės! Ir nenuleiskit rankų. 4u.gif
Papildyta:
Ai, tiesa, dar įdėjau žiupsnelį sausų mielių paskutiniam minkyme, nes raugas dar šviežias, prisiskaičiau, kad gali neiškelti. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Ievsius @ 2010 12 05, 20:26)
http://www.malsena.l...ka-namine-duona
Dariau pagal šį. smile.gif Pirmą kart dariausi ir šitą raugą, bet nevykęs. Ir pati duona išėjo per skysta, besivelianti. O antrą kart dariau raugą pagal SM. Duonos receptas tas pats - malsenos, bet dėjau rupius kvietinius vietoj įprastų baltų. Ir daugiau ruginių miltų dėjau. Tokia lipni tešla buvo, šlapiom rankom kepaliuką suformavau, laikė formą, bet kylant paskystėjo ir išsitiesė per visą formą. Daugiau nežinau ką ir bepatarti. Sėkmės! Ir nenuleiskit rankų.  4u.gif
Papildyta:
Ai, tiesa, dar įdėjau žiupsnelį sausų mielių paskutiniam minkyme, nes raugas dar šviežias, prisiskaičiau, kad gali neiškelti.  blush2.gif

tokias skystesnes galima kildint formoj, tik prieš kepant išimt, tada ne taip išsileis.
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2010 12 05, 22:00)
tokias skystesnes galima kildint formoj, tik prieš kepant išimt, tada ne taip išsileis.

o kaip tokias poskystes duonas išimti iš formos prieš kepant, jeigu tešlą su šaukštu semt gali? norite pasakyti, kad pakildinus "stovės" ant grotelių?
mano duona tai nelabai į kepalą susiformuoja, taip , kad nepasileistų. O "kietos" nesinori daryti, man atrodo, kad kils prasčiau...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Alina134: 06 gruodžio 2010 - 00:11
QUOTE(Alina134 @ 2010 12 06, 00:11)
o kaip tokias poskystes duonas išimti iš formos prieš kepant, jeigu tešlą su šaukštu semt gali? norite pasakyti, kad pakildinus "stovės" ant grotelių?
mano duona tai nelabai į kepalą susiformuoja, taip , kad nepasileistų. O "kietos" nesinori daryti, man atrodo, kad kils prasčiau...

aš tokios skystos, kad šaukštais kabint reiktų tai nedarau, tokią jau tik formoj kept. O čia žmogus rašė, jog suformuota laikė formą, tik kylant pasileido, todėl ir pasiūliau formoj kildint.
Atsakyti
as cia ne i tema, bet vistiek paklausiu: pas Jus orkaites elektrines ar dujines? ruosiuosi pirkti nauja ir negaliu apsispresti...beje ar daug el energijos isnaudoja tos su elektra...lauksiu patarimo... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Medag @ 2010 12 06, 08:51)
as cia ne i tema, bet vistiek paklausiu: pas Jus orkaites elektrines ar dujines? ruosiuosi pirkti nauja ir negaliu apsispresti...beje ar daug el energijos isnaudoja tos su elektra...lauksiu patarimo... ax.gif

aš tai tik už elektrinę orkaitę, ten visai kitos galimybės, ne tik duoną kepant.
Nors gal ir dujinės kažkaip išgudrėjo g.gif , nors neteko dar to skaityt.
Ne veltui ir gamina viršų dujinį orkaitę elektrinę
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2010 12 06, 10:56)
aš tai tik už elektrinę orkaitę, ten visai kitos galimybės, ne tik duoną kepant.
Nors gal ir dujinės kažkaip išgudrėjo  g.gif , nors neteko dar to skaityt.
Ne veltui ir gamina viršų dujinį orkaitę elektrinę

aciu uz nuomone ax.gif 4u.gif gal dar ka firmose nusimanot, ar didelio skirtumo nera...ji daiktas naujas bus?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Medag: 06 gruodžio 2010 - 09:00
QUOTE(Musiukass @ 2010 12 05, 11:53)
aciu  bigsmile.gif kada nors tikrai pabandysiu, bet si karta neiseis, nes turiu tik kvietinio raugo..  smile.gif

sveikutes, o galima vietoj raugo mieles deti?! jeigu taip tai kiek mieliu butu vietoj 360gr raugo?!

aciukas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Medag @ 2010 12 06, 08:59)
aciu uz nuomone ax.gif  4u.gif gal dar ka firmose nusimanot, ar didelio skirtumo nera...ji daiktas naujas bus?

Jei nori pigesnės,drąsiai gali pirkti hansa,nes jie neblogai jas gamina,vienintelis minusas,kad kartais sutrūksta kuris vienas durelių stiklas,bet jis labai lengvai pakeičiamas.Turėjau ir dujinę,ir elektrinę orkaitę,elektrinė nepamainomas dalykas thumbup.gif Dabar turiu plačią,didelę Boch,taip pat veikia super ir duonytė kepa labai gerai.Ačiū merginoms,kurios dalinasi receptais 4u.gif
Atsakyti